Şimdi Ara

Lenovo B560 Prize takılı, dolmuyor.Şarj olmuyor =(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
48.729
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar
    2 hafta önce Lenovo B560 laptop aldım.2 haftadır laptop ile aram baya iyidi taaki düne kadar.Dün laptopumu açtım pili bitmeye yakın şarj a taktım şarj olmadı.Laptopda prize takılı, dolmuyor yazıyor Ne yapabilirim ve ne yapmalıyım.
    Şimdiden teşekkür Ederim.
    Sistem özellikleri:İntel Pentium P6100 2GHZ işlemci
    2 GB DDR3 1066 MHZ
    500GB HARDDİSK
    PARMAK İZİ OKUYUCUSU
    HD LED EKRAN vesaire . . .

    İşletim Sistemi: Windows 7 ULTİMATE



  • Garantiye gönder pili değiştirsinler hocam. Ölmüş muhtemelen piliniz
  • makinadan pili cikar ve tekrar takip sarj et. bende u330 var. eger acikken pil biterse fise taktigimda dolum yapmiyor ve pili cikarip tekrar takinca dolum yapiyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SarpBalaban

    Garantiye gönder pili değiştirsinler hocam. Ölmüş muhtemelen piliniz


    Hocam laptopun kendi Lenovo Energy .... diye bir programı var.Orada pil göstergesini sıfırla diye bi buton vardı.Ona bastım biraz bekledim sıfırlama felan olmadı.Daha sonra orada bişeylerle uğraştım.Kurcalarken baktım laptop şarj almaya başladı..Bir daha şarj almamaya başlarsa göndereceğim servise.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SarpBalaban

    Garantiye gönder pili değiştirsinler hocam. Ölmüş muhtemelen piliniz

    2 haftalık laptopda pilin ölmesi imkansıza yakın. neyseki arkadaş da sorunu çözmüş.
  • aynı sorun geçen gün bendede oldu 1saat şarjda takılıydı kırmızı uyarı ısıgı sönmeyince fark ettim:) %8de takılı kalmıştı bilgisayarı kapattım pili söküp taktım şarj olmaya başladı bendede p6200 2.13ghz 320gb hdd 2gb ddr3 ram olanı var

    pili sökünce sim kart yuvasınmı fark ettim acaba ne işe yarıyor
  • ya benm lenovo 3000 n200 serisi notebook um şarj olmuyor bataryamda bitti ne olduğunu anlamadım şarj aletimi bozulduı acaba yoksa başka birşeymi notebook ta bir sorun yoktu aniden şarjı kesti ne yapabilirim yardım
  • arkadaşlar bende aynı pc aldım ve bir ayı geçti ama bende de aynı sorun oldu şarz etmedi batarya demekki hep aynı sorun ama ben sizlerin dediklerinizin hiç birisini yapmadım ne servis nede yeni batarya aldım lidyum bataryalar imal edildikleri tarihten itibaren kullanılıyormuş gibi ömürleri kısalmaya başlarlar. aynı tür pillerle çalışan değişik cihazları kullanan birisiyim yani uzun zamandır tanıdığım piller bunlar haliyle bazan insan kendi yöntemlerini deniyor sorunlarla karşılaştıkça bizimde pcmizde kullandığımız bu pil
    diğer pillere göre farklı özelliklere sahiptirler ortamın ısısı na göre duyarlıdırlar ve sıcak ortamlardan etkilenirler şarz ömürleri kısadır sıcak ortamlardan pillerin nasıl değişime uğradıklarını kısaca bahsedeyim ve benim nasıl bir yöntemle normale çevirdiğimi daha iyi anlatmış olurum.Üretildiklerinden sonra şarj edilseler de edilmeseler de ömürleri üretim tarihinden itibaren azalmaya başlamaktadır. Ancak bu kusur muhtemel müşterilere (topluma) pek duyurulmaz. %100 şarj seviyesindeki ve çoğunlukla 25 °C derece sıcaklıkta bulunan tam dolu tipik bir dizüstü bilgisayar pili, geri dönüşü olmayacak şekilde her yıl kapasitesinin %20 sini kaybeder. Bu kapasite kaybı ürünün üretim tarihinden itibaren başlar ve pil hiç kullanılmasa bile devam eder. Değişik depolama/saklama dereceleri değişik pil ömrü kayıplarına yol açmaktadır. 0 °C derecede %6, 25 °C derecede %20 ve 40 °C derecede %35 kayıpla karşılaşılabilir. Eğer lityum iyon pil %40 dolu olarak depolanırsa/saklanırsa pil kapasitesindeki kayıp değerleri düşer. Bu değerler %40 dolu pilde 0 °C derecede %2'ye, 25 °C derecede %4'e, 40 °C derecede ise %15'e düşer. Eğer pil %0 a kadar boşaltılırsa bu durum "tam boşaltma" olarak adlandırılır ve bu durum pilin kapasitesini düşürür. Yaklaşık olarak 100 tam boşaltma pilin kapasitesinde %75 ten %80'e kadar bir kapasite kaybına yol açar. Dizüstü bilgisayarlarda ya da cep telefonlarında kullanıldığında bu kayıpların anlamı üç-beş yıllık bir kullanımın ardından pilin kapasitesinin kullanılamayacak kadar düşecek olmasıdır. Li-iyon piller hafıza etkisinden etkilenmezler ancak nikel metal hidrür ya da nikel kadmiyum piller kadar uzun ömürlü değildirler. Hatalı kullanıldıklarında çok tehlikeli olabilirler. İleri kimya bilgisi ve gelişmiş çalışmalar gerektirdiklerinden çoğunlukla daha pahalıdırlar. Lityum iyon piller yüksek ısıya ya da doğrudan güneş ışığına maruz bırakılırlarsa kolayca tutuşabilir ya da patlayabilir. Asla sıcak bir havada arabada bırakılmamalıdır. Bir Li-ion pilin kısa devre olması da tutuşmasına ya da patlamasına yol açabilir. 2005 yılında farklı firmalar tarafından yeni gelişmeler kaydedilmiştir. Prototip pillerde, varolan lityum iyon pillerin üç katına kadar fazla enerji depolanabilirken tam doldurma süresi de 8 dakikaya kadar düşürülmüştür. bu açıklamadan sonra ben ne yaptım onu yazayım deneyin sonuç alacaksınız pili çıkardım pc den ve ıslaklığa temas etmemesi için naylon jelatinle saraarak 10 dakika kadar buzdolabına koydum ve pc ye taktın şarj olmaya başladı ve kullanmaya başladım belki olurmu .böyle şey diye gülebilirsiniz ama deneyin ne kaybedeceksiniz sonuç alacağınızı göreceksiniz




  • Merhaba arkadaşlar aranızda LENOVO B560 BIOS yedeğini paylaşabilecek var mı? Bilgisayarımın bios u çöktüğü için bios yedeğine ihtiyacım var yardımcı olursanız çok minnettar kalırım! Resmi sitesinde bulunmuyor!
  • Bataryada sık karşılaşılan olaydır. Garanti kapsamındaysa servise değiştir. Garantiye girmiyorsa bu adresten alabilirsin.
    www.tumsarf.com/ibm-lenovo-b560-notebook-batarya.html
  • Merhaba
    Bataryanız komple olmus görünüyor.
    Garantili ise servise verin garantili değilse yenisini alabilirsiniz....
    Şu sitede çok uygun fiyatlar var.Kapıda nakit yada kredi kartı ile ödemeli alabiliyorsunuz..

    http://www.laptopbataryamerkezi.com/lenovo-b560-batarya.html
  • Benzer durum benim Z510 cihazımda var. Az önce şarj olmuyor diyordu. Şimdi ise %14 de sürekli duruyor ve şarj oluyor yazıyor ama yüzde değerinde bir artış söz konusu değil. 15 gün olmadı daha cihazı alalı.
  • Bilgisayarı yeniden başlatınca dolmaya başladı.
  • Arkadaslar merhaba.bende 2. El lenovo b560 modelini aldim yarin elime geçecek inşAllah.merak ettiğim bir seyler varda yardimci olurmusunuz?

    1.Ürün nasildir kullananlar memnunmu?
    2.Tek tuş ile recovery özelliği bu seridede varmi?
    3.Kasa yapisi plastikmi,yoksa aliminyummu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam 2011 yılında aldım gayet memnunum.Free Dos geldi 2011 yılında sistemi kurdum daha hiç format atmadım.
    Evet var. Güç butonunun yanında.
    Plastik hocam.
  • Teşekkür ederim sagol yardimin için. Peki kardeş bu zamana kadar bir sıkıntı çıkardımı.mesela batarya şarj almama v.s

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu konuyu açtığımda ilk aldığımda yaptı 1 defa. Daha sonra hiçbir sıkıntı çıkartmadı benimki. Maşallah canavar gibi çalışıyor hala.
  • Aman nazar değmesin diyelim o zaman maşallah. Tesekkurler yardimin için . yarın geliyor inşallah laptop bir sorun olursa yardimin icin dönerim sana

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler hocam. Tamam hocam. Elimden geldiğinde yardımcı olmaya çalışırım.
  • Eyvallah

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.