Şimdi Ara

Laptop ekran kartı yükseltilebilir mi ? yada harici ekran kartı takılabilir mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
7.113
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar toshiba satellite L875 model laptopum var.
    8GB ram, intel i5 3230m işlemci, AMD Radeon HD 7600M ekran kartı var.
    bilgisayarım 5 senelik olmasına rağmen çok iyi çalışıyordu LOL oynarken düşük grafiklerde 200-300 FPS alıyordum.
    Yazın istanbulda sıcaklarda bilgisayarı birazda zorlamamla ekran kartı yandı. tamirciye verdim yenisini taktık dediler 1 hafta sonra yine mavi ekran verdi, tekrar yolladım tekrar yaptılar. 3 aydır kullanıyorum pc çalışıyor lolde oynuyorum ancak pc biraz ısınınca fps 30-40 lara düşüyor savaşın ortasında çok kasıyor ve bu beni delirtiyor. öğrenci olduğum için yeni pc alma şansım yok. internette videolarını görüyorum hep adamlar harici ekran kartı takıyolar laptoba. böyle bişey yapabilir miyim. yada düzeltmenin bi yolu var mıdır biraz masraf yaparak düzeltebilir miyim?



  • İyi bir tamirci duzeltir ama bu donanimda bir makineye ekran karti dahili olarak takabileceginizi sanmam. Ancak harici olanlar var evet alip denenebilir genelde ekran kartinin performansini tam olarak veremediginden yakiniliyor bu sekildeki kullanimlarda. Dahasi islemciniz de guncel bir model olmadigi icin ne denli verim alirsiniz bilinmez.



    Dedigim gibi ya iyi bir tamirci ile ekran kartinin ve anakart baglantilarini tamir ettireceksiniz. Ya da makinayi da elden cikarim 2.elden 1500-2000 liralik bir sistem alabilirsiniz. Oynadiginiz oyun lol olunca 1500 liraya alacaginiz bir masaustu bile mevcut notebook'un calisir halinden daha fazla perfirmans verebilir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • teşekkürler yorumunuz için en iyisi şuanda okuduğum şehirde iyi bi teknik sevis araştırayım ve durumu onlara anlatayım bakayım ne diyorlar.
  • Harici ekran kartı takabilirsin mümkün ancak ekran kartı power supply ve ara aparat maliyeti sebebiyle pek mantıklı olmayabilir zaten %100 verimli de çalışmaz.

    eğer elin yatkınsa laptopı sök soğutucu fan kısımlarını temizle macunları yenile. Anakarta uyumlu daha üst bir işlemci ile işlemcini değiştir. Laptop'ı masaüstünde tutma altına düzgün kaliteli bir soğutucu al.

    Model kontörlü yapmadım ama bir de ssd takarsan (120gb bile 300tl şu an aşırı pahalı) ısı miktarını düşürmüş olursun ve bilgisayar büyük oranla kendine gelir.

    İlk yapacağın fan temizliği macun yenileme ve kaliteli laptop soğutucusu almak.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.