Şimdi Ara

Laptopumdaki CD-Rom'u USB'ye çevirmek için yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
683
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba. Elimdeki laptopla internete girmek bile işkenceye dönüştüğünden yenileme kararı aldım. Oyun bilgisayarı alacağım. Malumunuz onlarda da CD-Rom bulunmuyor. Bende elimdeki laptop üzerinde bulunan CD-Rom'u söküp USB'li hale çevirerek yeni bilgisayarımda da kullanabilmek istiyorum. Bununla ilgili internette aparatlar buldum ama dikkat etmem gereken birşey var mıdır?


    Bir de benim bilgisayarım kasası hasarlı olduğundan dolayı yolladığım tamirci tarafından perçin atılarak sabitlenmiş. Yani kasayı kırmadan açma şansım yok. CD-Rom kısmını sökerken dikkat etmem gereken birşey var mıdır?


    Önceden konusu açılmışsa kusura bakmayın. Konu yanlış yerdeyse lütfen konuyu silmeyin taşıyın. Benim için önemlidir.








  • Merhaba. Dizüstü bilgisayarlarda 2 tip CD-Rom sürücü kullanılıyor; 9mm ve 12mm kalınlığında olanlar. Sizinkisine uygun adaptörü aldığınız sürece herhangi bir sorun yaşamazsınız.

  • Father Torque kullanıcısına yanıt

    Cevap için teşekkürler. Hangisi olduğunu nasıl anlarım? Bir de laptopun kasasını kırarak açmam gerekecek, bu esnada dikkat etmem gereken birşey var mı?

  • ışıklılımühendis20 I kullanıcısına yanıt

    Ben de yaklaşık 1 sene önce eski laptobun parçalarını değerlendirdim, yaklaşık 30 liraya cd okuyucum için kutu almıştım. Bence laptobu kırarak açmanıza gerek yok. Genelde laptobun arkasındaki vidalardan ortaya doğru olanı CD-Rom'u sabitler. Onu çıkardıktan sonra cd-romu geriye doğru çekerek çıkartabilirsiniz. Eğer böyle çıkmıyorsa en azından ekran, klavye gibi daha sonra değerlendirilebilecek parçalara zarar vermeden laptobu açmaya çalışın.


    CD-Rom'u çıkarttıktan sonra ya kalınlığını ölçersiniz ya da , daha güzeli, üzerinde yazan modeli internetten araştırırsınız. Ardından o kalınlık için internetten kutu bakarsınız.


    Bir de laptobunuzun eski olduğunu belirtmişsiniz. Eski CD okuyucuların bağlantı tipi her zaman SATA olmuyor. Yani adaptör alırken kalınlığın yanısıra bağlantı tipine de dikkat etmeniz gerekir.


    Eğer çıkarttıktan sonra fotoğrafını çekip atarsanız daha iyi yardımcı olabiliriz.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.