Şimdi Ara

LG 55LB730V 55'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
2
Favori
10.193
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar

    Evlilik nedeni ile tv almam gerekiyordu.Kendimce araştırmaların sonucunda bu LB730V modelini almayı uygun gördüm.Öncelikle Samsung serisinin yeni modellerini beğenmediğim için ( H Serisi ) Lg'ye yöneldim.Eğer uygun fiyatlı ve açılmamış bir F7000 serisi bulsaydım onu alacaktım o ayrı bir konu .

    Gelelim bu modele 670 ile bu model arasında gittim geldim ve alacağım sehpa yuzunden tv yi bir ust model almaya karar verdim.Ya sehpayı buyuk alıp falza para verecektim yada tv ye para verip sehpayı ucuz alacaktım.Tv ye yatırım yapmak daha mantıklı geldi.

    Şimdi gelelim TV ye malumunuz herkez biliyordur 120 hz panel var MCI 800 (670 de 120 hz MCI 700) 730V modelinin gözle görülür ilk farkı ayak yapısı ve hoparlör sistemi.670V modelini incelerken hep ayakları 110cm lik sehpaya nasıl sığdırcam diye duşunup duruyordum 730V aldım o sorun ortadan kalktı .Gene 670 modelinde ses performansı yetersiz geldiği için surekli teknoloji marketlerde sound barları inceledim bir tane almaya kafaya koymuştum.Taki 730V modelinde gizli sound barı keşfedene kadar.Resimlerden görebileceğiniz gibi cihazın alt kısmı tamamiyle sound bar olarak tasarlanmış.Kendimi sound bar almaya okadar çok alıştırmıştımki 730V ilaç gibi geldi.Şuan bu ihtiyac ortadan kalktı.Tam çok doygun bir bas vermiyor ama dandik hoparlorden çıkan baslardan çok çok doygun ve net diyebilirim.

    Diğer konular TV performansı çok tv izleyen birisi değilim fakat benim için fazlası ile tatmin edici diyebilirim.SD yayınlar iyi HD ler daha iyi.Kanal geçiş hızı ilk açılışlarda rezalet 3-4 saniyede geçiyor biraz kulanınca 1 saniye civarı SD yayınlarda 1.5- 2.0 saniye civar hd yayınlarda kanal geçiş süresi bu şekilde.Banding sorunu var gibi yok gibi.Göreceli bir kavram futbol hastalarının bakması gerekir.Ben gördüm görmedim arası bir şey diyebilirim.

    Smart özelliği gelelim. Youtube çok güzel çalışıyor sorun yok hatta herhangi bir cihazdan youtube.com/pair yazarak tv den youtube kontrol etme eziyetine katlanmayın direk telefon yada bilgisayardan arayıp görüntüyü tvye yansıtabiliyorsunuz.Programa ihtiyacınız yok.Web browserı üzerinden bir siteye girip dizi video izlerseniz ne yazikki yetersiz bellek hatası alıyorsunuz.Benim denediğim sitelerde tv ye dönmüyor ama web browseri yeniden başlatıyor.Örnek teknoseyir videolarını youtube programı üzerinden izlersem sorun yok ama web browser üzerinden izlersem patlıyor.Şimdi herkez smart alıyoruz böyle işmi olur diye kendinizi üzmeyin.Buradaki bir çok arkadaş teknolojiden anlayan arkadaşlar bir şekilde illaki bir çözüm bulurlar yada external çözümlere bakabilirler.Ben şahsen bir apple tv,bir mini pc ,bir android stick yada bir mac mini bağlayıp bu smart olayını bitirebilirim.Herşeyi istediğim gibi yapabilirim tercih ve bütçeye göre birşeyler yapılabilir.He smart berbatmı hayır ben tvyo uygulamasını çok sevdim telefon ile eşleştirme var direk telefondan açıyorum tam ekran video hop başlıyor.Sıfır takılma sıfır sorun 24mbit internet var Tv kendi wifi ile bağlanıyor.

    3d olayına gelelim bu teknoloji marketlerdeki 3d demoları atın çöpe gitsin.Youtube açın 3d demo yazın elinde pala olan bir genç arkadaş var o video açın aşağıda eklerim onuda.Oturun karşısına bakın sinema salonu falan halt etmiş bu kadar iyi bir 3d demo görmedim ben.Burdan şunu anlıyoruz TV 3D yi çok güzel gösterebiliyor ama uygun içerik lazım.Peki diceksiniz usb den filmler nasıl güzel çalışıyormu ?Ne taktıysam okudu alt yazıda filmle aynı isim yapıyorsunuz onuda görüyor ve standart ayarlarda türkçe karakterler sorunlu oluyor menüden kodlamayı türkçe yapıyoruz sorunsuz çalışıyor.

    Daha önceki tvlerde 3d filmlerde alt yazı sorunu varmış. 3D half sbs transformers vardı. 13GBlık videoyu usb flash diske attım 16GBlık ntfs formatında sorunsuz çalışıyor.Alt yazıyı bilgisayardan bs playerı açtım videoyu oynattım( 3d videoyu ) alt yazı buldum dedi indir dedim ismini değiştirdim flash diske attım onuda 3D videoda alt yazılar sorunsuz olarak çalıştı.

    İyi kötü anlattık.Gelelim sonuca

    Kötüyanlarından başlayalım

    1-Ekran beyaz olunca kir gibi şeyler görüyorsunuz.Bu ekranı sadace bembeyaz bir ekranda görebilirsiniz.Gündelik kullanımda yada film izlerken birşey görmüyorsunuz.
    2-Yetersiz bellek sorunu var.(Araştırmalarım sonucu bir flash disk takarsak bu sorunun ortadan kalktığını söylüyorlar ama denemedim deneyip burada düzeltme yaparım)
    3-Cihazdan 2 gözlük çıkıyor 3d pasif .Dual play destekli değiller servis söyledi kendim denemedim.
    4-Standart kumanda uyduruk kalitesi düşük kumandada ışık yok.Samsung un bazı modellerinde aydınlatma varmış.Olsa olurmuş gece karanlıkta görmek zor oluyor.
    5-Kanal geçişleri uzman arkadaşlar için yavaş gelecektir.Bende hissettim ama benim için sorun değil.
    6-Ekran köşelerinde kararma var.Dikkatli bakarsanız görürsünüz.takıntılı kişiler için sorun olabilir.Ben izleyen kişilere söylemedim onlarda fark etmedi.
    7-Usb portları arkada ve yukarda.Duvara monte ederseniz ulaşması güç.Sehpaya koyarsanız harici hdd bağlarsanız kablosu yetişmez.Uzatma şart.

    İyi yönleri

    1-Ekran kalitesi iyi sd yayınlar ve hd yayınlar güzel(Sürekli yüksek çözünürlük ve retina ekran macbooka bakan birisi olarak görüntü kalitesi beni tatmin etti)
    2-Magic kumadan kullanımı kolaylaştırıyor.
    3-WEb os farklı bir deneyim katmış.Devrimi yaratmış hayır ama diğerlerinde farklı ve şuan güzel akıcı çalışıyor.Gelişte güzel olacak.
    4-3d deneyimi güzel.Bir kaç standart kullanıcıya denettim çok beğendiler.
    5-Ses kalitesi çok güzel harici olarak sound bar almayı düşünen bir insan olarak beni vaz geçirdi.
    6-Usb desteği ve alt yazı sorunun olmaması çok iyi
    7-İnce çerceve ve kaliteli mazleme kullanımı beni sevindirdi.
    8-Pasif 3d bence artı.Cinebonusdan aldığım gözlüklerde çalışıyor.Çok kişi izleyecekseniz maliyeti azaltacaktır.
    9-Lg remote uygulaması ile telefodan tv kontrol edebiliyorsunuz.S3 ile denemeler yaptım.Biraz yavaş ama çalışıyor.Kanal listesini telefondan görebiliyorsunuz ve favoriler yapabiliyorsunuz.Kanal geçişleri yavaş ama tv üzerinden kanal bulmaktan kolay.


    Bence cihazları incelerken sorunların daha çok ortaya çıktığı testleri değilde gündelik kullanımdaki senaryolar üzerinden test etmekte fayda var.

    Resimler aşağıdadır.

     LG 55LB730V 55'
     LG 55LB730V 55'
     LG 55LB730V 55'
     LG 55LB730V 55'
     LG 55LB730V 55'
     LG 55LB730V 55'
     LG 55LB730V 55'
     LG 55LB730V 55'
     LG 55LB730V 55'
     LG 55LB730V 55'

    3D demo linki



    SAYGILARLA



  • Merhaba,

    Detaylı incelemeniz için çok teşekkürler, ürünü nereden ve kaça aldınız? LG TR servisi mi kurdu? Kurulumda sıkıntı yaşadınız mı? Ölü piksel, ışık sızması vb. tesleri yaptırdınız mı? Ben de bu tvyi düşünüyorum, son olarak merak ettiğim PS3 ya da PS4 ile denediniz mi performansı nasıl?
  • İnceleme için teşekkürler.

    Ben Nisan ayı son haftasında Gürbüz Grup'tan 3100 TL'ye 47 inç modelini aldım. Akşam saat 18 civarı aldım ürünü, ertesi sabah 10'da servis gelip kurdu. Ölü piksel vs test yaptılar. Ne onlar ne de ben bir sorun göremedik. Hem PS3 hem de PS4'üm bağlı, ben lag (gecikme), gölgelenme vs. bir sorun göremedim.
  • Bunun dahili uydu alıcısına Digiturk modülü takılıyor mu? Bugün Digiturk'ten aradılar, ben de almak istediğim için biraz konuştum. Kadın diyor ki, sizin tv'nin içindeki uydu alıcı normal uydu yayını için. Digiturk ve D-smart için ayrıca receiver da veriyoruz. Bu doğru mu?
    Ben tek kumanda kullanmak istiyordum.
  • Merhaba,
    LG 55lb730 modelinden çok kısa bir süre önce aldığım için yorum yapmak istedim. Bu foruma ilk mesajım ancak forumu şimdiye kadar okuyucu olarak takip etmekte idim. Aslında televizyonu da buradaki konulardan (güya) araştırarak seçtim.

    2 hafta önce LG servisi gelip cihazın kurulumunu yaptı. Cihazı acıp piksel testi yapmak istediğinizde ilk olarak gözünüze çarpacak olan şey, köşelerdeki karartılar. Cihazın köşeleri tek renk görüntü gösterirken oldukça sönük duruyor, ancak normal yayınlarda çoğu zaman bunu farketmezsiniz. Cihaz dimming yaptığı için siyah ekranlarda ciddi bir problem görmüyorsunuz. Webos gayet başarılı duruyor (diğer televizyonlardaki OS lere göre tabii, yoksa sorunlar yok değil). Ancak tek renk ekranlarda screen uniformity rezalet! Benim gibi futbol maçlarını izlemek için aldıysanız ciddi bir hayal kırıklığına uğramanız olası. Futbol maçlarında sanki ekranın birçok bölgesinde tozlanma varmış gibi, kirler görüyorsunuz. Bunun sebebi ekranın her yerinde piksellerin aynı yeşil tonunu verememesi, hatta yeşillerin tonu arasında ciddi farklılıklar olması.

    Bugün ekranımdaki kirli görüntü problemi için LG servisini aradım. Telefondaki bayan, televizyonumu açmamı, "Resim Testi" menüsüne girmemi söyledi. Ekrana 1 adet çeşitli renklerdeki çiçeklerin olduğu bir resim çıkıyor. Bu resimde bir problem görüyor musunuz diye sordu. Zaten rengarenk karmakarışık bir resim. Bu resimde bir problem görmediğimi, sorunun zaten hareketli ekranlarda, futbol maçlarında, tek renk resimlerde olduğunu söyledim. Bana televizyonunuzda bir problem yok, bu tür görüntülerde gölgelenme, kirlenme vs olabilir dedi, ve asıl anlamadığım şey, bütün ısrarlarıma rağmen, evime sorunu yerinde görmek için servis bile göndermeyi kabul etmedi Televizyonumdaki kirlerin ne seviyede olduğu ile ilgilenmedi bile. Ben ekranda sadece çiçekli sabit bir resmi göstererek televizyonda sorun olmadığını nasıl anlayabiliyorsunuz diye sordum ama artık beni pek dinlemiyordu zaten. Şaşkınlık içerisinde tüketici mahkemelerine başvuracağımı söyleyerek telefonumu kapattım

    Bu sorunu araştırırken birçok insanın benzer problemler ile karşılaştığını farkettim. Ben de maalesef bu gruba katılmış bulunmaktayım. Bu TV yi almak isteyenlere almayın, ya da onun yerine şu TV yi alın demek istemiyorum. Çünki diğer markalar hakkında çok bir bilgim yok. Ancak söylemek istediğim şu ki, futbol izlemek için alıyorsanız TV yi en azından futbol yayınlarını izleyerek alın. Sabit resimler özellikle çok aldatıcı olabiliyor.

    Benim merak ettiğim herkesin televizyonunda bu sorunlar var mı? Varsa ne kadar? Teknoloji gelişti derken neden 3-5 sene önce babamlara aldığım televizyon sorunsuz görüntü verebiliyor da, yeni aldığım ekran kir içinde?

    Televizyonlarını benzer bir sorun için test etmek isteyenlere önerim aşağıdaki videoları tv de oynatmaları. Ben bu videoları izlerken sinirlerim geriliyor resmen

    http://www.youtube.com/watch?v=on_jB7XjGzg
    http://www.youtube.com/watch?v=NxWeH-M3O6M

    Artık bundan sonrası tüketici mahkemesi olacak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi agumet -- 3 Haziran 2014; 20:27:14 >
  • Konu çok güzel , tecrübelerini paylaşan arkadaşlara teşekkürler. Acaba ileriki günlerde deneyimlerinizde bir farklılık oldu mu ? Benimde son kararım bu tv ama çok fazla maç izleyeceğimden soru işaretlerim oluştu...@agumet@Rock_Rage
  • Revolutions kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    Geç cevap yazdığım için kusura bakmayın. Ben söylediğim gibi tüketici mahkemesine götüreceğim bu işi. Dünya kupası maçlarını devamlı içimden küfrederek izliyorum Geçen hafta arkadaşlarla birisine televizyon bakmaya Ankara Kentpark Mediamarkt a gittik. Banding videolarının olduğu USB yi televizyonlara sırasıyla takıp denemeler yaptık. Kesinlikle bu videoları denemeden ve sorunun ne olduğunu görmeden bence tv almayın. Denemelerimizde Sony ve Samsung modellerinin oldukça pürüzsüz bir görüntü verdiğini, Philips'in 1-2 modelinin ekranında farkedilebilecek miktarda, LG nin LB serilerinde ise oldukça fazla seviyede kirlilik olduğunu hepimiz (orada çalışanlar da dahil) gözümüzle gördük. Artık bu sorunun hatalı üretimden değil panelin kendisinden kaynaklandığını düşünmeye başladım.

    Belki çoktan TV yi aldınız bilmiyorum ama bu seriyi maç izlemek için tavsiye etmediğimi tekrar belirteyim
  • Arkadaşa aynen katılıyorum bende iade ettim 47lb730 modelini maç izlerken takıntı yapıyor.Bu kadar para verip maç izlerken zevk alamayacaksam anlamı yok .ama onun dışında gerçekten çok güzel menüsü ve özellikleri var.
  • 3-4 senelik lcd tv imde bu sorunlar yokken bu teknolojilerde olması hayret verici
  • Bu arada bende 55LB870V aldım ağustos ayında kurulum yaptıracağım
  • Arkadaşlar belirteyim eğer bu tv de oyun oynamak gibi bir planınız var ise sakın bu tv'ye bulaşmayın. Tv'nin ekranı parlak. Ayna gibi her şeyi yansıtıyor. Özellikle oyun/filmlerdeki karanlık bölgeler yerine salonunuzu görüyorsunuz. Getirdiği baş ağrısı ve göz sulanmalarıda cabası. Aman diyeyim sakın.


     LG 55LB730V 55'

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • http://www.hizlial.com/lg-55lb730v-55-inc-140-cm-800hz-uydu-alicili-3d-fhd-webos-smart-led-tv/10370480

    burada 2395 fiyat var. fiyat çok cazip gözüküyor. arkadaşa aldırıyorum ne dersiniz olumsuz yönlerini ve olumlu yönlerini teraziye koyarsak?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kamalak

    http://www.hizlial.com/lg-55lb730v-55-inc-140-cm-800hz-uydu-alicili-3d-fhd-webos-smart-led-tv/10370480

    burada 2395 fiyat var. fiyat çok cazip gözüküyor. arkadaşa aldırıyorum ne dersiniz olumsuz yönlerini ve olumlu yönlerini teraziye koyarsak?

    dostum ben de çok irdelemeden aldım geçtim bakalım nasıl çıkacak.
    futbol maçları için kötü olmuş ama benim de pek ilgim yok oradan yırttım:)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: iron_man

    quote:

    Orijinalden alıntı: kamalak

    http://www.hizlial.com/lg-55lb730v-55-inc-140-cm-800hz-uydu-alicili-3d-fhd-webos-smart-led-tv/10370480

    burada 2395 fiyat var. fiyat çok cazip gözüküyor. arkadaşa aldırıyorum ne dersiniz olumsuz yönlerini ve olumlu yönlerini teraziye koyarsak?

    dostum ben de çok irdelemeden aldım geçtim bakalım nasıl çıkacak.
    futbol maçları için kötü olmuş ama benim de pek ilgim yok oradan yırttım:)

    hayırlı olsun. bende arkadaşa aldırdım 2365 e denk geldi bkm ile. futbol ile bizim de pek aramız yok ama oyun film vs. için kullanıyoruz genel olarak tv yi. öteki konudaki yorumlara bakacak olursak terazi olumlu taraftan basıyor bence
  • Tv yi alan 2 arkadaş tv yi aldıktan sonra yorumlarını paylaşırlarsa çok memnum olurum özeliklehd ve sd maç yayınları performansı hakkında cidden çok rahatsız edici yorumlar var, ciddi ciddi alacakken şu banding meselesi midemi bulandırıyo samsung ve Philips e de pek sıcak bakmıyorum durum bu :))

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende 3250 tl ye alarakl aranıza katıldım. düğünden dolayı kurulum iki hafta sonra olacak. 55 inçlik 760v 3600 tl den satılırken 730v neden 3300 den satılıyor anlamadım açıkçası. Bir Fırsat mı yoksa kronik sorunları olan bir model diye stok eritmeye mi çalışılıyor?
  • Kronik bir sıkıntı değil geçen hafta samsung'un 55H7000 serine yaptığı kampanya ya karşı yapılan bir aksiyon.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba öncelikle aynı tv nin 47 inç olanını kullanmaktayım köşelerdeki gölgeler bu serilerin hepsinde olan bir şeymiş yani arıza değil
    Sadece ps4 de oyun oynuyorum hiçbir sorunla karşılaşmadım input lag cidden iyi arkadaş her şeyi ayna gibi yansıttığından bahsetmiş benim odada tv nin önünde duvar,solunda duvar,sağında da kepenk kapalı olduğu için ışık düşmüyor
    akşamlarıda lambadan kaynaklı pek bir sorun olmadı zaten oyun falan oynarken normal ışığı kapatıp ledleri yakıyorum belki cidden ayna gibi yansıtıyordur ama bende ışık düşmediği için anlayamadım

    Not:Oyun oynarken resim ayarlarından oyun moduna almayı unutmayın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ReflexAction -- 28 Temmuz 2014; 2:55:28 >
  • Teknosa.comdan 55LB730v tv aldım. servis geldi ürünü kurdu. fakat ekranda dik çizgiler (banding sorunu) mevcut olduğunu gördüm. servis normal olduğunu söyledi açık renkli ekranda ve kamera geçişlerinde acayip belirginleşiyor. Özellikle maç izlerken bu çizgiler rahatsız ediyor. Forumda sorunlar büyütülüyordur diye düşünerek aldım fakat yanıldım. Almayı düşünen arkadaşlar 3300 TL verip dikey çizgileri izlemek inanın insana koyuyor. 55" tavsiyeleriniz varsa memnun olurum çünkü ilk işim bu ürünü iade etmek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • EnverAtaş E kullanıcısına yanıt
    webos olmayan lb580 gibi modellerde bu sorunlar yok mu aceba.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.