Ben de konudaki monitörü kullanıyorum ve bir iki görüşümü bırakayım.
Piksel geçiş hızları gerçekten TN'i aratmayacak derece (Hem TN hızı hem de IPS renkleri isteyenler için birebir), UFO Test'te FAST overdrive ayarında en ufak bir ghosting yok. Renkler gayet güzel (Herhangi bir ölçüm cihazım olmadığından renkleri hakkında çok bir detay veremeyeceğim), QLED VA monitörüme göre renkler daha iyi duruyor, gayet canlılar Digital Vibrance ayarını açmadım.
RTings ve TFT Central'ın kalibrasyonundan yararlanarak kalibre ettim monitörü. Bende herhangi bir BLB yok, sol altta çok çok hafif bir glow var. Konu sahibi arkadaştaki glow kadar var.
VA panelden geçtiğim için kontrast biraz düşük geldi doğal olarak, yine de IPS tipik kontrast'ının 1000:1 olduğunu düşünürsek 850:1 kontrast o kadar da dramatik bi durum değil.
Display Port 1.4 desteği olduğundan 144Hz 10-bit ve G-Sync aynı anda kullanılabiliyor, monitör kutudan direk G-Sync Compatible olarak çıkıyor herhangi bir firmware güncellemesi gerekmiyor. Genelde çoğu monitör DP 1.2 engeline takılıp 10-bit'te 120Hz engeline takılıyor. Bunda öyle bir problem yok.
HDR olarak konu sahibi arkadaşın dediği gibi çok bir şey katmıyor sadece DCI-P3 gamutuna geçiyor o kadar.
Monitör standını ise ben beğenmedim, sürekli mouse kablom takılıyordu o yüzden bende olan monitör koluna taktım.
Monitörle ilgili tek pişmanlığım %5 indirimi kaçırmış olmam.
Sorularınız varsa cevaplayabilirim. |