Şimdi Ara

LEON FR 1.4 TSI 150PH ACT DSG S&S Hakkında Bilgi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
1
Favori
26.994
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba bundan 2-3 gün önce öğrenci arabası arıyordum ve opel corsa 1.7 dti hakkında konu açmıştım. Opel'i tamamen kendi param ile almayı düşünüyorumdum.

    Ancak dün akşam bu konu hakkında babamla konuştum. Aklında işinden gereği nissan navara vardı yıllık vergisi falan biraz soğuttu. Bende Opel'i anlattım onun yerine istersen beraber bir leon fr alalım dedim. Aracı babama gösterdim aracı beğendi. Zaten opeli alırsam bir kaç masraf ile 140-150 beygire çıkarmayı düşünüyordum ama yazılım ve yüklemenin motora vereceği zarar beni caydırıyordu. Leon fr konusunda karar kıldık ve sormam gereken bir kaç konu var. Aracı bayağı inceledim kronik sorunları falan filan.

    Şuan ki kullandığımız araç ile ortalama ayda 1000km yapıyoruz ve fr ile de pek değişeceğini sanmam. Babam aracı sakin süren bir insan eco modda kullanır pek gazlamaz, ben ise gençliğin verdi o heyecan fazla yok sakin boş olduğunda arada bir gazlayan birisiyim.

    Leon fr alırsak ocağımıza incir ağacı diker miyiz?

    Şuan ki benzin fiyatları falan düşünürsek ortalama şehir içi yakıtı ne olur?

    Aile arabası olarak nasıldır?

    Kullanan arkadaşlar araç hakkında ki artı ve eksi yönlerini yazarsa sevinirim.

    İyi forumlar dilerim.

    Edit: Başlık adı "LEON FR 1.4 TSI 150PH ACT DSG S&S Yakıt Tüketimi" olduğu için konu içeriği ile uyuşmadıpından değiştirdim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilhan.erkan99 -- 28 Ocak 2017; 18:32:10 >



  • ort. hız 20km ve altı için normal. şehir içi ort hız 50-60km diye bişi olmaz normal kullanım olur. Benzinli araç için 10lt normaldir benzin pahalı. Zaten ha 8 yakmış ha 10. Dizel aracımızda var aynı şartlarda 7-8lt tüketimi var. Araç alırken sürekli kullanacağınız yolların şartlarını hesaba katarak seçim yapmanız lazım fabrika verileri hikayeden ibaret.
  • Efendi kullanılırsa gerçekçi olursak 8 9 litre tüketir tahminim ama ben efendi kullanan görmedim. Şimdi birisi gelir 5lt şehir içi yakıyorum der....
  • Kaçın, sahibi geliyor!
  • manuel olsa daha düşük tüketimler alınabilir ancak otomatik benzinlide 7.5 dan aşağısı hayal. ayda 1000km ve üzeri yapıyorsanız dizel alın.
  • Leon 1.4 tsi 150 hp ACT S&S manuel araç kullanıyorum 3500 km şehir içi yakıt ortalaması 7.2 lt (tamamen şehir içi), bana atıyorsun vs diyecek varsa ss atarım problem yok. Araçta kronik sorun olarak yalnızca trim sesi olabilir onun dışında kronik bir sorun yok.

    Ocağıma incir ağacı dikermiyim diye soruyorsan, hayır kardeşim dikmezsin. Babam sakin ben sert kullanıyorum diyorsun zaten birbirinizi dengelersiniz muhtemelen 8-8.5 gibi bir tüketiminiz olur sanıyorum (önüne gelenle kapışırsan o başka tabi ). Yazdığına göre yol boş ve sakin olunca basıyorum demişsin zaten boş yolda 130 a kadar araç ACT kullanabiliyor (sabit hızla giderken 0.7 lt civarı düşürüyor ACT tüketimi, tabi hızına göre değişir)

    Olumsuz yönlerini sorarsan fr olduğundan süspansiyonlar sert, bazen trim sesi yapıyor araç, malzeme kalitesi golfün 1 tık altında. (DSG ile ilgili birşey diyemiyorum benim aracım manuel olduğundan dolayı, birazcık şans işi o)

    Olumluları sorarsan fr'ın yol tutuşu sınıfına göre oldukça iyi diyebilirim, araç yalıtımı süper deviri 3000 i geçirme motor sesi duymuyorsun, kapı eşiklerinde köpük yalıtım malzemesi var, FR olduğundan aracın içide dışı kadar güzel incelediysen görmüşsündür, benim beklediğimden çok daha az yakıyor ayrıca (usturuplu kullanırsan). Araç atiklik ve hızlanma konusunda seni üzmeyecektir emin ol, ayrıca gayet teknolojik bir araç.

    Zam geldi deniyor Seata yükleniyorlar ama diğer markaların fiyatlarını görmüyor bazı arkadaşlar Leon FR bu fiyatı ile dahi çok iyi bir F/P aracıdır.

    Şimdilik aklıma gelen bunlar yine kafana takılan olursa seve seve yardımcı olurum elimden geldiği kadar.
  • Aile arabası olmaz fazla.

    Yıllık az yapıyormuşsun fazla sıkıntı olmaz benzinli.
  • hocam önerileriniz için teşekkür ederim, yıllık o kilometre ne olursa olsun yapılacak zaten fr ile değilde transit açık kasa ile yapılır. dsg nin çıkaracağı problem ve yakıta etkisinden dolayı manuel almamız daha doğru olur anladığım kadarıyla. bunun yanı sıra 70-80bine önerebileceğiniz bir dizel var mı?
  • hysteria_ kullanıcısına yanıt
    sağolun, önerebileceğiniz dizel var mı ?
  • mithrandir24 kullanıcısına yanıt
    sağolun hocam bu konuyu babam ile konuşacağım 7.2 den ortalama kmye 37-38 kuruş yapıyor ve bana göre arabanın gücüne göre normal ama bu durum babam için nasıldır bilemem zaten bu yolu bu araba ile olmasa dükkandaki kamyonet ile olucak o daha fazla yakıyor. ara kullanmayıp otobüs ile gitsek günlük 15 lira yol parası yapıyor.
  • zotacing kullanıcısına yanıt
    passatla 3 litre mi ???

    elektirik tesisatını söksek sanırım 2 litre yakıcak
  • Sehir ici var sehir ici var ya, İstanbul'da aksam trafiğide şehir içi Burdurda sakin trafikte şehir ici bunlarda değerlendirmeli kendimizi kandırmayalım malesef tüketim yüksek 20 km ışıklara trafiğe takılmadan sabit hızla gidip tüketimleri atmayın lütfen.

    -Eskiden fiyatları uygundu f/p olduğu icin beğendirdim artık değil.

    -VAG demeyin malzeme kalitesi ucu ucuna C

    -Led farlar çok zayıf.

    -Yol tutuş abartıldığı kadar iyi değil.

    +Motor cok guzel doyuruyor hızlanma performans iyi tüketime girmicem herturlu yakicak.

    +Dsg bildiğimiz gibi

    +FR paketin dis görünümü hoş.
  • Hocam Adana'nın sakin bir semtinde oturuyorum o sıkış sıkış İstanbul trafiği yok. Bu tarz bir trafikte sizce ortalama tüketimi ne olur?
  • sağolum hocam. aynen 2. el arıyorum. biraz bakındıktan sonra aklımda üç model var

    seat leon fr

    opel astra k dynamic

    opel astra j cosmo

    bütçeyi artırabilirsek opel astra k exellence



    artık bu konuyu babamla konuşurum. gönül ister ki fr olsun ama artık zaman ne getirirse.
  • yakıtıyla uğraşamazsınız, kağıt üstünde durduğu gibi durmuyor meret
  • ilhan.erkan99 İ kullanıcısına yanıt
    1 aydır piyasada fr kovalıyorum.Bir türlü bulamadım.İnşallah bulursun hocam
  • 12 bin km için dizele gerek yok.Olsa iyi olur ama fark vermek istemeyebilirsiniz.Zaten dizel fr yok.Bence alınır.
  • ilhan.erkan99 İ kullanıcısına yanıt
    çok agresif kullanmazsan 7 7 buçuk civarı olur
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ilhan.erkan99

    sağolun, önerebileceğiniz dizel var mı ?

    manuel otomatik? otomatikse dsg grubundan uzak durmanızı öneririm.

    manuelse ne alırsanız alın c sınıfında pek fazla kalitesiz araba yok artık. astra,focus,golf, yeni auris, megane, vs vs
  • Yaklaşık 1 senedir 1.4 140hp manuel FR SC kullanıyorum. Tüketim konusu kafanda soru işaretiymiş, az çok gidermeye çalışayım. Ankara'da oturuyorum, forum ahalisi Ankara'yı şehirden saymıyor maalesef o yüzden İstanbuldaysan benim verilere 1.5-2L ekleyeceksin fanboy diye damgalarlar yoksa!. Neyse konuya dönelim. Ortalama hızım 31km/h, uzun dönem tüketimim 7.2L/100km yeni motor 1L kadar daha az yakıyor. Kullanım şeklime gelirsek, genelde araçta tek kişiyim ve pek sakin kullanmam. Sürekli gazlamıyorum tabiki, yol müsaitse gazlarım; yani öyle az yaksın diye ekstra bir çaba sarfetmiyorum, normal kullanıcıyım. Performans konusunda ufak bir örnek vereyim konu netleşecektir zaten. Dün Kentpark'tan, Çayyoluna gidiyorum. Eskişehir yolundayım 90-100km/h hızla gidiyorum tam sollama yapmak için sol şeride çıkıcam(daha çıkmadım sadece sinyal verdim) 350-400m geriden selektör attı birisi. Öndeki aracı solladım şeridime girdim tekrardan, selektör atan vatandaşı bekliyorum. Selektör atan eleman geçti yanımdan(yeni kasa mondeo, ecoboost yazıyordu) yapıştım arkasına bu sefer ben başladım selektöre. 170e kadar falan bu şekilde yürüdük sonra ben sağ şeride atlayıp yanından devam ettim. Yol tutuşu çoğu C sınıfı araçtan iyidir, beni şu ana kadar üzmedi(aracın üzerinde 225/45R17 GYEAF1ASM3 lastikler var). Malzeme kalitesi Jetta ayarında diyebiliriz, bi Golf yada Astra bekleme. Yalnız şunu da belirteyim ses sistemi Astra J'den de, K'dan da başarılı. Sert süspansiyonlar ve baştan savma işçilik yüzünden trim sesi fazlaca var, 1-2 yere müdahale ettim ben ses baya azaldı ama hala var. Motor sesi 3000 devirden önce pek girmiyor kabine, rüzgar sesi de 110-120 gibi duyulmaya başlıyor, yol sesi bir önceki lastiklerimde vardı bu lastiklerle baya azaldı. Tsi motorların yağ yakma olayıyla ben karşılaşmadım, devir bandını sonuna kadar kullanmaktan çekinmem her bindiğimde illaki bi redline görürüm ama 45.000 bakımda eklenen yağ 60.000'de değişti ve hiç ekleme yapılmadı. Başka sorun olursa cevaplarım.
  • Hocam çok fazla uçmuşsun biraz ayakların yere bassın istersen.

    1. Leon FR halen en iyi F/P arabalarından biridir, golf, megane, astra ve focus fiyatlarına bakmadan değerlendirmeyin.
    2. Malzeme kalitesi astra k ile kafa kafaya, golfun altında
    3. Led farlar gerçekten zayıf katılıyorum size.
    4. FR ın yol tutuşu golften de astradan da iyi, hangi araç ile kıyaslıyorsunuz anlayamadım??
    5. Tüketime girebilirsiniz Bursa trafiğinde 7.2 lt benim tüketimim (tamamen şehir içi)
    6. DSG ile ilgili kesinlikle haklısınız
    7. Dış görünüş tamamen zevk meselesi ama bende beğeniyorum dışını
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.