Şimdi Ara

Lenovo Legion Y540 | 2019

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
332
Cevap
11
Favori
27.776
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Lenovo Legion Y540

    Lenovo Legion Y540 | 2019


    Konfigürasyonlar

    CPU:

    i5-9300H (4C/8HT) / i7-9750H (6C/12HT)

    GPU:

    GTX 1650 4 GB

    GTX 1660 Ti 6 GB

    RTX 2060 6 GB (Türkiye'deki konfigürasyonlarda şimdilik bulunmuyor.)

    HDD/SSD

    1TB HDD + 256GB SSD

    1TB HDD + 512GB SSD


    Panel:

    15.6” FHD (1920 x 1080) IPS 60Hz

    15.6” FHD (1920 x 1080) IPS 144Hz

    Stok Kodları:


    Henüz sitelerdeki stok kodlarının tamamı doğru değil, daha yüksek konfigürasyon olarak görünüp daha ucuz olan veya tersi durumlar var, hangi konfigürasyonun hangi koda sahip olduğunu netleştiğinde buraya ekleyeceğim.

    İncelemeler:












    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tinúviel -- 4 Ağustos 2019; 2:19:59 >







  • Arkadaşlar bu y540 İ7 9750h,gtx1660ti,144hz ekran,16gb ram,256gb ssd + 1tb hdd olan versiyonunu almış biri olarak bu ürün hakkında sorularınızı cevaplayabilirim.Soruları olan sorularını buradan yazabilirler herkesin faydalanması açısından.
    Aklıma gelen bilgilendirmeleri yapmam gerekirse:
    Ürün y530 ile aynı kasaya sahip ve klavyesini çok beğendim yazarken rahat ediyorsunuz tuşların büyük olmasından ötürü.Ek olarak tuşların basma hissiyatı çok iyi mekanik olmasada laptoplarda olan mekanik klavyeye yakın diyebilirim.
    Genel kullanımda sessiz çalışıyor ancak performanslı kullanımda biraz fan sesi oluyor.
    Ekranın renk doygunluğunu beğendim ancak önceki bilgisayarım olan msi ge60 0nd ips 60hz ekranlı bir bilgisayardan buna geçtiğimden rakipleriyle kıyaslayamam.
    Ekranın maksimum parlaklığı çok yüksek değil,300 nits ancak güneş ışığı altında ekran görülse de samsung amoled ekranlı telefonum kadarda görülebilir değil.
    Ses kalitesi fena değil ancak tizleri biraz kulağıma takıldı sanırım bass vursun diye bu şekilde tercih edilmiş.
    Dolby programından birkaç ayar yapınca ses daha iyi oldu.
    Sıcaklıklar ile ilgili bir video çektim burada bir fikir sahibi olabilirsiniz.
    https://www.youtube.com/watch?v=CznoDsW8SRs&feature=youtu.be

    Videoda da görebileceğiniz gibi az bir miktar hız düşürme yapıyor ancak bunu 80-85 derece arasında kalmak için yapıyor 90 civarı çalışmasına izin verseydi bilgisayar yüksek ihtimal hız düşürme yapmazdı.
    125mV kadar voltaj düşürme yapıldığında işlemci 83 dereceyi pek geçmiyor.
    Edit: Bios updatelerinden sonra hybrid mode çalışmıyor ve şuan sadece nvidia ekran kartını kullanabiliyorsunuz pil tasarrufu için intel hd graphics kullanılamıyor ilerde düzeltirler umarım.
    Ek olarak işlemci hız düşümünü artık daha yüksek derecelerde yapıyor yani biraz daha ısınmasına izin veriyor bunun sonucu olarak online oyunlarda mesela bf1 online ve csgo gibi işlemciyi çok kullanan durumlarda undervolt yapmama rağmen genelde 80lerde kalsada yer yer 90-92leri gördüğüm oldu hatta anlık 95 lere çıktığıda oldu ancak performans olarak bir etkisi yok.
    Edit 2 : lenovo vantage uygulamasında daha önce yüklemeyediğim intel vga driver uygulaması güncellemeler kısmında gözüktü ve yaptım artık hybrid mode çalışıyor.
    Edit 3 :Burada da control oyununda grafik kartına overclock ve cpu undervolt yaparak çektiğim video var.https://www.youtube.com/watch?v=O7eVZOjchSQ&feature=youtu.be
    Battlefield 1 online da yüksek performans modu ile 80-92 derecelerde takılıyor,bazen anlık 95 dereceyi gördüğü oluyor 4ghz hız sabit iken,ekran kartıda en fazla 71-72 felan yine ekran kartına overclock yaptığımda da 73 derece gördüm en fazla.Ekran kartına yaptığım overclock sonucu bf1 de 5-7 fps arası bir artış sağlıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mecnako -- 30 Kasım 2019; 15:15:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • mecnako M kullanıcısına yanıt
    Ürünü HD’mi ile tv ye bağladığınız mı? Bağladıysanız nasıl bir performansı var?

    Bir de ürün sitede (satış sitesi) anlatılanlar ile aynı özellik mi ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YavuzÇ. -- 21 Ağustos 2019; 9:35:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • YavuzÇ. Y kullanıcısına yanıt
    Ürünü tv ye bağlamadım tv ye bağlayınca performans anlamında ne beklemem gerekiyor?Bu konuda pek bilgim yokta.
    Ürün açıklamasında belirtilen özelliklere sahip.
  • mecnako M kullanıcısına yanıt
    Görüntü kalitesi ne durumda onu merak ettim ben geçenler de acer bir PC bağladım hiç tatmin edici değildi..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • YavuzÇ. Y kullanıcısına yanıt
    Tv'ye bağladım bir sıkıntı yaratmadı.
  • Güzel fakat fiyatı şuan çok pahalı 9600tl

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • deepower kullanıcısına yanıt
    evet fiyatı şuan yüksek ancak şuanda bu özelliklerlerde 144hz ekranlı bir ürün bildiğim kadarıyla yok.
  • Bi ara 8500 e falan satılıyodu sanki bu cihaz şimdi fiyatı arttırmışlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • people1 P kullanıcısına yanıt
    hayırli olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu konu başlığı altında olmam saçma ama ana konusunu bulamadığım için Y740 ile katıldım araniza diyim Ürün tahminimce yarin elime geçecek, biraz kurcaladiktan sonra ben de üç beş bir seyler yazarim hakkinda, en azindan insanlar Y740 ile Y540'i bu şekilde kiyaslayabilir olabildigince

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Toyoda kullanıcısına yanıt
    bildiğim kadarıyla y540 ile y740 arasındaki fark y740 ın ekranında g-sync var buda micro stuttering olmasını önlüyor.Bazı oyunlarda bende yaşıyorum bu durumu bir kaç ayar yapıp büyük oranda engellesemde y740 daha iyi bu konuda ancak eksi bir yön olarak klavyede numpad yok 15.6 lık y740 versiyonunda.
    Özellikle online oyunlarda deneme yapıp anlık takılma olup olmadığını yazabilirseniz iyi olur.Mesela lol de yaşıyorum ancak bunun internet kaynaklı olduğunu düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mecnako M kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam aslinda cok bir fark yok. Ekranda Dolby HDR ve G SYNC destegi var. Bildigim kadariyls baska da fark yok. Ben 15.6 inclik modeli aldim, numpadin olup olmamasini cok onemsemedim acikcasi. Yarin elime gececek cok buyuk ihtimal, geçtiği zaman bir şeyler indirip denemeyi düşünüyorum. Guncellerim yazdiklarimi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Toyoda kullanıcısına yanıt
    yanlış bilgi olmasın y540 ekranında Dolby HDR var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Laptop(Y740) elime geceli birkac saat oldu ve biraz bakma firsatim oldu. Elime alir almaz CPU core ve cache'i 125 mv undervoltladim. G SYNC'i oyun denemem disinda full kapali tuttum. Onun disinda ekstra bir ayar yapmadim.

    - Laptop tasarim olarak inanilmaz guzel. Full aliminyum ve bunun bence en buyuk sikintisi laptobun kasasinin sicakligi biraz fazla tutmasi ustunde. Bu sicaklik rahatsiz edecek turden degil ancak elinizin altinda bir iliklik hissediyorsunuz.

    - Genel olarak tasarimdaki en buyuk hata klavye bence. 15.6 inclik modelde numpad yok ama sol tarafta 6 adet tus bulunuyor. Klavye isigi, makro vb. tuslar burada ve bu yuzden klavye biraz saga kaydirilmis. Yazi yazarken sol eliniz normalden biraz daha saga egimli oluyor. Bu yaziyi yazarken bile elim agridi biraz. Alismak gerekecek diye dusunuyorum. Oyun oynarken birkac kez elim makro tuslarina carpti. Eger makro tuslarini kullanacaksaniz bence bu biraz sorun. Klavye ise Y540 klavyesinden biraz daha farkli. Travel distance'i cidden az ve bana iMac klavyesini animsatti bu haliyle. Cok fazla bastiginizi hissetmiyorsunuz tusa ki benim icin biraz kotu bir sey bu. Son 3 yildir mekanik klavye kullanan biri olarak biraz alismam zaman alacak gibi. Laptop olarak daha once Thinkpad X220 Pro kullaniyordum ve haliyle suan beklentimi karsilamadi biraz. Touchpad'de ise inceleyen cogu site kucuk bulmasina ragmen bence ideal. Belki biraz daha buyuk olabilirmis ama rahatsiz edecek kadar da kucuk degil.

    - Ekrani muhtesem. Benim konfigrasyon 144hz'lik FHD bir ekran Dolby HDR400 ve Nvidia G SYNC ile destekli model. Bu modelin ekran parlakligi ayni zamanda 500 nit. Sarj aletini taktiginiz zaman bu seviyeye ulasiyor laptop eger yanlis bilmiyorsam.

    - Sarj aleti laptobun 1/4'u kadar. Devasa bir sarj aletiyle geliyor. Sarj aleti ile toplam kilosu 3.2 kg'yi buluyor ki laptobun kendisi 2.2 kg.

    - Oyun olarak 30 dakika boyunca Overwatch oynadim. Ilk defa 144 fps sabit Overwatch oynamak cidden cok garip bir duygu benim icin. Oynarken G SYNC acikti, ve cidden bu ekranda oyun oynamanin ne kadar keyifli bir sey oldugunu o zaman anladim. Sicaklik degerleri olarak ortalama CPU 75 derece, GPU 65 derecelerdeydi ki kasasinin inceligini dusunursek bence sicaklik degerleri baya iyi seviyede. Belki CPU ve GPU'yu daha cok zorlayacak bir oyunda sicaklik degerlerini biraz daha yukarida gorebiliriz diye dusunuyorum. Bu arada fan ayarlari otomatikteydi ama tahminimce en yuksek RPM'e ulasmistir. Ona ragmen hicbir sekilde fan sesini duymuyorsunuz. Bu konuda inanilmaz bir is cikarmis Lenovo tebrik etmek lazim diye dusunuyorum.

    - Bataryasi 57wh bir batarya ve ne yazikki yetersiz. Nvidia Optimus'u kullanmayinca 2 saatin biraz ustune cikiyorsunuz. Kullanirsaniz Lenovo'ya gore 5 saate kadar gorebiliyormusuz ama hic sanmiyorum. Cogu Youtuber 3.5-4 saat arasinda tikanmis.

    - Hoparloru ortalamanin cok ustunde. Hem netlik olarak hem desibel olarak cok ideal.


    Suanlik soyleyeceklerim bu kadar galiba. Y540 ile bunu nasil kiyaslayabiliriz o konuda fikrim yok. Ben Y540 ile arasinda kaldim. Fiyat olarak uyguna gorunce Y740 almanin daha iyi bir tercih olacagini dusundum. Model numarasi 81UH0000US. Rakuten'den indirim ile 1150 dolara aldim. 15 dolar'i karta geri yatirdi, 385 dolara denk Rakuten'de harcamam icin ekstra puan verdi. Zaten alacaklarim oldugu icin 1150 dolara geldigini varsayabiliriz. Ufak bir bilgilendirme yapayim, Rakuten Turkiye'ye urun gondermiyor ne yazikki. Eger Amerika'da tanidiginiz varsa ona aldirip, kendinize kargolatabilirsiniz. Eger baska sorulariniz olursa cevaplayabilirim




  • Dün geldi bizin y540
    1650 ekran kartlısını aldım
    l340 almıştım taksit yerine tek çekmişim hemen iptal ettim
    bir gün sonra 6750 den 7000 e çıktı l340
    y540 inda fiyat 8390 a indi
    ekran 144hz windows var ram 2666 soğutma farkı gibi özelliklerden
    l340 tan vazgeçip y540 aldık
    forumlarda da bir hafta kafa patlattım
    oğlum bilgisayar mühendisliği okumaya başlıyor
    ufağıda staja başladı meslek lisesi bilişim sonda
    bakalım nasıl olacak :D
  • Y540 I7 9750H, GTX1660ti, 144hz Ekran, 16GB RAM, 256GB SSD + 1TB HDD olan versiyonunu almak istiyorum. Alan arkadaşlar memnun mu üründen acaba?
  • Genel olarak memnunum.Bilmek istediğiniz ekstra birşey varsa cevaplayabilirim.
  • mecnako M kullanıcısına yanıt
    Kullandığınız süreçte keşke şu olsaydı daha iyi olurdu dediğiniz bir yanı ya da eksikliğini hissettiğiniz bir şey var mı?
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.