Şimdi Ara

LENOVO Y50-70 CORE İ7 4710HQ 2.5GHZ-16GB-1TBSSHD15.6'-4GB-W8 NOTEBOOK

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
404
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese Merhabalar benim sıkıntım Windows yerine gelecek Linux'u kurmam ve Windows Boot Manager silmiş olmakla birlikte Windows 10'a geri dönüş yapmak istediğimde önyükleme Boot edemiyor olmamdır. Bilgisayarı açtığımda beyaz çizgi çıkıyor. Ne USB ne de DVD ile kurulumu yapabiliyorum. Bu konudaki bana yardımcı olursanız çok sevinirim. Teşekkürler!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FahrettinBatuhan -- 24 Ekim 2020; 14:26:30 >



  • Hocam cihaz nasıl ? Üniversite için laptop almam lazım lakin 2. El piyasası - insanları iğrenç derecede.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-21EA0B48C -- 24 Ekim 2020; 15:40:25 >
  • Satın almayı düşünüyor musun? Cihaz da şu anda arızalı durumda olduğu için kurulum yapamıyorum. Birde yanlış anlama lütfen satmayı da düşünmüyorum çünkü idare etmem gerekiyor. Ben eğer seni yanlış anladıysam özür dilerim. 😁



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FahrettinBatuhan -- 24 Ekim 2020; 15:45:21 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FahrettinBatuhan

    Satın almayı düşünüyor musun? Cihaz da şu anda arızalı durumda olduğu için kurulum yapamıyorum. Birde yanlış anlama lütfen satmayı da düşünmüyorum çünkü idare etmem gerekiyor. Ben eğer seni yanlış anladıysam özür dilerim. 😁

    Öncelikle üzgünüm bahsettiğiniz sorun hakkında hiçbir şey bilmiyorum. 2-3 hafta öncesine kadar bilgisayar yazılımı- donanımı hakkında bilgi sahibi değildim satın almaya çalıştığım için en azından bir şeyler öğrendim.

    Size sormam şundandır ki modelinize yakın 2 satılık cihaz ile karşılaşmıştım. Cihazını seviyor musunuz diye sormak istedim.

  • Evet. Cihazımdan memnunum HDD kapasitesi iyi fakat ben SSD taktırdım ve eğer alacaksan uygun fiyat bakımından özellikleri bakımından farklı bir Notebook almanı da öneririm. Çünkü illa da bunu alacaksın diye kural olmadığını sende biliyorsun. Bence Akakçe üzerinden de ürünlerin özelliklerinden fiyatına karşılaştırmasını yaparak bilgi edinebilirsin.
  • Gparted ile tüm diski ntfs olarak biçimlendirin. Önemli verileriniz varsa yapmayın başka yöntemler denemek lazım.
  • ugursimsek_03 kullanıcısına yanıt
    Tamam. Çok teşekkür ederim. Bende Rufus, Unebootin programlarını kullanmıştım. Birde böyle deneyelim. Paylaşımın için teşekkürler. 😁
  • FahrettinBatuhan F kullanıcısına yanıt
    Rica ederim. Linux ext4 dosya sistemini kullandığı için Windows o dosya sistemini görmüyor. Ntfs olarak biçimlendirmek sorununuzu çözmesi lazım.
  • ugursimsek_03 kullanıcısına yanıt
    Aslında YouTube'da birkaç video izledim. Ona göre izleyerek adım adım yükleme yaptım. Ben ama bilgisayarın başına virüs oldum. Windows Boot Manager silmiş olmakla birlikte başlangıçta Linux'u kaldırdım Windows'un sorunsuz yüklenecek diye düşünmüş olduğum için bilgisayarın açılış başlangıcında sorun yaşıyorum. Ekranın üst köşesinde beyaz çizgi yanıp sönüyor. Bu konuda ne yapacağım bilmiyorum.
  • FahrettinBatuhan F kullanıcısına yanıt
    Dediğim gibi gparted live iso indirip onu yazdırın sonra onunla boot edip diski ntfs olarak biçimlendirin. Sonra rufus ile Windows usb oluşturup kurulum yapabilirsiniz.
  • ugursimsek_03 kullanıcısına yanıt
    Tamam. Çok teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.