Şimdi Ara

Laptop Soğutucu - Almaya Değer Mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
335
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,


    Ben geçen sene i5'li, MX150 ekran kartlı bir bilgisayar aldım. Sürekli throttle yaptı, malum bir ultrabooktan bahsediyoruz (1 cm kalınlığında). Bu yüzden Asus GPU Tweak ve Throttlestop ile 65 derecelik sıcaklık limitini 85 ve hatta 95'e çıkarabildim. Şimdi yeni bir sıkıntı başladı, bilgisayar sıcak (limite kadar çalışıyor). Bilgisayar yeni olduğu ve bilgisayarı açmamak için termal macun koymayı düşünmüyorum (sonraki senelerde olabilir), laptop soğutucu almayı düşünüyorum. Sizce etkisi olur mu? Ya da soğutmak için başka ne yapabilirim?


    Bilgisayarı daima masada ve bazen havalandırma bölgesini biraz yüksekte (metalik standta) tutturarak kullanıyorum. Havalandırmada bir sıkıntı yok.




  • ben de fansız celeron işlemcili bi laptop var. ısındığından dolayı hiç kapanmadı ama resmen alev atıyor. basitte olsa bişey alın dursun kenarda.

  • Ben şu tarz bir köpüğü katlayıp laptopun arka kısmına yükseltecek şekilde koydum o şekilde daha havadar takılıyor cihaz :)

    Laptop Soğutucu - Almaya Değer Mi?
  • Exhaust cukisina sicak havayu ceken fan aldim 5000 devirde icerideki sicak havanin cikisini hizlandiriyor. Ali ye bak.
  • Hepsiburada'dan Frisby laptop soğutucu aldım. Şimdilik sonuçlar tatmin edici. Önceden Cinebench R23'te 3240 puan alan işlemcim, şimdi (fan maksta, yerden biraz yükseltilmiş halde) 4190 puan aldı. Oyunlarda da şimdilik bir donma görünmüyor. Sanırım sadece bilgisayarı çok ısınanlar için faydalı ama zaten ısınma sorunu yapmayan bilgisayarlarda kullanmanın yararı yok.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.