Şimdi Ara

Lastik önerisi? (Pirelli,Goodyear,Continental,Michelin)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
1
Favori
63.547
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki

Lastik önerisi? (Pirelli,Goodyear,Continental,Michelin)


(En Son Oy Tarihi: 31.10.2023)
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar,

    215/55R16 yaz lastiği modeli seçmeme yardımcı olur musunuz?

    Araştırmalarım sonucu; şu 4 model lastik ön plana çıktı:

    Pirelli Cinturato P7 Blue ------------------------------ 430 lira civarı
    Goodyear EfficientGrip Performance ---------------- 390 lira civarı
    Michelin Primacy 3 ----------------------------------- 530 lira civarı (şu an HB indirimi ile 488 lira)
    Continental Conti Premium Contact 5 --------------- 450 lira civarı (şu an HB indirimi ile 400 lira)

    Lastik özellikleri ve kabaca fiyatlar (otostart vb satıcıların fiyatlarını teyit etmediğim için bunları referans almıyorum):
    Lastik önerisi? (Pirelli,Goodyear,Continental,Michelin)


    Çeşitli yerli-yabancı test, inceleme ve kullanıcı yorumlarına göz atmamın sonucunda ülkemizdeki genel fiyatları baz alırsak, F/P ürünü olarak Goodyear 'ın lastiği, total değerlendirmede ise Continental 'in lastiği sivrilmekte. Pirelli 'nin lastiği testlerde oldukça başarılı ve A sınıf yakıt tasarrufu ile de göze batmakta, lakin çok fazla kullanıcısı bulunmuyor sanırım, o yüzden pek bir fikir sahibi olamadım. Michelin 'in lastiği de testlerde çok başarılı olmasına rağmen, uzun dönem kullanım deneyimi ve dayanıklılığı zayıf gibi lanse edilmekte.

    İstisnai durum: Hepsiburada kampanyası ile, Continental 'in lastik fiyatı (400TL), neredeyse Goodyear lastik fiyatına (390TL) denk geliyor, bu durumda Continental bir adım öne geçmekte diye düşünüyorum.

    Sonuç olarak konuyu toparlarsak, siz ne dersiniz?



    Güncelleme - 27 Temmuz:
    Arkadaşlar, lastik arayış sürecimi tamamladım.

    Oyları ile ankete katılan ve yorumları ile konuya ilgi gösteren arkadaşlara teşekkür ediyorum.

    İlk başta 4 markanın lastiklerini belirlemiştim. Süreç dahilinde en çok gidip geldiğim iki model oldu: Continental ve Goodyear. Continental 'ın kullanıcı sayısı, olumlu yorumları, test ve incelemelerdeki başarısı oldukça göz doyurucuydu. Goodyear da neredeyse aynı oranda başarılı ve tatminkâr sonuçlar elde etmiş olmasının yanı sıra, uygun fiyatı nedeniyle de iyice göze batıyordu. Michelin 'i olumsuz yorumların fazla olması sebebiyle tercih etmedim. Testlerde epey başarılı sonuçlar almasına rağmen, kullanıcı deneyimi ve uzun dönem kullanım performansı zayıftı. Pirelli 'yi de, ülkemizde çok fazla kullanıcısını ve kullanıcı yorumlarını bulamamamdan ötürü cesaret edemedim. Zaten anketimizde de bu yönde bir sonuç çıktı ki, farkla en az oy alarak sonunculukta kaldı.

    Tercihimi Goodyear EfficientGrip Performance 93 V 'dan yana kullandım. 215/55R16 ebatlarında olup, lastik başına bana maliyeti 338 lira oldu. 2016 üretimi diye aldım ve 13/16 üretimli geldiler, yani Nisan 2016.

    Goodyear 'ı seçmemin en büyük sebebi, uygun fiyatı oldu. Diğerlerine göre gözle görülür eksisi olmayıp, hatta artıları olmasına rağmen, diğerlerinden hatırı sayılır bir farkla ucuza mal edebildim. Süreç boyunca, araştırdığım ve bulabildiğim fiyatlar şöle idi (indirim, kampanya ve puan dahil hesaplayarak, bana gelen maliyet fiyatlarını yazıyorum):
    Michelin - 485 lira,
    Pirelli - 323 lira (2015 üretimi), yoksa güncel üretimlisi için en uygun 430 bulabilmiştim,
    Continental - 400 lira,
    Goodyear - 338 lira (gittigidiyor üzerinden, bonus ve visa kampanya birleşimi ile bu fiyata mal edebildim).



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yaskoo_87 -- 28 Temmuz 2017; 1:33:13 >



  • Ben öyle çok fazla test-sonuç adamı değilimdir, p7 kullandım manyak sert ve konforsuz bi lastik.He belki şu hava şartlarında iyi gider fakat bildiğin f1 lastiği gibiydi ısındıktan sonra problem yok fakat benim şehirde hava sadece üç ay sıcak.Continental premium lastikleri geçen hafta değiştirdim hatta konu açmıştım hiç cevap gelmedi.Lastikler 20 bin km de bitmiş belki bitik olduğundan mı bir çukurdan geçiyordum araba parçalanıcak sanki çok konforsuz geldi.Ben gittim kimsenin lafına bakmadım 275 tl ye petlas aldım.Velox sport diye, jantlar 18 lik en ucuz lastik hankooktu 480 tl..Vallahi de pişman değilim, ben konfor adamıyım galiba fren mesafesi cart curt onları bilmem bile..Bu lastik bana çok iyi geldi belki de daha iyisini denememiş olmamdan fakat alacağınız fiyatlardan baya düşüktür petlas denemek isterseniz bi satın alın baktınız memnun değilsiniz 50-100 lira aşağısına satarsınız direk.
  • Dukeee D kullanıcısına yanıt
    Petlas Imperium PT515 - 215 lira

    olan modeli de ufaktan inceleyip listeme eklemiştim. Belki daha detaylı araştırmayı hak ediyordur, sizin yorumunuzdan sonra tekrardan inceleyeceğim.

    Ancak şu an için, lastik başına 400-500 liraları gözden çıkardığımdan ötürü, bu premium sınıf 4 lastik modelinden bir tanesini almayı düşünüyorum.
  • Ben de lastik arayışındayım, 205 55 16

    Buradan takip edeyim bari.
  • Hocam öyle bi güzel 4 marka koymuşsunuzki ve en güçlü modelleriyle birlikte. Seçim yapmak cidden zor
  • 400 tlye conti pc5 varsa alır geçerdim hiç düşünmeden.
  • El Gato Negro kullanıcısına yanıt
    Ortalama piyasası 450 lira civarı iken, bugüne özel HBdeki kampanya ile tam 400 liraya geliyor. Bu fiyatı ile de oldukça rekabetçi hale geliyor, zira 4 lastik x 50 liradan, toplamda 200 lira tasarruf.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yaskoo_87 -- 23 Temmuz 2017; 15:45:21 >
  • Lastik fiyatları çok arttı. Sene başında ithal lastiklere yüzde 21 vergi zammı yapılması fiyatları yükseltti. Ama Türkiye'de üretim yapan fiyat-performans lastikleride var. Dunlop-Falken marka lastiklerinin bir kısmı Türkiye'de Çankırı'da üretiliyor. Bu markalara da bakabilirsiniz. Örnek olarak Falken ZE914 modeli test sonuçları ve ses durumu oldukça iyi. Fiyat zaten çok iyi.



    http://m.lastikturk.com/215-55-R16-93V-Falken-ZE914EC/Detay/7346



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyönetmen -- 23 Temmuz 2017; 18:41:15 >
  • Continental'i tercih ederdim. Cpc kullanmadım. Kış lastiğim TS860 çok memnunum. Bu nedenle Conti diyorum.
  • eyönetmen E kullanıcısına yanıt
    Evet, sizin mesajdan önce, benim de dikkatimi çekmişti bu model lastik. HB'de mevcut kampanya ile 200 liranın altına satın alınabiliyor. Islak zemin performansı A sınıf, gürültü oranı da C sınıf, bu konuda Continental 'ın modeli ile eş değerlerde. Premium sınıf bir lastik değil, hemen bir altı Orta sınıfa ait bir model. Petlas gibi alt/giriş sınıf da değil, dikkat çekmek isterim. Bu sebeple, Petlas ile fiyatları çok benzer olmasına rağmen, Petlas 'tan daha iyi olacağını düşünmekteyim. Bu açıdan, orta sınıf lastikler arasında F/P ürünü olabilir, detaylı araştırmak gerek.
  • Merhaba, bende 1 haftadır lastik araştırıyorum 225 45 R17 ebatlarında 2 model arasında kaldım michelin primacy 3 ve michelin pilot sport 4 P3 için çok yumuşak diyorlar virajlar da savrulma yapar mı ? Tam bilmiyorum PS4 için sert lastik diyorlar yol tutuşu P3 e göre daha iyi olarak okudum. Şuanda Pirelli P7 var çok sert lastik virajlar da atma yapıyor yoldan yeni bir konu açmak istemedim hangi ürünü tavsiye edersiniz acaba teşekkürler.
  • Arkadaşlar fiyat performans arayanlar için GT RADİAL lastiklerini öneririm fiyatlarıda uygun
  • ilyasileri kullanıcısına yanıt
    Primacy 3 hakkında gözümüzü korkutan fazlaca olumsuz yorum bulabilirsiniz. Almadan önce detaylı incelemenizi öneririm.
  • Arkadan itişli bir araç sahibi iseniz Pirelli Cinturato P7 Blue

    Önden veya 4 çeker bir araca sahipseniz ise Continental Conti Premium Contact 5 tavsiye ederim.


    Ancak bilmenizi de isterim ki, Pirelli yaz lastikleri performans odaklı oldukları için, ömür konusunda rakiplerinin gerisinde kalır. Ancak öyle büyük bir abartı olmaz tabi ki. 3000-5000km fark eder.
  • Belirttiğiniz ebatda 4 markada eş değerdir ben olsam conti veya pirelli alırdım ama Michelin ve Goodyear da alabilirsin sıkıntı yok
  • Bende aynı ebatta 3 kanallı goodyear efc grip var..Kesinlikle türkiye yollarına göre değil.uzak durmanı dilerim etiket değerleri ile alakası yok ses yapıyor,cirajda fazla esniyor,fren mesafesi yağışta öok kötü .Bu dediklerim tr üretimi 3 kanal için geçerli yurt dılı üretimi sanırım daha iyiymiş
  • Aracımda 215-55-17 Pirelli P7 fabrika çıkış lastikleri var. Kasımda aracı aldığım gün Nokian WR D4 kış lastiği (69 db)taktırdım. Araçta hafif dizel sesi dışında neredeyse ses yoktu, lastik sesi hemen hiç yoktu. Havalar ısınınca mecburen Pirellilere (71 db) döndüm. Araçta belirgin bir lastik sesi (bazıları rüzgar sesiyle karıştırıyor) oluştu. Araç genel olarak oldukça sessizken, bir sınıf aşağı düştü ses. İki lastiği karşılaştırmasam bu kadar fark olacağını düşünmezdim. (Araç 2016 Superb)

    70 ve üzeri ses seviyesinde lastikler sesli maalesef. 72 db ve üzeri de sırf gürültü kaynağı diyebiliriz.

    Onun dışında Pirellinin yol tuşu ve frenlemesi orta karar, pek şikayetçi değilim. Daha önce kullandığım Michelin Energy Saver ın (185-55-15) yol tutuş ve frenlemesi ise çok çok kötüydü, Abs erken devreye giriyordu.
  • Bu lastiklerin içerisinde en güncel olanı Pirelli fakat teknik olarak üç aşağı 5 yukarı aynı lastikler, hamur sertliklerine bağlı farklılıkları olabilir desenleri bile benzer, zaten hepsi testlerde derece yapmış lastikler, ben şahsen 205x60-16 ebadında Good Year Efficient Grip Perf. kullanıyorum alma sebebim diğerlerine göre uygun fiyatlı olması idi, 15 bin km dir kullanıyorum gayet memnunum tavsiye ederim. Bence fiyat olarak hangisi uygunsa onu tercih edin. Ben GittiG.. den almıştım.
  • hocam bence lastiğe o kadar para kaptırmayın petlas fazlasıyla işinizi görecektir
  • parker48 kullanıcısına yanıt
    Güncel olarak da en uygun fiyatı Goodyear sunuyor. 390-400 liraya satılıyor, ortalama 50-60-70 lira daha uygun diğerlerine göre (hatta gittigidiyor 'un bonus ve visa kampanyaları ile lastik adedi fiyatı 350 liraya mal edilebiliyor). Bu yüzden, 4 lastik modeli arasından Goodyear Efficient Grip Performance gerçek F/P ürünü olarak öne çıkmakta. Hem testlerde geri kalır pek bir yanı yok, hem yorumlarda pozitif, hem diğerlerine göre fiyatı makul.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.