Şimdi Ara

LG 49UH770V 4K Nasıldır ? (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
533
Cevap
30
Favori
95.803
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DjSerkanK

    Bu modellerin çoğunda mevcut, bu tvyi kullanan görüştüğüm 5-6 kişi bu testi yaptığında aynı şekilde çıktı.
    Dediğiniz gibi led karartmayı yüksek yapınca biraz azalıyor.
    Bu tabiyki sorun ama garantiye verilir mi kabul edilir mi bilmiyorum.
    2013 yılında LG 42LA640S serisi tv almıştık abime onda bu testi yaptım hiç sızma yok tertemiz. 2013 yılında üretilmiş model hem 3d var hemde bu testlerin hepsinden sorunsuz geçti ayrıca trumotion özelliğide var.

    Tv gerçekten güzel görüntü kalitesi iyi, hızlı, internet özelliği , smart share çok iyi ama benim bu tvde asıl yaşadığım sorun ; trumotion açık iken normal turksat üzerindeki kanallarda dizi film vslerde ani hareketlerde hem bir titreme bir tuhaflık var hemde insanların saç ve vücut kısımlarında bozulmalar mevcut.
    trumotion özelliğini maalesef bu yüzden kullanamıyorum , bu sorununda kendi televizyonuma özel olduğunu sanmıyorum ama bu konuda da çok fazla şikayet eden olmamış.
    Ya insanlar dikkat etmiyor ya da çok takılmıyor bu sorunlara.

    Youtubeda barcelonanın 4k bir videosu var onu attım usb ye trumotion açık iken izledim off o kadar kötüki top etrafı blurlanma ve futbolcuların yine etrafları acayip bozuluyor.trumotion özelliğini kapatınca sorun kalmıyor.
    Bu tv nin en büyük özelliği trumotion değil mi ? Ben bu özelliği kullanamıyorum.

    trumotion açtığımda tek güzel tarafı bir reklam olursa alt yazı geçince çok net okunuyor, forumda da çok gördüm alt yazı testi vs. ama ne işe yarar ki ?
    Alt yazı hızlı geçerken o bozulmayı düzeltiyor çok net okunuyor ama bu ne işime yarayacak ki ? Önemli olan filmlerde vs hareketli sahnelerdeki perfomansı.

    Ayrıca bu tvin yine kötü bir tarafı siyah karanlık sahnelerde maalesef iyi değil , açık renkli görüntülerde muhteşem görüntü kalitesi var ancak karanlık olan filmlerde siyah çekimlerde az ışık olan çekimlerde yani baya kötü.
    Bu tabi benim ayarlarım ile ilgili olabilir.

    Hocam aşağıda açtığım konuyu bir inceler misin lg tarafında da aynı sorun mu var acaba. Daha mı az daha mı çok nedir durum?

    https://forum.donanimhaber.com/m_118320466//tm.htm#118320466




  • quote:

    Orijinalden alıntı: zubox

    Arkadaşlar euro 2016 hevesiyle 1 ay önce 55Uh850v aldım
    tv kuruldu ve birde ne göreyim ekranın ortasından sağına doğru özellikle maç yayınlarında çıkan vertical banding dedikleri dikey çizgiler mevcut
    pişman oldum 20 gündür serviste değişim onayı bekliyorum halen haber verecekler
    belki 50 sefer bütün birimlerle görüştüm televizyonda bariz bir şekilde hata var kabul etmiyorum dedim hala cevap verecekler
    zaten dilekçemi de hazırladım değişti değişti değişmedi BANA TÜKETİCİ MAHKEMESİ YOLU GÖRÜNDÜ

    BÜTÜN EVRAKLARIM DİLEKÇEM HERŞEY HAZIR

    Maalesef bendeki philips tarafında da durumlar aynı. Ben de çok mağdurum. Nature motion mudur nedir bunu açınca görüntü bozuluyor aksiyonlu yerlerde. Tv ye 3700 para verdim. Bu fiyata ne lg alabiliyoz ne philips. Ben de iade işlemlerine başlicam ama bi cacık çıkmicak senin durumdan anladığım kadarıyla.




  • Herkese merhaba. Bu sihirli kumandayi manuel nasil güncelleyebilirim? Her tv yi açma kapama arasında 1 defaya mahsus recent (home ) tuşuna bastigimda 30 sn ligine sihirli kumandayi guncellemeye calisiyor. Kumanda fonksiyonlari bu sürede devre disi kalıyor. 30 sn sonra guncellenemedi uyarisi veriyor ve kumanda calismaya basliyor. Bir türlü guncelleyemedi kendisini.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende de UH770v var. Reklamlarda yada haber kanallarinda alttan geçen yazilarda titreme, bulaniklasma yok, tertemiz, net, sorun yok.
  • marto1 kullanıcısına yanıt
    UH770v 'yi oneririm, ben de cok incelemesini, karsilastirmasina yaptim, tavsiyem UH770v 'dir.
    (tabii, kisisel tercihler de onemli, ornegin benim icin 3D ozelligi onemli degil veya tv'de bulunacak built-in subwoofer yerine ayrica ozel ses sistemini tercih ederim, built-in subwoofer'dan cok daha performans verecegi asikar, Contrast Optimizer 'in farkli farkedilmiyor vs. gibi).

    Selamlar.
  • purple_rain P kullanıcısına yanıt
    Merhaba gittigidiyorda media markt 3149 tl sanirim fiyatla satiyor axess karta da 100 tl kampanya var. Alinir mi sizce.

    Bir de kurulumu be kadar sure icinde yaptirmam gerekiyor. Dugun icin alicam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • msk_sansal M kullanıcısına yanıt
    LG UH770v serisini kuvvetle oneririm.
    Kendi sinifinda (orta ust segment) bu fiyat/performans oraniyla su anda bulunabilecek en iyi smart TV.
    Teknik ozelliklerini vs. cook uzun zamandir inceleyen, arastiran, karsilastiran birisi olarak belirtiyorum.
    Bende LG 55UH770v var, son derece memnunum (cogu / tum smart ozelliklerini kullaniyorum), hic bir sorun yok.
    Ilave teknik sorulariniz varsa yardimci olabilirim.
    Tabii esas onemli olan sizin beklentilerinizi de karsilayip karsilamamasi (smart tv'den beklentileriniz, hangi ozellikleri aradiginiz, ayirdiginiz butce vs.).

    Nereden alacaginiz konusunda ise yorum yapmiyim, ama genel bir tavsiye olarak; (EGER MUMKUNSE) tavsiyem almadan once tv'yi gormeniz (kutusunu gormeniz), kutusunda darbe vs. olmadiginin kontrol edilmesi ve tv size kargo ile gonderilmeden once kutuya isaret koyun (tv kutusunun uzerine isminizi yazin veya tv'nin seri no'sunun kutunun uzerinden not alin vs.) bu sayede sectiginiz tv'nin size teslim edileceginden emin olmus olursunuz. Ayrica bu sayede kutuyu dikkatlice inceleyerek sifir urun oldugundan da emin olabilirsiniz (sonradan kutu bantlamalari vs. hep belli eder kendini). Ayrica bu tur urunler bir defa alinip yillarca kullanilacak urunler oldugundan ufak tefek fiyat oynamalarini, farklilasmalarini dikkate almam, saglam, guvendigim firmalari tercih ederim. Size de tavsiyem bu yondedir.

    Alindiktan ne kadar sure icinde kurulum yapilmasi gerektigi konusunda ise acikcasi bilgim yok, konusmaniz lazim, aldiginiz firma ve/veya LG destek ile gorusmeniz gerekir. Ancak tavsiyem alir almaz (eger mumkunse) tv'yi kurulumunu yaptirmanizdir, cunku (umarim hic bir zaman gerekmez ama) ornegin arizali urun durumlarinda size avantaj saglar (ornegin tv'yi aldiktan 1 ay sonra kurulum yaptirirsaniz geri iade veya degisim vs. konularinda bazi sureler asildigi icin sizin icin daha zor olabilir).




  • Yanitiniz icin cok tesekkur ederim. Kismem teknolijiyi takip ederim ben de esim (ay sonunda dugunumuz var ) film izlemeyi , birkac yabanci dizi takip etmeyi cok seviyoruz. Ve gorsel zevke onem veriyoruz. Fp olarak tam aradigim cihaz . Vatanda calisan yakin bir arkadasimda cok tavsiye etti.

    Aslinda dediğin dediginiz cok dogru gorerek almak en iyisi. 200 tl icin ugrasmaya gerek yok gibi duruyor fakat dugun arefesi 10 tl bile kiymetli bu aralar. :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • msk_sansal M kullanıcısına yanıt
    Rica ederim, ben tesekkur ederim.

    Evet haklisiniz, sizi cok iyi anliyorum, dugun arefesi gibi zamanlarda dediginiz gibi 10 TL bile cok kiymetli oluyor :)

    Zaman icinde eger kullanima yonelik veya ozellikleri vs. ile ilgili sorulariniz olursa belirtin yeter, yardimci olurum.

    Ayrica simdiden tebrik ederim, hayat boyu mutluluklar dilerim. :)
  • purple_rain P kullanıcısına yanıt
    Eyvallah cok tesekkur ederim. Sanirim media markt secenegini kullanicam . Simdi mesajima cevap vermisler . Sifir urun gondrriliyor diye. Acilmis urun yada herhangi bir supheyle karsilasirsaniz teslim almayabilirsiniz yazmislar.

    Cok tesekkurler cok soru sorucam urun geldikten sonra size . İyi bayramlar :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • purple_rain P kullanıcısına yanıt
    ld de akıcılığı daha fazla sağlamak için kullanılan yazılımda bir sorun var mı

    motion ı açınca görüntüde bozulma vs yaşamıyor mu.
  • msk_sansal M kullanıcısına yanıt
    Media markt'e siparis oncesinde sorup, kendilerinden teyit almaniz iyi olmus.

    O zaman simdiden hayirli olsun. :)

    Tabii ki, sorularinizi bekliyorum, yardimci olurum.

    Sizlere de iyi bayramlar :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hsnckk

    Herkese merhaba. Bu sihirli kumandayi manuel nasil güncelleyebilirim? Her tv yi açma kapama arasında 1 defaya mahsus recent (home ) tuşuna bastigimda 30 sn ligine sihirli kumandayi guncellemeye calisiyor. Kumanda fonksiyonlari bu sürede devre disi kalıyor. 30 sn sonra guncellenemedi uyarisi veriyor ve kumanda calismaya basliyor. Bir türlü guncelleyemedi kendisini.

    Kumanda eşleşmesini sıfırlama işlemi Back ve Ev tuşuna uzun basarak eşleşme silinir. Tekrar eslestirmek için mause tekerlegindeki ok tuşuna basmak yeterlidir.
  • İnternetten aldığım tv'yi bugün akşam servis kuruluma gelecek. İşten çıkıp evde 6'da olacağım. Az önce aradılar ve aceleci bir tavırla evde başka birisi varsa gündüz gidip kuralım dediler. Ben de akşam bizzat bulunmak istiyorum; özellikle ışık sızması, ölü pixel, banding testini ben varken yapılmasını istiyorum dedim. Yine hızlı bir şekilde "zaten UH770 gibi yeni modellerde 8pixele kadar ölü pixel kabul edilebilir; sizin bulunmanıza çok gerek de yok; biz zaten kanal kurulumunu falan yapıp inceleyip onay vereceğiz" dediler.

    8 ölü pixele kadar uygundur demesi bana zırva geldi. Böyle bir şey var mı?

    Bir de ben tv'yi n11'den aldım. Geri iade süresi olan 14 günün dolmasına 7 gün daha var. Kurulum sırasında tv'yi problemli bulursam direkt olarak satıcıya iade edebilir miyim? Yoksa garantiye mi yollamam gerekecek?

    Son olarak kuruluma gelen servis, cihazda sorun olsa bile ısrarla sorunsuz derse yapabileceğimiz bir şey var mı?

    Teşekkürler.




  • turgay89 T kullanıcısına yanıt
    Oncelikle simdiden hayirli olsun.

    Tavsiyem kurulum sirasinda mutlaka sizinde bulunmaniz, kutu acilmadan kutunun kontrolu (kutuda darbe vs. varmi kontrolu, kutu sifirmi kontrolu (bantlamalarindan vs. anlasilir bunlar hep), tv'nin kutudan cikartilirken saga sola carpmasi, tv stand'ini (ayaklarini) monte ederken ozenli davranmalari (tornovida, vida vs. 'lerle tv'nin arkasinda bile olsa cizik vs. olusturmamalari konusunda gozetmenlik yapmaniz vs. vs. sebebleriyle).

    Dediginiz gibi kuruluma gelenler oldukca aceleci oluyor, belirttiginiz testleri tabiiki yapin, yapmaya calisin, ancak o tur testleri hakkini vererek yapmak icin minimum 30 dk vs. (hatta daha fazlasina) ihtiyaciniz olacaktir, kuruluma gelenler genelde sabirsiz oluyorlar ve beklemek istemiyorlar ancak tavsiyem israrci olun. Not: Birde saglikli dead pixel testi yapabilmek icin ortamin karanlik olmasi gerekir (tercih sebebidir). Aksam saatlerinde kuruluma gelecekleri icin (aksam 6'da evde olacaginizi belirttiginiz icin) nispeten aydinlik bir ortamda (perdeleri vs. kapatsaniz bile) dead pixel testinizde gozden kacanlar detaylar olabilir (yani dead pixel olsa bile kurulum telasi sirasinda gozden kacirmaniz cok normal).

    Evet, aslinda olu pixel adedi konusunda aslinda oyle bir standart var. Her uretici belli sayida belli inch karede bulunabilecek olu pixel'leri normal kabul ediliyor, ariza kabul etmiyor (detayina inmeden belirtiyorum). Ureticilerin sifir pixel sozu verdigi paneller icin hatta ayri standartlar var ve maliyetleri cok daha fazla (saglik, tip, askeri amacli vs. gibi panelin kusursuz olmasi gereken ozel alanlarda daha cok kullaniliyor).

    Ancak son yillarda uretim teknolojilerinde gelismelerle panellerde (tv, monitor vs. gibi) olu pixel'ler eskiye oranla ya hic cikmiyor, ya da cok cok daha az cikiyor.

    ANCAK, olu pixelli panelleri yinede KABUL ETMEYEBILIYORSUNUZ, bakiniz asagidaki link'ler;
    http://www.hurriyet.com.tr/tv-de-olu-piksel-oyunu-bozuldu-23622410
    https://teknoseyir.com/durum/225124
    http://www.niyazisaral.net/?p=2635

    Ozetle, tavsiyem; tv kutusunu acmadan ONCE kuruluma gelen arkadaslara konusun, olu pixel sayisi cok cikarsa kabul etmiyecegim vs. deyin, onceden anlasin (her ne kadar yukarida belirttigim link'ler geregi anlasmayi gerektirecek bir durum yok ama yinede konusun anlasin, sonradan size zorluk cikartmasinlar). Diyelimki kurulumu yaptiniz ama bir iki tane olu pixel cikti diyelim, bu durumda da geri iade etme hakkiniz var, ama benim tavsiyem bir iki pixel icin o surece (degisim, psikolojik savas, bekleme, tv gitti geldi derken, tv'nin daha fazla hasar gorme ihtimali vs. vs. ) ben girmezdim, tavsiye etmezdim. Ayrica dead pixel'ler zaman icin de olusabilir zaten, yani bir iki tane dead pixel'i cok dert etmezdim, farketmezsiniz bile normal kullanimda -ki dedigim gibi gelisen uretim teknolojileri ile tahminim 1 tane bile olu pixelle karsilasma ihtimaliniz oldukca zayif.

    Olu pixel konusu disindaki baska konularda bir ariza vs. tespit ederseniz servisin "sorunsuz" diyip demesinin bir onemi yok, kabul etmeyin.

    Not: Ayrica "Bir de ben tv'yi n11'den aldım. Geri iade süresi olan 14 günün dolmasına 7 gün daha var. Kurulum sırasında tv'yi problemli bulursam direkt olarak satıcıya iade edebilir miyim?" sorunuz ile ilgili olarakda direk saticiya iade edebiliyor olmaniz lazim (garanti yani yetkili servis kontrolunu, surecini vs. kabul etmeyin).

    Kurulum sonrasinda tv'nin ozelliklerine ve/veya kullanimina yonelik sorulariniz olursa da belirtebilirsiniz, yardimci olurum.

    Gelismelerden bizi de haberdar edin. :)

    Kolayliklar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi purple_rain -- 8 Temmuz 2016; 12:16:00 >




  • purple_rain P kullanıcısına yanıt
    Hocam, yanıtın için teşekkürler. Bilgi vereceğim.
  • turgay89 T kullanıcısına yanıt
    Rica ederim, kolay gelsin.
  • Bende bu tv yi almayi dusunuyorum.ama lg acikcasi 2015 modellerinde insanlari cok yaniltti.bu yuzden biraz tedirginim.hani yeni bir kilif gecirip yine bir oyun yapmis olabilir diye korkuyorum.sonucta 3500 tl gibi bir para verecez.ama goruntu kalitesi guzel olunca insan almak istiyor iste

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dun kurulum yapildi. Gelen ekip kutuyu acarken cok dikkat etti, daha once acilmamis olmasina, kirik, cizik bulunmadigina emin olmak icin oldukca titiz davrandi. Tvde sorun olmayinca resmen roket hiziyla devreye aldilar. Ben soylemesem hic bi test yapmadan kacip gideceklerdi. Forumda onerilen test videolarini indirmistim, onlari actirdim. Genel olarak pek problem yok gibi ama konuya ben de cok hakim olmadigim icin tam olarak sorun var ya da yok diyemiyorum. Gece isik sizmasi testini yaptim, var mi yok mu pek anlayamadim ama 4k videolarda beni rahatsiz eden bisey olmadigi icin bir daha gonder al kur vs ile ugrasmak istemiyorum.

    Ilk izlenim olarak sunlari soyleyebilirim. Tvnin kasasi gorunus itibariyle gayet şık. Webos3 eski serilere gore oldukca hizli, akilli kumanda kullanisli. Lg sound barla uyumu guzel. Goruntu icin acikcasi beklentim buyuktu. Belki ayarlari henuz kendime gore ayarlayamadigim icin olabilir ama trt4k yi falan izlerken wuhuuu goruntu super falan dedirtmedi:) ama sunu unutmamak lazim, suanki piyasada bu paraya bundan daha iyisi oldugunu sanmiyorum. Ama salt goruntu kalitesi icin philips modelleri tercih edilebilir diye dusunuyorum.

    Bir de servis gittikten sonra farkettim, bazi kanallarda (show, fox, kanald) sinyal yok. Acaba uydu dagitimda mi sorun var yoksa kanal kurulumu mu hatali yapildi bilemedim. Onumuzdeki gunlerde kurcalayacagim artik.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • turgay89 T kullanıcısına yanıt
    Hayirli olsun, iyi gunlerde kullanin.

    TV'nizde bir problem olmadigina sevindim.

    4K testleri icin download ettiginiz 4K videolarini (hatta o video'larinda codec, compression vs. oranlarini gozeterek, ayrica upscale video'lar olmadigindan emin olarak vs.) kullanin, bu sekilde "kontrollu bir ortamda" test etme imkani bulunabileceksiniz. Diger bir ifadeyle TRT 4K yayini gibi testleri nacizane tavsiyem cok onem vermeyin (yayin kotu anlaminda demiyorum, sadece cok fazla degisken, parametre var). Tabii ayrica dediginiz gibi setting'leri gozden gecirmeniz (genel bir kural olarak) iyi olacaktir.

    Bazi kanallarda (show, fox, kanald) sinyal yok gibi konular kolay :), sonradan halledilir, onemli olan TV'de bir problem olmamasi.

    Bu arada sizde hangi model sound bar var? Tesekkurler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi purple_rain -- 9 Temmuz 2016; 10:35:16 >
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.