Şimdi Ara

Lastik tamir spreyleri kullanım ömrü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
9.431
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, şu 15-20 liraya satılan lastiği hem tamir eden hem de 20 psi'a kadar şişiren spreyleri tavsiye eder misiniz? Benim araçta stepne yok kendi lastik tamir kiti de uğraştırıcı lastik patlarsa bunlardan bir tanesiyle havayı basar geçerim diye düşünüyorum. Tabi bir de aklımda şu soru var bunların son kullanma tarihi kaç yıl ya da ay oluyor genelde? Bilgisi olanlar yardımcı olursa çok sevinirim.



  • üstünde yazar ne zaman çöp olacağı, markette falan denk gelirsen bakarsın
  • 3 yıl önce aldığım spreyi geçen gün lastik patlayınca kullandım. Hiçbir sorun yok. Lastiği onardı, lastikçide söktürdüm ve delik bulamadık(Meğer tamir de ediyormuş. Açıklamaları okumayınca bilemiyor insan :)). Havayı bastık ve bu şekilde devam ediyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sergun55

    3 yıl önce aldığım spreyi geçen gün lastik patlayınca kullandım. Hiçbir sorun yok. Lastiği onardı, lastikçide söktürdüm ve delik bulamadık(Meğer tamir de ediyormuş. Açıklamaları okumayınca bilemiyor insan :)). Havayı bastık ve bu şekilde devam ediyorum.

    Bu şekilde devam etme istersen. O köpük, deliği tıkar ama tamir eder demek yanlış olur. En kısa zaman da, lastikçi de adam gibi tamir ettir bence.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sergun55

    3 yıl önce aldığım spreyi geçen gün lastik patlayınca kullandım. Hiçbir sorun yok. Lastiği onardı, lastikçide söktürdüm ve delik bulamadık(Meğer tamir de ediyormuş. Açıklamaları okumayınca bilemiyor insan :)). Havayı bastık ve bu şekilde devam ediyorum.

    Çok tehlikeli iş yapıyorsunuz. Yaptığınız balonun deliğini sakızla kapatmak gibi bir şey. Canınızı tehlikeye atmayın.
  • Haklısınız, ancak delik kapanmış. Bir türlü bulamadık delik yeri. Demek ki delik çok küçük ki bu sprey tıkamış ve bir daha da basınç kaybı olmadı. Ayrıca kullanma talimatını tekrar okuduktan sonra, hava basıncını tamamladıktan sonra ayrıca tamir ettirmek gerektiğini belirtmiyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sergun55

    Haklısınız, ancak delik kapanmış. Bir türlü bulamadık delik yeri. Demek ki delik çok küçük ki bu sprey tıkamış ve bir daha da basınç kaybı olmadı. Ayrıca kullanma talimatını tekrar okuduktan sonra, hava basıncını tamamladıktan sonra ayrıca tamir ettirmek gerektiğini belirtmiyor.

    Kardeşim, lastik köpüğünün amacı lastiği tamir etmek değil, lastikçiye gidinceye kadar durumu idare etmektir. Hiç bir köpüğün arkasında, "lastiğiniz patlayınca bunu sıkın gerisini merak etmeyin yazmaz" Benim aracımda da her zaman 2 tane olur, lastiğim patlayınca bunu sıkarım, en yakın lastikçiye giderim, lastik tamir ettirmek 10-15 TL bir şey, canından kıymetli mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tefennili -- 14 Şubat 2017; 12:38:31 >




  • Ben yaşadığım durumdan bahsettim, herkes nasıl davranacağını bilir.Hiç kimseye bu konuda öneride bulunmuyorum. Delik kapanmış, lastikçide söktürdük bulamıyoruz diyorum. Herhalde canımızdan kıymetli değil. Bu durumda lastiği atmanın, yenisini almanın daha mantıklı olduğunu mu öneriyorsunuz?
  • Bu ürün hakikaten can kurtarır.Yeğenimin arabasıyla memleketten gelirken tabi bagaj full dolu lastik uyarısı verdi.indikki bariz sesi duyuyosunuz.Mecbur değişecek.Bütün bagajı boşalttık.Lastiği değiştirdik.Bağajı gene doldurduk.Arabanın içide dolu mecbur bagajda yerine koyduk.Tamircide gene boşalt,Lastiği çıkart stepneye koyup tekrar doldurduk.yol bize ızdırap oldu.Bu ürünü bilseydim.Sık devam et yoluna bağajı bir kere boşaltırdık.
  • 1 ay evvel

    Ankaraya giderken otobanda hava basıncı uyarısı geldi

    girdim ilk benzinciye, havası inen lastiğe bastım 1 tüp

    şişirdim

    geri çıktım yola

    Ankadara'ya vardım, Ankarada 50-100 km yaptım, ertesi gün de Istanbul'a geri döndüm

    sıkıntı olmadı hiç !

    ***

    ilk defa kullanmış oldum ve memnun kaldım
  • geçen sene ağustosta 10 liraya satın aldığım skt 09/17 olan lastik tamir spreyini geçen hafta patlak lastikte denedim
    sorunsuz ve temiz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.