Şimdi Ara

LEGO FIRSATLARI genel konu (35. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.394
Cevap
452
Favori
346.596
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
68 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu gördüğüm en dip fiyat 2.199 TL bunun da altına ineceğini düşünmüyorum ancak farklı kampanyalarla düşebilir.


    LEGO® MINDSTORMS® Robot Mucidi Çocuklara Yönelik Uzaktan Fiyatı (hepsiburada.com)





  • quote:

    Orijinalden alıntı: cellat_006

    İlk Lego'mu alacağım. Aklımda McLaren Senna GTR var. 350 TL ve 830 parça olması bu modele yöneltti beni. Ancak bir kez aldıktan sonra uzun süre yenisini alamayacağım için kafamda soru işaretleri var. İlki diferansiyel yok bu modelde ve süspansiyon. Süspansiyon olan model Jeep Wrangler. Diferansiyel olan ise Corvette ZR1. Hepsi bir anda bu bütçede olmayacak bunu biliyorum. Sizce başlangıç için düz hesap parça sayısı, maket boyutu ve fiyatı mı göz önüne almalıyım ? Bu doğrultuda McLaren Senna GTR çok çok önde. Ek olarak ZR1 2 in 1 şeklinde. Bu ek model çok fark yaratır mı ? Yani baştan aşağı yeni bir şey yapma hissi vermez sanıyorum. Çok uzun ve kararsız bir yazı oldu ama ekonomik koşullarım bunu gerektiriyor maalesef.

    McLaren Senna çok yakışıklı ve yapımı keyifli. Ara vererek 3 saate yakın bir vakitte yapmıştım. Legoya doydum bir süre ara veririm demiştim tabi öyle olmuyor.


    Sonra Corvette ZR1 ile devam ettim. Senna sonrası çerez gibi geldi. Arada 300 parçaya yakın bir fark var. Corvette'de mutlaka vitrinde yerini almalı diye düşünüyorum.


    Sonra şampiyon serisi 76896 Nissan Gt-R Nismo ile devam ettim. 298 parça olmasına rağmen lego bitsin istemedim. O da müthiş keyifli idi.


    Şimdi hedefim de Jeep Wrangler var. Oğlan ucunda kancalı ve benzeri şeyleri çok seviyor. Bunu alalım dedi. Amazonda 299 gibi bir rakam görmüştü hadi kredi kartı hesap kesim tarihi bir sonraki gün diye bekleyeyim dedim. Fırsatı kaçırdım. 290 küsur gördüğü an onu alacağım. Lego hastalık hocam (:


    Zaten hangisi ile başlarsanız devamı gelecek (: Tabi ben çok fazla devam etmem derseniz Senna ile başlayın derim hocam.



    LEGO FIRSATLARI genel konu




  • commandx C kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler hocam. En iyisi Senna o zaman. Zaten araç olarak seviyorum, diferansiyel olmaması kafama yatmamıştı. Devamında da 300-350 TL olan modellerle devam ederim.

  • cellat_006 kullanıcısına yanıt

    Aslında herhangi bir kıstasa takılmaya gerek yok. Ama parça sayısı çok olan setlerden memnun olmama durumu biraz zor. Az olanlarda ise gerek tasarım gerek işlevsellik gerek oynanabilirlik farklı tatlar verebilir. Corvette ZR1 ölçeğindeki setlerden çok detay beklememek lazım. Hem teknik hem de detay anlamında bir üst segment olan Porsche 911 RSR veya Ferrari 488 setleri gerçek anlamda memnun eder.


    Bu fiyat aralığında ise ben Senna hariç hepsini topladım. Senna'ya da tasarım olarak ısınamadım bir türlü. Ama 300 altına düşünce muhtemelen onu da Car Transporter üstüne eklerim. Elimde Wrangler, iki tane ZR1 ve Car Transporter içinde gelen mavi araç var şu an. Hepsini tırın üzerinde toplayıp sergileyeceğim. İlk alacak olsam Wrangler tercih ederdim.



    LEGO FIRSATLARI genel konu




  • vc1903 kullanıcısına yanıt

    Anladım hocam. Zaten Senna'yı gördüğümden beri kendime engel olamadım, çok hoşuma gitti. Hem parça sayısı hem de boyut olarak en F/P ürün gibi duruyor. Öğrenciyim devamında fırsat oldukça Wrangler, ZR1 şeklinde ilerlerim. 350 TL uygun sanırım, daha fazla indirim olmaz herhalde. Amazon üzerinden alacağım.

  • sawgent kullanıcısına yanıt

    Hocam Wrangler da çok hoş ancak şimdilik spor araba olması ve parça sayısından yana bir tercih yapacağım. Zaten öğrenci bütçesinde alacağım 4-5 model var. İlerleyen zamanlarda alacağım modellerden birisi Wrangler.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cellat_006 -- 27 Nisan 2021; 11:18:11 >
  • Hepsiburada da anne bebek kategorisinde geçerli puan verdi, 30tl. Hanımın hesabına da 25tl başka kupon geldi. Senna ve wrangler de aldım. 320tl civarına geldi.


    Amazondan almanızı önermem. Amazon rekabeti öldüren, rakiplerinin indirimini takip eden saçma politikasına devam ettiği sürece oradan almayacağım. Banka, kupon vs derken diğer siteler zaten daha uyguna geliyor amazondan. İninal kart ile 25tl daha düşüyor. 300tl civarına gelir.


    @cellat_006




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi commandx -- 27 Nisan 2021; 12:17:32 >
  • commandx C kullanıcısına yanıt

    Hocam aldım sonra HB'de gördüm ININAL indirimini. İptal edip HB'den aldım. 326 TL'ye geldi. Amazon'u tercih etme sebebim kargo ve iade işlemlerinin sorunsuz olması. Ek olarak kendi sattığı ürünlerin arkasında duruşu çok iyi. Özellikle elektronik aletler için. Ben tüketici olarak tabii ki ucuz olanı seçerim. Aynı fiyatta olduğu sürece de seçeneklerde Amazon varsa diğerlerine bakmam.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cellat_006 -- 27 Nisan 2021; 12:29:28 >
  • cellat_006 kullanıcısına yanıt

    Amazon'un sistemlerini ben de beğeniyorum ama bu tekelleşme politikası bizim hiç bir yararimiza olmuyor, aksine rekabeti öldürüyor. Hb 399tl, Amazon 399tl, hb 350tl amazon 349.7tl. iğrenç bir tutum. Amazon kazanacağına yerli firmalar kazansın.

  • commandx C kullanıcısına yanıt

    Mis gibi rekabet hocam işte daha ne. Amazonun hizmeti daha iyiyse aynı fiyata neden daha kötü hizmet alayım ki? Diğeri hizmetini geliştirsin.

  • berlack kullanıcısına yanıt

    Böyle saçma rekabet olur mu? Bütün firmalar bitsin, bir amazon kalsın. Bu rekabet değil, tekelleşme. Madem rekabet edeceksin, git başka ürüne daha güzel indirim yap. Aynı ürüne git daha uygun fiyat ver. Takip edip 3kurus 5kurus altını yazmak adiliktir.


    Amazon konusuna girin, hizmet kalitesi görün. En son kıllı tıraş makinesi vardı. Bu mu hizmet kalitesi? Hiç biri sorunsuz değil maalesef.

  • Amazondan sürekli alışveriş yapıyorum hem LEGO hem ev ihtiyaçları hem de farklı ürünler için bu zamana kadar hiçbir sorun yaşamadım. Tabii ki mükemmel değil buna bir şey diyemem ama Prime üyesi olduğunuzda ürünleriniz kimi zaman 12 sa kimi zaman da ertesi gün adresinize Kolaygelsin ile teslim ediliyor. Kuryeyi takip edip eve gelmesini istediğiniz saati bile seçebiliyorsunuz.


    Amazonun bu fiyat politikası esasında kurdukları bir algoritma ile sağlanıyor.(Tabii bu algoritma nasıl sağlandıysa sadece rekabet edilen ürünlerde en düşük fiyatı veriyor) Sistem aynı kodlu ürünü farklı sitelerde tarıyor fiyatları gördüğünde belirli bir oranda indirimle en düşük fiyatı veriyor. Bu da bence iyi bir şey. Tüketici için neresi ucuzsa ve aynı zamanda güvenilirse oradan almak en mantıklısı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trasher -- 27 Nisan 2021; 14:13:59 >
  • aranızda amazon tr’den yurtdışından gelen lego alan var mı arkadaşlar. bugün aldım bi tane de karantinada yapayım diye 21 mayıs gösterdi teslimat tarihi biraz kalbim kırıldı ama daha erken gelir diye umuyorum.
  • trasher kullanıcısına yanıt

    Tüketici için rekabet de önemli bir şey.


    Amazondan sorun yaşamamış olmanız güzel. Çok fazla sorun yaşanıyor. Bana iki defa yanlış kargo geldi, satın aldığım lego haftalarca web sitesinde satılmasına rağmen gönderilmedi, sonra iptal edildi. Robot süpürge aynı şekilde kargoya verildi dedi, sonra iptal edildi.

    Düdüklü tencere aldık,iki kere kargoya gittik ama iade edemedik.

    En büyük sorun artık kullanılmış, iade alınmış ürünlerin gönderilmesi. Her ürünü sorgusuz alıp başkasına gonderecekse yandık. Her türlü suistimal edilir. Adam pahalı şampuan alıp içini değiştirip iade etmiş. Amazon bu ürünü geri başkasına satıyor.

  • commandx C kullanıcısına yanıt

    Hocam kazansın yerli firmalar ama işlerini doğru yapmıyorlar maalesef. Saat 12.20'de siparişi oluşturmuştum hâlâ ''İptal Et'' butonu aktif. Bu nasıl bir şey anlamıyorum. Kargoya verme bugün, istersen 3 gün sonra ver ama faturayı kesmemesi nasıl açıklanır sizce ? Doğru biliyorsam iptal butonu olduğu sürece fatura dahi kesilmemiş oluyor. Bunu HB, N11'de de çok sık yaşadım. Ürün iptal olur mu, satıcı iptal eder mi, o olur mu, bu olur mu... Stres oluyorum ve parasını verdiğim ürünü aldığıma emin olmak istiyorum. Muallakta kaldı şu an için. ININAL kampanyası olmasa idi HB'nin yüzüne bakmazdım. Kafam atıyor aslında 1-2 saat daha bekleyip iptal edeceğim. Yarına gelmesi için erkenden almıştım ama olmayacak sanırım. Saat 21.30'a kadar Amazon ertesi gün 11-13 civarında konumuma teslim ediyor.

  • trasher kullanıcısına yanıt

    Mesela bunu gören hepsiburada'nın da kendi algoritmasını geliştirip, fiyatlarını amazon'dan 5 kuruş düşüğe vermesi beklenir. Ama bunun yerine 5 liralık malın fiyatını 8 lira gibi gösterip indirim yaptık diye insanları kandırmak üzerine algoritmalar kullanıyor.


    Öte yandan amazon yapay zeka sistemlerine yatırım yapıp kasiyersiz mağaza açıyor. Aynı yapay zeka sistemlerini pek ala piyasa koşullarını analiz etmede de kullanacaktır elbette.


    Ben ikisinden de memnunum. Lego özelinde ikisi de özenli paketleme ve hızlı teslimat yapıyor. Amazon daha hızlı tabi. 5 kuruş da olsa hangisi daha ucuza gelirse ondan alır geçerim.

  • cellat_006 kullanıcısına yanıt

    Ürünlerin faturası tedarik tamamlandıktan sonra kesilir olası aksaklıklar olmasın diye. Bu sayede kargoya verilene kadar kolayca iade edebilirsin. Aksi durumda firma iade faturası düzenlemek zorunda.

    İşlerini düzgün yapan ben görmedim. Hepsinde sorun yaşadım. Amazon, büyük, güçlü firma. Güzel kampanyalar yapıyor. Böyle adi, şuursuz politikalara ihtiyacı yok.

    Sipariş verdiğim iki lego hb den fatura edildi, kargolandi.

  • sawgent kullanıcısına yanıt

    O beş kuruş bu beş kuruş. Çocukların sidik yaristirmasi gibi. Onun yerine hb sennaya indirim yaptıysa Amazon da gitsin başka ürüne indirim yapsın. Heavy duty, hoovercraft indirimi bekliyor insanlar, onlara yapsın adam gibi. 1 haftadır takip ediyorum sennayi. Hb 399, amazon 399, hb 349a düşürdü amazon 349. Yarın hb başka ürüne yapacak, amazon takip edecek.

    Kendinizi hb nin yerine koyun o zaman daha iyi anlarsınız ne kadar iğrenç bir politika olduğunu. Amazonun ihtiyacı yok bunlara. Acizliktir bu.

    Bu arada amazonu hb den daha çok severim ama bu uygulamasına tepki gösteriyorum. Son 3 aya kadar hep amazondan alıyordum, bıraktım.

  • LEGO® Speed Champions 1985 Audi Sport quattro S1(250 parça)= 128 TL


    B07W6Q9G1R

  • B07W7TK9R3


    duplo alfabe kamyonu, 164tl.

  • 
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.