Şimdi Ara

Lenovo Vibe K5 Ana Konu Ve Kullanıcılar Kulübü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.753
Cevap
44
Favori
201.827
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Ateş pahası olmayan ama fiyat/performans telefonlarını severim. Bu telefon da yeni fiyat/performans cihazı olmaya aday gozukuyor. 699 TL ile Türkiye pazarına girmiş. Yakında bunun büyüğü olan K5 Note da satışa çıkması bekleniyor.
    K5 yurtdısında Lenovo Vibe K5 ve Lenovo Vibe K5 Plus olarak satılıyor ancak gorulen o ki Plus modeli bizde satısa cıkmayacak. Farkları ise K5 720p ekran ve snapdragon 415 işlemciye sahipken, K5 plus ise full hd ekran ve Snapdragon 616 işlemciye sahip, kalan özellikler aynı.
    Yurtdısında iki model arasında 20 Dolar fark var, gönül isterdi K5 Plus da satısa cıksaydı.

    Lenovo K5 in özelliklerini özetleyecek olursak,

    - 5' boyutta , IPS, 720x1280 (HD) çözünürlükte , 294 PPI , ekran, 5' den büyük telefon istemeyenler icin ideal, 5.5' isteyenler K5 Note'u bekleyebilir, o da yakında satışa baslayacak.
    - Kasa alüminyum alaşımlı olup, kısmen plastik aksamlara da sahip olup metal kasa telefon denilebilir.
    - 2750 Mah Batarya
    - İşlemci 8 çekirdek, 1.4 Ghz Snapdragon 415 yeni nesil işlemci
    - Adreno 405 grafik işlemci
    - 2 GB Ram
    - 16Gb dahili hafıza ve arttrılabilir hafıza desteği
    - Açılabilir arka kapak ve değişebilir batarya imkanı
    - 4G destegi ( LTE (Cat.4) )
    - 142 Gram ağırlık, 7.99 mm kalınlık
    - Android 5.1 (Lollipop)
    - 13 MP arka 5MP ön kamera
    - Dolby Atmos ses desteği , çift hoparlör
    - Renk secenekleri, altın rengi ve gri
    - Yurtdısı versiyonları çift sim destekli, Turkiye'de satılanlar tek sim.

     Lenovo Vibe K5 Ana Konu Ve Kullanıcılar Kulübü


    forum üyelerinden mechenfurkan ' a ait kullanıcı incelemesi

    quote:


    Arkadaşlar cihazı alalı yaklaşık 1 ay oldu. Almak isteyen arkadaşlar için ve kafasında soru işareti olan arkadaşlar için bu yazıyı yazmayı uygun gördüm

    Öncelikle bu konu için şunu söylemeliyim. Konuyu ilk çıktığı günden itibaren takip eden birisiyim ve cihazı ilk alanlardanım. Cihaz üzerine çok fazla olumsuz eleştiriler gelmesine anlam veremiyorum. Kimler nerede okuduysa artık kronik sorunlar varmış diye yazıyo. Ya da hiç birşey bulamazlarsa Yeni cihaz olduğu için kronik sorun olma ihtimali yüksek diyorlar
    Ya kardeşim neden böyle bişey yapıyorsunuz anlam veremiyorum. Yabancı ve yerli kaynaklarda ki tüm yorumları okudum ve kendimde bu telefonun bi kullanıcısı olarak şunu söylemeliyim ki Cihazın hiç bir kronik sorunu yoktur. Bu forum içinde sorun yaşayan tek bir arkadaşımız vardı onun problemi de yazılımsal bi sorundu. Bunun dışında ne yerli ne de yabancı bi forumda kronik sorun vs. İle karşılaşmadım. Bahsedilen sorunların hepsi K5 plus a ait. Ne hikmetse telefon sahiplerinden daha çok telefonu almayı düşünen insanlar yazmış sorunu var diye
    Yapmayın etmeyin. Ne sorunuz varsa cevaplamaya hazırım. Ama bilip bilmeden gereksiz yorumlar yapmayalım. Telefonu kullanan birisi olarak her sorunuzu cevaplandırmaya hazırım.

    Bu konuya netlik kazandırdıktan sonra telefon hakkında ki tecrübelerimi ve deneyimlerini anlatayım.



    Tasarım

    Bildiğiniz gibi alüminyum alaşım bir kasaya sahip. Arka kapağın üst kısmında bulunan küçük anten bölümleri hariç tamamı metal. Yan çerçeveside aynı malzemeden. Ve gayet dayanıklı bir kasaya sahip.

    Kenarları yuvarlatılmış olduğu için elde tutuşu kolay ve şık duruyor. Bunun yanında da fiyat aralığına göre gayet ince ve hafif bir telefon.(Zenfone gibi tuğla değil )

    Alt kısımda Dokunmatik tuşlar var. Parlak yapılsa da gece tuşları göremiyosunuz. Keşke ışıklı yapılsaymış. Ancak telefona alıştıktan sonra bu sorun olmaktan çıkacaktır.

    Ben Dark grey rengini aldım. Altın rengi olan biraz ucuz gözüktü gözüme
    Tasarımını ve malzeme kalitesini gayet başarılı buluyorum. Hele ki 700 TL lik bi cihaz için umulmayacak kadar üst düzeyde.

    Tasarım:10 üzerinden 9 (-Tuş ışıklandırması)



    Ekran

    Kullanılan panel ıps lcd. Ve gayet kaliteli bi panel. Verimlilik açısından en optimum olan ekran tipi budur. Tabi ki amoledler kadar canlı değil. Ama daha az enerji tüketir.

    Ekran canlılığı ve renk doygunluğu gayet güzel. 5 inç de 720 piksel en ideal değer zaten. İnç başına düşen piksel miktarı da yüksek olduğu için sorunsuz okuma izleme yapabiliyosunuz. En düşük ışık baya bi düşük yalnız Ama bu gece kullanımlarında avantaj.
    Ayarlarda renk ve doygunluğu seçebilirsiniz manuel olarak Bu imkanda size sunulmuş. Ayrıca VR destekli olması da gelecek açısından bizi mahcup etmeyeceği anlamına geliyor.
    Ekranı da gerek fiyatına gerek de rakiplerine oranla çok başarılı buldum. Ekran üzerinde Gorilla Glass vs. yok Koruyucu ekran filmiyle kullanmanız gerekli.

    Ekran 10 üzerinden 9(-Gorilla Glass eksikliği)



    İşlemci-Ram-Grafik birimi

    700 liraya aldığınız telefonun s7 ile kapışmasını bekleyemezsiniz. Ama buna rağmen sizi yarı yolda koymayacak bir güce sahip. 8 çekirdeği aktif olarak kullanabiliyor. Ve bunun yanında ihtiyaç olmaması durumunda bu çekirdekleri devre dışı bırakabiliyor. Sosyal medya Ufak oyunlar internet ofis işleri ve Multi-Tasking de hiç bir şekilde lag bug ile karşılaşmayacağınızın garantisini verebilirim. Gayet yeterli.

    Deneme amaçlı San Andreas oyununu kurdum. Orta ayarlarda kasmadan oynayabiliyosunuz. 700 liralık telefonda bu bir mucize.

    Ram konusuna gelirsek, 2 gb ramin 1.9 gbı gözüküyor ve genelde bunun 1 gbı boşta. Bunu sağlamak için şöyle bir yöntem geliştirmişler. Uygulamaların arka planda çalışmasını engelleyen bi sistem var. Hani Facebook u hiç açmamışsınızdır ama Ram kullanımında o gözükür ya. Kapatsanız da, durdursanız da 5 dakika sonra yine açılır. İşte bu telefonda bu olay yok. Uygulamadan çıktıysanız bi daha siz girmeden o uygulama açık kalmıyor. Bu durum Ram e ferahlık sağladığı gibi bataryaya da katkı sağlıyor. Tabi whatsapp gibi uygulamalar için bunu deaktif etmeniz gerek. Yoksa bildirimler gelmez whatsapp a girmedikçe

    (Bunun için, yani arka planda çalışmasına izin vermek istediğiniz uygulama için, Ayarlar>Uygulamalar>Tümü> Burdan istediğiniz uygulamayı seçip başlatmayı sınırları seçeneğinden tiki kaldırın)
    Bu özellikle birlikte gayet verimli ve performanslı olduğunu söyleyebilirim. Ben performansından da gayet memnun kaldım

    İşlemci-Ram-Grafik birimi 10 üzerinden 9 (Bu fiyata gayet iyi)



    Kamera

    Bundan önceki mesajlarda arkadaşlar yazmıştı. 700 liraya aldığınız telefondan muazzam bir kamera performansı beklemeniz yanlış olur. Önde 5mp, arkada da 13 mp kameralar var. Işıklı ortamlarda ve gündüz çekimlerinde ortalamayı yakalıyor diyebilirim.
    Ancak gece ve az ışıklı ortamlar vasat Işığı bulursanız sorun yok ama

    Ön kamerayı gayet başarılı buldum ve beğendim. Bu noktada bi eksiklik var o da ön kamera açısının çok dar olması. 4 kişi selfie çekmek için baya uzun kollu bi arkadaş lazım Arka kamera idare eder yalnız ön kamera kadar iyi değil. Dediğim gibi ışığı bulun yeter.

    Optik imaj sabitleyici felan olmadığından titremede görüntü bozuluyor haliyle. Titretmeden çekmeniz gerek. Bence kamerası biraz daha iyi olabilirdi diyebilirim ama o zamanda fiyatı bu olmazdı. Bence yeterli. Kamera benim için 1. faktör olmadığı için bana yeterli geldi. Ama sizin için kamera çok önemliyse bu telefon iyi bir seçim olmayabilir. Tek ve dolayısıyla tek tonlu bi flaş var işlevini yerine getiriyor. Sorun yaşamadım

    Kamera 10 üzerinde 6 (-Düşük ışıktaki performansı ve Ön kamera açısı)



    Ses

    Bu cihazı öne çıkaran özellik... Dobly Atmos destekli 2 adet güçlü stereo hoparlöre sahip... Artık mahallenizde ki şahincileri susturabilirsiniz Ama gerçekten Ses netliği, kalitesi, baslar tizler kulaklıktada hoparlördede muazzam. Minimum ve maxium ses seviyeleride gayet iyi ayarlanmış. Fazla söze gerek yok yani bu bölümde

    Ses 10 üzerinde 10+10



    Batarya

    Bu telefonda beni en çok mutlu eden ve şaşırtan bölüm batarya oldu. Telefonu almaya giderken, "1,4 ghz SD 720p 5 inç ekran 2750 mAh batarya.. Lan bi günü çıkarır ya heralde..??" deyip almıştım. Ancak beni şaşırttı.

    Evde sürekli wifi a bağlı halde, minimum parlaklık modunda, sosyal medya da gezme Whatsapp konuşmaları, internette dolaşma, Youtube da gezinme ve 1 saatlik telefon konuşması sonucu 8 saat 23 dakika ekran süresi aldım (Bir önceki mesajımda görebilirsiniz) Yani gerçekten hayret edilecek ve beklenmeyecek bişey bu. Tabi bu durumda her ayar minimuma çekilmiş ve alabileceğiniz maksimum ekran süresini öğrenmek için yapılmıştır. Ve telefonu gerçekten yoğun kullanan birisiyim.

    Yoğun bi günde ise telefon şarj cihazından çıkarıldıktan bitene kadar hiç kapanmdan 4g ile internete bağlı halde, %70 Ekran parlaklığıyla, Sosyal medya kullanımı mail internet işlemleri aktif telefon konuşmaları, navigasyon ile tamamlanan günün sonunda şarjım yüzde 3 kala 6 saati geçkin ekran süresi aldım. Ve yine telefonu yoğun bi şekilde kullandım.

    Bu verilerin hiç biri abartı değil. Note 2 telefonumda ve GM 4G de bile bu sürelerin kenarında geçememiştim. 2750 mAh lık telefon bunu yapınca insanın yüzünde zafer gülümsemesi oluşuyor. Ve bu verilerin hepsi %100 iken şarjdan çekilip %3 e kadar olan verilerdir. Aralarda hiç bi şekilde şarja takmadım.
    Oyun konusunda bişey söyleyemem telefonda oyun oynayan birisi değilim. Ancak anlattığım tecrübe ve izlenimden bi pay çıkarabilirsiniz.

    Telefonu hiç elinden düşürmeyen birisi için bir gün ağalar paşalar gibi yetecektir.

    Normal bi kullanıcı içinde 3 günü görmesi işten bile değil.

    Bataryanın bu denli performanslı olmasının da en büyük etkeni yukarıda bahsettiğim arka plandaki uygulamaların çalışmasını engelleyen sistem. Bunun yanında İşlemcimiz SnapDragon olduğu için SnapDragon Battery Gru uygulamasını da kullanabilirsiniz. Ben kullanıyorum. Az da olsa katkısı var diyebilirim.

    Şarj aleti 1.5 Amper. Bu fiyat bandında utanmasalar 0.7 amper koyacaklar Adamlar 1.5 Amper koymuş millet ona bile laf atıyo Ne yapsın adam 700 liraya 2 Amper Hızlı şarj mı koysun ? Şarj olma süreside 2 buçuk saatin biraz daha üzerinde.

    Batarya 10 üzerinden 10+10+10



    Yazılım ve Güncelleme

    Şuan telefonun üzerinde ki yazılım gayet stabil verimli çalışıyor. Herhangi bir kararsızlıkla takılmayla karşılaşmadım hiç. Yazılımın yanında Ek özellikler sunarak iyi bir kullanıcı deneyimi elde edilmiş.
    Yazılım açısından ufak eksikliklerde var. Mesela bildirim ışığı yanıp sönme şeklinde değilde sürekli yanar halde çalışıyor. Whatsapp için Led rengi değiştirilemiyor. Uygulama bildirimleri Launcher üzerinde ki ikonlarda gözükmüyor. WhatsApp vb. uygulamardaki bildirim sesi normal sistem bildirim seslerine göre daha az geliyor. Bunlar benim gördüğüm bazı eksiklikler hepsini de rapor ettim. Güncellemeyle hallolabilecek basit ve kullanımı etkilemeyecek şeyler bunlarda.

    Güncelleme alıp almayacağını firma söylememiş. Güncelleme takvimi yayınlandığında K5 satışa çıkmamıştı bu sebeple takvimde yer almıyor. Ancak tahminimce Marshmallow alacaktır. Almasa bile sorun değil. Ha 5 olmuş ha 7
    Xda içinde adına forum açılmış. Root ve Firmware eklenmiş. Yakın zamanda custom Romlar gelecektir.

    Sadece Yazılım için 10 üzerinden 9(-saydığım eksiklikler)

    Bunlara ek olarak
    Yeni bi telefon olduğundan aksesuar bulmakta zor oluyor. Mecbur internet siparişi. K5 Plus ile aynı ölçüler ve aynı kasaya sahip olduğundan k5 plus için olan aksesuarlar k5 içinde uygun oluyor.
    Kutu içeriğinden çıkan herşey dandik telefon hariç
    4g destekli 4.5 değil 150mbps e kadar


    Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalıştım arkadaşlar. Sorusu olan varsa cevaplayabilirim. Tavsiyemdir. Bu fiyata alınacak çoğu telefondan kat ve kat iyidir. 1200 liranız felan yoksa daha iyi bi telefon almayı ummayın

    Saygılar..





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unpop -- 1 Eylül 2016; 11:11:06 >



  • var mı kullanıcı ?
  • Umarım bir an önce kullanıcıları artar da bizde bilgilenmiş oluruz. Şayet bir kronik sorunu-bir noksanı yoksa can yakar bu telefon.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  •  Lenovo Vibe K5 Ana Konu Ve Kullanıcılar Kulübü


    metal kasa
  • Tek hatlı olanı gelmiş. Ayrıca pili de çıkabiliyor. Sağ üst köşede bildirim ışığı var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eP_362 -- 21 Haziran 2016; 22:06:33 >
  • önlerden yerimizi alalim.

    Kasa gayet guzel gorunuyor.Batarya cikabiliyor. fiyatida 2 aya kadar 650altina duser n11 de falan.

    Rakibi general mobile 4g gibi ama kasanin guzelligi icin bu modeli tercih eden olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KoşanBalık -- 22 Haziran 2016; 12:52:15 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Siyahı çok şekil duruyor bu arada. Ama tr de yok şuan siyahı. Getirseler keşke.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eP_362

    Tek hatlı olanı gelmiş. Ayrıca pili de çıkabiliyor. Sağ üst köşede bildirim ışığı var.

    Haydaaa bütün dünyada çift hatlı bizde neden tek hatlı gelmiş . Bu arada yurtdısında 20 dolar farka full hd ekran ve snapdragon 616 ile K5 Plus da satılıyor o da bize gelmedi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: motorsuz adam

    Siyahı çok şekil duruyor bu arada. Ama tr de yok şuan siyahı. Getirseler keşke.

    Lenovonun Türkiye sitesinde sadeec iki renk olarak satılacagı (gold ve gri) yazıyor, siyah yok malesef ki bence de en karizmatik olanı siyah
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KoşanBalık

    önlerden yerimizi alalim.

    Kasa gayet guzel gorunuyor.Batarya cikabiliyor. fiyatida 2 aya kadar 650altina duser n11 de falan.

    Rakibi general mobile 4g gibi ama kasanin guzelligi icin bu modeli tercih eden olur.


    Soyle bir inceleme buldum.Hint aksagani ile ingilizce konusuyor abimiz genel bilgileri veriyor. incelemede tel 4k video oynatiyor demis abi. Benin gm4g 1080p zor aciyor :)

    https://m.youtube.com/watch?v=Q-_8HYWijWM


    İncelemedeki olan K5 Plus versiyonu yani full hd ekran ve snapdragon 616 lu versiyonu, geriye kalan özellikleri aynı.
  • unpop kullanıcısına yanıt
    Plusun normalinden farkları ekran boyutu-çözünürlüğü ve işlemci sanırım. Vurgulamak istediğim nokta bataryaları da aynı mı? Şayet aynıysa Plus olmayan batarya konusunda daha tercih edilebilir duruyor. Bir yazılımsal sıkıntı ya da yeni S415 işlemcinin bir sıkıntısı yoksa 5-6 saat arası ekran saatlerini görür gibiyim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar bu ürünün gold rengini kız arkadaşıma almak istiyorum, ben de vibe p1 kullanıcısıyım. genel olarak lenovodan memnunum ancak kamerası pek tatmin etmiyor beni, k5te bu durum nedir kullanan arkadaşlar varsa yardımcı olabilirler mi. şimdiden teşekkürler, iyi forumlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: motorsuz adam

    Plusun normalinden farkları ekran boyutu-çözünürlüğü ve işlemci sanırım. Vurgulamak istediğim nokta bataryaları da aynı mı? Şayet aynıysa Plus olmayan batarya konusunda daha tercih edilebilir duruyor. Bir yazılımsal sıkıntı ya da yeni S415 işlemcinin bir sıkıntısı yoksa 5-6 saat arası ekran saatlerini görür gibiyim.

    pil aynı 2750 mah
  • Yerimizi alalım hele Cihazı inceledim vatanda siyah rengi vardı, internetten satışa sunmamışlar ama stoklarda var anlaşılan. Genel olarak arayüz falan çok stabil, benim asıl merak ettiğim herhangi bir versiyon güncellemesi alacak mı, marshmallow gelirse tadından yenmez valla Ses kalitesini çok merak ediyorum bir de, kulaklık ve hoparlör çıkışı da iyiyse almayı düşünüyorum şahsen XDA'da şimdiden TWRP çıkmış bile cihaz için CM13 için testlere başlamışlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • unpop kullanıcısına yanıt
    Konu hayirli olsun. Cihaz guzel fp cihazi,4g gibi oyuncak durmuyor. Kasa metalmi? Birde galiba yine sar degeri yuksek,bu bilgiyi ogrenebildinizmi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: prydzsnare

    Konu hayirli olsun. Cihaz guzel fp cihazi,4g gibi oyuncak durmuyor. Kasa metalmi? Birde galiba yine sar degeri yuksek,bu bilgiyi ogrenebildinizmi?

    slm cihazı yakından henuz gormedim ama lenovo full metal kssa diye reklamını yapıyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Maylin

    Yerimizi alalım hele Cihazı inceledim vatanda siyah rengi vardı, internetten satışa sunmamışlar ama stoklarda var anlaşılan. Genel olarak arayüz falan çok stabil, benim asıl merak ettiğim herhangi bir versiyon güncellemesi alacak mı, marshmallow gelirse tadından yenmez valla Ses kalitesini çok merak ediyorum bir de, kulaklık ve hoparlör çıkışı da iyiyse almayı düşünüyorum şahsen XDA'da şimdiden TWRP çıkmış bile cihaz için CM13 için testlere başlamışlar

    vatanın ve teknosa sitesinde satısta hocam, bu arada cihaz çift sim mi gorebildiniz mi ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: unpop

    quote:

    Orijinalden alıntı: prydzsnare

    Konu hayirli olsun. Cihaz guzel fp cihazi,4g gibi oyuncak durmuyor. Kasa metalmi? Birde galiba yine sar degeri yuksek,bu bilgiyi ogrenebildinizmi?

    slm cihazı yakından henuz gormedim ama lenovo full metal kssa diye reklamını yapıyor

    Hocam rica etsem konu sahibi olarak sar degerini netlestirebilirmisiniz? Plus modeli icin 1 in uzerinde bir deger soylemisler ki uluslararasi sinirlara gore tehlike seviyede.

    K5 icin net bilgi yok,acaba plus cift simli omdan mi o kadar yuksek.

    Onemli bir konu sizden rica ediyorum bu konuyada ilk mesajda deginirseniz sevinirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maylin kullanıcısına yanıt
    Hocam biraz anlatabilir misiniz kasa hissiyatı nasıldı ekran nasıldı çözünürlük renkler felan.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vatan bilgisayarda , stokta gorundugu halde magazada mağara efekti yasadigimdan, kurtkoy viaport teknosadan elden teslim aldim cihazi. Gold olani degil soylemime dayanarak, siyah cihaz sahibi oldum istemeden ama isteyerek zira Turkiye'de gümüş ve gold satisi var diye biliyordum..

    Arka kapagi acmada biraz zorlandim ama düşme v.s durumlarinda guzel birsey olsa gerek. Kutu icerisinden, işporta malindan hallice bir görünümde kulaklik (ses kalitesine bakma firsatim olmadi) 1.5 mah sarj aleti ve yaklasik 50cm micro usb kablo, seffaf sert plastik kilif, ekran filmi, kitapciklari cikti..

    Ogleden sonra, takriben % 50 ye yakin sarjda acip, fise takmadigim cihaz, ekseriyetle wifi uzerinde 500mb civari google play guncelleme ve yukleme, 2 kez telefon gorusmesi, bolca kurcalama nihayetinde % 5 e düştü, saat 00 itibariyle, kendi sarj aletiyle 1 bucuk saatte % 75i gecti dolumu..not: kullanmadigim zaman wifi kapattim

    Ekran parlakligini gunes altinda denemedim ama harikalar yaratmasini beklemiyorum. Netlik olarak tatmin edici.

    Dolby atmos destekli cift hoparlol guzel işler cikariyor gibiydi; demo videosunda derin ve yüksek ses aldim.bu ozellik destegi olan videolarda , seslerde mi ise yarar yoksa kendi kayit ettilerimizde mi o konunun cahiliyim

    Android 5.1.1 ile geldi ve su anlik guncellemesi yok..

    Radyo ve nfc ye(gunahim kadar sevmem wifi direct varken) rastlamadim.. ama en azından ses kaydedici, el feneri gibi uygulamalar gömülü gelmis ( burdan sony xperiaya selamlar) kablosuz goruntu aktarma gordum, denemedim..

    Kasa( arka kapak) ve ön cerceve metal. hafifliği ve inceliği elde tutuşta hiç zorluk çıkarmıyor, hatta note 2 ye gör ilaç gibi geldi..
    kapak uzerinde metalllere temas eden kontak gibi uclar gordum; muhtemelen anten v.s icindir..

    Bildirim ışığı mevcut ama kapasitif tuslarda aydinlatma yok ön yüzde..

    Arayüz , ios misali menüden yoksun, ana ekranda yer aliyor uygulamalar v.s erişimi

    Gorev yoneticinde bos ram miktarı 800mb civarinda guncelleme,2-3 arka plan uygulama calisma esnasi, bostayken 1.2gb lari gördüm. Totali 1.8 olarak görüyor. Burdan yola cikarsak kasma yapmiyor, genel izlenimlerim( menu gecisleri v.s) akici oldugu yonunde.

    Ayarlarda gezerken, açılış zamanlama gibi birseye denk geldim ki bu da android ve akilli telefonlarin kanayan yarasi olan, kapaliyken ustune toprak serpilmis etkisini bertaraf eder; eger dogru anladiysam bu fonksiyonu bu fonksiyon, tahmin ettigim gibiymis; açılış zamanlayip cihazi kapattigimda, vakti gelince acilip, alarm çaldı..

    Bana gore eksileri;
    Play store da uygulama guncelleme, biraz uzun sürüyor, ya chipsetin read/write degerleriyle ilgili ya da bana oyle geldi.
    Sistem rom un 5gb ini hupletiyor.kart ile 32gb limitle yukseltebiliyorsunuz. Lolipop olmadigi icin karta uygulama tasima da yok diye biliyorum.
    Diger husus da, lg lere cok yogunlasmam neticesinde, bunda da ekrana tiklayarak uyandirma oldugunu sanmam ama olmadigini tecrube etmem . Guc tuşuna mahkumsunuz.
    Titreşim, bariz zayıf.. masanın üzerine koyunca ses yapması harici, cepte falan zor hissedilir.

    Dipnot: telefonu babama aldim, herbiseyini test etme imkanim olmadı teslimati yaptigim icin



    Bu mesaja eklenen görseller:

     Lenovo Vibe K5 Ana Konu Ve Kullanıcılar Kulübü



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rallier_61 -- 23 Haziran 2016; 23:57:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.