Şimdi Ara

Laptop Alırken Windows İçin Verdiğiniz Parayı Geri Alın!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.019
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yeni satılan bilgisayarlarla birlikte "dayatılan" Windows işletim sistemini kabul etmek zorunda değilsiniz.

    Pardus Kullanıcı Derneği başkanı ve aynı zamanda Linux Kullanıcıları Derneği üyesi Av. Karslı'nın açtığı davada mahkeme kararı açıklandı. Mahkeme, işletim sistemi parasının iade edilmesine karar verdi. Karar emsal teşkil edeceğinden artık almak istemeyen hiç kimseye Windows işletim sistemi dayatılamayacak.

    Tekrar tekrar dava açmanıza gerek yok.
    Bilgisayarı olduğu şekliyle satın alıp, kurulumunu yapmadan 7 gün içerisinde mahkeme kararıyla ilçedeki tüketici hakları komisyonuna gitmeniz yeterli.


    Kaynak :http://www.socialnewsturkey.com/2009/12/14/bilgisayarda-windows-vergisine-mahkeme-dur-dedi/
    Kaynak :http://www.fazlamesai.net/?a=article&sid=5386



  • mahkemeye bedavamı başvurluyor...harç parası pul parası cart parası curt parası bide uğraşıyorsun.. işletim sisteminden pahalıya geliyor..davayı açan kişi avukat olduğu için ucuza halletmiştir..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: halloven

    mahkemeye bedavamı başvurluyor...harç parası pul parası cart parası curt parası bide uğraşıyorsun.. işletim sisteminden pahalıya geliyor..davayı açan kişi avukat olduğu için ucuza halletmiştir..


    hocam mahkemeye başvurmuyorsun tüketici hakları hakem heyetine( sanırım adı buydu) başvuruyorsun kredi kartı aidatlarını geri alırken olduğu gibi 6 liralık posta pulu ve bir dilekçe bütün masraf bu
  • Bilgi için teşekkürler, yakın zamanda laptop almıştım, ama bundan sonra sı için kullanılabilir.
  • 27 Ekimde almıştım
  • 1 ay içinde olsaydı keşke :( 30 aralık gibi almıştım laptop :(:(
  • bu konu ile ilgili bir bilgi olustumu arkadaslar, mahkeme karari ornegi falan varsa nasil temin ederiz, Dun laptop aldim ve sirf bu konu icin cihazi daha hic acmadim. icindeki windows 7'nin parasini iade almak istiyorum cunku kullanmayacagim ama yol yordam bilmiyorum. icinden cdikan win7 dvd'sini firmaya iadeli tahattutlu gondermem gerekiyor sanirim ama yaninda birde mahkeme kararindan bir ornek koysak daha iyi olacak. Adamlar zaten kabul etmeyecektir ama bu seferde tuketici haklari mahkemesine giderken o karardan bir kopyada onlara gondermemiz daha iyi olur. Bilgisayar evde oylece duruyor, Su anda neler yapmam lazim, bilgiye ihtiyacim var, bu sekilde parasini alan varsa yol yordam anlatirlarsa sevinirim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.