Şimdi Ara

Lastik seçimi konusunda deneyimleriniz/tavsiyeleriniz neler ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
3.057
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • 4 mevsim yaz ve kış lastikleri anladığım kadarıyla bölge ile ilgili. Marmara bölgesi için kiminle konuştuysam 4 mevsimin ideal olduğunu söylüyor.

    Yazlık lastik olan eagle sport ile karıştırıldığı söyleniyor.

    goodyear'ın eagle sport 4 seans diğer 4 mevsim desenlere göre farklı, 4 kanallı vs.. 1 tık daha çok ılıman-orta sert havalar için yapılmış fakat hamur özelliği ve güçlendirilmiş yanak vs. ile kış şartlarına uyumlu olduğu yazılmış. yol tutuş verisi b yakıt c. bu veriler bir çok 4 mevsimde olmadığı için bu lastiği araştırıyorum. yaz lastiği konusunda ise dunlop lm 705 f/p ürünü. yol tutuş a yakıt b.


    lastik türleri konusundaki karşılaştırmaları bende izledim. aşağıda paylaşıyorum, fark gözüküyor, 4 mevsim ile yaz lastiği arasında.

    Ayrıca goodyear'ın bu lastiği için test ve tanıtımlar buldum onlarda aşağıda var.




    Bu lastiği kullanan veya bu lastikle ilgili yabancı sitelerden doğrulayabileceğimiz kaynaklar var mı arkadaşlar ?


    Verisine güvenilir bildiğiniz site varsa paylaşabilir misiniz ?




    https://www.youtube.com/watch?v=ZgY6o_81DqU - lastik tanıtım



    https://www.youtube.com/watch?v=j32vXbe-JBk - lastik türleri kıyası (kış testi)





  • T-Roc aracımızda LM005 kullanıyorum. İstanbul son zamanlarda çok soğuk ve ara ara kar yağışlı, tutunması çok iyi ama tabii yakıtı arttırıyor. Üstünde gelen yazlık lastikler de Turanza T001. Biraz sert lastik ama yola tutunması iyi. Fakat şu an T005 üretiliyor diye biliyorum.

  • deniz39 kullanıcısına yanıt
    Hocam bridgestone videosu iyi olmuş 4 mevsimler 4 yılda 60-70 bin km altı yol yapanlar için kârlı olabilir. Çünkü 2 ayrı takımın toplam ömrü en az 75-80 bin km oluyor. 4 senede 40 bin yapan adam için km dolmadan dişleri yerindeyken kılcal çaylakalar ve sertleşmeler başlayacaktır. 0 derece altı pek inmeyen bir yerse 4 mevsimler kullanılabilir. Mesela ben Kütahya da ilamet ediyorum -10 -14 ün lafı bile olmuyor. Kar buz her an her yerde olabilir ve senede 20-25 bin km uol yapıyorum 4 mevsim alsam 2.seneden sonra tekrar sıfır lastik almam gerekecek vede manisa izmirde yazın sıcakta çok daha erken yıpranacak bu bölgeye gçre ama buralı olup iş ev kullanan abiler 4 mevsimi kullanıyor. Birde 4 mevsim/kış lastiği en çok karda eğim farkı yüksek se yolda ozman belli ediyor çekiş duruş ve yol tutuş da aracı kullanılcak güzergahta önemli.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • şahsi aracımda 185 65 15 ölçülerinde Goodyear Eagle Sport kullanıyorum, 4 mevsim olanı değil ama düz versiyonunu. Hatta iş yerinde bu lastiği filo olarak kullanıyoruz fiorino,doblo,focus,jetta,passat hepsinde var. Parasına göre gayet sorunsuz yumuşak bir lastik ama fiyatları güncelde baya uçmuş. İzmir sıcağındada , 10 gün süren yağmurlu kış havasındada idari işlere bu nasıl lastiktir şöyle böyle diye şikayet henüz hiç gelmedi. Tabiki michelin yada continental değil ama f/p ürünü diyebiliriz

  • Opel astra aracımda michelin kullanıyorum. kışlık lastiklerinden çok memnunum fakat yazlıkların yol tutuşu çok iyi değil. eski modelleri daha güzeldi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Primacy 3 ten sonra Michelin benim için bitmiştir.
    Aracın üzerinde geldi almanya üretimiydi.

    3. Senesi heryeri kılcal çatlakti
    2. Senesinden sonra pürüzsüz kaymak asfalt tabir edilen yollarda hep patinaj hep bi kayma yaptı.
    Dişleri yarı olmadan 3. Senesinde kaza yapmamak için attım kurtuldum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 205 50 r17 eagle sport 4 season 4 ad aldım. Eski lastiklerim 2017 primacy3 idi.
    Gerçekten çok daha yumuşak ve sessiz bir lastikmiş. Megane4 icon aracımın direksiyonu zaten yumuşaktı. Ama eagle sport 4 seasonlardan sonra çok daha yumuşadı. Yol tepkileri netleşti. Tabi 5 yıllık lastikten sonraki etki de olabilir. Kar şartlarında denemedim. Ama 25c sıcaklıkta çok iyi fren ve kalkış sundu. Eskiden frenlerim tutmuyormuş. Bende balatalarmı bitti diyordum. 😁 istanbula kar yağarsa paylaşımı yenilerim...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.