Şimdi Ara

Lenovo z500 nvidia ekran kartı sistemde görünmüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.259
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Evet arkadaşlar öncelikle sorunumu kısaca belirteyim.Pes 2015 te settings ekran kartını görmüyor diye bir arkadaşımın tavsiyesiyle biostan switchable graphics seçeneğini uma graphics e getirdim ve sorunlar tam bu noktada başladı.
    Bunu yaptıktan sonra sistemde sadece intel hd 4000 graphics görünüyordu , biz o seçeneği uma graphics yapınca sadece gt 645m ekran kartı çalışacak zannettik ve yaptık.Şimdi tekrar seçeneği switchable graphics seçeneğine getirdiğimde ise nvidia ekran kartım yine görünmüyor.Driver kurmaya çalıştığımda ise uyumlu değil uyarısı alıyorum.Bu hatayı ben ilk format attığımda da alıyordum fakat donanım kimliğini drivera eklediğimde sorunsuz kuruluyordu.Şimdi ise aynı şeyi denediğimde driver kurmaya uzun bir süre çalıştıktan sonra driver yükleme başarısız uyarısı alıyorum.Sorun belki format atınca geçer ümidiyle windows 8 64 bit ten windows 7 64 bit e geçtim fakat yine aynı sorun devam ediyor.
    Denediklerimide hemen sıralayım ;
    1) İlk olarak gpu-z ile ekran kartı görünüyormu diye baktığımda sadece intel hd 4000 ekran kartını görüyorum , aygıt yöneticisindede sadece intel hd 4000 ekran kartı görünmekte.
    2) Tekrar windows 8 64 bit kurup lenovonun sitesinden win 8 64 bit ile uyumlu bios update denediğimde firewall error hatası verdi sonra geri win 7 64 bit e döndüm
    3) Son olarak laptop2video sitesinden indirdiğim driverı donanım kimliği ekleyerek denedim başarısız uyarısı aldım
    4) Lenovonun sitesinden uyumlu driverı indirip aynı işlemi tekrarladım sonuç aynı.
    Bilgisayarın garantisi hala devam etmekte , eğer sorun yazılımsal ve çözülebilecekse garantiye göndermeye pek niyetim yok ama donanımsal ise garantiye göndereceğim sizden bu konuda yardım bekliyorum.Bu dediğim sorun başlamadan önce pes 2015 vs. hariç tüm oyunlarımı nvidia 645m ekran kartımla sorunsuzca oynayabiliyordum.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.