Şimdi Ara

Lenovo Vibe Shot z90-7 (12.08.2016) Tam türkçe rom / türkiye moduna geçiş / unbrick / imei / root

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
248
Cevap
11
Favori
19.830
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • en güncel rom (android 6):https://cloud.mail.ru/public/HCn4/auVy8DVo1 (qfil veya miflash ile yükleyebilirsiniz) Z90a40_S363_160625_ROW_QPST.7z


    en güncel rom (android 5):https://cloud.mail.ru/public/CEAt/8djbNQYVq (qfil veya miflash ile yükleyebilirsiniz)
    Z90a40_S240_160119_ROW_QFIL.rar




    Konu açılış tarihi: 16.08.2015

    ---------------------------------------------

    Bu konunun hazırlanması için bilgilerinde doğruluğunun test edilmesi sağlayacak cihazı kullanmama izin veren arkadaşım(ız) raashed21’e çok teşekkür ederim. Kendisinden kısa süre kullandığı k920pro ve z90-7 ile ilgili tecrübelerini ve özellikle karşılaştırmalarını paylaşmalarını rica ediyorum.

    Merhaba arkadaşlar. Lenovo Vibe Z2 Pro (K920 Pro) konusundan sonra sizlere LENOVO VIBE SHOT Z90-7 konusunda da destek vermek istedim ve bu yazıyı kaleme aldım. Bu telefon ile ilgili en önemli husus; cihazın z90-7 olarak üretilen modeli Avrupa pazarı için z90-3 modeli ise Çin pazarı için üretilmiştir. Arkadaşlarımızın bu konuya dikkat ederek 3g hızında internete bağlanmak istiyorlar ise z90-7 modelini satın almaları gerekmektedir. Bulundukları bölgede 3g baz istasyonu yok ise ve 16gb dahili hafızanın kendilerine yeteceğine inanıyorlar ise z90-3 modelini satın alabilirler. Her iki cihazda da sdcard desteğinin mevcut olduğunu belirtmek isterim. Lenovo Vibe Z2 Pro konumu okuyan arkadaşlar “bu modelde de modem değişikliği olur, ben ucuz olanını alayım” yanılgısına düşmesinler. Lenovo Vibe Z2 Pro şahsına münhasır bir cihazdır…

    Malumunuz ülkemizde teknoloji ürünlerinin fiyatı çok yüksek. Hatta son model herhangi bir ürünün yanına yaklaşılmıyor. Bu yüzden birçok arkadaşımız yurtdışından ürün almayı tercih ediyor. Birçoğumuzun aklında her zaman şu soru işareti oluşuyor; “tercih ettiğim ürün için yazılımsal destek bulabilir miyim?”. Bu tür konuların çözümüne kendini adamış birisi olarak, fırsat buldukça paylaşımlarda bulunan insanlardan biri olmaktan mutluluk duyuyorum. Sizlerin dua ve teşekkürleri sayesinde paylaşımlarda bulunuyorum ve bulunmaya da devam edeceğim. Aynı konuyu “akıllı.be” sitesine de açtım. Oradan da destek alabilirsiniz.

    Bu ürünün Çin’den satın alınan Avrupa modelinde tamamen Türkçe rom mevcut değildir. Bu ürüne “Tam Türkçe Rom” yükleme yaparken cihazını softbrick yapan, sorunu çözebilmek için farklı yollar denerken cihazı sıfırlayan arkadaşlarımıza yardımcı olabilmek adına konuyu yazıyorum. Yurtdışından satın alınan ürünlerin BTK’ya kayıt ettirilmesi gerektiğini UNUTMAYINIZ. Karşılaşılan sorunların çözümlerini anlatabilmek için YAPACAĞINIZ İŞLEMLERLE İLGİLİ SORUMLULUK ve ILLEGAL İŞLEMLERDEKİ SORUMLULUK KULLANICIYA AİTTİR.

    Anlatacağım işlemlerdeki ilgili tüm dosyalar, resimler ve dokümanlar ile bu telefon için bilinen bazı romlar paylaşacağım linktedir. -https://drive.google.com/open?id=0B-0z38I_H4CfWDNxYlBwU19nMDQ

    Anlatımını yaptığım tüm işlemler için Windows 10 işletim sistemi kullandım. Windows 7, 8, 8.1, 10 sürümlerinden herhangi birini kullanıyorsanız sürücü imzalamasını mutlaka kapatın.

    İlk etapta bilgisayarınızda olması gereken program; 7-zip veya zip/rar/7z dosyalarını açabilen başka bir program: http://www.7-zip.org

    Bu sayfadan LENOVO VIBE SHOT Z90-7 için elde edebileceğiniz kısaca bazı bilgiler;

    Anlatacağım konu başlıkları;
    1- Tuş kombinasyonları
    2- “Usb hata ayıklama modu”nu aktif etmek ve “geliştirici seçenekleri”ni açmak
    3- MiPHONE ile UNBRICK işlemi
    4- qsb dosyası ile rom update etmek
    5- zip olarak gelen orjinal rom ile update etmek
    6- Türkiye moduna geçiş
    7- Recovery değiştirmek (Şuan TWRP veya CWM recovery mevcut değil. Çıkınca konuya eklenecektir.)
    8- Bootloader kilidi kaldırmak (Şuan dosya mevcut değil. Konuya eklenecektir.)
    9- Root yetkisi almak ve Unroot (Şuan dosya mevcut değil. Konuya eklenecektir.)
    10- IMEI numarası yedeklemek
    11- IMEI numarası değiştirmek. (Bu bölüm BTK’da kayıtlı cihazların veri kaybından dolayı oluşan imei numarası sorunlarını çözmek için hazırlanmıştır. ILLEGAL İŞLEMLERDE SORUMLULUK KULLANICIYA AİTTİR.)
    12- QFIL ile UNBRICK işlemi
    13- Telefonumuzu tanıyalım
    14- Diğer bilgiler

    1- TUŞ KOMBİNASYONLARI
    a- Recovery moda giriş; SES AÇMA + SES KISMA + GÜÇ TUŞU’dur.
    b- qsb dosya flashlama menüsü girişi; SES KISMA + GÜÇ TUŞU’dur.
    c- Telefonu yükleme moduna alma; SES AÇMA basılı iken + PC İLE BAĞLANTI’dır.
    d- Ülkeler arası mod geçişi; ####682# (Avrupa romda çalışıyor)
    e- Diag mod aktivasyonu; *#*#8899#*#*
    Şuan android 5.1’de versiyon denediğim 4 romda bu kombinasyon çalışmadı. DIAG MODE geçiş yapabilmek için “b” şıkkını uygulayıp telefonunuzu pc’ye bağlamaktır. Küçük bir not: aynı işlem Lenovo k920 pro içinde geçerlidir…)
    f- IMEI numaralarını görmek; *#06#
    g- Engineer Mode girişi ####1111#

    2- USB HATA AYIKLAMA MODU
    1- Telefonunuzun AYARLAR – TELEFON HAKKINDA – SÜRÜM BİLGİLERİ bölümüne girip YAZILIM SÜRÜM NUMARASI bölümünü 7-8 defa hızlıca tıklayınız ve GELİŞTİRİCİ HAKKIna sahip olunuz.
    2- Telefonunuzda AYARLAR – GELİŞTİRİCİ SEÇENEKLERİ bölümüne girip USB HATA AYIKLAMASI bölümüne çeltik koyuz.

    3- MiPHONE ile UNBRİCK İŞLEMİ
    Bu işlemler sırasında telefon bilgisayara bağlı olmayacak. Gerektiği yerde bağlantı kurulması bilgisini vereceğim. Driver eksiklerinizi linkteki “driver” klasöründen tamamlayabilirsiniz….
    1- “Lenovo_driver.zip” dosyasını indirip, “LenovoUsbDriver_autorun_1.0.12.exe” programını kurun.
    2- “vibeui_v2.5_1520_5.2.13.1_st_z90-7.rar” dosyasını veya Z90a40_S118_1505272008_ROW.7z dosyasını indirip bilgisayaranıza çıkartın. (1520 versiyon romda Google uygulamaları mevcut değil, bu rom Çin versiyon romudur. Daha sonrasında “QSB DOSYASI ile ROM UPDATE ETMEK” konusunu okuyarak Avrupa romuna geçiş yapabilirsiniz. S118 ise Avrupa romudur ve Google mevcuttur…)
    3- “MiPhone20140509.exe” dosyasını indirip, bilgisayarınıza kurunuz. Programı çalıştırın.
    4- “Browse” butonuna basın ve “browse” bölümünden RAR’ı açtığınız klasörün yolunu tanımlayın.
    5- Şimdi de “browse” butonunun yanındaki “aşağı ok”a basıp “advanced” bölümünden son dört dosyanın yol ayarlarınızı yapın. OK butonuna basınız.
    6- Telefon tamamen kapalı iken SES AÇMA TUŞUna basarken, usb kablosunu telefona takınız (telefon titrer tuşu bırakmayın) ve miphonedaki REFRESH TUŞUna basınız. Comport bağlantısı gelince FLASH BUTONUna basınız. Yükleme işlemi başlayınca SES AÇMA TUŞUnu bırakınız.
    NOT: Bu işlemleri yaparken atik davranınız. Telefon ikinci defa titrediğinde bağlantı gidiyor ve COMx bağlantısı yerine anlamsız bir USBx bağlantı portu geliyor. Yapmanız gereken bu şekilde rom flashlayıp telefon açılınca COMx bağlantısını yakalayarak yeniden flashlamak.
    7- İşlem tamamlandı yazınca pc ile telefon bağlantısını ayırınız.
    8- Telefon titreyene kadar SES AÇMA + GÜÇ TUŞUna basınız. Telefonunuzda Lenovo ibaresi belirecektir. Telefonun açılmasını bekleyiniz.

    4- QSB DOSYASI ile ROM UPDATE ETMEK
    1- Şarjınızın %30’un üstünde olmasına dikkat ediniz.
    2- Cihazınızı güncellemek için Z90-7_USR_S087_1505110010.rar dosyasını indirip içindeki qsb dosyasını telefonunuzun hafızasına (sdcard içine, DCMI klasörünün bulunduğu yere) “sdfuse” adında bir klasör açıp içine kopyalayınız.
    3- Telefonunuzu tamamen kapatıp pcye bağlı değilken SES KISMA + GÜÇ TUŞUna basınız.
    4- Karşınıza gelen menüden SES KISMA TUŞU ile 5.sıradaki “SD UPDATE” bölümüne geliniz. ENTER yazısını tuşlayınız. “Z90-7_USR_S087_1505110010.qsb” dosyası ekranda kırmızı şekilde yazıyorken START tuşuna basınız. İşlem bitince REBOOT tuşuna basınız.

    5- ZİP OLARAK GELEN ORJİNAL ROM ile UPDATE ETMEK
    Şuan cihazınıza s087 veya s118 sürüme sahip rom kurulu olduğunu ve STOCK (orijinal) RECOVERY kurulu olduğunu farz ediyorum.
    1- Şarjınızın %30’un üstünde olmasına dikkat ediniz.
    2- “Z90a40_USR_S208_1507141216_Q2020131.4_ROW_OTAFull.zip” dosyasını indirip telefonunuzun hafızasına (sdcard içine, DCMI klasörünün bulunduğu yere) “update.zip” adıyla kopyalayınız.
    3- Recovery mod’a giriniz.
    4- “install update package” butonuna basınız.
    5- Soruya “yes” deyiniz.
    6- Uzun süre beklemeden dolayı telefon kilitlendi diye düşünmeyiniz. Kurulum %50’ye kadar hızlı, sonra %75’e direk geçiş ve 10-15 dakika sonra %75’ten sonra direkt "restart system" butonuna geliyor. Tuşa basıyoruz ve işlem tamam.

    6- TÜRKİYE MODUNA GEÇİŞ
    Şuan cihazınızda s087 ile s208 arasında bir sürüme sahip rom kurulu olduğunu farz ediyorum. Bu işlem sırasında verileriniz silinecektir.
    Telefonunuz arama bölümüne girip ####682# tuşlayınız ve karşınıza çıkan menüden TR’yi seçip TAMAM butonuna basıp telefonunuzun açılmasını bekleyiniz. (açılış uzun sürer)

    7- RECOVERY DEĞİŞTİRMEK
    Şuan TWRP veya CWM recovery mevcut değil. Çıkınca konuya eklenecektir.

    8- BOOTLOADER KİLİDİNİ KALDIRMAK
    Şuan dosya mevcut değil. Konuya eklenecektir.

    9- ROOT YETKİSİ ALMAK ve UNROOT
    Şuan dosya mevcut değil. Konuya eklenecektir.

    10- IMEI NUMARASI YEDEKLEMEK
    1- “QPST_2.7_Driver_COM_LeDriver.rar”, “qpst_2.7.422.7z” ve “IMEI Converter.exe” dosyalarını indiriniz. “QPST_2.7_Driver_COM_LeDriver.rar” içinden “LeDrivers.msi” dosyasını “qpst_2.7.422.7z” içinden de qpst_2.7.422.exe dosyasını kurunuz.
    2- Usb hata ayıklama modu açıktan sonra telefonu bilgisayara bağlayınız.
    3- Telefonunuzdan *#*#8899#*#* tuşlayınız ve TAMAM TUŞU’na basınız. Bilgisayar Aygıt Yöneticisinde “Bağlantı Noktaları” altında “Lenovo HS-USB Diagnostics (COM??) driver’ının kurulduğunu görünüz. (Şuan android 5.1’de versiyon denediğim 4 romda bu kombinasyon çalışmadı. DIAG MODE geçiş yapabilmek için “b” şıkkını uygulayıp telefonunuzu pc’ye bağlamaktır. Küçük bir not: aynı işlem Lenovo k920 pro ve s90 içinde geçerlidir…)
    4- “QPST Configuration.exe” programını çalıştırınız. Paylaştığım linkteki imei klasöründe mevcut olan resimdeki “port: com30” yazan yere sizin portunuzu yazınız. Resimlerdeki gibi işlemlere devam ediniz. (yedekleme işlemi (backup) BTK’ya kayıtlı cihazınızda bir daha veri kaybına uğradığınızda daha kolay geri yükleme yapabilmeniz için anlatılmıştır.)

    11- IMEI NUMARASI DEĞİŞTİRMEK
    BU BÖLÜM BTK’DA KAYITLI CİHAZLARIN VERİ KAYBINDAN DOLAYI OLUŞAN IMEI SORUNLARINI ÇÖZMEK İÇİN HAZIRLANMIŞTIR. ILLEGAL İŞLEMLERDE SORUMLULUK KULLANICIYA AİTTİR.

    1- “QPST_2.7_Driver_COM_LeDriver.rar” , “qpst_2.7.422.7z” ve “IMEI Converter.exe” dosyalarını indiriniz. “QPST_2.7_Driver_COM_LeDriver.rar” içinden “LeDrivers.msi” dosyasını “qpst_2.7.422.7z” içinden de qpst_2.7.422.exe dosyasını kurunuz.
    2- Usb hata ayıklama modu açıktan sonra telefonu bilgisayara bağlayınız.
    3- Telefonunuzdan *#*#8899#*#* tuşlayınız ve TAMAM TUŞU’na basınız. Bilgisayar Aygıt Yöneticisinde “Bağlantı Noktaları” altında “Lenovo HS-USB Diagnostics (COM??) driver’ının kurulduğunu görünüz. (Şuan android 5.1’de versiyon denediğim 4 romda bu kombinasyon çalışmadı. DIAG MODE geçiş yapabilmek için “b” şıkkını uygulayıp telefonunuzu pc’ye bağlamaktır. Küçük bir not: Aynı işlem Lenovo k920 pro ve s90 içinde geçerlidir…)
    4- “QPST Configuration.exe” programını açın. Paylaştığım linkteki imei klasöründe mevcut olan resimdeki “port: com30” yazan yere sizin portunuzu yazınız. Resimlerdeki gibi işlemlere devam ediniz. (yedekleme işlemi (backup) kayıtlı cihazınızda bir daha veri kaybına uğradığınızda daha kolay geri yükleme yapabilmeniz için anlatılmıştır.)
    5- İşlem bitince seçtiğiniz adrese(yol) “.qnc” dosyası oluşacaktır. Oluşan dosyayı “HxDtr.zip” dosyasını indirip çalıştırarak yedeklediğiniz “.qnc” dosyasını açınız. (yedek dosyası olmayanlar birinci maddede verdiğim dosyanın içeriğini değiştiriniz. CTRL+F yaparak HEX DEĞERİ bölümünü seçerek 088A satırını aratınız.
    6- “IMEI Converter.exe” dosyasını bilgisayarınıza indirip, çalıştırarak BTK’da kayıtlı imei numaranızın telefona işlenecek hale gelmesini sağlayınız. CTRL+F ile bulduğunuz birinci bölüme oluşturduğunuz birinci kayıt numaranızı, ikinci bulduğunuz bölüme ise oluşturduğunuz ikinci kayıt numaranızı girip “.qnc” dosyasını kayıt ediniz.
    7- İlgili “.qnc” dosyasını resimdeki gibi RESTORE bölümünden geri yükleyiniz. Diğer telefonlardaki gibi sıfırlama işlemine gerek yoktur.
    8- Telefon yeniden başladığında *#06# ile imei numaralarınızı kontrol ediniz.
    NOT: qnc dosyasındaki orjinal kayıt numarasının son 2 hanesi alt satırda yer aldığından dolayı bazı arkadaşların bu 2 rakamı fark edemediği gözlemlemiş bulunmaktayım. Bu konuya dikkat çekmek istedim.
    Orjinal kayıt numaranızı telefonunuzda *#06# ile görünüz ve not ediniz.
    Varsayalım ki; 8 01 23 45 67 89 01 23 ama qnc dosyasındaki
    hex değeri; 8 10 32 54 76 98 10 32 şeklindedir. Arama yaptıktan sonra değiştireceğiniz rakamları kontrol ederek işlem yapmaya özen gösteriniz.
    Hex editördeki satırdaki karakter sayını 32den 64 veya 128e çıkarttığınızda tüm numarayı tek satırda görebilirsiniz.
    NOT: Kayıt numaranızın qnc dosyası için değiştirilmiş/çevrilmiş (convert edilmiş) halini "convert programı" olmadan da elde edebilirsiniz. Mantık çok basit.
    Örneğin kayıt numaranız; 0 12 34 56 78 90 12 34 olsun. Toplam 15 karakter. İlk numaranın ardına A harfi geldikten sonra geriye kalan her çift sayı tersinden yazılmalıdır. Yani qnc dosyamıza yazacağımız numara şu şekilde biçimlendirilmiş olur;
    Çevrilmiş numaramız; 0A 21 43 65 78 09 21 43 olur.

    12- QFIL ile UNBRICK işlemi
    Bu işlemi "Miphone ile UNBRICK işlemi"ni yapamayanlar için hazırladım.
    a- “Lenovo_driver.zip” dosyasını indirip, “LenovoUsbDriver_autorun_1.0.12.exe” programını kurun.
    b- Herhangi bir Unbrick dosyasını indirip bilgisayarınızda açın.
    c- “QPST_2.7_Driver_COM_LeDriver.rar” ve “qpst_2.7.422.7z” dosyalarını indiriniz. “QPST_2.7_Driver_COM_LeDriver.rar” içinden “LeDrivers.msi” dosyasını “qpst_2.7.422.7z” içinden de "qpst_2.7.422.exe" dosyasını kurunuz.
    d- Kurulum bittikten qpst içindeki QFIL programını çalıştırınız.
    e- Telefonunuz kapalı iken SES KISMA + GÜÇ TUŞU tuşuna basarak qsb dosya flashlama menüsüne giriniz.
    f- Telefonunuzu PC'ye bağlayınız.
    g- QFIL programında "Qualcomm HS-USB QDLoader 9008 (COMx) ibaresi çıkacaktır.
    h- "Select Programmer" altındaki browse bölümünden rom dosyasını açtığınız klasörü tanımlayınız.
    i- "Select Build" altındaki browse bölümünden rom dosyasını açtığınız klasörü tanımlayınız. Bu bölümde sizden iki adet xml dosyası isteyecektir. Her ikisinide seçiniz.
    j- Tanımlamalar bittikten sonra "download" tuşuna basınız ve yükleme işlemi bitene kadar bekleyiniz. Bu işlem başlarken ve biterken telefonunuz otomatik olarak yeniden başlayacaktır.

    13- TELEFONUMUZU TANIYALIM
    A- Cihazımızda Lenovo K920 Pro’da mevcut olan KLASİK ANDROİD ARAYÜZÜ mevcut değil.
    B- Üründe 3 adet flash mevcut. Kamera ile çekim yapmıyorken yani sadece el feneri amaçlı kullanımda sadece 1 tane flash ışığı yanıyor.
    C- Cihazın ön kamerası çok başarılı hatta muhteşem. Ayrıca ön kamera insan yüzünden tutulduğunda yaş tespiti yapılabiliyor.
    D- Arka kamerada Profesyonel Moda geçiş yapabilmek için; parmağınızı ekrandaki çekim tuşundan yukarı doğru çekerek geçiş yapabilirsiniz.
    E- Lenovo k920 pro kamerası mı yoksa z90-7 kamerası mı derseniz; ön kamera z90-7, arka kamera için raashed21’in paylaşacağı resimleri bekleyelim derim  (k920 konusunda cihazla çektiğim resimleri paylaşmıştım)
    F- Sim yönetimi kısmında “çağrı aktarma özelliği” mevcut. Herhangi bir sim meşgul veya kapalı iken çağrı otomatik olarak diğer hatta yönlendiriliyor. (anlatım bu şekilde ama deneme fırsatım olmadı).
    G- Çin romunda MAXX AUDIO uygulaması mevcuttu ama Avrupa romunda mevcut değil.
    H- Dosya yapısını yakın zamanda paylaşacağım.

    14- DİĞER BİLGİLER
    A- Custom romlar, linkteki customROM klasöründedir. Denemesi yapılmamıştır.

    TÜM BU KONULARA AİT YAPILAN İŞLEMLER SIRASINDA OLUŞACAK SORUNLARDAN VE BU BİLGİLERİN İLLEGAL İŞLEMLER İÇİN KULLANILMASINDA TÜM SORUMLULUK KULLANICIYA AİTTİR. BU İŞLEMLERİN NASIL YAPILDIĞINI ANLATMAMDAKİ SEBEPLERİ YAZIMIN GİRİŞİNDE BELİRTTİM.

    HAYIR DUALARINIZI EKSİK ETMENİZ…


    NOT-1 : Lütfen bu kadar uzun yazmana gerek yoktu demeyin. Sanki hiç bilmeyene anlatır gibi anlattım. Eksiğim veya hatam varsa bildiriniz hemen düzeltirim.
    NOT-2 : İstanbul’da ikamet etmekteyim. Bu kadar detaylı anlatımlarıma rağmen telefonunu risk almak istemeyen arkadaşlarımız 50_TL işlem ücret mukabilinde (el emeği) kargo ücreti (geliş-gidiş) telefon sahibine ait olmak üzere bana gönderebilir.
    NOT-3 : Diğer Çin menşeili cihazlarında yazılımsal sorunlarıyla ilgilendiğimi hatırlatmak isterim…



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdemmetin -- 12 Ağustos 2016; 8:31:47 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >







  • Eline sağlık. Almak istediğim bir cihaz. TR çıkış fiyatına bağlı olarak Türkiye'den veya yurt dışından alacağım. Yurt dışından alırsam bu bilgiler lazım olacak.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: QRX

    Eline sağlık. Almak istediğim bir cihaz. TR çıkış fiyatına bağlı olarak Türkiye'den veya yurt dışından alacağım. Yurt dışından alırsam bu bilgiler lazım olacak.

    Teşekkür ederim. Bu modelin Türkiye'de satılacağı ama dair bir bilgi yok. Fakat p70 modeli de sessiz sedasız gelmişti Türkiye'ye...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle konu için teşekkürler hocam. Bir sorum olacak:

    quote:

    Telefonunuzdan *#*#8899#*#* tuşlayınız ve TAMAM TUŞU’na basınız. Bilgisayar Aygıt Yöneticisinde “Bağlantı Noktaları” altında “Lenovo HS-USB Diagnostics (COM??) driver’ının kurulduğunu görünüz. (Şuan android 5.1’de versiyon denediğim 4 romda bu kombinasyon çalışmadı. DIAG MODE geçiş yapabilmek için “b” şıkkını uygulayıp telefonunuzu pc’ye bağlamaktır. Küçük bir not: aynı işlem Lenovo k920 pro ve s90 içinde geçerlidir…)


    Ben de rom yüklemiştim o yüzden diag modunu aktif hale getiremiyorum sanırım. Yukarıda bahsetmiş olduğunuz b şıkkı ne acaba?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: -1907fb-


    quote:

    Orijinalden alıntı: QRX

    Eline sağlık. Almak istediğim bir cihaz. TR çıkış fiyatına bağlı olarak Türkiye'den veya yurt dışından alacağım. Yurt dışından alırsam bu bilgiler lazım olacak.

    Teşekkür ederim. Bu modelin Türkiye'de satılacağı ama dair bir bilgi yok. Fakat p70 modeli de sessiz sedasız gelmişti Türkiye'ye...

    Lenovo Türkiye yetkilileri Eylül ayında Türkiye'ye geleceğini söylediler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: QRX

    quote:

    Orijinalden alıntı: -1907fb-


    quote:

    Orijinalden alıntı: QRX

    Eline sağlık. Almak istediğim bir cihaz. TR çıkış fiyatına bağlı olarak Türkiye'den veya yurt dışından alacağım. Yurt dışından alırsam bu bilgiler lazım olacak.

    Teşekkür ederim. Bu modelin Türkiye'de satılacağı ama dair bir bilgi yok. Fakat p70 modeli de sessiz sedasız gelmişti Türkiye'ye...

    Lenovo Türkiye yetkilileri Eylül ayında Türkiye'ye geleceğini söylediler.

    Fiyat çok önemli

    Çünkü zte nubia z9 mini modeli var benzer donanım tek fark kamera 16-8 mini de ve RAM 2gb pil 2900

    Zte 899 liradan eylül ayında bu cihazı kendisi getirip satackmis

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Vibe Shot Z90-7'de;
    Akıllı bekleme (ekrana bakıldığı sürece açık kalması),
    Çift tıklayarak ekranı açıp kapama,
    özellikleri var mı?
  • b- qsb dosya flashlama menüsü girişi; SES KISMA + GÜÇ TUŞU’dur.

    :)
    Pek karışık yazmadım ama sanırım gözünden kaçtı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bugraakkoc


    quote:

    Orijinalden alıntı: QRX

    quote:

    Orijinalden alıntı: -1907fb-


    quote:

    Orijinalden alıntı: QRX

    Eline sağlık. Almak istediğim bir cihaz. TR çıkış fiyatına bağlı olarak Türkiye'den veya yurt dışından alacağım. Yurt dışından alırsam bu bilgiler lazım olacak.

    Teşekkür ederim. Bu modelin Türkiye'de satılacağı ama dair bir bilgi yok. Fakat p70 modeli de sessiz sedasız gelmişti Türkiye'ye...

    Lenovo Türkiye yetkilileri Eylül ayında Türkiye'ye geleceğini söylediler.

    Fiyat çok önemli

    Çünkü zte nubia z9 mini modeli var benzer donanım tek fark kamera 16-8 mini de ve RAM 2gb pil 2900

    Zte 899 liradan eylül ayında bu cihazı kendisi getirip satackmis

    899dan satamaz. İmkanı yok.
    Böyle bir hareket yapacak olsa x2de yapardı. Bu cihaz 1350-1450tl seviyesinden gelir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: -1907fb-


    quote:

    Orijinalden alıntı: bugraakkoc


    quote:

    Orijinalden alıntı: QRX

    quote:

    Orijinalden alıntı: -1907fb-


    quote:

    Orijinalden alıntı: QRX

    Eline sağlık. Almak istediğim bir cihaz. TR çıkış fiyatına bağlı olarak Türkiye'den veya yurt dışından alacağım. Yurt dışından alırsam bu bilgiler lazım olacak.

    Teşekkür ederim. Bu modelin Türkiye'de satılacağı ama dair bir bilgi yok. Fakat p70 modeli de sessiz sedasız gelmişti Türkiye'ye...

    Lenovo Türkiye yetkilileri Eylül ayında Türkiye'ye geleceğini söylediler.

    Fiyat çok önemli

    Çünkü zte nubia z9 mini modeli var benzer donanım tek fark kamera 16-8 mini de ve RAM 2gb pil 2900

    Zte 899 liradan eylül ayında bu cihazı kendisi getirip satackmis

    899dan satamaz. İmkanı yok.
    Böyle bir hareket yapacak olsa x2de yapardı. Bu cihaz 1350-1450tl seviyesinden gelir.

    zte benzer donanımla 1000 lira altında fiyatla ülkemize gelecek ilk duyduğum bilgi 899 lira olacğı yönünde

    o var ken lenovo vibe shot 1300-1400 gibi bir fiyata girerse zor satar




  • Teşekkür ederim ben onu aşağıda "IMEI Numarası Yedeklemek" kısmında okumuştum da ondan kafa karıştı
    Birşey daha sormak istiyorum; qsb menüsüne girdikten ve telefonu pc'ye bağladıktan sonra ne yapıyoruz? Diag modu böylece aktif hale gelmiş oluyor mu başka birşeye gerek yok mu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emre.altan

    Teşekkür ederim ben onu aşağıda "IMEI Numarası Yedeklemek" kısmında okumuştum da ondan kafa karıştı
    Birşey daha sormak istiyorum; qsb menüsüne girdikten ve telefonu pc'ye bağladıktan sonra ne yapıyoruz? Diag modu böylece aktif hale gelmiş oluyor mu başka birşeye gerek yok mu?

    hayır, işlem yapmana gerek yok.
    aygıt yöneticisini bakarsan driverler kurulmuş olacaktır...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam süpersin ya 2 haftadır uğraşıyordum hallettim sayende Allah razı olsun kralsın
  • Hocam telefonun ahize sesi nasıl? Yeterli mi?
    Batarya performansı nasıl? Günü rahat çıkartıyor mu?
    Telefonun memnun olmadığınız herhangi bir özelliği var mı?
  • Allah cümlemizden razı olsun.

    Çok sevindim :))

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: QRX

    Hocam telefonun ahize sesi nasıl? Yeterli mi?
    Batarya performansı nasıl? Günü rahat çıkartıyor mu?
    Telefonun memnun olmadığınız herhangi bir özelliği var mı?

    raashed21; dostum, yorumlarını bekliyoruz...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ahize sesi yeterli,
    batarya performansı tasarruf modunda mükemmel, normal modda günü çıkartıyor,
    memnun olmadığım özelliği snapdragonların kronik problemi ısınma sorunu,
    kamerası z9 miniden çok çok iyi, z9 mini de kullandım, kamera özel bir cihaz,

    ekran tonlamaları samsung gibi kontrastlar yüksek

    ses çıkışları iyi

    dokunmatik tepkimeleri iyi

    ön kamera da muazzam
  • quote:

    Orijinalden alıntı: raashed21

    Ahize sesi yeterli,
    batarya performansı tasarruf modunda mükemmel, normal modda günü çıkartıyor,
    memnun olmadığım özelliği snapdragonların kronik problemi ısınma sorunu,
    kamerası z9 miniden çok çok iyi, z9 mini de kullandım, kamera özel bir cihaz,

    ekran tonlamaları samsung gibi kontrastlar yüksek

    ses çıkışları iyi

    dokunmatik tepkimeleri iyi

    ön kamera da muazzam

    Teşekkür ederim.
    Ses gerçekten iyi.
    6" olsa k920pro yerine tercih ederdim...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Telefonu ben çok beğendim. Dış görünümü harika. Tercihimde fazla büyük olmaması, 5" (ki bence ideal) olması etkili oldu. Tek elle rahat kullanılıyor, ekranı çok iyi, kamera şimdiye kadar kullandığım cihazların en iyisi diyebilirim. Şarjını ben bir günde bitiremiyorum. Bana tam 2 gün yetiyor. Hiç oyun oynamam. Wifi, veri bağlantısı devamlı açık. GPS kapalı. Whatsapp, facebook, konuşma, mesajlaşma, internet, kamera, uzaktan kamera izleme programı (NMSS), Gmail, Chrome en sık kullandığım uygulamalar.

    Şu anda tek eksiği bildirim ledinin olmaması. Kaçırılan çağrı, mesaj, ileti gibi şeyler olunca bildirim ledinin yanması benim çok işime yarıyordu. İleride verilecek ilk güncellemede olmalı.
    Bir de daha önceki telefonuma severek kullandığım RecordmyCall uygulamasından kayıt alamıyorum. Artık cihazın kendi kayıt işlevini kullanıyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: family guy

    Telefonu ben çok beğendim. Dış görünümü harika. Tercihimde fazla büyük olmaması, 5" (ki bence ideal) olması etkili oldu. Tek elle rahat kullanılıyor, ekranı çok iyi, kamera şimdiye kadar kullandığım cihazların en iyisi diyebilirim. Şarjını ben bir günde bitiremiyorum. Bana tam 2 gün yetiyor. Hiç oyun oynamam. Wifi, veri bağlantısı devamlı açık. GPS kapalı. Whatsapp, facebook, konuşma, mesajlaşma, internet, kamera, uzaktan kamera izleme programı (NMSS), Gmail, Chrome en sık kullandığım uygulamalar.

    Şu anda tek eksiği bildirim ledinin olmaması. Kaçırılan çağrı, mesaj, ileti gibi şeyler olunca bildirim ledinin yanması benim çok işime yarıyordu. İleride verilecek ilk güncellemede olmalı.
    Bir de daha önceki telefonuma severek kullandığım RecordmyCall uygulamasından kayıt alamıyorum. Artık cihazın kendi kayıt işlevini kullanıyorum.

    Açıklamaların için teşekkür ederim.
    Ses kayıt olarak programı olarak callx tavsiye ederim. Bende kullanıyorum uzun zamandır.

    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.smsrobot.callrecorder&hl=tr

    Full versiyonunu bulamamıştım. Tekrar bakma fırsatım olmadı. Bulursan paylaş lütfen...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.