Şimdi Ara

LG Electronics, 2021 ilk çeyrek kazanç raporlarını yayınladı: Mobil bölüm yine zararda

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
221
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • LG Electronics, 2021 ilk çeyrek kazanç raporlarını yayınladı: Mobil bölüm yine zararda



    LG Electronics, 31 Mart 2021'de sona eren 2021 ilk çeyrek kazanç raporlarını yayınladı. Şirket, 16.90 milyar dolar gelir ve 1.36 milyar dolar kar ile şimdiye kadarki en iyi ilk çeyrek kazançlarını elde etmiş oldu.



    Ayrıca Bkz.Amazon, kasasını doldurmaya devam ediyor



    Mobil bölüm, üst üste 24. çeyreği zararla kapattı



    Bir önceki yılın ilk çeyreğine oranla %27.7 gelir ve %39.1 kar artışı sağlayan şirket, hangi bölümlerden ne kadar gelir veya kayıp yaşadığını detaylı olarak açıkladı.



    LG, beyaz eşya ve iklimlendirme çözümleri bölümünden, 2020'nin ilk çeyreğine oranla %23.8 artışla 6.03 milyar dolar gelir sağladı. Şirket, bu bölümden 826.39 milyon dolar kar elde etti.



    Ev eğlence sistemleri bölümünden ise şirket, geçtiğimiz yılın ilk çeyreğine oranla %34.9 artışla 3.60 milyar dolar gelir ve % 23.9 artışla 362.75 milyon dolar kar sağladı.



    LG Electronics, 2021 ilk çeyrek kazanç raporlarını yayınladı: Mobil bölüm yine zararda



    LG'nin zarar ettiği bölümlerden birisi kapatacağını duyurduğu mobil bölüm oldu. 897.18 milyon dolar gelir sağlanan bölümde 251.63 milyon dolar işletme zararı bildirildi. Bu sonuçların ardından mobil bölümde son 24 çeyrek boyunca şirket zararı yaşandı.



    Mobil bölüm ile birlikte şirkete zarar ettiren diğer bölüm otomotiv malzemeleri bölümü oldu. Şirket, araç bileşeni çözümleri bölümünde 1.70 milyar dolar gelir sağlarken 629 bin dolar zarar ettiklerini söyledi.



    LG, profesyonel ürünler bölümünde ise 1.67 milyar dolar gelir ve 120.38 milyon dolar kar bildirildi.




    Kaynak:https://www.gsmarena.com/lg_reports_impressive_q1_results_mobile_division_prepares_for_exit-news-48895.php







  • Şu mobil bölümü yöneticiliğini bana verin

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Olmuyor işte hala olması için uğraşıyorlar. Hangi alanda iyiden o olanda devam etmelisin mobil size göre değil

  • Yazık oldu. Halbuki çok kaliteli telefonlara imza attılar zamanında. LG'yi güvenerek ve severek kullanırdım bakalım Samsung ne zaman tarihe karışacak. Çinliler rekabet edilemez noktaya götürüyorlar kendilerini.

  • Özellikle V30 ve G7 sonrası çok sağlam cihazlar çıkardılar ama gerek donanımsal sorunları gerekse de tanıtımda gerekli sağlam atamamaları sonlarını getirdi. Halbuki G2’den sonra ilk kez V30 ile sorunsuz bir cihaz yaptılar. Ki V30 efsane bir modeldir. Her ne kadar çok satamasa da. Yazık oldu cidden. En azından V70’i çıkarsaydı. Gerçekten efsane ömürlük hatta odyofillerin son amirali olurdu. Çok üzüldüm. Samsung veya Xiaomi çekilse bu kadar üzülmezdim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Samsung'la falan birleşerek ayrı bir telefon markası oluştursalardı keşke (Sony Ericsson gibi). Korelilerden bir tek Samsung dikiş tutturdu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyaz eşyalarına hayranım. Zannediyorum alanında en iyilerden olabilir. Çamaşır makineleri çok çok iyi. Servis ağı çok güçlü değil diye almaya korkuyorum. Şu anki LG'yi 13 yıldır kullanıyoruz. Kazanı çok yıprandı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TwinPowerTurbo T kullanıcısına yanıt

    Samsung marka 9kg bir çamaşır makinesi aldım. Ama daha sonradan araştırınca LG almadığıma pişman oldum, çamaşır makinesini Samsung alınca buzdolabını da mecbur aynı marka aldım. LG beyaz eşyada çok iyi


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zaten mobil bölümünü kapatmamışlar mıydı ?

  • Portraitclub kullanıcısına yanıt

    Hocam gerçekten öyle. Ülkemizde müşteri kitlesi var ama gerçekten LG'nin ne kadar iyi olduğundan kimsenin haberi yok. İnsanlar hala Arçelik, Vestel diyorlar. Arçelik isimli marka bundan yıllar önce LG'den fason üretim yapan, LG çamaşır makinesinin üstüne "Arçelik" yazıp satmış bir marka. Bu şekilde marka algısı oluşturup şu anda berbat makineler üretip satmaya çalışıyorlar. Çevremde çok fazla arkadaşım var bu şekilde. Eskiden Arçelik kullanıp yine Arçelik tercih edip pişman oldular. Onlara söyledim eski makinelerinizi Arçelik yapmıyordu diye.


    Samsung kullanan tanıdıklar da var. Genel olarak sıkıntı duymadım ama hepsi yeni modelleri. Crystal Blue diye bir model çıkarmışlardı birkaç yıl önce. O makinede sıkıntı yaşayan çoktu. Kalktı zaten o model. Buzdolabı Bosch var bende ama LG'nin kalitesinden şüphem yok. Biraz eskisin LG ile değiştireceğim. LG Electronics, 2021 ilk çeyrek kazanç raporlarını yayınladı: Mobil bölüm yine zararda 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Portraitclub kullanıcısına yanıt
    pişman olmayın, servis farkı ile samsung çok daha iyidir.. sırf servis için arçelik bosch seçiyorum.. lg nin teknolojisi çok iyi ama aynı derece servis kötü..

  • bir ürün üç aşamadan biri kötüyse ürün ne yazık çakılır.. ürünün ilk aşaması; özellikleri ve kabiliyetiyle ortaya çıkarılmasıdır. ikinci aşama satıştır, satış aşaması genelde pazarlama, satış ağı reklam vs. gibi tüketiciye ulaştırma seçeneğidir, birinci aşama kadar önemli değildir, ama kazanç elde etmek için gereklidir. en önemli aşama satış sonrası destek aşamasıdır.. bir ürün ne kadar iyi olursa olsun, ne kadar kabiliyetli olursa olsun ne kadar reklamı olursa olsun satış sonrası destek zayıf olduktan sonra ürün piyasada kısa sürede silinir gider.. LG ne yazık ki ülkemizde sadece ilk aşamayla piyasada olmaya çalıştı, ürün harikadır, ama güncelleme almaz bozulursa elinde kalır, ürünün zaten tanıtımı neredeyse yok gibi..

  • Akıllı telefonlar çıkmadan önce pazar payı bayağı iyiydi. Güzel telefonları da vardı

    Örnek:


    LG Electronics, 2021 ilk çeyrek kazanç raporlarını yayınladı: Mobil bölüm yine zararda

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mobil bölümü resmi instegram sayfasında açıklandarak kapatıldıgı duyruldu



    Daha mobil bölümünden bahsediyorsunuz

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.