Şimdi Ara

laptop çok ağır çalışıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
305
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba herkese. Bilgisayarım son 1 aydır müthiş ağır çalışıyor. Açılış ve masaüstünün kullanıma hazırlanması neredeyse 2-3 dakika sürüyor. Başlangıçta çalışan neredeyse herşeyi kapattım. Buna rağmen, örneğin laptop masaüstü geldikten sonra chrome a tıklamam ve google sayfasının açılması tam 1 dakika sürüyor. bu, başta da öyle sonra da yine aynı şekilde. bilgisayarım 4 yaşında yani bu kadar hantallaşacak kadar eski değil. markası da asus. 6 GB ram, 1 TB dahili harddiske sahip. Aşağıda masaüstü açıldıktan sonraki görev yöneticisi performans değerlerini paylaşıyorum. SizCe bu ağırlığın nedeni ne olabilir? Klasörlerin bile açılması 15-20 saniye sürüyor.



    laptop çok ağır çalışıyor


    laptop çok ağır çalışıyor





    laptop çok ağır çalışıyor





    laptop çok ağır çalışıyor







  • Windows'tan olabilir. Format at. HDD yerine ssd alırsan farkı hissedersin. Ayrıca tarayıcıda mutlaka reklam engelleyici olsun.

  • "Sorun"unuzun sebebi HDD'dir. Bu bir sorun değil, olması gerektiği gibi çalışıyor bunu belirtmek isterim.


    Superfetch(HızlıGetir), SearchIndexing gibi hizmetleri devredışı bırakırsanız biraz daha hızlanacağını fark edeceksiniz. SSD'ye geçerseniz sorundan tamamen kurtulacağınızı düşünüyorum.


    Bilgisayarınız yavaş çalışırken, HDD kullanımının tavanda olduğunu, işlemci kullanımınızın neredeyse olmadığı ve işlemcinin kendini tasarrufa alıp frekans düşürdüğünü görmüş olmalısınız.



    ŞİMDİ, gelelim düşük ihtimal verdiğim ama yine de yaşanma ihtimali olan bir konuya. Bu tavsiyemi, sorunun işlemci kaynaklı olduğunu düşünerek veriyorum.


    Asus bir dizüstü bilgisayarda BATARYA arızasından kaynaklı açılmama sorunu yaşanıyordu. Bataryayı çıkarttım. Bilgisayar çalışıyordu fakat, işlemci kendini limitliyordu. ThrottleStop kullanarak bu sorunu aşmayı başardım.


    Bilgisayarınızın işlemcisinin ısınmadığından emin olduktan sonra(CPU-Z gibi yazılımlarla kontrol edebilirsiniz.) ThrottleStop yazılımını kullanmayı deneyebilirsiniz.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.