Şimdi Ara

Laptopumun süresi mi doldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
776
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar bilgili kisiler yazarsa sevinirim. Benim bir adet laptopum.var baya eski bir laptop sorunlarim sunlar ;
    1- laptop asiri isiniyor, fani actim termal macun surdum yeniledim lakin laptopun fani sogutmaya hic yetmiyor hatta hic bir etkisi olmuyor zannimca fanin calidiyor ama etkisi yok.
    2- Laptop acilirken ekran once karincalaniyor sonra tum renkler gidiyor saniyelik olarak tum ekranin rengi kirmmizi,mavi,yesil,mor gibi renklere burunuyor.
    3- laptop kendi kendini kapatiyor.
    4- windows ekrani geliyor 10 dakika video izliyorum ekran yine 2 numarada yazdigim gibi renklerini degistiriyor.

    Simdi ben bunu sorunlari gidermek icin ugrassam mi yoksa yeni bir laptop alip yoluma mi baksam ? Laptopu dirilticem dersem tahmini maliyeti ne kadar olur ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Hocam madde madde belirtmeye gerek yok aslında; miadını doldurmuş ya da doldurmak üzere. Fanların değişmesi gerekir. Isı borularının değişmesi gerekir. Entegre değilse ekran kartının değişmesi gerekebilir. İşlemcinin değişmesi gerekebilir.Ramin değişmesi gerekebilir. Hatta anakart bile değişebilir. Sistem için en basitinden bir 120gb ssd alalım deseniz en az 200 TL vermeniz gerekir.

    Sistem baya eski dediğiniz ve yaşadığınız sorunlara göre yazdım. En kötü olasılıkla soğutma sistemi elden geçecek. Biraz sistemi uygun hale getirmek için ssd (yoksa tabi) dahil edilecek. Bunlar yapıldıktan sonra ekran sorunu devam ederse ekran kartına bu defa yöneleceksiniz. Hem zaman ve emek kaybı hem de maddi kayıp olur düşüncesindeyin. Tavsiyem yeni nesil bir sisteme geçiş yapmak en doğrusu.

    Benzer şeyleri daha önce hem laptop hem de masaüstü için yapmış ve değmediğini görmüş biri olarak yazıyorum. İşim gereği de çok insanın işinide bu şekilde hallettik. Ama böyle eski sistemlere yapılan ufak işlemler dışındaki harcamalar hep lüks harcama olarak kaldı. Çünkü bu kadar eski (ki sizin baya eski demenizden yola çıkarak tahminim 5-10 yıl arası bir süre olmuş) sistemlere uygun ürün bulmak zor. Bulunan ürün ya eski oluyor ya da ikinci el. Sıfır ürünler ise ya uyumsuz oluyor ya da bu sistemlere göre çok pahalıya geliyor. O yüzden tavsiyem yeni ürün.

    Siz yine de laptopun marka modelini yazın ona göre bakalım neleri değişebiliyormuş. Masraf içinse bir servisten arızalı parçaların tespit edilmesinden sonra ancak şu kadar tutar diyebiliriz. Ne arızalı neyin değişmesi gerekir tahmin etmek mümkün değil.
  • MexeSs kullanıcısına yanıt
    Hocam evet eski baya yanılmıyorsam 2010 yılında almıstım, ben bi 10 sene kullanıp perte ayırmayı düsünüyordum ama olamayacak sanırım bu durum. bende kararsız kaldım ne yapsam bilemedim,normalde benim isimi gören bir aygıt, sadece film ve forumlarda takılmak üzere kullanıyorum.
    Laptopumun süresi mi doldu
  • Subsie kullanıcısına yanıt
    Hocam belirtiğiniz günlük kullanım için halen yeterli bir laptop. Ancak ekran kartınız entegre kart. Yani işlemci ile beraber çalışıyor. Değişimi ise direk işlemci ile mümkün ki bu da hem masraflı hem sıkıntılı bir iş. Onunda ehlini bulmak şart. Yine de soğutma sistemine fana bir baktırın. Onların değişimi daha kolay. Uygun fiyatada değiştirebilirsiniz. Ek olarak windows 10 yerine windows 7 veya linux kullanmak daha mantıklı. Eski olması bakımından windows 10 sürücüleri windows 7 sürücüleri kadar stabil çalışmaz bu sistemde. Fan tamiratı ve işletim sistemi değişikliği bir süre daha idare eder. Tabi işlemci ve bağlı bulunan gpu ya da anakartta sorun yoksa. Diğer sorunlu parça ise hdd olabilir. Yani her halükarda tüm donanımı bir serviste kontrol ettirmeniz gerekir. Eğer ki sadece soğutma sistemi ve hdd gibi daha ucuz yollu parçalarda sorun varsa değiştirip bir süre daha kullanabilirsiniz. Yazılımsal testlerin bu kadar eski sistemde sağlıklı sonuç vereceğini de düşünmüyorum. O yüzden birebir donanım testi için herhangi bir laptop servisinden baktırmanızda fayda var.

    Bunları yapmadan önce Windows 7 veya Mint gibi bir linux dağıtımı ile test edip ona göre servise götürürseniz daha iyi olur. Belki bu iki sistem daha sağlıklı çalışmasını sağlarsa ek masraftanda bir süre daha kaçınmış olursunuz. Bu esnada da yeni bir ürün almak için yeterli zamanınız olur.
  • MexeSs kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim hocam bi baktırayım dediğiniz gibi 2 sene daha götürse çok iyi olacak bakalım ne diyecekler gösterince.
  • Bu yazına göre ekran kartın tam gitmesede gitmeyi göstermesini işaret etmesidir.Okadar kesindirki ekran kartlar bu hatayı verir. Isı konusuna gelince bazı fan yavrakları kısadır deyim yerindeyse süs amaçlı kullanılmış örneğin samsung r serisi gibi macunda koysan fayda etmez bence iyice ölene kadar kullan deymez bakım yapmaya bile he al adam et dersen yaparım ama astarı yüzünügeçer o yüzden değmez derim
  • carso kullanıcısına yanıt
    Evet hocam sizinde dediginiz gibi yeni cihaz aldim, bu laptopu bu haliyle ne kadar satabilirim ? Yada yedek parca olarak saklasam mi acaba ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Subsie kullanıcısına yanıt
    Yedek parça için aynı ürün olması hâlinde işe yarar marka model söyleyin ona göre direk hurdaya verin yâda bekletin derim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • carso kullanıcısına yanıt
    Yeni aldigim cihaz su; ASUS ROG FX553VE.

    Uyar mi buna herhangi bir parcasi, bu sekliyle cihaz ne kadar eder tahmininizce ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Subsie kullanıcısına yanıt
    Arızalı olani bilmiyoruz ?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • carso kullanıcısına yanıt
    Samsung np300 e5a model i5 islemcili.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 100 ile 150 arası bişey yapar fazla bir şey etmez

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • carso kullanıcısına yanıt
    Tesekkur ederim ilginiz icin, hdd yi sokup arsiv yapayim o halde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Subsie kullanıcısına yanıt
    Rica ederim.Tercihin güzel olmuş Asus hayırlı olsun kardeşim başın ağrımaz bunda



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi carso -- 1 Nisan 2018; 20:37:14 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.