Şimdi Ara

Laptop USB Girişi Çalışmıyor

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
379
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Laptopumda 2 adet USB girişi var ve ikisi de yaklaşık 4-5 ay önce durup dururken bozuldu. Tamir için bir bilgisayarcıya götürdüğümüzde anakartın yanabileceğini, laptobu kullanmamamız gerektiğini ve tamirin 150 tl fiyatının olduğunu söyledi. Pek bilmediğim için yorum yapamıyorum fakat USB girişin bozulması ile anakartın yanmasını pek mantıklı bulmadım. Bana kolpa atıyor gibi geldi. Ama dediğim gibi bilgim olmadığı için doğru da olabilir.


    Bu bilgisayarı bu halde neredeyse 4-5 ay kullandım ve hiçbir sorunla karşılaşmadım. Şu anlık usb mouse okumadığı için touchpad ile idare ediyorum ama artık tamir ettirmek istiyorum. Sizce maliyeti bu kadar var mıdır?


    Bilgisayar modelim Lenovo 80UD




  • +

  • Şimdi arkadaşın bilgisi ne kadar bilemiyorum ama anakartında 2 tane usb olduğunba göre 2 tanesine çalışmadığına göre ve bu portlar anakart üstünde olduğuna göre tabi ki bir kısa devresi var ve bu kısa devrenin neden oluştuğu ne kadar yere zarar verdiği önemli. usb ye birşey taktığında notebook kapanmıyorsa içeride fiziksel bir bozukluk yoktur. O zaman anakartta bir sıkıntı vardır . Eski tabirle köprülere bağlı olduğu içinde usb ler anakartta kısa devre yada bir sıkıntı olduğunun habercisidir. Anakartin chipsetlerinden biri yanabilir bile(kısa devre sonuçta) Facebookta Ozan Çetin isminde notebook tamircisi bir arkadas var. Ona bir danışın isterseniz.

  • Din Djarin kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim. Fiyat olarak 150 tl deyince biraz işkillendim açıkçası ama bilgim olmadıgı için bilemiyorum. En iyisi dediğiniz kişiye danışıp bilgi almak. Teşekkürler tekrardan

  • Bilgisayarın USB Port'unu Değiştir. Öyle Aman Aman Bir Fiyatı Yok.  

  • Bazı laptoplarda usb portlarının anakarta bağlı olması durumu değişik olabiliyor. 3 parçalı bir anakart da gördüm tek parça olan anakart da gördüm. Şu an Monster abra v11.3 kullanıyorum mesela ve sağdaki 2 usb portu anakarta kablo ile bağlı. Bazen bu harici kabloda sorun oluyor ya da usb portlarının hemen arkasındaki anakart parçası yanmış ya da sıvı teması yapmış olabiliyor. Sadece anakart yanması demek saçma çünkü pc de herhangi bir sorun yok. Olsaydı pc açılmazdı muhtemelen.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.