Şimdi Ara

Lenovo Legion 5 Pro (16'', AMD R7 5800H, Nvidia RTX 3070, 16ACH6H) (Benchmarklar ilk mesajdadır) (38. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
9 Misafir - 9 Masaüstü
5 sn
3.056
Cevap
45
Favori
129.748
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Abysm Nucleus kullanıcısına yanıt
    Gp76 düşünüyorum ben siz olsanız pronun yerine o cihazı alır mısınız bu cihazın ekranı küçük geldi başlarda ama şimdi alıştım gibide kararsızım gp76 11800h 3070 17 inç
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AttorneyAtLawAT

    bahsettiğiniz alan yok hocam bende. sanırım touchpad driver yok. ama başta çalışıyordu, güncellemeler yapılınca gitti. Touchpad ya da dokunmatik alan yok. Cihazlar kısmında da yer almıyor. Fare ayarlarında da yok.

    sorun güncel, devam ediyor.

  • AttorneyAtLawAT A kullanıcısına yanıt

    Aygıt yöneticisinde gözüküyor mu ? Oradan tamamen kaldırıp bilgisayara reset atın kendisi kuracak mı bakalım.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Abysm Nucleus

    Stock 32 GB Ramlerde çok büyük performans düşüşü yok. Yaklaşık %5-6 civarı. Burada önemli olan 16GB RAM kullanan arkadaşların inanılmaz düşük performans alıyor olması. Takıntılı şekilde maksimum performans istemiyorsanız Mediamarkt'tan 32 GB RAM sahibi arkadaşların çok kafaya takmasına gerek yok bu durumu.

    Allah razı olsun kardeşim ya. Benimki de mmarkt 32gn Canım sıkılmıştı Ram alacaktım neredeyse. %5 için gerek yok gerçekten..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çoğu üretici windows markete ekliyor artık uygulamaları ama nedense kişisel format attığınız zaman eskisi gibi fabrikadan çıkmışa döndüremiyorsunuz.


    Dün çok uğraştım, şu fps sorunu yüzünden boşuna format atmıştım tabi ben format atarken SS'ler geldi problem ramlerdeymiş. Lenovo Legion 5 Pro (16'', AMD R7 5800H, Nvidia RTX 3070, 16ACH6H) (Benchmarklar ilk mesajdadır)  Neyse formatı ilk elden tecrübeleyen biri oldum bu süreçte. Eğer format atarsanız size lazım olacak şeyleri ekliyorum.


    Formattan sonra kurulması gerekenler;



    Temiz Nvidia sürücüleri

    LenovoPowerPlan

    Vantage

    Lenovo Utility

    Dolby Vision APP

    X-rite Color Calibration

    Nahimic Ses programı



    Formattan önce C deki drivers klasörünü yedekleyin,


    *Her ihtimale karşı C:\Windows\System32\spool\drivers\color Buradan renk kalibrasyon dosyalarını da yedekleyin. X-rite ile profiller tekrar geliyor. Ama HDR ve Dolby profilleri de buranın içinde. Formattan sonra lazım olacak.


    *Manuel yüklemek de DCH sürücüler için bu adresi kullanın

    https://www.nvidia.com/Download/Find.aspx?lang=en-us


    *PC açılınca Fn+q tuşu hiç aktif olmayacaktır. İlk önce drivers klasöründeki LenovoPowerPlan'ı yükleyin. O power plan çalışmazsa bunu deneyin;

    https://www.dropbox.com/s/r92og7cxb0n3ucr/LegionPowerPlan.rar?dl=0


    *x-rite yazılımını buradan yükleyin

    https://pcsupport.lenovo.com/tr/tr/products/laptops-and-netbooks/legion-series/legion-7-15imhg05/downloads/ds543953


    *Lenovo Microsoft uygulamaları için de mağazadan bunları indirmemiz gerek;


    -Lenovo Vantage : kendi programı

    -Lenovo Utility : Klavye bilgilerini ekranda gösteren uygulama (güç modları, caps lock falan)

    -Dolby vision : Bunu arasanız da yok. dışarıdan link yardımıyla gidiliyor. Şu saçma bugları çözemedi microsoft

    https://www.microsoft.com/en-us/p/dolby-vision/9mvmz93n61t9?activetab=pivot:overviewtab

    -Nahimic programı da otomatik inmezse onu da şuradan halledersiniz

    https://www.microsoft.com/tr-tr/p/nahimic/9n36ppmp8s23?rtc=2&activetab=pivot:overviewtab

    -Dolby Vision driver :


    *Dolby vision için driver eklememiş lenovo bizim sayfaya. En çok da o zorladı dün beni. Çünkü netflix'de dolby vision çıkmıyordu. Uzunca süre araştırdım, lenovo sitesinden dolby drivers diye programlar indirdim ama olmadı. Color profili de lazımmış sanırım o da olmadı. Color profili o yüzden yedekleyin dedim size. Sonra dolby vision için H265 Codec gerektiğini gördüm. Normalde bu ürün mağazada paralı, üretici desteği hvec codec diye çıkması lazım lenvovo sayesinde bedava indirebilmeliyiz. Lakin yok. H265 Codec yükleyince düzeldi. Codec için de burayı kullanın. Belki CODEC'i önceden kurarsanız Dolby vision ürünleri mağazada indirilebilir olarak gözükür. İsterseniz öyle deneyin bakalım.

    https://www.free-codecs.com/hevc_video_extension_download.htm


    *Sakın ha AMD sitesinden 5800H sayfasından güncel sürücüyü indirmeyin. Çalışmıyor ekran tamamen gidiyor. Wİndows'un kendi kurduğu yazılım da güncel değil ve acayip LAG var anlamadım gitti. AMD Freesync kapatınca düzeldi gibi ama sağtuş tıkladığımda bile anlık takılmalar vardı. Pencere açılırken kitleniyor sonra geliyordu falan. En son AMD sitesinden driver yükledim ama patladı o da. Sanki monitörün soketi temassız eder de gidip gelen çizgili görüntü olur ya. Ona benzer oldu. Neyse ki harici görüntü kartına geçebilme var da nvidia ya geçtim şu an. Şimid DDU ile AMD yi tamamen kaldırıp otomatik kurduracağım.


    Önemli not: Lenovo Vantage 'den önce PowerPlan'ı yükleyin. Sonra vantage yükleyin ve bilgisayarı yeniden başlatın.




    Ayrıca, ben bunlarla uğraşmam derseniz. Lenovo için fabrika kurulumu iso dosyası da var. Buradan seri numaranızı girerek isteyebiliyorsunuz. Fakat şu an için sadece ingilizce mevcut.

    https://pcsupport.lenovo.com/tr/tr/lenovorecovery?linkTrack=Body:Box:RecoveryMedia




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 17 Mayıs 2021; 14:8:31 >




  • Yazılımcı Online kullanıcısına yanıt

    İzninizle konu başına mesajınızın görselini ekleyeceğim insanların faydalanması adına.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: SaveMartha

    İzninizle konu başına mesajınızın görselini ekleyeceğim insanların faydalanması adına.

    Tabi ki de hocam, izine gerek bile yok :)


    Bir kaç ekleme daha yaptım,


    *Ayrıca, ben bunlarla uğraşmam derseniz. Lenovo için fabrika kurulumu iso dosyası da var. Buradan seri numaranızı girerek isteyebiliyorsunuz. Fakat şu an için sadece ingilizce mevcut.

    https://pcsupport.lenovo.com/tr/tr/lenovorecovery?linkTrack=Body:Box:RecoveryMedia




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 17 Mayıs 2021; 14:9:11 >




  • Yazılımcı Online kullanıcısına yanıt

    Sonradan dil apketi kurulabiliyor kolayca, benim laptopum da Almanca dili ayarlı şekilde gelmişti ama dil paketi indirip birkaç değişiklik yaparak sistem dilini kolayca değiştirdim. Bu nedenle direkt olarak bu paylaştığınız .iso dosyasından kurulum yapmak daha mantıklı olacaktır. İlk mesaja bunu ekliyorum insanlara kolaylık olması adına? Ya da hepsini atıyorum isteyen istediği yolu seçmiş olur Lenovo Legion 5 Pro (16'', AMD R7 5800H, Nvidia RTX 3070, 16ACH6H) (Benchmarklar ilk mesajdadır) 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaveMartha -- 17 Mayıs 2021; 14:13:17 >
  • SaveMartha S kullanıcısına yanıt

    Aynen içine sinmeyen olursa kendisi format atar en güncel sürümü yükler Lenovo Legion 5 Pro (16'', AMD R7 5800H, Nvidia RTX 3070, 16ACH6H) (Benchmarklar ilk mesajdadır)  Ben isoyu indiremedim %99'a geldi tıkandı kaldı orada 1saat boyunca. Bugün tekrar deneyeceğim inerse dursun yedekte.Lenovo Legion 5 Pro (16'', AMD R7 5800H, Nvidia RTX 3070, 16ACH6H) (Benchmarklar ilk mesajdadır) 


    Dil paketi benim de aklıma geldi sonradan. Single lang diye problem olur mu acaba dedim ama vardı sanırım yöntemleri :D






    Lenovo foruma konu açıp isyan çıkartsak ramleri değiştirin diye, biraz fark verip daha düşük gecikmeli ram istiyoruz diyelim Lenovo Legion 5 Pro (16'', AMD R7 5800H, Nvidia RTX 3070, 16ACH6H) (Benchmarklar ilk mesajdadır) Aslında lenovo kendisi satsa şu aletleri, sitesinde özelleştirme seçeneği de olsa, yüksek performans ram isteyen ona göre seçer alır mesela, sürpriz olmaz. Şöyle bakıyorum da piyasaya, ram hakkında bilgi veren hiç bir firma yok. Sadece kapasite yazılıyor. Ekran kartı işlemci kadar, şu marka şu kalitede ramler var diye de reklamı yapılsa, üreticiler biraz daha dikkatli olur belki.




    Bu arada amd driverları ile sorun yaşayan tek ben değilmişim. Başka cihazda da sorun yaşayan olmuş. Farklı bir forumdan,


    "O lanet olası driverlar yüzünden belki de ben bozuk olmayan laptopu verdim bilmiyorum. Neyseki sizin elinizde mux var nvidia'ya geçebiliyorsunuz fakat eğer laptopta mux yoksa kesinlikle bu amd işlemcili laptop alınmamalı çünkü ben yaşadım sorunları. Asla düzgün kurulmuyor driverlar. Saçma sapan çöküyor. Keşke intel modelli olanlar gelse de onları alsam ama mecbur ryzenlar gelecek büyük ihtimalle. Veya çıktıktan bir süre sonra gelmelerini bekleyeceğim. Bir defa gördüm o AMD driverlarını, DDU ile kaldırıp otomatik de kurdursam kendim de silip kursam ne yaparsam yapayım asla ve asla düzelmedi. Herkese tavsiyem görüntüyü harici gpu'ya alın, amd driver konusunda batırmış bu sefer"




    Güncellemeye çalışmamak lazım demek ki AMD yi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 17 Mayıs 2021; 15:5:3 >




  • Yazılımcı Online kullanıcısına yanıt

    Çoğu zaman hibrit modu kullanıyorum. iGPU ile de çokça oyun oynadım ve halen daha herhangi bir sorun yaşamadım. Güncellemeleri sadece Windows Update ile yaptım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • luzumsuzdur L kullanıcısına yanıt

    Şöyle düşünün bir dizüstündeki en önemli unsur panelidir. Bu cihaz 720p panelle gelseydi yine alır mıydınız? Hayır. İkinci unsur ise donanımdır.


    Panel konusuna baktığımızda inanılmaz renklere sahip 500 nite ulaşan, 3ms gecikmeye sahip aynı zamanda da 165 hz bir panel bizi karşılıyor. Yani şu an piyasada bu şekilde bir panele ulaşabileceğiniz dizüstü seçenekleri çok düşük. Oldu ki ulaştınız bu sefer bilgisayarın performansı ön plana çıkıyor. Şu anda bu bilgisayar en iyi 3070 performansı sağlayan model olarak pazarda yerini almış durumda bile yeni RAMler ile. Bilgisayarı genel olarak 1080p yerine 1600p'de kullanacağınızı düşündüğümüzde de muhtemelen 1080p 1550hz gibi komik panel kullanacak olan GP76 modeline geçiş yapmanın hiçbir önemi olmuyor. Zaten bu bilgisayar CPU bottleneck önlemek için pazara 1600p panel ile çıkmış bir model. Ne olursa olsun ileride küçük ayarlamalar ile hemen her oyunu yine yüksek ayarlarda 1600p olarak oynama şansını yakalayacaksınız diye düşünüyorum. Eminim renkler onda da çok iyi düzeydedir lakin aynı parlaklık ve renk doğruluğuna ulaşabilir mi orası da muamma. Renk profillerinizi silmediyseniz eğer, o profiller sizin monitörünüze özel olarak oluşturulmuş profiller. Lenovo her panelin teker teker test edildiğini belirtmiş. Şahsen ben olsam 1080p bir panele geçmezdim an itibari ile. Evet Intel modeli 1080p'de yüksek fark atabilir lakin 1600p'de hiçbir fark olmayacaktır neredeyse ki GP76 alırsanız zaten en fazla göreceğiniz çözünürlük 1080p olacak.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Abysm Nucleus -- 17 Mayıs 2021; 18:26:15 >




  • Aylar süren yana döne bilgisayar arayışımın ve kararsızlığımın sonucunda gönül rahatlığıyla aldığım makineden neredeyse soğuyordum bu başlık yüzünden. Mediamarkt'ta bir süre ürün iptali butonuyla bakıştık ama Reddit'e girip biraz fanboy yorumları okuyarak sakinleştim neyse ki.


    Paramın birazı bari cebime kalır belki diye bunu satın almadan önce ASUS'un Türkiye'deki Strix ve Zephyrus modellerini araştırmıştım fakat bizdeki en dandik panellere (250 nits, %62,5 sRGB) sahip olanlardan çıkmıştı. 16.000-18.000 TL civarlarındalar şu anda Vatan'da yanlış hatırlamıyorsam, daha iyi bir ekranla fiyat daha da uçunca ona o parayı Türkiye'de kim neden vere ki? Alım gücü olan daha üst model cihazları alıyor zaten, bizde arasını alabilen olmadığı için markalar donanımda Türkiye'ye özel kısıtlamalara gidiyor olabilir veya aynısının bir tık iyisini yollamaya tenezzül etmiyor bile, çünkü o ufak sayılan farkın bizde maliyeti büyük oluyor. Halbuki var yukarıdaki modellerin daha iyi panellisi. O yüzden buna da pek şaşırmadım hatta neredeyse şükredeceğim RAM olduğu için, en azından daha kolay yükseltilebilir bir şey atıyorum panele kıyasla. Temennim şu an başka bir pürüzü daha çıkmasın. Yine de sitelerine koysalar bu tip bilgileri ve model model araştırmak zorunda kalmasak iyi olurdu o ayrı. PSREF mesela çok iyi uygulama ama orada dahi yok RAM markası ve kanalı.


    Kusursuz bilgisayar da yok nitekim, özellikle de dizüstü bilgisayarlarda. Monster'lar için servisten çıkamazsınız yorumları okumuştum, MSI için de fazla ısınma şikayeti var bir sürü. Üstelik bu fiyat bandında MSI'ın çok daha düşük özellikli plastik modellerine razı olmak durumunda olurduk. Yani özetle bunu geri yollasak yerine ne alabilirdik ki arkadaşlar? 20.000 TL'lik cihaza da fiyat performans ürünü dedirtiyorsun Türkiye ama Legion 7 veya GE76 Raider gibi bilgisayarların yanında öyle kalıyor. Hala çok iyi cihaz velhasıl, benimki de gelse de artık ben de tadını çıkarabilsem.





  • Abysm Nucleus kullanıcısına yanıt

    bende evdeki 1080p laptopla bu laptopun ekranını karşılartırdım o cihazında ekranı kalibre edilmiş srgb %100 ikisinde de aynı oyunu açtım lakin ekran böyle bir bulanık geldi başta sonra ekranı sildim bezle düzelmedi sonrasında aynı oyunu iki bilgisayarda da yanyana açtım 1080pde oyunda karakterin yüz çevresindeki yuvarlak hatta çizgiler belli oluyordu köşeli gibiydi keşke resmini çekseydim yüklerdim burayada ancak 1600pde ise bildiğiniz yusyuvarlak duruyor karakterin yüzü yani daha performanslıda olsa gp76 şuan rafa kaldırdım gibi eğer 1440p'li modeli gelirse Türkiye'ye tekrar bir düşünürüm.

  • Fransada yaşayan tanıdığı olanlar için 1100 Euroya uygun gibi geldi. 8gb ram, 1080p, ryzen 5 5600 ve 130w rtx 3060.
    https://www.cdiscount.com/informatique/ordinateurs-pc-portables/pc-portable-gamer-lenovo-legion-5-15ach6h-15-6/f-10709-82ju00amfr.html#read

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5800h düşük enerji ile daha çok performans verip daha sessiz çalışıyor 11nesil intel bu performansını ancak yüksek wattlarda verbiliyor buda fan gürültüsünü haliyle artıyor 5800h 20 watt ile 2900 puan alırken 11800h 25 watt ile 2649 puan alabiliyor.CSGO'da fpsyi 163'e sabitleyip gsynic'de oynuyorum 23 watt tüketimi oluyor bilgisayarın ve gayet sessiz çalışıyor.
    Lenovo Legion 5 Pro (16'', AMD R7 5800H, Nvidia RTX 3070, 16ACH6H) (Benchmarklar ilk mesajdadır)


    Lenovo Legion 5 Pro (16'', AMD R7 5800H, Nvidia RTX 3070, 16ACH6H) (Benchmarklar ilk mesajdadır)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi luzumsuzdur -- 17 Mayıs 2021; 20:19:0 >




  • luzumsuzdur L kullanıcısına yanıt

    Bugün yasaklar kalkınca bisiklet turuna çıktım, 1 aydır evdeyiz ağır spor yapan biriydim salonlar da kapandı haliyle. Uzun bir tur atmışken de ESPARK'a gittim Eskişehir'de. Teknosada acer modelleri vardı vallahi hiç iç açıcı değildi öyle diyeyim. Kullananlar üzülmesin tabi ama karşılaştırılamaz bile, sonra diğer modellere baktım. Ekranlar leş gibi. 16:9 formatında 15 ve 15.6 ekranlar o kadar kötü geldi ki. Eğer ekran kalitesi seçimlerinizde kriter oluşturuyorsa, size şunu söyleyeyim Legion 5 pro ya da Legion 7 almış biri bir daha ekran beğenmez. Ucuza performanslı laptop bulursa da harici monitör alır... 16:10 formatını hep sevmişimdir zaten, ama laptopta ayrı bir şahane olmuş.


    2K ekran olması da pixel yoğunluğunu arttırıyor. Göz yormayan net bir ekranı var.


    İdeapad creator 'dan daha güzeldi ekranı. Onun tek farkı %100 ADOBE RGB olması. Bizimki %80 ADOBErgb %100 SRGB.


    Legion 17" vardı geçen seneki model. Alınırsa 17" alınır bundan sonra. Alan olarak gerçekten güzel ama bizim ekranın netliğine ve canlılığına alışınca legion 5 17" alıp iptal ettiğime hiç pişman olmadım şu anda. Ekran büyük olduğu için pixeller çok dikkatli bakınca anlaşılıyordu. Şunu anladım 300nit yetersizmiş, evde loş ışıkta iyi de gündüz kullanırken yetmez.





  • Günlük kullanımda , video izlerken ve oyunda hangi görüntü modlarını kullanıyorsunuz, bende HDR açık

  • WebEX W kullanıcısına yanıt

    HDR video falan izlerken iyi de normal kullanımda sanki beyazları kısıyor gibi geldi. Gerçi ayar yapmadım windows'tan ondan olabilir. Ama formattan sonra HDR çok daha canlı gözükmeye başladı gözüme :D




    Format atıp temiz kurulum yapmıştım. Testleri tekrardan yaptım hepsi burada :) 1080p'de DLSS açılmıyormuş anlamadım.


    Lenovo Legion 5 Pro (16'', AMD R7 5800H, Nvidia RTX 3070, 16ACH6H) (Benchmarklar ilk mesajdadır)


    Lenovo Legion 5 Pro (16'', AMD R7 5800H, Nvidia RTX 3070, 16ACH6H) (Benchmarklar ilk mesajdadır)


    Lenovo Legion 5 Pro (16'', AMD R7 5800H, Nvidia RTX 3070, 16ACH6H) (Benchmarklar ilk mesajdadır)


    Lenovo Legion 5 Pro (16'', AMD R7 5800H, Nvidia RTX 3070, 16ACH6H) (Benchmarklar ilk mesajdadır)


    Lenovo Legion 5 Pro (16'', AMD R7 5800H, Nvidia RTX 3070, 16ACH6H) (Benchmarklar ilk mesajdadır)


    Lenovo Legion 5 Pro (16'', AMD R7 5800H, Nvidia RTX 3070, 16ACH6H) (Benchmarklar ilk mesajdadır)


    Lenovo Legion 5 Pro (16'', AMD R7 5800H, Nvidia RTX 3070, 16ACH6H) (Benchmarklar ilk mesajdadır)


    Lenovo Legion 5 Pro (16'', AMD R7 5800H, Nvidia RTX 3070, 16ACH6H) (Benchmarklar ilk mesajdadır)






    OverClock ile aldığım sonuç


    Lenovo Legion 5 Pro (16'', AMD R7 5800H, Nvidia RTX 3070, 16ACH6H) (Benchmarklar ilk mesajdadır)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 17 Mayıs 2021; 21:43:9 >




  • gayet güzel sonuçlar Lenovo Legion 5 Pro (16'', AMD R7 5800H, Nvidia RTX 3070, 16ACH6H) (Benchmarklar ilk mesajdadır) 

  • Yazılımcı Online kullanıcısına yanıt

    Netflixde dolby vision nasıl çıkıyor herhangi birşey izlerken hiç bildirim vs denk gelmedim.

  • 
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.