Şimdi Ara

League of legends, Dota vb. her türlü rekabetçi oyunu bırakmalısınız (2023 güncel) (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
336
Cevap
24
Favori
29.062
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
213 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ben oyun oynarken öğrenilmez demedimki keşke öğrenseymişim dedim  Tamamen hobi olarak oda mesleğimle alakası yok.


    Bak senin oyun oynacak vaktin bile yok artık. Benim vaktim var güzel bir mesleğim var. Yani burda kim mutlu tartışılır  Çok şükür yani. 

  • Çok güzel hocam çok sevindim adına.


    Benimde kendi prensibim işin fazlası zarardır ya o sebepten mesai bittimi ben unuturum işimi. Kendime zaman ayırıyorum oyun olur film olur bunu en az 2 saat 3 saat şeklinde kendime şart koşuyorum.


    İşim olunca elbet onuda yapıyorum ama o 2 saat 3 saatlik dilimi mutlaka kendime ayırıyorum. Kitap oku, araştırma yap, film izle, oyun oyna, dizi izle gibi gibi.


    Konunun özeti işte herşeyin fazlası zarar strese yol açar bünye kaldırmaz vs vs. Sadece oyun olarak bakmamak lazım.

  • 6- Oyunları sorunlarından kaçmak icin degil kendini ödüllendirmek icin oynamalısın. Biraz olsun düşün ve neyin dogru olduguna sakince karar vermeye çalış. 


    Eğlenmek ile Boş yaşamak arasında fark vardır. Lisede derslerine çalışmayıp sürekli oyun oynuyorsan boş yaşıyorsundur. Lisede haftasonları ödül olarak bilgisayar oynayıp ödül koyuyorsan hem geleceğin için çalışıp hem de arada eğlenmiş oluyorsun.

  • Ryo41 kullanıcısına yanıt
    Hocam ben de geçmişte zaman zaman oyun bağımlısı olmuş birisiyim (metin2 CsGO gibi) şunu fark ettim o oyunlardaki zorlanmam ve tatmin hissi anlık olduğu için sürekli ve çabucak tüketiyordum tatmin olmuyordum. Uzun süreli ve kalıcı tatmin için kendi hayatımı oyun gibi yaşamaya karar verdim mesela şu anda okulumda yazılım öğrenmem gerekiyor ve aşırı zorluyorlar. Günde 6 saatin altına düşmemek şu an için ilk hedefim. Kendime level atlattırmak sonucunda efsane zorlansam da aşırı tatmin olacağımı düşünüyorum. Bir yandan İngilizce çalışıyorum. Gerçekten alıştıktan sonra disiplinli olmanın zevki boş oyun oynayıp csgoda “ace” atmaktan veya metin2 de “beyaz inci” bulmaktan daha zevkli hale gelmeye başladı.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Geceüçteisimbulmakzor kullanıcısına yanıt

    Daha önceden de yazılarını görmüştüm hocam senin. Yola devam. Tünelin ucunda ışık var :)

  • Ryo41 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim Hocam ben de öyle düşünüyorum. Aslında forumdaki pek çoğumuz için ışık var, sadece arabesk kafa yapısına bağımlı olmamak gerekiyor.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ortaokul ve lise döneminde bolca oynadım bu tip oyunları. Yapacak bir şeyim yoktu bu şekilde değerlendirdim vaktimi pişman değilim iyiki görmüşüm diyorum.

    sonra sıkıldım bir anda bıraktım. Yaklaşık 6 sene hiçbir şekilde oynamadım ama her gece rüyalarıma girdi şimdi soran olur rüyada oyun mu görülürmüş diye, dile kolay epey hasar almışım.
    Hayattan zevk alamadığım zamanlarda tekrar tekrar girme hissi geliyor bir daha aynı şeyleri yaşamak istemiyorum. Başlamadıysanız hiç başlamayın.

    Bağlılık güzeldir /// Bağımlılık asla...!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isimgerekmez -- 24 Şubat 2022; 13:55:13 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hocam oyun yazmayı düşündünüz mü peki ?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Dayanamadım bugün mobil olanını oynadım
    Keş olmuşum keşşş

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • bırakın lolü csyi, haxball adamdır  

  • Bırakmanın rahatlığını hissedebiliyorum. Rekabetçi oyunlar insanı yoruyor.

  • Güncel

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaklaşık 15 yıldır Dota oynuyorum ve hala en sevdiğim oyun. Ama tabi şöyle bir durum var. Oyunu yalnız oynayacaksam botlarla oynuyorum genelde. Multi oynayacaksam da anca arkadaşlarımla beraber oynuyorum. 3 kişi oynadığımız için geri kalan 2 kişi insanı kanser de edebiliyor. Evet bu tür insanlara karşı bağışıklığınız yoksa bence de oynamayın. Onun dışında haftada 1 ya da 2 gün turbo modda hiç puan kasmadan kendi halimizde oynuyoruz. Tüm hayatı bu tür oyunlara adamamak lazım diye düşünüyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  •  

  • boş konu

  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.