Şimdi Ara

LAPTOP'a SU DÖKÜLDÜ YARDİM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
2
Favori
63.986
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba.

    5 dk önce laptopuma yarim bardan çay döküldü :S. dökülür dökülmez ters çevirdim makinayi hemen kapattım iyice kuruladim tuş takımlarını.

    sonra tekrar çalıştırdım suanda herhangi bir problem yokmuş gibi çalışıyor. servise götürmeme gerek varmı veya ne yapıcam bilemiyorum daha yeni almiştim laptopuda bişey olurmu sizce yardimci olun lütfen elim ayağima dolaştı.

    Laptopun sağ tarafina döküldü onuda belirteyim
    şimdiden teşekkürer



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RuiNatioN -- 27 Kasım 2008; 19:42:15 >



  • Şöyle söyleyeyim bir kere ne olursa olsun sorun çıktığında servise götürdüğünde garanti dışı olacağı için yüklü bir meblağ isteyeceklerdir tamirat için. Ayrıca servis su döküldüğünü illa ki tesbit eder, o yüzden dua et sorun çıkmasın...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: visceroid

    Şöyle söyleyeyim bir kere ne olursa olsun sorun çıktığında servise götürdüğünde garanti dışı olacağı için yüklü bir meblağ isteyeceklerdir tamirat için. Ayrıca servis su döküldüğünü illa ki tesbit eder, o yüzden dua et sorun çıkmasın...


    inşallah bişey olmamıştır. çalışıyor şuanda sorun yok. çalışmaya devam etsin değilmi çalışırken herhangi bir problem olmaz sanırım ?
  • İçinde su kalmadıysa sorun yok, inşallah iyice kurutmuşsundur...
  • bence çalıştırma ters çevir ve nemini alacak bir ortama bırak en azından bir gün.. tam kurumasını nemini almasını sağla aksi taktirse oksitlenme yaptığı zaman ilerdede sorun çıkarabilir bence.. pirincin içine bırak dicem ama laptopta koyulmaz ki klavyeyi sökmek basit olur ben olsam klavyeyei söker kuruturdum fön makinası falan tutma farkında olmazsın tuşlar erir
  • bi tepsiye laptobu açarak üzerine tül ser ve komple pirinçle kapla 2-3 kg pirinci dök 1-2 gün bekle pirinç nemini emer tülde içine bişey kaçmasını engeller. sonra aç kullan.
  • Geçmiş olsun,biraz dikkat.
  • doldur bi bardak daha. ama soğuk olsun...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: esenkoylu

    bi tepsiye laptobu açarak üzerine tül ser ve komple pirinçle kapla 2-3 kg pirinci dök 1-2 gün bekle pirinç nemini emer tülde içine bişey kaçmasını engeller. sonra aç kullan.

    aklıma direkt pirinc geldi gayet mantıklı ve etkili bi çözümdür ama tusların arasına kacar diye düşünmüştüm arkadas onunda cözümünü söylemiş..
  • A6VM e az bir miktar (çeyrek kadeh kadar diyebilirim) şarap dökülmüştü. Touchpad e ve space tuşuna geldi. Touchpad haliyle geçirmedi sıvıyı ama space in oradan içine girdi aletin ve o dakikada klavye kafayı yedi. Ekrana kendi kendine yazılar yazdı, hiçbir komutu dinlemedi vs. Kuruttum temizledim ertesi gün açtığımda klavye çalışmıyordu. Usb klavye ile kullanmaya devam edip aylar sonra elime para geçince 110 liraya (2007 kasımda) serviste yeni klavye taktırdım

    Şahit olduğum başka bir olayı da aktarayım. İşyerinde Dell Inspironun bi modeline arkadaş saolsun yarım şişe su dökmüş. Döküldüğünü saatler sonra farkettik. Aleti havaya kaldırdığımızda süzgeç gibiydi, içerisinden sular akıyordu. Olduğu gibi içine işlemişti ve saatlerce sıvı teması olmuştu. Güzelce temizledik (içini felan açmadan tabii) klimada kuruttuk Ve bi açalım bakalım nolmuş dedik? Alet ilk gün ki gibi çalışıyor. Hiç birşey olmamıştı arkadaşlar :D Aylarca kullanıldı tık yoktu alette

    Bu iki deneyimle kıyaslarsak aleti güzelce temizlemiş, kurutmuşsan ve o anda birşey olmadıysa herhalde daha sonra bir sorun çıkmaz.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: esenkoylu

    bi tepsiye laptobu açarak üzerine tül ser ve komple pirinçle kapla 2-3 kg pirinci dök 1-2 gün bekle pirinç nemini emer tülde içine bişey kaçmasını engeller. sonra aç kullan.


    elin yatkınsa aletin tamamını parçalara ser tepsiye, sonrada bu yöntemi uygula. ben telefona su dökülünce aynı yöntemi en az 3 gün uyguluyorum.
  • ilginç bi teknik ve işe yarıyor görünüyor aklımın bir yerine hemen not ettim.
    Son durum nedir çalışıyormu sistem?
  • arkaslar selam
    ayni sorun bendede var. notebook uma bir bardak su döküldü. hemen ters cevirdim kuruladim vs...devamli usb klavye kullandigim icin birseyin farkina varmadim. notebook calisiyor. günler sonra birkac tusun klavyede calismadigini fark ettim. (N.M.H.J.Z ve U) ilk sorum bu durum teknik serviste anlasilir mi? yani su döküldügü. ikinci sorum ise olaydan günler sonra bu pirinc macerasina girmemmin bir faydasi olurmu? yepyeni makineyi pirinc in icine sokmadan sormak istedim
    tesekkürler
  • Pirinç nemi alır ama içinde oksit oluştuysa pirinç fayda etmez ve servis bunu anlar. Onun için yapabileceğin tek şey bilgisayarı söküp fırça yardımıyla saf alkol ile temizlemendir.
  • notebook firmaya ait. yepyeni.hp elitebook. bu yüzden icini acabilecegimi pek sanmiyorum. cok büyük bir firmada calisiyorum. eminim yenisini vereceklerdir. fakat yinede kendim su olayini söyleyip söylememe noktasinda kararsizim. benden parasini isteyeceklerini sanmiyorum fakat yeni baslayan birisi olarak firmada su döken sakar bir calisan sabikasini almak istemiyorum. pirinc olayini yinede denemek istiyorum bu aksam klavyeye bir torba pirinc dökmeyi planliyorum.sabaha kadar bakalim ne olcak.klavyede tuslar arasi cok bosluk olmadigi icin arasina pirinc girecegini pek sanmiyorum...

     LAPTOP'a SU DÖKÜLDÜ YARDİM



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beterman -- 6 Aralık 2011; 18:21:10 >




  • Aynı sorunu bende yaşıyorum birkaç gün önce Num Lock kısmına enter ve + tuşunun altına kola dölüldü

    o an ters çevirdim sildim falan ama sanırım içeri kaçmış olacak ertesi gün açtıgımda t+b y+n space+silme ve birkaç tuş daha birleşmiş sanki t veya b ye bastıgımda tb olarak çıkıyo oyunlarda falan sıkıntı yaşamıyorum tam emin değilim ama uzun süre çalışınca düzeliyo bunun bi çözümü varmı pc ısınınca içindeki şeker eriyip etkisizmi kılıyo anlamadım

    yardımcı olursanız sevinirim

    Lenova G570
  • Benim lenovo markali laptobumun F tuslarinin oldugu noktaya yarim bardaktan daha az cay dokuldu. Hemen pesete koyup bataryayi cikarttim ama ters cevirmek pek aklima gelmedi. Aradan yaklasik 1 saat gectikten sonra calistirmayi denedigimde acilma sesi geldi. Ama acilir gibi olduktan ve ekranda gelmeden takrar kapandi. Ben de hemen bataryayi takrar cikararak ruzgar alan bir yere koydum ve beklemeye basladim. Sizce laptobu calistirmaya calismam laptoba buyuk zarar vermis midir ve bu durumdan sonra kurutmaya calismamin bir faydasi olur mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • laptopa su döküldü benimde hemen pilini çıkardım sildim güzelce.1 saat sonra aman bişey olmamıştır diye açtım laptopu 5 dakika sonra ekran titremeye başladı tuşlarda farklı basıyordu yani s ye basıyorum soru işareti yapıyor.hemen pili çıkardım 2 gün kuruttum 2 gün sonra açtım herşey normal görünüyordu 3-4 gün sonra tuşlar sapıttı "8" tuşuna basınca "(" işareti çıkmaya başladı shift alt ctrl falan kar etmedi sonrada bilgisayardan diitt düüt sesler gelmeye başladı.giriş parolamda harf ve rakamlardan olduğu için bilgisayarı bile açamadım. sonra f4 yapıp format atıp önce paraloyı kaldırdım.bu seferde internete girmiyordu zira onunda şifresinde rakamlar vardı.sonra 8-10 kez format attım sonuç aynı mecbur servise vericem derken klavyeyle oynarken birden 8 tuşu çalıştı diğer rakamlarda. tek yaptığım şuursuzca rastgele tuşlara basmaktı. ama bunun kalıcı bir çözüm olduğunu sanmıyorum sesler de kesildi şu an diit düüt sesleride yok herşey normal gibi ama hep bir tereddüt var ben de.




  • Benimde az önce başıma geldi. Döküldüğü andan sonra hafif bi yanık kokusu geldi hemen ters çevirdim bataryasını falan çıkardım fön makinesi ile kuruttum. Sizce bi sıkıntı çıkarır mı yanık kokusu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İmdat hiçbir tutum çalışmıyor
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.