Şimdi Ara

★★★ LG G4 KULÜBÜ VE ANA KONUSU ★★★ (1895. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39.616
Cevap
199
Favori
1.046.972
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
43 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 18931894189518961897
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: networkkid

    İlk olarak ben kendi cihazımda Bootloader kilidini açmadan önce v29 7.0 Nougat sürümünü kullanıyordum. Ben ne olur ne olmaz hata çıkarma ihtimalini en aza düşürmek için cihazımın sürümünü v20o Marshmallow sürümüne düşürdüm. Ardından SALT ile hem "Basic Backup", hem de "Full Backup" aldım. Yedeklerimi aldıktan sonra steadfasterX' in sağlamış olduğu dosyaları telefonumun SD Kartının direk içine attım, herhangi bir klasör içine değil direk ana kısma. Bundan sonra SALT' ın eski sürümünü kullanarak(v3.0.2) steadfasterX' in yönlendirmesi ile Bootloader kilidimi açtım ve fastboot üzerinden TWRP flashladım ardından TWRP üzerinden bana sağladığı .zip dosyasını da flashlayarak yeniden başlattım ve bam her şey oldukça normal çalışıyordu. Üzerine SuperSU zipi flashlayarak root yetkisini kullandım. Sonrasında ben de v29 Nougat sürümüne geçmek istedim ancak XDA' da paylaşılan .zip içerisinde sakıncalı yani Bootloader kilidi açıldıktan sonra flashlanmaması gereken önemli bir dosya vardı. "aboot.bin" dosyası Bootloader kilidi açıldıktan sonra asla telefona flashlanmaması gereken bir dosya ki zaten orijinal konusunda neden flashlanmaması gerektiği anlatılıyor. Konuyu dağıtmadan devam edeyim. .zip dosyası içinden 2 adet dosyayı sildim. Birisi "aboot.bin", diğeri de "recovery.bin". "recovery.bin" dosyasını silmemin nedeni ise bir daha tekrardan TWRP flashlamak istemeyip üşenmemdi, öneririm. Dosyalar silindikten sonra yeni .zip dosyasını flashladım ve TWRP üzerinde flashlanması gereken UsU .zip dosyasını flashladım(Bütün söylediğim UsU ile alakalı olan her dosya orijinal XDA konusunda bulunuyor.). Yeniden başlatım, kurulumumu yaptım, yedeklerimi ve programlarımı yükledim, test yaptım, root attım. Bunları yaparken hiçbir hata ile karşılaşmadım ve eskiden nasıl ise öyle hatta daha özgür bir şekilde kullanmaya devam ettim/ediyorum.

    Yapmanızı önerdiğim şeyler:
    1- İlk olarak v29 Nougat sürümünde iseniz ve sıkıntı çıkma ihtimalini düşürmek istiyorsanız v20o sürümüne düşürün.
    2- FWUL Linux distrosunu XDA' daki orijinal konusundan edinin ve USB belleğinize yazdırın.
    3- FWUL' u USB üzerinden başlatın ve FWUL açıldığında ilk olarak içinde yüklü gelmiş olan SALT yazılımını açıp güncellemesini kontrol edin, varsa yükleyin.
    4- Güncellemesini kontrol ettikten sonra indirdiğiniz xxx_UsU_unlock.zip arşivindeki tüm dosyaları telefonunuzun ana hafızasının içerisindeki Download klasörüne atın. Kesinlikle o klasörden başka bir yere atmayın. Ve evet SD Kart' a atıp da yapabilirsiniz ancak hata oranını düşürmek için ana hafızasındaki Download klasörüne atmanızı öneririrm. Ardından <model>_UsU_LP_flash-in-twrp.zip dosyasını da herhangi bir yere atın.
    5- SALT üzerinde yazan "GPT Compatibility" kısmındaki bilgiyi kesin olarak not edin, Custom ROM yüklerken işinize yarayacak.
    6- SALT üzerindeki Advanced menüsüne girin ve "G4 Unlock(UsU)" butonuna tıklayın.
    7- Açılan penceredeki yönergeleri izleyerek kilit açma işlemine devam edin. Eğer bir hata ile karşılaşırsanız telefonu USB' den çekmeyin veya sakın ama sakın yeniden başlatmayın. Yönergeleri izlemeye devam edin.
    8- Eğer çok farklı bir hata alırsanız da SALT' ın debug logunu yine Advanced menüsü altından Debug Logfile butonuna tıklayın ve Upload tuşuna tıklayarak log dosyanızın linkini alın, isterseniz XDA' da orijinal UsU konusundan yardım alın, isterseniz de IRC kanalına gelip yardım alın. Ancak bütün bunları yaparken sakın telefonunuzu yeniden başlatmayın veya USB' den çıkarmayın.
    9- Flashlanma işlemi hatasız gerçekleşip işlemin bittiğini söyleyen mesajı gördüğünüzde de telefonunuzun USB bağlantısının bilgisayar tarafındaki ucununu çıkarın, bataryasını çıkarın, tekrardan bataryasınnı takıp 2 sn. bekleyin ve ses kısma tuşuna basılı tutup USB kablosunu tekrardan bilgisayara bağlayın.
    10- Fastboot ekranını gördüğünüz zaman TWRP imaj dosyasını orijinal konudaki linkten indirin ve bir terminal ekranı açarak "fastboot flash recovery <twrp.img>" (<twrp.img> yerine indirdiğiniz imaj dosyasının tam adını yazınız.) komutu ile flashlayınız.
    11- Flashlanma işlemi bittikten sonra USB kablosunu sökün, bataryayı sökün, 2sn. bekleyip tekrar takın ve ses kısma tuşu+güç tuşuna TWRP ekranını görene kadar basılı tutun.
    12- TWRP ekranı geldikten sonra eğer "Swipe to allow modifications" yazısı gelirse butonu sağa çekin ve kabul edin. Ardından indirmiş olduğunuz <model>_UsU_LP_flash-in-twrp.zip dosyasını normal bir şekilde flashlayın ve TWRP üzerindeki yeniden başlatma seçeneklerinden "Recovery" butonuna dokunun ve tekrardan TWRP' in açılmasını bekleyin. Açıldıktan sonra USB ile bilgisayara bağlayıp bağlanan cihazınızın adında doğru olan model numarası yazıyor mu diye kontrol edin. Eğer başka bir şey yazıyor ise orijinal UsU konusundaki yönergeye bakarak log dosyası alın ve konuda paylaşın.
    13- Son olarak artık telefonunuzu normal olarak yeniden başlatın ve sıkıntı var mı diye test edin.

    UYARI: Eğer İngilizce konusunda zorlanıyor iseniz veya bu işlerden anlamıyor iseniz lütfen bu işlemi uygulamayın ve detaylı bir Türkçe anlatım çıkana kadar bekleyin.

    v29 Nougat UsU kurulumu:
    1- XDA' da bulunan stock v29 Nougat sürümünün .zip dosyasını indirin.
    2- .zip dosyasının içini açın ve içindeki "aboot.bin" ve "recovery.bin" dosyalarını silin ve ardından silinip silinmediğini kontrol edin.
    3- Oluşturduğunuz yeni .zip dosyasını telefonunuza atın ve TWRP üzerinden yedek aldıktan sonra Custom ROM yükler gibi flashlayın.
    4- ÖNEMLİ: Telefonu yeniden başlatmadan önce indirmiş olduğunuz <model>_UsU_LP_flash-in-twrp.zip dosyasını tekrardan flashlayıp yeniden başlatın.
    5- İsteğe bağlı olarak Magisk veya SuperSU flashlayarak root atın.

    UYARI: Eğer İngilizce konusunda zorlanıyor iseniz veya bu işlerden anlamıyor iseniz lütfen bu işlemi uygulamayın ve detaylı bir Türkçe anlatım çıkana kadar bekleyin.
    UYARI: Eğer İngilizce konusunda zorlanıyor iseniz veya bu işlerden anlamıyor iseniz lütfen bu işlemi uygulamayın ve detaylı bir Türkçe anlatım çıkana kadar bekleyin.
    UYARI: Eğer İngilizce konusunda zorlanıyor iseniz veya bu işlerden anlamıyor iseniz lütfen bu işlemi uygulamayın ve detaylı bir Türkçe anlatım çıkana kadar bekleyin.

    Evet 3-4 kere tekrarlıyorum bu kısım aşırı derecede önemli eğer yanlış bir şey yaparsanız telefonunuzu brick edebilirsiniz!

    UYARI 2: XDA' daki orijinal UsU konusunu tekrar tekrar okuyun ve olayı tam olarak anladıktan sonra bu işlemi yapın!
    UYARI 3: Bu işlemden sonra KDZ/TOT yüklemeyeceksiniz. Çünkü aboot dosyasını değiştireceği için telefonu brick edecek. Ancak tekrardan KDZ flashlama özelliği SALT' ın yeni sürümleriyle birlikte tekrardan gelecek.
    UYARI 4: Eğer İngilizce konusunda zorlanıyor iseniz veya bu işlerden anlamıyor iseniz lütfen bu işlemi uygulamayın ve detaylı bir Türkçe anlatım çıkana kadar bekleyin.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • networkkid N kullanıcısına yanıt
    Hocam çok sağolun uzun uzun yazmışsınız zahmet oldu. Romu kurarken wipe data zaten yapıyoruzda wipe cache/wipe dalvik yapmamızda sakınca var mı ? Valla 3 yıldır kullandığım telefonların bootloaderı kapalı twrp yi ve rom atmayı unutmuşum wipe dalvik hala var mı emin bile değilim Birde stock nougat için N modem flashlamadınız mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Makify -- 9 Mart 2018; 13:49:8 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ah evet flashlamıştım bahsetmeyi unutmuşum kusura bakmayın. Bir sırası var modem olayında. İlk olarak romu kurduktan sonra N modemini flashlayıp ardından indirmiş olduğun baseband dosyasını flashlamalısın. Ayrıca küçük bir öneri daha:



    ROM kurmadan önce TWRP backup seçeneklerinden "System Image" hariç her seçeneği seçip tam bir yedek al ne olur ne olmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arada ben v29 romunu sadece normal factory reset yaparak kurmuştum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • networkkid N kullanıcısına yanıt
    Anlaşılan her adım attığımda bi yedek almam gerekiyor :) Birde ARB = 0 cihazlar için nougat veya oreo rom kurulumunda komple UsU bootloader stack i de kurabilirsiniz ama gerek yok diyor. Gerek YOK kısmını bastırarak söylemiş neden acaba daha sağlıklı olur diye düşünüyordum ben.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Makify kullanıcısına yanıt
    Onu ben de pek anlamadım. Eğer gerek yok diyosa gerek yoktur. Ayrıca yedek olması iyi olur. Anlarsın değerini ileride birşey olursa. :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi networkkid -- 9 Mart 2018; 14:14:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pil süresinin uzunluğu açısından hangisini tavsiye edersiniz?

    1- Polonya için çıkan nougat v29 test romu

    2- xda ürünü 8.1 rom, şu bahsettiğiniz!

    3- Bir halt... etme otur kullandığın marshmallowda external battery ile idare et.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aydayd A kullanıcısına yanıt
    Polonya sürümü v29 + Debloat + Greenify + External battery



    Bu grupla mükemmel deneyimi alırsınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • networkkid N kullanıcısına yanıt
    Aoscp romunun içinde boot.img var onun konuyla alakası ve zararı yok değil mi? Birde nougatın içinde raw_resources dosyası var onuda silmemiz gerekmez mi ? Unlock dosyamızın içinde UsU entegreli raw_resources vardı onun üstüne yazılmış olur. Ayrıca Xda daki zip şeklinde 2 nougat var biri steadfasterx twrp ve laf keeper demiş ötekiler normal hangisini kullanıyoruz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kardes kullandigin google camera uygulamasi icin calisan bir link verebikirmisin ayrica uygulama sd karta kayit yapma soruni varmi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Makify kullanıcısına yanıt
    Çook özür dilerim bir detayı daha atlamışım umarım v29 sürümünü kurmamışsındır. .zip dosyası düzenlenmesi gereken romda bir de laf.img dosyası silinmesi gerekiyor ayrıca. Eğer yüklemedi isen daha lütfen steadfasterX' in sunucusundaki LG-H815_Official_v29A_keepsTWRP-LAF.zip dosyasını indir. Eğer yükledi isen UsU laf dosyasını tekrardan fastboot üzerinden flashlaman gerek. Tekrardan özür dilerim unutmuşum. Bu bir sorun çıkartmaz normal kullanımda sadece download mode açılmama sıkıntısı yaşarsın. Ben yaşamıştım tekrardan laf dosyasını flashlayınca düzeldi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Makify kullanıcısına yanıt
    AOSCP içindeki boot.img dosyası sıkıntı çıkarmaz. Nougat içindeki raw_resources dosyası da sorun çıkarmaz çünkü romu flashladıktan sonra N bootloader ve baseband dosyası flashlayacaksın. Bunların dışında sorun yaşamazsın. Ve lütfen daha v29 yüklemediysen steadfasterX' in paylaşmış olduğu zip dosyasını flashlam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • networkkid N kullanıcısına yanıt
    Hahah yok hocam bişey kurmadım, prosedür baya uzun olunca bazı şeyleri atlamanız normal. Yardımcı olmaya çalışıyorsunuz sonuçta teşekkür ederim. 3 yıl oldu ama demek hala romların çalışma mantığını unutmamışım Şimdi tam olarak şöyle yapıyoruz LG-H815_Official_v29A_keepsTWRP-LAF.zip bunu kuruyoruz nitekim bende bunu indirmiştim. Sonrasında N modem ve baseband flashlıyoruz. İsteğe bağlı magisk veya SuperSu ile keyfimize bakıyoruz. Yanlışsam düzeltin lütfen. Birde <model>_UsU_LP_flash-in-twrp.zip isminde bir dosya yok, steadfasterx de öyle yazmış ama kastedilen <model>_UsU_baseband_flash-in-twrp.zip dosyası değil mi ? Kafa karışıklığı olmasın. Bu arada kusura bakmayın biraz fazla ve detaycı sorular soruyorum. Olayı biraz noob guide a çevirmeye çalışıyorum ki pek anlamayanlarda bu mesajları okuduğunda prosedürü rahat çözebilsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Makify -- 9 Mart 2018; 16:13:3 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Techno38 T kullanıcısına yanıt
    Hocam yükleme adımlarını anlatır mısınız ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Makify kullanıcısına yanıt
    Evet galiba <model>_UsU_LP_flash-in-twrp.zip olayını silmiş konudan, aradım aradım bulamadım. Şunu senden denemeni rica edeceğim: v29a kurup üzerine N modemini ve onun da üzerine baseband kurup deneme yapabilir misin? Büyük ihtimal aynı şeye denk gelecek sadece isim değişmiştir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • networkkid N kullanıcısına yanıt
    Hocam taa ilk çıkan v29A Nougat yüklü. Bu yazılım LGUP'dan 6.0'a düşürülebiliyor mu çünkü bazı yerlerde düşürülmüyor yazıyordu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • LGDestek' in paylaşmış olduğu v20o sürümünü kurabilirsin. Sıkıntı çıkarmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Makify kullanıcısına yanıt
    steadfasterX' in sunmuş olduğu v29 .zip dosyasına biraz bakındım. Silinmesi gerek tüm dosyaları silinmiş haliyle yüklemiş herhalde. Dene istersen.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • networkkid N kullanıcısına yanıt
    hocam güzel anlatmışınız emeğinize sağlık zor yav bana zor geldi gerçi sırasıyla adım adım takip edersek olabilir belki şöyle tam detaylı bir şekilde youtube aracılığıyla anlatan biri çıkarsa 2 milyon izlenir çünkü g4 kullanıcıları bunu bekliyor kaç yıldır özellikle türkiyede

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Zor ama sonu güzel bir yol. Uğraşmama değdi benim. :) Ve ayrıca video yapan olur diye tahmin ediyorum çünkü büyük bir olay G4 sahipleri için.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 18931894189518961897
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.