Şimdi Ara

Laptop için Thermal Grizzly Conductonaut

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.892
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • i7 10750H kullanıyorum. Termal Grizzly Kryonaut ile. Pump-out effect yüzünden sıcaklıklar 1-2 haftada eski değerlere dönüyor. Son çare sıvı metal kaldı. Gerçekten net bir düşüş elde edebilir miyim? Kullananlar varsa deneyimlerini çok merak ediyorum. Laptop modeli: AN515-55.


    Ek olarak izolasyon ve macunu temizleme konusunda da yardıma ihtiyacım. Çıkarması güç deniliyor ancak imkânsız değildir herhalde. Sıvı metal öncesi pump-out effect yaşamamak için https://www.trendyol.com/cooler-master/mastergel-maker-nano-elmas-partikullu-termal-macun-p-31635176 bu ürünü katı olduğu için düşündüm ancak yapmışken en garanti ve etkili yöntem olan sıvı metali tercih etmek istiyorum. Bu konuda tecrübeli arkadaşlar fikir verirse çok memnun olurum.


    Sıvı metal için:


    https://www.trendyol.com/termal/thermal-grizzly-conductonaut-likit-metal-73-w-m-k-1gr-p-51970309


    https://www.yatiz.com/urun/scotch-super-33-vinil-elektrik-bandi-siyah-19-mm-x-20-m


    Bu ürünleri alıp bant ile yalıtımı sağlayacağım. Ancak laptop stand üzerinde eğimli duracak daimi olarak bunun için ayrı bir şey gerekir mi ? CPU etrafında kapasitör yok, soketin tamamı uygun anakarta kadar. GPU da ise kapasitörler var.








  • Ayni sorunu Arctic Mx4 ile yasadim bi arkadasin bilgisayarda, sicakliklar 2-3 hafta icinde eskisinden beter oldu, daha sonra kryonaut kullandim, 1,5 ay oldu hala bi sikayet yok, harika diyor eleman, bence kryonaut la bile hala kontrol altina alinmiyorsa, ne yapilabilir bilmiyorum, sivi metal hem riskli hemde 6 ay icinde tekrar yenilemek gerektigi icin, cogu kisi tavsiye etmiyor, ama denemek istiyorsaniz bi deneyin, ben deneyenlerin videolarini izledim youtube da, ilk testleri superdi, ama zamanla nasil oluyor bilmiyorum...

  • Sizin ve arkadaşıızın laptop meodelleri nedir ?

  • cellat_006 kullanıcısına yanıt

    legion y540 arkadasin, ben sadece temizligini yapip macununu yeniledim 2 defa...

  • i7 10750h işlemci kullanıyorum. (Monster V20.2)


    Sıcaklıklarım yaz ayınında gelmesiyle 95 derecelere gelmeye başladı daha laptop u alalı 4 ay oldu.

    Macun yenileme işine girdim mx-4 aldım teknobiyotikten yeniledim sıcaklık 94 oldu.


    Daha sonra Mastergel pro v2 aldım 91-92 gezmeye başladı.


    En son olarak Alseye t9+ aldım iletkenliği baya iyi 86 lara düştü.


    Son olarak Throttle stoptan turboratio limits 38 yani işlemciyi 3800mhz e sabitledim.


    Şuan Warzone ultra ayarlarda ve pc boost modunda işlemci 75 derece gpu 71 derecelerde geziyor.


    Turbo ratio ellemem full performans olsun diyorsan (oyunlarda fps fark etmiyor 3800mhz de) cpu 85 derecelerde geziyor.

  • Sıcaklıklar nasıl 2-3 hafta sonra daha beter oluyor? O zaman iyi bir macun kullanmadınız yada macunu yanlış sürdünüz. Montaj da da hata olabilir. Hava sıcaklıklarının yükselmesini de hesaba katın. Laptop un altında hava girişi varsa iyi bir soğutucu alın. Undervolt yapın. Benim laptopta macun sıkıntısı vardı. İşlemcim 100 dereceye çıkıyordu hem de yazın filan değil. Açtım laptop u mastergel maker nano sürdüm. 86-87 ye düştü (optimizasyon sorunlu %80-90 cpu kullanan bir oyunda gpu da tam yükteyken böyle) Gpu da 75 üstü çıkmıyor. 15 derece nasıl düşer demeyin Acer böyle boktan bir şekilde macun sürmüş ki sürmemiş gibiydi o yüzden bu kadar fark oldu. Macunu süreli baya oldu sıcaklıklar halen aynı bir de -45 mv undervolt var. Benim işlemci undervolt u fazla verince tamamen stabil olmuyor. Arada çöküyordu. İlk -80 mv lerle başladım -100 ve -120 de direk çöküyordu (- 80 mv de iken işlemci 80 dereceyi geçmiyordu) -80 undervolt ile kısmen stabildi ama uzun vadede gördüm ki arada çöküyor. -45 mv kadar düştüm. Biraz şans işi bu. Undervolt değeriniz aynı laptopta fark edebiliyor. Mesela sorunsuz -120 de kullananlar da var benim laptopu. 1-2 saatlik stabilite testlerinde çok belli olmuyor ne olacağı. Uzun vadeli test edin bazen makine boşta çalışırken bile çökebiliyor. Ben performansı sınırlandırmayı saçma buluyorum. O kadar para veriyorsun ısınıyor diye performansı %10 kıs vs. olmuyor bence.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi One Shot One Kill -- 16 Haziran 2021; 13:36:50 >




  • Ben de aynı marka sıvı metal aldım birkaç güne gelecek, elimdeki laptoplara uygulayacağım-uygulatacağım. Laptopun biri dahili 3 fanlı, Cpu ve Gpu performanstan epey kısılarak undervoltlu ve altındaki 4 fanlı soğutucuya rağmen 7 8 derece anca farkediyor. İkisi de 90a yakın laptop sıcaklığı odayı ısıtıyor, tek çare bu galiba. Eğer unutmazsam düzenlemeden sonra sıcaklık değişimini burada belirtirim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sreylare -- 4 Temmuz 2021; 12:5:3 >
  • Elimdeki Abra a5 v1.1'e uyguladım (4710mq-gtx 860m). Öncelikle CPU GPU ve bakır soğutma envanterindeki eski macunları temizledim, sonra devrelerin üzerlerini 2 kat siyah izole bantla kapattım. İlk sürdüğümde fark olmadı; 2. sefer biraz kalınca sürdüm akışkan olarak. İşlemciye temas eden bakır yere de sürdüm. Ekran kartı 94'lerden 74lere indi. İşlemci 97'lerden 90 altına indi. Laptopun altında soğutucu var, laptopta undervolt yoktu. Bu bilgisayar tek fanlı.


    Diğer bilgisayarım Eluktronics P650hs-g için de uygulayacağım. 3 fanlı bu bilgisayarda belki daha da etkili olur. Burayı editlerim.

    not: Bana gelen tavsiyeler üzerine beklemedeyim, ısıya dirençli Super 33+ bant ile devrelerin izole işlemini yapmaya karar verdim bant sipariş ettim. Bant gelince 7700hq-1070 mobile 3 fan paketli canavara Conductonaut sıvı metali uygulayacağım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sreylare -- 8 Temmuz 2021; 17:28:34 >
  • Nihayet fırsat bulabildim ve P650HS-G modeline de Conductonaut'u uyguladım. Elimdeki svı metal tamamen bitti 5 kere kullandıktan sonra.

    1070 mobile ekran kartı 15 dereceye kadar serinledi, 85 üstüne pek çıkmıyor. Ancak 7700hq işlemci pek etkilenmedi. (Dipnot: İşlemcinin üzerindeki 4 adet vidayı kaybettim, onları sıkmadan belki fark hissedilmiyordur.)

    İşlemci için de 8 sanal çekirdekten en çok ısınan 2 coreyi (Core 3 ve Core 4) bir uygulamayla kapattım, ayrıca "Throttlestop" ile turboyu kapattım. Şuan 98'lere gelen işlemci 93'ü nadiren görüyor. Eminim çekirdek frekanslarını kıssam 1-2 derece daha soğur.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sreylare -- 5 Eylül 2021; 13:35:28 >
  • Son bir şey ekleyip buraya nokta koyuyorum. Sıvı metal işini gayet iyi yapıyor. Sorun laptopun arka kapağında şimdi anladım! Kapağı tamamen çıkartıp laptopun altına "Deniport Pullsar" soğutucumu koydum. Gpu 70'i, Cpu 80'i geçmez oldu. Laptopun arka kapağı sıcaklığı bu kadar etkilememeliydi, bu çok utanç verici!!! Gpu şuan 65lerde, işlemci 70lerde. Yükte 5-6 derece ekleniyor.
    Gpu afterburnerle 0,875mv ve 1784mhz sabitlendi.
    Cpu turbo kapalı, 28 çekirdek sabit, 0,93mv sabit akım ve ufak ayarlarla duruyor. Benim için serin çalışması önemli, işlemci gücüne ihtiyaç duydukça Cpu için full ayarları açarım. Bu sıvı metalden tekrar tekrar alacağım emin olun.


    Laptop için Thermal Grizzly Conductonaut



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sreylare -- 6 Eylül 2021; 9:20:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • One Shot One Kill kullanıcısına yanıt

    Pump out denen bir illet sorun var çünkü. Sıcaklıkların eski hale dönme sebebi bu.

  • cellat_006 kullanıcısına yanıt

    Ben hiç öyle bir sorunla karşılaşmadım. Termal macunu düzgün sürdükten montajı iyi yaptıktan sonra gerisi yalan. Laptop un ısı boruları vs yetersizse zaten yapacak birşey yok. Bu arada piyasada bulabileceğiniz en iyi soğutucu notepal u3 plus tır. İsterseniz modlarsınız da bunu.

  • Dostum sana pumpout a kesin cozumu gostereyim. Linkteki macunu al kullanimi biraz farkli surdukten sonra 15 saat acik birakiyorsun cure oluyor ardindan kapatiyorsun termal blogu %100 cozum. Bende aynisini yasiyordum cok arastirdim ve bu isin cozumu shinetsu veya honeywell termal macun surmek. Ancak honeywell'i oncelikli tavsiye ederim hem daha stabil hem daha iyi performans gosteriyor. Ayrica bu macunun onceden kurlenmis pad seklinde olan modelleri de var aslinda onu tavsiye ederim kullanimi cok daha pratik ancak linkini bulamadigim icin bunu gonderiyorum bununla da cozersin sorununu.


    https://www.ebuy7.com/item/641009621899


    Aha buldum!


    https://www.ebuy7.com/item/632208664079




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gen2 -- 5 Şubat 2022; 10:50:3 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.