Şimdi Ara

LG OLED 55EG920

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
546
Cevap
9
Favori
33.125
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dünyanın en iyi televizyonu diye lanse edilen LG OLED. 10 Aralık 2015 de Bandırma TEKNOSA mağazasından almış olduğum 55 EG 920 oled tv de 1 hafta sonra ekranda tuhaf şekiller hissetmeye başladım dikkatli incelediğimde tv nin sağ üst köşesinde TRT SPOR HD alt tarafında başka bir logonun sabit bir şekilde durduğunu gördüm belki düzelir bir bekliyelim dedim ama ikinci hafta içinde tv nin bütün köşelerinde logoların yapışıp kaldığı ekranda şeritler meydana geldiği panelde boş bir yerin kalmadığını gördüm. 28 aralık 2015 de servis açtırdım. servis inceleme yaptı değişim yapılması gerektiğini genel merkeze bildireceklerini beyan edip gitti. 2 gün sonra tekrar gelip inceleme ve resim çektiler. 05.01.2016 tarihinde genel merkezden bir beyefendi arıyarak Tv de fabrika çıkışlı bir yazılımın eksik olduğu servisi yönlendirip ekranın yazılım ile yıkanıp temizlenebileceğini beyan etti . Ben kesinlikle tamirat istemediğimi cihazın değişmesini talep etmeme rağmen sert bir üslupla tamir yapacaklarını beyan etmiştir. tamirden sonra düzelmezse değiştirelim talebini bende sert bir üslupla geri çevirdim. bugün 08.01.2016 servise uğradığımda değişim için onay gelmediği tamirat yapılması için bize bilgi gönderildi dendi. 30 günlük süere dolmadığında teknosaya ayıplı mal ile ilgili ihtarname gönderdim. hem servisin kararını hemde teknosanın vereceği kararı bekliyorum. sonuç inşallah mahkeme olmaz. Ayrıca tv hareketli sahnelerde tamamen çamurlaşıyor filim seyredemezsiniz .fabrikanın hatalı imalatı sonunda tv yi alıp özür diliyeceğine tamirat yapcaz demesini kınıyorum. fotoğrafları ekliyeceğim oled alırken 1 kere değil hiç düşünmeyin. sağolsun LG genel merkez 12 gündür bir karar veremedi. Burası Türkiye insanları kandırmak biraz kolay oluyor galiba. zekamızla dalga geçiyorlar. kanun açık ve net ayıplı üründe değişim, para iadesi yada tamir kararını müşteriye bırakmış. lg ben kanunu tanımıyorum tamir yapacam diyor. Resimleri eklemeye çalışıyorum ama bir türlü eklenmedi. İstiyen olursa email ile gönderebilirim. Bu televizyonu aldığınızda bir kanalı yarım saatten fazla seyretmememiz gerekiyormuş. bu logo yapışmaları normalmış. maç seyrediyorsanız ya ilk yarıyı seyredeceksiniz yada ikinci yarıyı yoksa logo yapışır. filimde öyle yarısını izleyim diğer yarısınıda tekrar yayınlanırsa seyredeceksin. bunlara razıysanız HAYIRLI OLSUN.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hzb -- 9 Ocak 2016; 0:18:33 >







  • Allaha Şükür Davamız bitti. Davamın kabulü ile Tv nin LG firmasına iadesine 8.900 Tl.nin dava tarihinden itibaren yasal faizinin davalıdan alınarak davacıya verilmesine karar verildi. Ayrıca dava masraflarınında davacıya verilmesi konusu kararda belirtileceği sonucu çıkmıştır. LG Firması yine katılmadı mazeret dilekçesi vererek davayı uzatma derdine düştü. mahkeme bugüne kadar hiç bir davaya katılmadığı tüm celselerde mazeret dilekçesi verdiği bunun yargılamayı uzattığı gözetilerek mazeretinin reddine karar verdi. Adalete güvendik ve sığındık. Ayrıca LG firmasını bu utanmazlık boyutundaki tavrı nedeniyle kınıyor ve nefret ediyorum. Elinize ne geçti LG, haklı davamı siz çözseydinizde burdan size teşekkür etseydik. Tekrar alacağımız tv LG olsaydı iyi olmazmıydı. Ne kadar müşteri kaçırdığınızın farkındamısınız. LG firmasının suçu yok o bir tabela türküyede o firmayı yönetenler aciz ve ahlaksız. korenin yerinde olsam bunların hepsini kapının önüne koyarım. Şimdi hem TV yi geri alacanız Parayı yasal faiziyle geri ödüyeceniz. Mahkeme masraflarını karşılıyacaksınız hemde avukata vekalet ücreti ödüyeceksiniz. hemde bu sebepten dolayı yüzlerce kişi bu tv yi almaktan vazgeçti. aciz yeteneksiz yöneticiler kurumu böyle yönetirler.
    Bu iş burada bitmeyecek. Ticaret İl Müdürlüğüne ayrıca tüm bu gelişmeleri mahkeme kararlarını sunup kanunda açık ve net yazılı olan ayıplı ürün 6 ay içerisinde değiştirilir hükmünü uygulamadıklar için ilgili firmalar hakkında suç duyurusunda bulunacam. burdanda 1.000 tl ile 100.000 tl arasında idari para cezası almaları demek. dinsizin hakkından imansız gelirmiş. bunlar saflığımızı çok kullandılar yeter artık.
    Benim anlatamadığım konu şu aslında. ben bunu çok yazdım yine yazayım son olsun. Mesele çıkmaz yada şu markada çıkar bu markada çıkmaz meselesi değil. Bütün markalarda problem çıkar.Esas konu şu bir problemle karşılaştığında müşterisine karşı saygılı olan problemini çözmek için gayret eden müşterisini mağdur etmeyen firma tercih edilmeli. LG gibi bu kadar yüksek maliyetle tv alan bir müşterisine bu kadar ağır ayıplı mal ile karşılaşmasına rağmen hiç bir şey yokmuş gibi davranan müşterisini mahkeme kapılarında süründüren mahkemede haklılığım çıktıktan sonra tamam diyen bir firmadan mal alınmaz. Ben 10.000 Tl ye tv alıyorsam gözüm kapalı almalıyım aslında sorun çıkmaması gerekir çıkarsada firma bunu özür diliyerek değiştirmeli. Benim olayım ufak bir olay değildi tv nin başına gelecek en büyük sorun Tv tümüyle logolarla ve şeritlerle kaplı ayrıca ölü piksel de mevcut LG müşteri hizmetleri bu normal bu değişim gerekmez diyorsa birdaha LG nin kapısından geçilmez. meselnin özü bu.
    Birde iyi tarafı var unuttuğun kanal varsa tv ye bakınca aklına geliyor. bütün kanallar ekranda mevcut. bir kanal seyrederken 20 kanalı seyretmiş gibi oluyorsun. teknoloji bu demekki biz olayı çözemedik. aynı anda 20 kanal seyretmek teknolojinin son noktası. teşekkürler lg. teşekkürler lg türkiye müşteri hizmetleri.
  • Bende 5 aydır ec930 var hiçbir sıkıntı yok sanırım eg920 de var bu olay daha öncede bir arkadaşın başına gelmişti ona anında iade verildi Size bu şekilde yaklaşmaları çok ayıp olmuş umarım çok uğraşmadan meseleyi çözersiniz..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Değişim yaptıran benim İzmit servisi bana sadece değişim mi yoksa tamir mi talep edersiniz dedi ben değişim dedim 4 gün içinde değişim raporu verdiler sorun çıkarmadılar
    Hocam diğer oled ler için yorum yapamam ama EG920 bence üretim hatalı model bu kadar kısa sürede ekran izi yapmasını servis elemanlarıda pek olası görmediler.
    Aldığım mağazaya da değişim için Oled bir tv ile değişim istemediğimi söyledim çalışanlarda olumlu yaklaştılar şimdi led tv aldım en azından kafam rahat.
    EG920 televizyon izlerken insanı paranoyak yapar maazallah
  • Genel Merkezden arayan arkadaş fabrika hatası bunu yazılımla düzeltebiliriz düzelmezse değişim yapalım diyor. ısrarla değişim istediğimi söylediğim halde tamirden yana tavır koydular. 13 gün oldu halen bir sonuç çıkmadı. Tahminim bütün serilerde bu sorun var geri almak fazla külfet getireceğinden tamir yapılmasına yoğunlaşmışlar. biraz baskıyla insanları vazgeçirmeye çalışıyorlar. Tv nin tüm paneli logolarla dolu. Sadece sorun bu değil tepki süresi çok kötü hareketli filimlerde tamamne rezilleşiyor. insan yüzü şekli tanınmıyor. Gerçekten resimlerini yüklüyemedim bir görseniz böyle bir şeye inanamazsınız. hangi kanalı seyrettiğini şaşırıyorsun. bir insana çin işkencesi yapacaksan bu tv leri vereceksin seyret diye. LG servisi 15 günlük tv kesin değişmesi gerekir demesine rağmen genel merkez okey vermiyor bekletiyor. TEŞEKKÜRLER LG
  • hzb H kullanıcısına yanıt
    Hocam yerden göğe kadar haklısınız dünyanın parasını verip ardından çıkan soruna duyarsız olmaları büyük ayıp .
    Başvurduğunuz servise baskı yapsanız onlar merkezi zorlasınlar mutlaka değişim kararı çıkar.Zaten yeni kanuna göre ilk 6 ay da önceden bir aydı süresi tamirat kararı çıkarsa bile ürün ayıplı sayılıyor.
    Bu durumda aldığız yer Teknosa idi sanırım değişim yapmaları lazım daha önce Teknosa dan laptop almıştım bir ay dolmadan DVD okuyucu bozuldu servis DVD yi değiştirdiği için Teknosa yeni ürünle değiştirdi
    Teknosa ile servisin kararını bir görüşün bence değişim yapmak zorunda.
    Hiç biri olmadı diyelim tüketici hakem heyetine gitseniz yüzde yüz haklı çıkarsınız bu durum da yine değişim yapmak zorundalar.
    İnşallah fazla canınız sıkılmadan sorun çözülür.
  • hzb H kullanıcısına yanıt
    Aynı şeyi Led tv de de yapıyorlar. Servisin bariz sorunu görüp değişim dediği tv yi , genel merkez değiştirmiyor . Bu aslında bir ahlaksızlıktır . LG kalite olarak gerçekten berbat bir firma , ürettiği mallar son teknoloji olsada kesinlikle son derece kalitesiz ve bunu bilinçli yapıyorlar . Ucuza son teknoloji ama sorunlu malları tüketiciye kaptırıyorlar . Adamların genel felsefesi ve ahlak yapıları maalesef bu . İşin ilginç tarafı ise ucuza son teknolojiyi aldığını düşünen tüketici ise bu durumdan çok hoşnut . Daha pahalı ama kaliteli ve sorunsuz olan malların yerine ucuz diye bu korelileri baştacı yapıyorlar . Tüketici talep edip hakkını aramadıkça bu işler düzelmez . O yüzden oyalama taktiklerine kanmayıp bir an önce bir sonuca ulaşın . Sonuç olumsuz olursa hemen davayı açın , kesin kazanırsınız .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnsan kazıklandıktan sonra araştırma yapıyor bizimde öyle oldu. Bir iki satıcının lafıyla aldım. Aslında daha önce led tv lerde yaşadığım ışık sızması bulutlanma ölü piksel leri yaşamamak için büyük paralara bu tv yi aldım ama o ışık sızması bulutlanma bundan daha hoşmuş. Oled Tv ler eski plazmalarda olduğu gibi logo yapışmaları oluyormuş tv nin içinde olan bir yazılımla bunlar temizleniyormuş ama 5 dakkikada seyretseniz tekrar yapışmalar oluyor kapanana kadar logolar panelde görünüyor. ama benim aldığım bu tv de bunu temizliyen bu yazılımda yokmuş. şayet olsada fark etmiyor. kısmen temizliyor izlerken tekrar logolar yapışıyor. sirkilasyon böyle devam ediyor. ben bu konuda hassasım kanal D yi seyrederken star atv şhow fox tv nin de logolarını beraber seyretmek istemiyorum. istiyen çıkarmı bilmiyorum. Bu yazdıklarım firmayı karalamak ve kötülemek değil. aynı sorunlar başka firmalardada vardır. ama ben alırken benim gibi duyarlı kullanıcı bunları hatırlatsaydı ben parayla değil bedava verseler almazdım. herkes sorunları paylaşırsa doğruyu bulmak daha kolay olur. Ben şu an hem servisten gelecek haberi bakliyorum. Hemde Teknosaya ayıplı ürün para iadesi ile ilgili noter kanalıyla ihtarname çektim onu bekliyorum 2 side çözmesse Tüketici mahkemesine müracaat edeceğim ozaman zaten iade işlemi olacak mahkeme öncelikle 30 gün içinde aldığımız firmaya ihtarnamenin yapılmasını istiyor. oled tv yi alırken satıcıların böyle bir şeyden bahsettiği yok öyle bir şey yok diyorlar . Aldıktan sonrada bunlar normal olabilir oledler yüksek teknoloji ondan yapıyor. diyorlar. yüksek teknolojinin bunların kafasına göre anlamı ne onuda anlamış değilim. Yüksek teknoloji sorunların en aza idirildiği bir teknoloji sanıyordum yanılmışım ama siz yanılmayın. Koreliler zenginliğine zenginlik katsın diye çoluk çocuğumuzun rızkından kısarak biriktirdiğimiz pğaraları onlara bağişlamıyalım. TEŞEKKÜRLER




  • Herkes tv alma kararını gözden geçirmiş ve 920 nin fiyat düşüşünü bekliyordu. Bu deneyim eski tercihlere dönmeyi sağlar bence. 😉

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Umarım değiştirirler yada iade edip paranızı alabilirseniz daha iyi olur, lg oled siyahlarda iyi ama hareketli sahnelerde maalesef sıkıntılı, üstüne bir de bu logo sorunu, hakkınızı sonuna kadar arayın.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evliya olsan kapidan içeri sokulmazsin lan lg bumuymuş meşhur siyah... zuhahahaha. Çok geçmiş olsun arkadaşım hiç meraklanma çatır çatır paranı iade alırsın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Videoyu izledikten sonra farkettim ki sizin panalde gerçekten büyük sorun var.
    Benim tv de çizgi haricinde logo yapışması hiç olmadı, çizgi olayınıda yazılımla temizlediler, sorun kalmadı şuan gayet stabil ve çok temiz görüntü veriyor.
    Saatlerdir tv açık tüm aile seyrediyor kimsenin bi şikayeti olmadı, ne iz nede logo yapışması yok.
    Siz tvnize temizletme yaptırmadıysanız yazılım eksikliğinden kaynaklı tvnizde sorun yaşıyorsunuz.
    LG'nin yaptığı ve yaklaşımıda hiç yakışı kalır bir tutum olmamış durum anlattığınız gibiyse siz sonuna kadar haklısınız size iade yapmak zorundalar memnun kalmadığınız bir ürünü kimse kimseye zorla kullandırtamaz tüketici hakları diye birşey var açın davayı gitsin, siz düşüneceğinize onlar düşünsün.
    Benim tv de sizin panel de olduğu gibi logo izi belirmiş olsa böyle bir hatanın kabul tarafı olmaz der ne yapılması gerekiyorsa yapar sonuna kadar hakkımı ararım ve bi daha da lg'nin yanına yaklaşmazdım.
    Ama inanın benim 920'de hiç böyle bir sorun yok servisin dediğine göre tvnizi kapattıktan sonra hemen elektriğini kesmeyin, biraz daha stanbyta beklemesi ve arka planda tv kapandıktan sonra kendini temizlemesi için tvye zaman verilmesi gerekiyormuş ki panalde iz miz varsa otomatik kendini temizlesin.
    Şimdilik bir sorun yok ama ilerleyen günlerde ne olur bilmiyorum en ufak bir sorun çıkarsa buradan paylaşım yapar bilgi veririm.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • dryman72 kullanıcısına yanıt
    Her teknoloji ürününde arıza olabilir. Bununla ilgili bir sıkıntı yok. Bunda Fabrikasal bir hata var. LG özür dileriz sizin bize olan güveninizi boşa çıkarttık. beklenrilerinizi karşılıyamadık. hemen değişiminizi onaylıyoruz demesini beklerdim. bugüne kadar daha değişim bile onaylanmadı. Mesele mal satma değil satılan malın arkasında durabilmektir. Benim meselem bu. LG nin yaptığı Vurdum duymazlık ve pişkinlik.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hzb -- 11 Ocak 2016; 10:53:28 >
  • Doğru çok haklısınız. Umarım en kısa sürede çözüme kavuşursunuz.
    Bizleride durumdan haberdar ediniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,

    Öncelikle geçmiş olsun. Elektronik şansınız kötü gitmiş. Bu knouda size tavsiyem öncelikel sikayetvar ve eksisozluk gibi mecralarda sıkıntınızı dile getirmeniz. Büyük markalar bu mecraları sıklıkla takip etmekteler. Bu kanallardan probleminizi daha hızlı çözebilirsiniz. LG Türkiye den sonuç alamazsanız LG Global ile iletişim kurmaya çalışın. Durumunuzu anlatın. Genelde globaldakiler TR'dekilere bir fırça atıyor daha sonra sorununuz çözümleniyor. :)
  • Evet arkadaşlar az önce müşteri hizmetlerinden aldığım bilgiye göre servisin değişim kararına yanıt olumsuz geldi. yani bu kadar arızalı bir tv ye bile değişim vermediler. Artık mahkeme kapılarında zaman geçirecez. SAĞOL LG. sendende bu beklenir.https://www.youtube.com/watch?v=NfaBUJ2opU8&feature=youtu.be
  • Bu lg nin tvlerine kesinlikle cok para verilmez. Rezalet bir musteri hizmetleri var istedigin kadar oraya buraya yaz adamlarin umurlarinda değil. Bence iyi bir avukat tutup paranizi bunlardan fazlasiyla alin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostum, videoyu izledim, OLED'lerdeki genel bir sorundan ziyade bizzat senin panelde çok ciddi sorunlar var gibi görünüyor, zira bu kadar berbat bir görüntü olamaz, kesinlikle fabrikasyon hatası...
    Ledlere bakarsan oledler muhteşemdir ama senin panel panayıra dönmüş ve hızlı sahnelerdede sorunlu diyorsun, buna göre kesinlikle sana baştan sorunlu arızalı ürün denk gelmiş. bunun için Lg nin özür dileyip sorunsuz bir panelle değişim yapması gerekirdi madem bunu yapmıyor sakın üşenme bu şartlar altında çok kolay kazanacağın bir mahkeme olacaktır... mutlaka hakkını ara.
  • Merhaba,

    Öncelikle geçmiş olsun, naçizane tavsiyem, sakın bu işin peşini bırakmayın. Değişene kadar hatta markadan memnun değilseniz para iadesine kadar gidin. 4-5 aydır LG 55EC930 kullanıyorum, oldukça memunum. Öncesinde LG 55EA980 beğenmiştim ama bir kaç mağazada dikkatli incelediğimde logo yapışması dediğiniz "burn-in" gördüm. Araştırdığımda bu sorunun aynı plazmalar gibi tüm OLED panellerde olabileceğini öğrendim, hatta kullanım kılavuzuna bile yazıyorlar. Fakat burada sıkıntı şu ki, bu sorun öyle 1-2 saate olmamalı, saatlerce belki günlerce sabit görüntü ile olabilir. Zaten TV'nin default ayarları buna izin vermiyor, bir kaç saat hareket olmazsa kapanıyor. Ben de bu bilgilerle sorun yaşamayacağımı düşünüp LG 55EC930 aldım,aylardır da açık bile unutmama rağmen bu sorun ile karşılaşmadım. LG 55EA980 daha ince ve şık bir paneldi, belkide sorun buydu. Sizin düzgün çalışan LG 55EG920'leri örnek gösterip ürününüzün sorunlu olduğu üzerinden gitmeniz lazım, yoksa bu ürünün çalışma şekli bu derler. Bir de bu ürünler özel ürünler, sorunlarınızı "LG Prime" ile iletin, işlerin daha hızlanacağını göreceksiniz.

    Teşekkürler,

    Hicks



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hicks -- 12 Ocak 2016; 9:38:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Tv yi alalı 1 ay oldu sorunları 1 hafta sonra ferkettim. LG fabrikasyon hatası olduğunu söylüyor. oledlerde logo yapışması hepsinde oluyor. bunu içinde bulunan bir yazılımla temizlemeye çalışıyor. benimkinde bu yazılımda yok. varsada işlem görmüyor. lg biz bunu yazılımla temizleriz diyor ama bir daha olmuyacak demiyor. sorun sadece logo yaşışması değil az hareketli sahnelerde bile çok berbat çamurlaşıyor. ayrıca altta yatay şeritler ışıklı tvden görünüyor. bunun tamiri yok olsada içinize ne kadar siner. dünya para verip alıyorsunuz. Şuan teknosaya noterden ihtarname çekmiştim. onlarla servisin olumsuz rapor verdiğini bildirdim onlarda şaşırdı. biz çözmeye çalışalım diyorlar çözebilirlerse çözecekler çözemezse mahkemeye müracaat. mahkeme önce tebligatın yapılmasını istiyor. bu olaya servis bile şaşırdı buna nasıl değişim vermediler diye çünkü kendileride 30 gün içinde olan tüm sorunlarda değişim verilir diyor kendileride değişim yapılması için yazdılar. mahkeme zaten çözecek bekliyelim bakalım. sadece LG nin müşteriye verdiği önem ortaya çıktı. genel merkez oledlerde bu normal kitapçığında yazıyor diyor bende reklamlarınızda yada satıcılarınız bu konudan hiç bahsetmiyor. kitapçığı tv yi aldıktan sonra okuyorsun. bu ahlaklı bir yaklaşım değil. buna cevap veremiyor. böyle sorun varsa reklamlarında bu konuya değinmeli nasıl siyahtan bahsediyorsan logo yapışmasındanda bahset. yada satıcılar bu konuda müşterileri uyarsın çok iyi tv ama loğa yapışması olunca şikayete gelme değiştirmeyiz desin bakalım 1 tane satabilirmisin.




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.