Şimdi Ara

LG OLED Kullanım, Kontrol ve Yardımlaşma Konusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Castle Bravo , Castle Bravo Daha Az
2 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 3 Misafir - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5.745
Cevap
238
Favori
303.873
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
70 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, bu konu üzerinde LG Oled TV lerimiz için yapmamız gereken ilk kontroller, ayarlar ve önerileri paylaşıyor olacağız. Aklınıza takılan ve sormak istediğiniz tüm sorularınızı konu üzerinden paylaşabilirsiniz.



    Satın Almadan Önce Bilinmesi Gerekenler:

    Oled bir TV satın almadan önce bilinmesi gereken hususlardan biri LED TV’lerde olduğu gibi Oled TV’lerde de segmentasyonların mevcut olması. Samsung ve Sony tarafında tek bir ürün segmenti mevcutken (QD Oled haricinde), LG tarafında B tipi ve C tipi olmak üzere 2 ayrı Oled ürün segmenti bulunmakta. Yaşanacak problemlerin minimize edilebilmesi için bilhassa B tipi ürünlerden, gerek düşük işlemci düzeyi, gerek panel kalitesi sebebiyle uzak durulmasını tavsiye ederim. Özellikle panel kalitesinin, ürün kullanım ömrü ve kalitesine doğrudan etkisi olması sebebiyle B tipi bir Oled tercih etmek yerine daha üst segmentte bir Qled tercih edebilirsiniz. Aynı şekilde eğer günlük TV kanallarını veya ekranda statik (sürekli) görüntülerin yer aldığı yayınları izleme oranınız daha fazlaysa Oled bir TV’den uzak durmanızı tavsiye ederim. Her ne kadar bu konuda üreticiler tarafından bir takım önlemler alınıyor olsada, bu önlemler daha çok video ve dizi benzeri, ekranda statik imgelerin nispeten az olduğu durumlarda gerekli korumayı sağlayacak nitelikteler.


    a) Kontrol: Oled bir ürün satın aldığınızda standart bir LED TV’den farklı kontroller yapmanız ve bunları nasıl yapacağınızı bilmeniz önem arz ediyor.


    1) Uniformity (ekran homojenliği) kontrolü: Ne yazık ki mağazada renklerine veya siyah derinliğine hayran kaldığınız TV, eğer bir uniformity bozukluğuna sahipse ciddi anlamda keyfinizin kaçmasına neden olacaktır. Uniformity bozukluğunu ekranda akciğer filmine benzer karartıların olması olarak nitelendirebiliriz. Bilhassa siyah sahnelerin ön planda olduğu -Queens Gambit açılış sahnesi gibi- yerlerde seyir keyfinizin tamamen kaçması olası.

    Bu konuda dikkat edilmesi gereken bir husussa, bilhassa 65” ve üzeri ekranlarda, ilk çalıştırmada ekranın bu probleme benzer bir açılışla sizi karşılaması. Burada endişe edecek bir konu yok, bir kereye mahsus Manual Pixel Refresh yapmanız ilgili sorunun düzelmesini sağlayacaktır. Ancak bunu yapmanıza rağmen aşağıdaki gibi bir görüntü devam ediyorsa ekranınızda uniformity sorunu var demektir. Bu ölü pixelden çok daha ciddi bir sorun olması nedeniyle kontrol etmeniz gereken ilk husus.

    Uniformity kontrolü için, tamamen karanlık bir ortamda, Youtube uygulamasında %5 Grey Test olarak arattığınızda rahatlıkla bulabileceğiniz bir test. Ekran durumunuzu aşağıdaki olması gereken ve sorunlu ekran görüntüleri ile karşılaştırarak tayin edebilirsiniz.

     

    Olması Gereken

    LG OLED Kullanım, Kontrol ve Yardımlaşma Konusu


    Sorunlu

    LG OLED Kullanım, Kontrol ve Yardımlaşma Konusu


    2) Banding (yatay çizgiler) kontrolü: Yine tamamen karanlık bir ortamda, Youtube uygulamasında %5 Grey Test kullanarak yapabileceğiniz bir test. Bu konuda dikkat edilmesi gereken bir husussa, bilhassa 65” ve üzeri ekranlarda, ilk çalıştırmada ekranın bu probleme benzer bir açılışla sizi karşılaması. Burada endişe edecek bir konu yok, bir kereye mahsus Manual Pixel Refresh yapmanız ilgili sorunun düzelmesini sağlayacaktır. Ancak bunu yapmanıza rağmen aşağıdaki gibi bir görüntü devam ediyorsa ekranınızda banding sorunu var demektir. Bu durumun ölü pixelden çok daha ciddi bir sorun olması nedeniyle kontrol etmeniz gereken ikinci husus.


    Ekran durumunuzu aşağıdaki olması gereken ve sorunlu ekran görüntüleri ile karşılaştırarak tayin edebilirsiniz.


    Olması Gereken

    LG OLED Kullanım, Kontrol ve Yardımlaşma Konusu


    Sorunlu

    LG OLED Kullanım, Kontrol ve Yardımlaşma Konusu



    3) White dot (beyaz nokta): Tamamen karanlık bir ortamda, Youtube uygulamasında %5 Grey Test kullanarak yapabileceğiniz bir test. Eğer ekranınıza pinpon topu büyüklüğünde, yuvarlak noktalar görüyorsanız ekranınızda white dot sorunu var demektir. Maalesef hiçbir şekilde düzelme şansı olmadığı ve üretimsel bir hata olması nedeniyle için servis çağırarak ürün değişimi talep etmelisiniz. Bu durumun ölü pixelden çok daha ciddi bir sorun olması nedeniyle kontrol etmeniz gereken üçüncü husus.


    Ekran durumunuzu aşağıdaki olması gereken ve sorunlu ekran görüntüleri ile karşılaştırarak tayin edebilirsiniz.


    Olması Gereken

    LG OLED Kullanım, Kontrol ve Yardımlaşma Konusu


    Sorunlu

    LG OLED Kullanım, Kontrol ve Yardımlaşma Konusu



    4) Pink tint (beyaz dalgalanması): Tamamen karanlık bir ortamda, ekranda tamamen beyaz bir görüntü açarak kontrol etmeniz gereken bir husus. Eğer aşağıdaki gibi ekran ortasından köşelere doğru belirgin bir durumdaysa ekranınızda pink tint sorunu var demektir. Ancak sadece köşelerde hafif bir değişiklik söz konusuysa gayet normal bir durum söz konusu. Maalesef hiçbir şekilde düzelme şansı olmadığı ve üretimsel bir hata olması nedeniyle için servis çağırarak ürün değişimi talep etmelisiniz. Bu durumun ölü pixelden çok daha ciddi bir sorun olması nedeniyle kontrol etmeniz gereken dördüncü husus.


    Ekran durumunuzu aşağıdaki sorunlu ekran görüntüsü ile karşılaştırarak tayin edebilirsiniz.


    Sorunlu

    LG OLED Kullanım, Kontrol ve Yardımlaşma Konusu



    5) Ölü pixel: Ekranınızda siyah veya renksiz şekilde yer alan, ışık yaymayan pixel yapısını kontrol etmelisiniz. Ancak eğer sadece 1 adetse ve yukarıda belirtilmiş olan sorunlardan hiçbiri panelinizde yoksa, en göz ardı edilebilir problem ölü pixel problemidir. Ancak ilerleyen sürede sayısının artması halinde yine servis sürecinizi başlatabilirsiniz.


    Ekran durumunuzu aşağıdaki sorunlu ekran görüntüsü ile karşılaştırarak tayin edebilirsiniz.


    Sorunlu

    LG OLED Kullanım, Kontrol ve Yardımlaşma Konusu


    Not: Eğer TV’nizde ilgili problemlerin fark edilebilir düzeyde olup olmadığından emin olmak istiyorsanız aşağıdaki 3 içerik ile bundan %100 emin olma şansınız olacaktır:


    1) Marco polo 1. sezon, 3. bölüm, 14. dakika, 22. saniye itibarıyla başlayan görüntü akışı


    2) Queens Gambit 42. saniye itibarıyla başlayan görüntü akışı


    3) Youtube %5 Grey Test


    TV OLED vertical banding test 5% Gray - YouTube


    Eğer bu sahnelerde ilgili problemleri net bir şekilde gözlemleyebiliyorsanız ürün değişimi talep etmelisiniz.


    b) Kullanma: Yukarıdaki kontrolleri gerçekleştirdikten hemen sonra, eğer panelinizde bir sorun söz konusu değilse, 200 saat süresince panel parlaklığını %80 üzerinde getirmeden bir kullanım sağlamalısınız. Bu pixellerin yeterli doygunluğa erişmesi ve geleceğe yönelik problemlerin bertaraf edilebilmesi için çok önemli. 200 saatlik süreyi gündelik kullanım sürenizi baz alarak kabaca hesaplamanız yeterli (günlük 6-8 saatlik bir kullanım için 1 aylık bir süre yeterli olacaktır). Bunun haricinde yine aylık olarak yukarıda belirtmiş olduğum hususların periyodik olarak kontrolünü yapmanız, sorunsuz bir ürün kullanımı ve sorunların garanti süresince çözülmesi için önem arz etmektedir.




    Konu içerisinde yapılan önemli paylaşımları sürekli olarak güncelliyor olacağım. Aşağıda arkadaşlarımızın paylaştığı bu mesajları bulabilirsiniz:


    Güncel ses teknolojileri ve ses kodekleri hakkında genel bilgilendirme. LG OLED TV'lerin dahili medya oynatıcısı ile optimum kalitede film izlemek için film dosyaları hangi özellikte olmalıdır



    TV kanal listesi ni en rahat nasıl düzenleyebiliriz



    LG TV HDMI ve WiFi detay bilgilerine ulaşmak için Host Diagnostics nasıl açılır



    Servis Menüsü ne nasıl gilir (metod 1); bu menüde TV çalışma saati, uzun ve kısa piksel temizleme sayıları nasıl anlaşılır (Dikkat! Servis menüsünden ayar değişikliği yapmak cihazınızı garanti dışı bırakabilir, sadece bilgileri görme adına kullanmanız tavsiye edilir)



    Servis Menüsü ne LG internet tarayıcısı aracılığı ile girme (metod 2)



    TV çalışma saati ni USB flaş disk aracılığı ile öğrenme




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SAVIAR -- 4 Temmuz 2023; 11:7:3 >



  • Merhaba Arkadaşlar,


    Dün itibarı ile ürünümün gerekli onarım işlemlerinin "20 iş günü içerisinde tamamlanması" süreci sona erdi. LG yetkili servisine bugün geri dönüş yaparak, durumu belirttim ve "6502/11 madde 3 gereğince seçimlik hakkım olan ürünün misli ile değişimi" talebimi kendilerine ilettim. Kendileri konu ile ilgili talepte bulunacaklarını ve bana geri dönüş sağlayacaklarını belirttikten 5dk sonra beni tekrar aradılar ve LG'den sadece 5dk içerisinde "red" yanıtının geldiğini bildirdiler.


    Bunun üzerine tekrar LG Merkez ile iletişim kurarak bu yaptıklarının "tekrar" Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına karşı geldiğini, LG büyüklüğünde bir firmanın 2. kez kanunlara karşı sergilediği bu tavrının doğru olmadığını müşteri temsilcisi arkadaşımız ile konuştum. Kendisi konu ile mutlaka ilgileneceğini, yaşanan bu süreç hakkında üzgün olduğunu belirtmesi üzerine görüşmemizi sonlandırdık. Aynı gün ilgili müşteri temsilcisi geri dönüş sağlayarak, 20 iş günlük servis sürecinin dolduğunun farkında olduklarını, yaşanan bu süreç için kendi adına çok üzgün olduğunu, ancak LG tarafından ona sağlanan bilgiye göre bunun için yapabileceklerini herhangi bir işlem olmadığını, ilgili seçimlik hakkı talebimin red edildiğini, ürünümün panelini "yurtdışından gelene kadar" beklemem gerektiğini iletti. Ben de kendisinin destekleri için müteşekkir olduğumu, ancak LG gibi marka değeri oldukça yüksek bir markanın, kanun ve yasa tanımaz bu tavrının doğru olmadığını, kendileri ile yasal yollardan sürece devam edeceğimi belirterek görüşmemi sonlandırdım.


    Dolayısı ile burada bir konuda çok dikkatli olmanız gerekmekte. 30.001TL üzerinde LG markalı bir TV tercih eden tüm kullanıcılar Türkiye Cumhuriyeti kanun ve yasalarına değil, "LG YASALARI" na tabiler. Yaşadığım problemi ürünü aldığınız ilk gün dahi yaşamış olsanız, kendileri uygun görürse TV'niz değişir, görmezse "LG YASALARI" ne öngörüyorsa o muameleye tabi olursunuz. Sizin seçimlik hakkınız veya kanunun ne ön gördüğünün hiçbir önemi bulunmamakta.


    Doğrudan yaşadağım bu durum hakkında yarın Adem Helvacı' da bir video çekerek tüketicilere, LG firması hakkında gerekli uyarılarda bulunacak. Aynı şekilde yapılan bu kanunsuzluk ve hukuk tanımazlığın, başka hiçbir forumdaşımıza zarar vermemesi için, hem bir şirketin üst düzey yöneticisi, hem de 15 yılı aşkın süredir bu forumun bir parçası olarak, bu konuda gerekli tüm mecralara bildirimde bulunacağım.


    Herkese iyi forumlar dilerim,


    Savaş

    "Kullandığınız model LG nin EN SIKINTILI ve EN KÖTÜ OLED"


    Bu cümleyi 2018 yılında kurabilir miydiniz? Ben alırken de herkes "eski OLED tv ler sorunluydu, o sorunlar bu modelde giderildi" diyordu. Ben bir sürü araştırma yaparak bu TV yi aldım. O dönem tüm inceleyenler TV ye hayran kalıyordu, TV ödül üstüne ödül alıyordu. Logo yanığı riski var deniyordu ama yüksek parlaklıkta uzun süre aynı görüntü kalırsa olur deniyordu, hatta ışığı kısarak kullandım ama işe yaramadı. Zaten burada sorun logo yanığı değil, olsa canım feda, sineye çerim. Yüksek sıcaktan zarar gören piksellerle alakalıymış. O nedenle hasar ekranın ortasında oluşuyor ve yayılıyor. Birde üstüne LG Türkiye kronik sorunlu olduğunu bile bile "garanti dolmuş, yardımcı olamam" modunda, LG Türkiye den net bir cevap gelsin, o konuda da güzel bir başlık açacağım.


    Ayrıca bir tv nin ömrü 2 yılda günde 2-3 saat çalışarak biter mi? Evdeki LCD tv ler 10yılı geçti, bir tanesi tüm gün açık, böyle bir şey yok..Ayrıca bu tv ye 2.5 yıl önce 8binTL para verdim, aynı büyüklükte neredeyse en pahallı modeldi.


    Çok zengin olsam belki 2 yılda bir 10bin TL çöpe atarım ne olacak derdim ama o kadar varlıklı değilim, dediğim gibi uzun yıllar sağlıklı çalışan bir OLED TV görmeden bir daha OLED TV KESİNLİKLE almam.

    size 1990 doğumlu işitme engelli büyük oğlumdan bahsetmek istiyorum.

    duymadığı için insanlar ona her istediğini verdi her terbiyesizliğine göz yumdu, kıt akıllı muamelesi yaptı. elimden geldiğince durumu düzeltmeye çalıştım ama sonunda bana düşman oldu dünyada tek yaptığının yanlış olduğunu söyleyen bendim, bir tek ben uyardığımdan sanırım bu kadar insan yanılıyor olamayacağını düşünüp bana düşman olmayı seçti.


    Oda kendini tanrı gibi görüyordu, her şeyi bildiğini her şeyi doğru yaptığını sanıyordu. birazcık bilgiyle suda yürüdüğünü düşünüyordu, tabi gerçek hayatın kuralları acımasız. çocuk güzel yüzünde yaşlanınca bit gibi ezerler, son 5-10 yıldır ne demek istediği anladığını düşünüyorum.


    Neyse,

    bana en iyi neyi bildiğimi sorduklarında, hiç bir şey bilmediğimi bildiğimi söylüyorum. doğmakla ölmek arasındaki o uzun yolculukta ne kadar bilmediğimi hatırlayıp hep bir şeyler öğreniyorum.


    lütfen çük kadar bilgiyle tanrıyı oynamaktan vazgeçin, bir çok yabancı forumda bir çok çıkıntı ile karşılaşıyorum ama hiç birisi bu forumdakilerin eline su dökemez.

    sadece bilgi paylaşıyoruz yahuu hepi topu bu, herkes bildiginden bir damla buraya akıtıyor. bu saygısızlık, sevgisizlik, ukalalık neden. bu ülkeye ENPATİ ne zaman uğrayacak alaaşkına!!!!


    bu foruma her girdiğimde ne zaman tartışma çıkacak diye ödüm patlıyor. sizi seven hiç mi insan yok, bu kadar büyük sevgisizliğin saygısızlığın sonsuz kaynağı nereden geliyor çok merak ediyorum.

    Aslında bunun bir yolu var, televizyonunuzun ne kadar süre çalıştığını görmek için;


    1) Televizyonun usb girişlerinden herhangi birisine usb disk takın

    2) Televizyonu açtıktan sonra kumandanın alt kısmındaki renkli tuşlardan en sağdaki üzrerinde 4 nokta olan mavi tuşa peş peşe 10 kez basın

    3) USB diski TV den çıkarıp herhangi bir bilgisayara takın, LG Smart TV isminde bir klasör ve televizyonun seri numarası isminde 2 Adet Txt dosyası göreceksiniz

    4) Txt dosyalarınan ismi kısa olanı açtığınızda TV'nin bugüne kadar kaç dakika çalıştığını görebilirsiniz.


    Ben bu şekilde kontrol ettim, 83 saat olmuş 10 günde.

    200 saate kadar break in yapmak için usb içine koyduğum farklı renkteki slaytları döndürüyorum belki pembelik düzelir, parlaklık artar ekran oturur diye. Bu break in olayını avforums LG C1 ana konusunda gördüm, işe yarar mı bilmiyorum.

    Başımıza dert aldık :)

    Ses konusunda sağlıklı analiz yapmak için önce bir kaç hususu bilmek gerekir:

    • Ses kodlaması yapan söz sahibi iki büyük marka var: Dolby ve DTS
    • Bu iki markanın son teknoloji uzamsal ses (Atmos) olarak çözümleri biri Dolby Atmos, diğeri DTS: X
    • Dolby Atmos sesin kayıplı (sıkıştırılmış) ve kayıpsız (sıkıştırılmamış) iki türü var; her iki tür de soundbar ve AVR'lerde ATMOS diye beliriyor. Kayıplı Dolby Atmos aslında Dolby Digital Plus (DDP veya DD+ diye kısaltılır)'ın Atmos metaverileri eklenmiş halidir ve medya detay bilgilerinde Dolby Digital Plus with Atmos diye geçer. Kayıpsız olan ise Meridian tarafından geliştirilmiş medya detay bilgilerinde Dolby TrueHD with Dolby Atmos diye geçer.
    • Gerçek uzamsal (Atmos) ses almak için fiziksel tavan (atmos) hoparlörlerinin olması gerekir. Soundbarlar bunu tavana bakan yukarı ateşlemeli hoparlörler yolu ile yansıtmalı olarak verir. TV'ler de dahili hoparlörleri ile Atmos ses verdiğini iddia ediyorlar ama takdir edersiniz ki başarımları oldukça sınırlıdır. Bu yüzden midir yoksa çok geniş bir veri yolu istediğinden midir hiç bir dahili TV oynatıcısı kayıpsız Atmos oynatmayı desteklememekte, kayıplı Atmos'u desteklemektedir zaten stream yayın yapan Netflix, Amazon Prime gibi servisler bu formatı kullanmaktadır. Gelişmiş TV'ler HDMI ayarlarına düz geçiş (passthrough) koyarak kayıpsız Atmos oynatma işini harici oynatıcıları düşünerek eARC HDMI üzerinden AVR veya soundbarlara bırakmıştır.

    Bu durumda:
    • TV oynatıcısında test edip ses alamadığınız medyalarda kayıpsız Dolby TrueHD Atmos kullanılmış. Dahili TV oynatısında Atmos ses almak istiyorsanız kayıplı Dolby Digital Plus with Atmos olanları kullanmalısınız. Zaten harici ses sisteminiz yok ve TV hoparlörlerinden ses alıyorsanız size çok bir katkısı olmayacaktır.
    • TV-ses sistemi uyumsuzluğu; TV-soundbar illa aynı marka olacak gibi diye bir durum yok. Sadece Samsung'un bazı soundbarların bazı Samsung TV'ler ile TV hoparlörlerini de bünyesine katarak Q-Symphony adıyla senkron bir şekilde çalışma durumu söz konusu. LG B9 OLED TV ile Samsung Q70R soundbarı sorunsuz bir şekilde uyumlu olarak kullanıyorum.
    • Takip ettiğim kadarı ile Samsung'un ülkemize özel kur ayarlamasından dolayı segmentinde HW-Q990B f/p ürünü, kampanyalarda kaçırılmaması gerekir (USA Amazon satış fiyatı 1.700$). Aralık 2022 itibarı ile fiyatı 20 bin TL civarı, yakalanan kampanyalar ile 17 bine alan arkadaşlar oldu.
    • İzlemeyi düşündüğünüz, indireceğiniz veya test edeceğiniz medyaların info bilgilerine bakın. Harici oynatıcı ve destekleyen ses sisteminiz yok ise kayıplı (sıkıştırılmış) Dolby Atmos (Dolby Digital Plus with Atmos) tercih edin. Medya detay bilgilerini görmek için hem Windows PC hem de mobil için (Android) MediaInfo adıyla ücretsiz bir uygulama mevcut, ondan istifade edebilirsiniz:


    https://mediaarea.net/en/MediaInfo



    https://play.google.com/store/apps/details?id=net.mediaarea.mediainfo
    LG OLED TV'lerin dahili medya oynatıcısı (sesteki bu özel durum hariç tutulursa) özellikle görüntü kalitesi olarak karşılaştırma imkanı olan birkaç arkadaş tarafından beğenilmektedir. Kaldı ki Android sistemli TV'lerde bile Kodi vs denenmesine rağmen kayıpsız Atmos çözümü olmadı, forumda yazıldı. Dahili oynatıcının desteklediği formatları bilip ona göre indirmeler yapmak gerekiyor. Ve aslında bu formatlar TV menüsünde de bulunan kullanma kılavuzunda da yazmaktadır. Birkaç tecrübemi paylaşayım; yalnız TV dahili oynatıcısı kullanılacak ise en kaliteli ses ve görüntü formatı için öneride bulunayım:
    • Dolby Vision özellikli içerik izlenmek isteniyorsa .mp4 uzantılı dosyalar tercih edilmeli, .mkv uzantılı içeriklerde Dolby Vision özellik devreye girmiyor. TV'nin dahili hafızasındaki demo Dolby Vision videosu da .mp4 uzantısında olsa gerek TV oynatma ayrıntılarında onda da DVHE yazıyor. Ayrıca .mp4 riplemelerinin bitrate'i yüksek olunca ileri-geri sarma esnasında oynatıcıdan atıyor, dosyayı bir daha tanımıyor (Oynatmaya devamet açıksa hafızaya aldığı için, kapatınca tekrar tanır veya bir dahaki denemede dosya ismini değiştirin). O yüzden yüksek bitrate'li ripleme tercih etmeyin (15-20mbps) civarı olsun. Netflix'teki filmler dahili oynatıcı ile 15-18mbps civarı oynuyor mesela. (Bu sorunu B9 OLED TV sahipleri olarak yaşıyoruz; C serisi, G serisi yeni nesil OLED TV sahipleri böyle sorun yaşamadıklarını yazdılar. A ve B serisinde Alfa7, C ve G serisinde daha güçlü Alfa9 işlemci kullanılıyor ve her yıl işlemci geliştirilerek jenerasyon atlatılıyor. Mesela bendeki 2019 B9 Alfa7 2. nesil işlemciye sahip iken 2021 B1 Alfa7 4. nesil işlemciye sahiptir)
    • Diğer yandan HDR olarak hem .mp4 hem de .mkv dosyalarında sorun yok; bazı arkadaşların izlerken HDR ve Dolby Vision olarak pek fark yok demesinden ötürü sorunsuz olan HDR özellikli .mkv riplemelerini tavsiye ederim.
    • Ses olarak, TV'niz 2019 sonrası bir OLED TV ise DTS lisansı olmadığından ses seçeneklerinden Dolby türü olanlar seçilmeli: Dolby Dijital Plus varsa Atmos'lu olan tercih edilmeli.

    Bu durumda LG OLED TV dahili oynatıcısı ile en verimli izleme için tavsiye edebileceğim media formatı şu şekilde diyebilirim:
    mkv, h265 (x265), 4K, HDR 10bit, Dolby Dijital Plus (with Atmos) özellikte bitrate'i 15 ile 20Mbps arası bu dosyaların genelde boyutu da 15-20 GB arası oluyor.

    Yukarıda yazdıklarımı örneklendirmek ve karşılaştırma yapabilmek adına aşağıya örnek MediaInfo bilgileri ekliyorum:

    LG OLED Kullanım, Kontrol ve Yardımlaşma Konusu
    LG OLED Kullanım, Kontrol ve Yardımlaşma Konusu

    2018 yılında da sorunları çözmüşlerdi :) Sizinle 2023-2024 yılında tekrar görüşelim..


    Risk almak isteyen OLED alabilir, ben tecrübelerimi aktardım. Umarım sorunlar dediğiniz gibi gerçekten çözülmüştür ve mağdur olmazsınız.

    Ama henüz dünya üstünde 3-4 yıl sorun çıkarmadan çalışan OLED TV yok. Ayrıca bence bir tv nin ömrü minimum 10 yıl olmalı, kullanma kılavuzlarında da ticari ömre 10 yıl yazarlar zaten.

    Oled tv ler icin playstation 5 ve xbox series x icin bazi ayarlar paylasacagim arkadaslar..konsol ismi vermedigim surece ayarlar ikisi icinde gecerli..
    Oncelikle goruntu ayarlarina gecmeden once kucuk ama onemli bir ayrinti verecegim cunku bu ayardan sonra mevcut ayarlariniz sifirlanacak..xbox ve playstationu oled tv ye bagladiktan sonra ilk yapmaniz gereken sey sinyal giris kisminda bulunan ev gosterge paneli ayarlarina gitmek buradan cihazlarin simgelerine dokunup pc simgesini tiklayacaksiniz her iki konsol icinde giris resmi pc simgesi olacak..bunu neden yapiyoruz bir tek pc girisinde kayipsiz renk skalasi dedigimiz 4:4:4 full rgb yi kullanabiliyoruz..konsol simgesi yada diger simgelerde 4:2:2 gibi az ama kayipli bir renk gami ortaya cikiyor..bu simgemizi pc yaptiktan sonra goruntu ayarlarina geciyoruz..bu arada her iki konsoldada freesync ve gsycn kapali olacak..

    Vincent abimizin ayarlarini hepiniz biliyorsunuzdur fakat o abimizin ayarlari gece oyunculari icin yapildigindan gunduz neredeyse ekran gorzukmuyor karanlik kaliyor ufak 1-2 ayarla bunu duzeltebiliyoruz..

    Playstation 5 icin baslayalim..ayarlara basili tutup gelen ekrandan modumuzu "Oyun Modu" yapalim..kisisel ayarlara gecmeden once kesinlikle ilk yapmamiz gereken sey gelismis ayarlarda yada resim seceneklerinde bulunan siyah seviyesini "yuksek" yapmak..boylelikle hicbir detayi kaybetmiyoruz..ben hdr ve sdr icin ayni ayarlari kullaniyorum..ps5 in menusu hdr destekli oldugu icin ilk olarak ps5 te hdr oyun modu aciliyor ve sahsi ayarlarim su sekilde;

    Oled isigi:100
    Kontrast:100
    Parlaklik:50
    Keskinlik:5
    Renk:55
    Ton:0

    Gelismis kontroller diyoruz dinamik ton haritalama ya giriyoruz hgig yda acik seciyoruz..iste bu ayar onemli hgig resmi daha cok karanlik yaparken acik secenegi aydinlatiyor ve parlak bir goruntu veriyor boylelikle gunduz vaktide rahatca oyun oynayabiliyorsunuz.. ve gama 2.2,beyaz dengesi diyoruz sicak yontem 1 (2 ve 3 cok sarartiriyor)..daha sonra resim seceneklerine geliyoruz siyah seviyesi mutlaka"yuksek" olacak sekilde ayarliyoruz..ps5 icin ayarlar bu sekilde arkadaslar..renklerdeki parlakliktaki ayarlari yuksek bulanlar goz zevklerine gore dusurebilirler..ayrica sdr icin sdr bir oyun acarak yine ayni ayarlari yapabilirsiniz..

    Xbox series x icin ayarlarimizda tamamen ayni olacak..fakat burdaki fark siyah seviyesini"dusuk" yapacagiz..ps5 ile tam tersi olacak..
    Xboxin ana ekrani sdr oldugu icin yine ayni sekilde yapabilirsiniz..hdr ayari icin hdr destekleyen bir oyun actiginizda oyunun ana menusunde yine ayarlara girip hdr oyun modunun aktif oldugunu goreceksiniz ve yukardaki ayarlari yine uygulayabilirsiniz..

    Öncelikle geçmiş ve hayırlı olsun hocam.


    Diğer yandan bahsetmiş olduğunuz şahıs hakkında, rekabete aykırı satış yapması nedeniyle suç duyurusunda bulunuldu. Bu ne demek önce onu aktarayım sizlere.


    Sattığı ürünler hakkında, benim ürünlerim EVO, benden ürün alanların ürünleri değiştirilecektir gibi ifadeler kullanması, diğer firmaları ve bilhassa o firmalardan ürün alan tüketicileri töhmet altında bırakması ve rekabet kanuna aykırı hareketleri nedeniyle. Bu konu LG tarafında da araştırılıyor ve gelişmeleri yine konu üzerinden aktaracağım size. Çünkü hiçbir firmanın alelade bir bayiisi, Türkiye’nin en büyük forum sitesinde çıkıpta, aslı astarı olmayan bu ifadelerde bulunamaz, bulunursa da sonuçlarına ağır bir şekilde katlanır.


    Sizi anlıyorum, zannediyosunuz ki bahsettiğiniz şahsın, bu konuda bir yaptırımı veya etkisi oldu. Halbuki zaten kendisi hakkında yürütülen bir dava süreci (benim haricimde kendisini dava eden diğer üyelerimiz de mevcut) mevcut ve satış kaygıları nedeniyle ciddi anlamda zarar gören “sözde prestijini” sizler vasıtasıyla forumumuzda düzeltmeye, başka bir deyişle kurtarmaya çalışıyor. Zira mahkemeye verin ben de olsam mahkemeye veririm, çok haklısınız şekilde kendini ayrı tuttuğu çokça satış yaptığı üyemiz de mevcut.


    Kendisi forum üyelerimizle iletişime geçerek mesaj attıran, sıkıntılı konuları flood (arka arkaya paylaşım) yaparak arka sayfalarda bırakmaya çalışan, tek bir mesaj atmak yerine en ufak sıkıntılı bir paylaşım gördüyse arka arkaya paylaşımlar yaparak sayfayı geride bırakmaya çalışan bir arkadaş. Muhtemelen sizden de aynı istekte ve hatta talepte bulunmuş olabilir. Ancak bunun böyle olmadığını objektif ve net bir şekilde ortaya koymak da bizlerin görevidir.


    İyi forumlar,


    Savaş

    Merhaba Arkadaşlar,

    Adem Bey ilgili videoyu yayına almış durumda. Ancak bu konunun daha çok kullanıcı paylaşımı odaklı olabilmesi adına mevcut durum için ayrıca bir konu açacağım. LG Türkiye firmasından alamadığım yardım ve desteği sağladığı için kendisine ve siz forumdaşlarıma tekrar teşekkür ederim.

  • Eline sağlık hocam.

  • Hayirli ugurlu olsun eline saglik cok faydali olacagindan suphem yok 👍
  • Ellerinize sağlık Mert Bey.

  • Teşekkürler, eline emeğine sağlık.

  • PIXEL REFRESHER


    FILMMAKER MODU


    anlatımları eklendi 

  • 2.5 yıllık LG OLED tv, sadece akşamları 2-3 saat kullanım ile dağıldı, renkler falan berbat oldu. LG, garanti yeni bitmesine ve sorunun kronik olmasına rağmen tamire yanaşmıyor, tekrar değerlendirip dönüş yapmalarını istedim, haber bekliyorum. Halbuki yurt dışında garanti bitmesine rağmen aynı sorunu yaşayanlara para iadesi veya üst model verilmiş. Tabi malum bizde tüketiciye çile çektirmek adettendir, global firma bile burada tüketiciyi umursamıyor.


    Son durum netleşsin, ona göre forumda bilgilendirme yapacağım.

    OLED alacaklar da 2 değil 10 kere düşünsün, ben en az 5 yıl sorunsuz çalışan bir OLED TV gözümle görmeden daha OLED almam..

  • @StreamRolleR


    Hocam eline sağlık çok faydalı bir (FAQ) olmuş.LG OLED Kullanım, Kontrol ve Yardımlaşma Konusu 

  • SW File(Version 03.15.27)


    Detailed applicable model list : Please check with reference Tab exactly

    * SW information


    1. Improvement



    The following services will be added to the newly updated version.


     1. Game Dashboard is provided for game users through setting button


     2. A button that links to other art app in Art gallery app service.



     3. No need to change the input for using Facebook Portal



    *The availability of services may vary depending on the region or TV models



    2. Applicable model list



    OLED83C14LA


    OLED55C19LA


    OLED65C19LA


    OLED48C17LB


    OLED48C19LA


    OLED65C17LB


    OLED65C18LA


    OLED55C17LB


    OLED55C18LA


    OLED48C18LA


    OLED65C16LA


    OLED65C14LB


    OLED48C16LA


    OLED48C11LB


    OLED48C14LB


    OLED48C12LA


    OLED65C11LB


    OLED48C15LA


    OLED65C12LA


    OLED55C11LB


    OLED65C15LA


    OLED48C1RLA


    OLED55C12LA


    OLED55C15LA


    OLED55C16LA


    OLED65C1RLA


    OLED55C1RLA


    OLED83C11LA


    OLED83C1RLA


    OLED83C17LA


    OLED77C17LB


    OLED77C18LA


    OLED77C19LA


    OLED77C11LB


    OLED77C12LA


    OLED77C16LA


    OLED77C15LA


    OLED77C1RLA


    OLED77C14LB


    OLED55C14LB


    OLED77G19LA


    OLED55G19LA


    OLED65G19LA


    OLED77G16LA


    OLED55G16LA


    OLED65G16LA


    OLED77G13LA


    OLED77G1RLA


    OLED55G13LA


    OLED55G1RLA


    OLED65G1RLA


    OLED65G13LA


    OLED65R19LA



    3. Release History


    [03.10.29]


    1. Voice recognition service feature will be updated.


    2. Software update contains minor bug fix


    [03.11.15]


    1. Software update contains minor bug fixes


    [03.11.21]


    1. Improved sound noise


    [03.11.23]


    1. Software update contains minor bug fix


    [03.15.27]


    The following services will be added to the newly updated version.


    1. Game Dashboard is provided for game users through setting button


    2. A button that links to other art app in Art gallery app service.


    3. No need to change the input for using Facebook Portal



    *The availability of services may vary depending on the region or TV models



    Alıntı

    metni:
    https://gscs-b2c.lge.com/downloadFile?fileId=nFcKo1AskSV4O3jrgz1ZQ



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi notropil -- 29 Haziran 2021; 17:27:15 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Miu

    2.5 yıllık LG OLED tv, sadece akşamları 2-3 saat kullanım ile dağıldı, renkler falan berbat oldu. LG, garanti yeni bitmesine ve sorunun kronik olmasına rağmen tamire yanaşmıyor, tekrar değerlendirip dönüş yapmalarını istedim, haber bekliyorum. Halbuki yurt dışında garanti bitmesine rağmen aynı sorunu yaşayanlara para iadesi veya üst model verilmiş. Tabi malum bizde tüketiciye çile çektirmek adettendir, global firma bile burada tüketiciyi umursamıyor.


    Son durum netleşsin, ona göre forumda bilgilendirme yapacağım.

    OLED alacaklar da 2 değil 10 kere düşünsün, ben en az 5 yıl sorunsuz çalışan bir OLED TV gözümle görmeden daha OLED almam..

    Çok geçmiş olsun. Hangi model oled?

  • Yeni konu hayırlı olsun.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Miu

    2.5 yıllık LG OLED tv, sadece akşamları 2-3 saat kullanım ile dağıldı, renkler falan berbat oldu. LG, garanti yeni bitmesine ve sorunun kronik olmasına rağmen tamire yanaşmıyor, tekrar değerlendirip dönüş yapmalarını istedim, haber bekliyorum. Halbuki yurt dışında garanti bitmesine rağmen aynı sorunu yaşayanlara para iadesi veya üst model verilmiş. Tabi malum bizde tüketiciye çile çektirmek adettendir, global firma bile burada tüketiciyi umursamıyor.


    Son durum netleşsin, ona göre forumda bilgilendirme yapacağım.

    OLED alacaklar da 2 değil 10 kere düşünsün, ben en az 5 yıl sorunsuz çalışan bir OLED TV gözümle görmeden daha OLED almam..

    Hocam renklerin berbat olduğunu nasıl anladınız ? Yüklediğim testleri yapıp örnek koyabilirmisiniz acaba ?

  • Yeni konumuz hayırlı uğurlu olsun.
  • Dolby Vision filmlerde Ayarlar-Genel-AI Parlaklık kısmını açın benim tavsiyem.

  • geçenlerde bir arkadasim kahve içmeye geldi aksam, konuşurken euro2020 mac açıktı. Adam sürekli tv ye bakti benden çok, gözlerindeki ben ne izliyorum bakışları üzdü beni. kendisi yakin zamanda QLED almis biri:))
  • quote:

    Orijinalden alıntı: StreamRolleR

    Hocam renklerin berbat olduğunu nasıl anladınız ? Yüklediğim testleri yapıp örnek koyabilirmisiniz acaba ?



    Alıntıları Göster

    Tv nin modeli LG B7V OLED, İnsan yüzleri ekranın ortasında yeşil olmaya başladı, ilk öyle garipliği fark ettim. Redditte bunla ilgili tonla yorum var, bu sorunu yaşamayan yok gibi, kullandıkça durum kötüleşiyor ve yakında çok daha kötü olacak. Teknik servis örnek fotolar istedi ve 2 gündür haber yok, bakalım ne karar çıkacak.


    LG OLED Kullanım, Kontrol ve Yardımlaşma Konusu
    LG OLED Kullanım, Kontrol ve Yardımlaşma Konusu
    LG OLED Kullanım, Kontrol ve Yardımlaşma Konusu
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.