Şimdi Ara

silinsin lütfen (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
5
Favori
28.906
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Üstad Merhaba yazını okudum 0 bilgi ile yola çıktığım için bir teyid almak istedim.
    Mevcut Laptop işlemcim => Intel Core i5 460M @ 2.53GHz
    Senin dediğin gibi yapıp desteklenen soket numarasından uyumlu olabilecek olan işlemcileri sıraladım intelde
    Bir kaç sorum olucak sana :
    1- Benim işlemcim 2 çekirdekli sanırım 4 çekirdek bir işlemci uyumlu gözüküyor takabilir miyim ?
    2- İşlemci desteklenen soketlerin uyması başlı başına yeterli mi? yoksa sıcaklıktır wattır başka nelere dikkat etmem lazım bakarken ?silinsin lütfen
    Misal Resimdekilerden hangisi en iyisi?




  • Socket mantigiyla guttugun mantik kismen dogru amq kesinlikle degil..
    Zira laptop anakartlarida desktoplar gibi degisik vrm tasarimlarina sahiptir.
    15w lik i3 iicn uretilmis bi leptopa 45w i7 takarsaniz solugu serviste alirsiniz..
    En iyisi anakart modelinden yurumek..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mstf_akr M kullanıcısına yanıt
    Uste bak..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sething S kullanıcısına yanıt
    Üstadım 35 W imiş benim işlemci ben yine 35W lik bir işlemci baksam
    Benim mevcut işlemcim Intel Core i5 460M @ 2.53GHz
    silinsin lütfen
    Kırmızı Yuvarlak içine aldığım benim işlemcim diğerleride uyumlu sanırım bu uyumlular arasından hangisi daha iyi iş görür ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mstf_akr

    Üstadım 35 W imiş benim işlemci ben yine 35W lik bir işlemci baksam
    Benim mevcut işlemcim Intel Core i5 460M @ 2.53GHz

    Kırmızı Yuvarlak içine aldığım benim işlemcim diğerleride uyumlu sanırım bu uyumlular arasından hangisi daha iyi iş görür ?
    640m bulabilirsen iyi olur bulamazsan 620m




  • quote:

    Orijinalden alıntı: anteplee35

    İşlemci değiştirme işlemine başlamadan önce bios engeli var mı yok mu onu öğrenin bence çünkü eski bilgisayarlarda bazı firmalar buna engel oluyorlar ki bende olduğu gibi 3210m işlemciyi 3630qm ile değiştirdim sorun olmadı tabi ki bios engelini kaldırdıktan sonra oldu.
    Bios engelinin olup olmadığını anlamanın en iyi yolu da wifi kartını söküp yerine çok ucuza bulabileceğiniz bir kart takmak açılmıyorsa PC vardır , açılıyor kartı görmüyorsa yine vardır yok açılıyor da kartı görüyorsa o zaman yoktur engel.
    Sonrasında zaten işlem basit Intel sitesinden kendi işlemcinizi seçin sonra aynı sokete uyumlu işlemciler kısmı var oradan onu seçin yeterli elbette TDP değerini çok aşmayın bence sonra yeni adaptör almak zorunda kalırsınız. Ben 35 ten 45 e çıktım ısınmada da sorun olmadı daha iyi oldu
    Merhaba kardeşim, asus k52jt i5 460m var, buna i7 620m ve 640m uyumlu 3 işlemci de 35 wat. Ben buna 45 watt veya desteklediği bir işlemcitakmak istesem nasıl bir yol izlemem gerekir acaba?

    Düzenleme:
    HM55 Chipset var anakartta



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zn_volkan -- 19 Eylül 2020; 6:58:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • erdem_61500 E kullanıcısına yanıt

    Selam hocam. Hocam senin laptopunun aynısı bende var var x55c 2328m modeli. Sen en son hangi işlemci modelini aldın kafana yattı. Nerden aldın memnunmusun performanstan, cevaplarsan Çok araştırdım hangisini alacağıma ve nerden alacağıma karar veremedim de


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pc yi gecen sene sattım. pc fiyatları arttı. gittigidiyordan 1500tlye satıp 4bin-4.500 arası amazondan laptop bak bence bazen gece dip oluyor fiyatlar ben 10bintl lik laptopu 4bine aldım.

    illa işlemci degiştireceksen ben intel 3bin serisine gecmistim. intelin sitesinden işlemcinin yuvasının kodunu bul . sonra yine aynı yuva kodunu kullanan tüm işlemcilere bak ve cıktısını al. istanbuldaysan anadolu yakasında yazıcı han , avrupa yakasında dogubank a bak. işlemci bulmak zor iş.

    gözle görülür fark olmuyor. o yüzden ugrasmak yerine satıp üstüne para koyup letgo dan üst model laptopa gec.
  • Hocam dediğin gibi iyi bir sistem bile uçmuş 10 k falan almaya şu anlık niyetim yok. Oyun oynuyorum genel olarak 40 FPS falan aliyorum.Bayagi bı arastirdim i5 3340 var sanırsam senin almış olduğun bu bir de i7 3630qm var.İkisi arasında kararsız kaldım sen işlemcini değiştikten sonra en azından bı 20 30 fps ya da performansta artış olmadı mı yoksa gözle görülmeyecek küçük bı artış mi oldu .


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • erdem_61500 E kullanıcısına yanıt

    Hocam dediğin gibi iyi bir sistem bile uçmuş 10 k falan almaya şu anlık niyetim yok. Oyun oynuyorum genel olarak 40 FPS falan aliyorum.Bayagi bı arastirdim i5 3340 var sanırsam senin almış olduğun bu bir de i7 3630qm var.İkisi arasında kararsız kaldım sen işlemcini değiştikten sonra en azından bı 20 30 fps ya da performansta artış olmadı mı yoksa gözle görülmeyecek küçük bı artış mi oldu .


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • max 3-5 fps artar. ekran kartı yüzünden darboğaz yapar daha yüksek fps alamazsın. aradıgın işlemciyi bulmak zor. o yüzden intelin sitesindeki listeyi yazdırıp pc magazalarını gezip bakman lazım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler bende HP bc016nt laptop var. İşlemci yandı ve baya yüksek bir ihtimalle işlemci anakartla tümleşik. Intel HM170 anakart. Böyle bir durumda nasıl değiştirebilirim ? Parçayı bulsam bilgisayarciya verip sadece taktiririm muhtemelen. Parçayı nereden bulabilirim ? 1750 tamir istediler yaptirasam gelmedi o fiyata


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Deruvishfounder D kullanıcısına yanıt
    sat kurtul.

    gittigidiyor / dolap / sahibindene ilana koyun
  • erdem_61500 E kullanıcısına yanıt

    Merhaba hocam casper bir laptop kullanıyorum ve upgrade etmeye çalışıyorum. i3 3120M işlemcisini kullanıyor, araştırdığım da ise G2 soketini kullandığını öğrendim (rPGA988B). Ucuza i7 3612QM işlemcisi buldum. Taktığımı varsayarsak oyunlarda ve genel olarak performans artışı olur mu sizce? Oyunlarda 30-50fps arttırır mı yoksa hayal mi kuruyorum :/ CSGO bile açmıyor sistem 25-30fps alıyorum ve hiçbir oyun oynanmıyor. GT 635M var, Ram 4GB idi 8GB takarak 10GB yaptım. Halen durumu kötü, cevap verirseniz sevinirim

  • cs go açar ama kaç fps alır bunu bilemeyiz. bilgisayar özellikleri yazdıgında oyunda kac fps alacagını yazan siteler var. donanımhaber yada technopat sitelerinden sorup öğrenebilirsin. laptopta nihai performans modunu aç. msconfig de acılışta açılan programları kapat. bilgisayarıma sag tıkla özellikler kısmında performans ayarlarını özel yapıp kutucukları boş bırak. pc yi sürekli şarja takılı kullan. ekran kartı driver'ın en günceli olsun.


    işlemci alacagın paraya aliexpresten EXTERNAL VİDEO CARD al. bu cihazı wifi çipini söküp oraya kabloyu takıyorsun. chazdan cıkan hdmi kablosunu monitöre tak. cihaza masaustu ekran kartı takılıyor. gtx 750ti kart al yada mining den çıkan temiz bir nvidia kart. 1000tlye her oyunu açacak sistem kurarsın. masaustu pc powerine de ihtiyacın var. 250w üstü power yeter sana.


    3-4bin tl bütcen varsa amazonda hp laptoplar geceleri dip fiyattan satılıyor. hp ücret iadesini araştır. mesela 4bintl hp laptop aldıktan sonra hp yi arayıp eski bir hp laptopun seri numarasını verirsen 480tl para iadesi yapıyorlar.


    ben amazondan amd 3550h +512ssd +nvidia 1650 +8gb ramli laptopu 3850tl ye maletmiş oldum. asus i3 işlemci + intel ekran kartlı laptopu 1500tlye gittigdiyordan satıp üstüne para ekledim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • bana soru sormak isteyenler beni etiketlesin veya özelden yazsın arkadaşlar.

    laptopa masaüstü ekran kartı takıp 1000tl maliyetle performansı arttırmak isteyenler bu rehberime bakabilir.

    egpu.tr.gg

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.