Şimdi Ara

LAPTOPTA CD-DVD ROM'U İPTAL EDİP ORAYA SSD TAKMAK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
390
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar başlıkta belirttiğim işlem için neye ihtiyacım var kızak filan mı almam lazım

    pek anlamam muhtemelen ben yapamam, yetkili servise veririm

    SSD'yi aldım başka ne almam gerekiyor bu işlemi yaptırmak için?

    aslında gerçi çok zor değilse kendim de deneyebilirim bilen arkadaşlar varsa anlatabilir mi

    he bir de biraz araştırma yaptım da, aparatla ekleyeceğimiz parça tam verimli çalışmıyormuş, bu yüzden şöyle düşünüyorum HDD'yi çıkartıp yerine SSD takıcam, CD rom yerine de HDD takıcam daha mı iyi olur acaba?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1593E8EC2 -- 18 Haziran 2021; 18:43:26 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >



  • Son yazdığına evet. Ssd ana sürücü cd rom yerine hdd takmalısin. Takmasi kolay. Kaliteli hir aparat al 50 tl civari yani 20 liralik dandiklerdeb degil. Youtubeden izleye izleye yaparsın

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bilgisayara göre ince ya da kalın tip hdd caddy ve istediğiniz ssd'yi almanız yeterli. HDD caddy'ler eski bilgisayarlarda 12.7 mm, yeni cihazlarda genelde 9.5 mm kalınlıkta olur, onu cihazın modeline göre almak gerek. Yine modele göre dvd-rom yuvasını tutan bir adet vidayı yerini tespit edip söktükten sonra hdd caddy'e takacağınız ssd'yi dvd-rom'u söktüğünüz yere yerleştirip söktüğünüz vidayı takacaksınız. İşlem bu kadar. Şahsi tavsiyem, hdd'yi söküp ssd'yi oraya takın ve sistemi ssd üzerine tekrardan kurun. Caddy'e de çıkan hdd'yi takarsınız.

  • CD-DVD Rom yerine kesinlikle SSD takmayınız. Nedendir bilinmez , bende dahil olmak üzere birçok kişide ssd'yi doğru düzgün kullanamama problemi yaşandı. Bir görüyor bir görmüyor falan. HDD'yi eğer CD-DVD Rom yerine takarsanız sorunsuz çalışıyor. SSD'yi HDD yerine , HDD'yi de CD-DVD Rom yerine takınız.

    CD-DVD Rom yerine takmanız gereken aparatın adı HDD Caddy. 9-12mm kısmına da dikkat etmeniz gerekmekte. İki tip caddy var.

  • Stabil bir işlem olmayacaktır onun için ben tavsiye etmiyorum. Yapacaksanız eğer sata 3 girişindeki eski HDD'yi çıkarıp yerine SSD takın.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.