Şimdi Ara

Laptop Fan Çalışmıyor

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
1
Favori
127.493
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Laptop Acer 5741G Fan Çalışmıyor. Garantisi geçen hafta bitti . Ne yapabilirim. Ağır bir oyun(simulasyon vs.) açtığımda pc kapanıyor. Nette gezerkende acayip ısınıyor fan hiç dönmüyor ne yapmalıyım



  • laptop u çalıştırma derim işlemcinin yanmasına sebep olur yol yakınken soğutucudaki fan ı değiştir yada komple soğutucuyu değiştir hiç olmadı bir teknik servis e getirebilirsin.
  • Siz konu ile ilgili bilgi sahibi iseniz söküp bağlantılarını v.s kontrol edin. Değilse bu şekilde kullanmanız kalıcı hasarlara yol açabilir. Doğru teknik servise götürün.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bediboy

    Siz konu ile ilgili bilgi sahibi iseniz söküp bağlantılarını v.s kontrol edin. Değilse bu şekilde kullanmanız kalıcı hasarlara yol açabilir. Doğru teknik servise götürün.

    halen daha kullanıyorum ağır bir yüke sokmadan altına soğutucu koydum
  • Benim de laptop'ın fanı bir ara durmuştu ve çalışmıyordu.Forumlarda gezindim ve bilgi edindim.Bazen aşırı toz birikmesinden de durabiliyormuş fan.Garantisi bitmişti cihazımın ve elektrik süpürgesi ile içindeki tozu çektim uzun bir süre boyunca.Fanını ince bir tornavida yardımıyla hareket ettirdim biraz da.Birkaç kere aynı işlemi tekrarladıktan sonra düzeldi.
  • Bende Acer 5741G sahibiyim. Bilgisayarın fanı ağır ağır çalışıyordu. Garantiside bitti diye açtım içini baktım. Fan tozdan gözükmüyor. Çıkartıp temizledim laptopda rahatladı bende. Eğer kendin söküceksen tırnaklara dikkat et çok hassaslar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: muzlu puding

    Bende Acer 5741G sahibiyim. Bilgisayarın fanı ağır ağır çalışıyordu. Garantiside bitti diye açtım içini baktım. Fan tozdan gözükmüyor. Çıkartıp temizledim laptopda rahatladı bende. Eğer kendin söküceksen tırnaklara dikkat et çok hassaslar.

    teknik servisine yollarım büyük bir ihtimal fan hiç hareket etmiyor delikten kablo soktum döndürmeye çalıştım ama taş gibi olmuş dönmüyor
  • kontak yağları var onlardan alın fan a sıkın işinizi çözecektir hiç bir entegreyede zarar vermiyor
  • benimki de crea minic. öyle saçma bir soğutma yapmış ki adamlar fan boş yere çalışıyor nerdeyse. ve hiç susmuyor allahın cezası. bazen öyle sinir oluyorum ki fana kağıt felan sokup durduruyorum.

    şöyle anlatayım. klavye altında üst kapak demirine pad ile ekran ve işlemciyi temas ettirmişler. fan sol köşede boş yere çalışıyor. öyle soğutuyorsa böyle de yanmaz di mi ( korktu kağıdı çıkarttı )
  • 23 nisan 2010 da almıştım cihazı hala kullanıyorum fan değişimi yaptırdım şimdide hdd bozulmaya başladı.Değiştirme vakti geldi
  • Gençler ben elektrikli süpürge ile tozunu alayım dedim dışından tuttum süpürgeyi bilgisayarı bi açtım fan çalışmıyor.bayağı araştırdım speedfan diye bi program yükledim yine olmadı bende bil açıkken iğne ile çevirmeye başladım bayağı bi uğraştım ama şimdi çalışıyo :)
  • ihsan2434 İ kullanıcısına yanıt
    Çabalamış başarmış :D
  • ARKADAŞLAR YOUTUBE'DA BİR VİDEO İZLİYORUM FAREYİ 2DK OYNATMAYINCA VİDEO DONUYOR OYNATINCA NORMAL DEVAM EDİYOR.AYNI ŞEY OYNATMAYINCA FAN DEVREYE GİRİP İŞLEMCİ KENDİNİ SOĞUMAYA ALIYOR NEDEN ACABA _?
  • Zart zurt hort diyerek konuyu hortlatıyorum. Geleceğe yatırım olarak yazıyorum bu mesajı. Benim gibi laptopun içini hiç açmamışsanız denemeyin tanıdığınız varsa ilk tanıdığınıza ( ki o da teknik konuda 10 Üzerinden En Az 9sa ) tanıdığınız yoksa servise veya laptop tamircisine götürün. Bugün kendi başıma zar zor içini açtım/açamadım misali birşeyler yaptım. Fanı temizliyecek kadar yani. Temizledikten sonra tekrardan kapadım. Ama bilgisayar açılmadı. Sonra tekrardan açtım oynattım birşeyler yaptım, kapadım akabinde. Sonra Laptop açıldı ancak dönmeyen fanı temizlememe rağmen dönmedi. Bıçağın ucuyla çevirmeye çalıştım tam çevirdim çalışmaya başladı şuan sorunsuz. Ama siz siz olun bu strese girmeyin, gidin 20 lira verin yaptırın
  • Bende acer aspire kullanöcösıyım sorununuz tozdan kaynaklıdır o derece toz dolmuş yani hemen temizlet

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: omeeeer54

    Bende acer aspire kullanöcösıyım sorununuz tozdan kaynaklıdır o derece toz dolmuş yani hemen temizlet

    Hocam benim cihaz mefta oldu coktan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Noodu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: omeeeer54

    Noodu

    Deney yaparken anakarta aşırı voltaj sonucu pc yandı
  • Fink Ployd kullanıcısına yanıt
    benim başımada geldi senin dedğin gibi yaptım taki bir araya kadar daha sonra yine ısınmaya başladı en sonunda laptop un altını açtım fan toz içinde yüzüyormuş tozu hepsini temizledim laptop şuan biraz rahat
  • sanal zeka S kullanıcısına yanıt
    2 ay sonradan HP'ye gittim. Yetkili müşteri temsilcisi komple fanın değişeceğini söyledi ve 300 TL civarı bir fiyat çıkarmıştı. O kadar para vermeye hiç gerek yok yeni bilgisayar alırım dedim ama şansıma çocuk iyi birisi çıktı ona basınçlı hava basarsak düzelebilir dedi. Yalnız fanda kılcal çatlaklar olduğunu ve basınçla fanın kırılması durumunda sorumluluk kabul etmeyeceğini de belirtti. Ben de tamam dedim, basınçlı hava ile temizledi ve yaklaşık 10 aydır sorunsuz bir şekilde kullanıyorum

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.