Şimdi Ara

LANET OLSUN!!!!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
96
Cevap
0
Favori
1.235
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Çok seviyoruz hazıra konmayı... Hep birileri pişirsin biz yiyelim. Lokanta gibi aynı, ahçı yemeği 1 ytl ye mal eder sana 5 ytl ye satar.. Herşey bunu gösteriyor.. Defalarca zamanımı harcayıp bu ülke için bişeyler yapmaya çalışan Türk Oyuncuları için birşeyler yapmaya çalıştım ama nafile... Bir kaç duyarlı kişiden başkası yok! Ya NFS2 hız rekoru, ya fifa bilmem ne turnuvasi... Sizce günümüz şartlarında oyun sektörü çok mu önemsiz? Yanılmıyorsam 50 milyar dolarlık bir piyas bu ve biz hiçbir şekilde pay alamıyoruz!!! Siz halen Need For Speed Tartışın! Bu sayede sadece oyuncu olacaksınız baska birsey degil... Etkisiz, tepkisiz, uyusmus bir toplum olmusuz. Ama cogunluga benzemeyecegim.. Sizinle olmayacak ama sizsiz devam edecegim yoluma...

    Ve son kez "Türk Oyunlarına Destek Verin"



  • Kesinlikle Haklısın
  • Çok haklısın bende istiyorum türk oyunlarına destek verilmesini ama türkiyede oyun sektörü hala gelişemedi
  • haklısında baba varmı türk oyunu .. bilmiyom ki.. varsa orjinalini alırız .elbet
  • Fena dolmuşsun sen ya.

    Türk oyunlarına destek adlı konuyu okudum ama hala yapım aşamasında olan bir oyuna nasıl destek olabiliriz ki. İmzaya oyun linki koymakla bir yere varılmaz kanaatindeyim.
    Bir oyun yapsınlar çıksın. İyi ise hakkını veririz. Kötüyse de eleştiririz.

    Benim uyuz olduğum, bu türk filmine destek türk oyununa destek konularında bazı arkadaşların ve de sektörde olanların körü körüne destek vermemizi beklemesi. İyi yapılan şeye ödül verelim ki. İşi yapamayanlar piyasadan çekilsinler.

    Film sektöründen örnek vereyim. Alakasız demeyin. Film sektörüde oyun sektörü gelişmeye çalışan piyasalar. O yüzden aralarında bağlantı kurmak pek saçma değil. Neyse, en son Ferhan Şensoy'un filminin galasında bir aktör filmi izleyin türk sinemasını destekleyin dedi. Kötü olmuşsa ben de beğenmemişsem yine de bu akla hizmet sinemaya gidiyorsam ben o sektöe iyilikten çok zarar yapıyoum demektir. Adamlar tembelliğe bırakıp bir zamanların çamlıca sineması gibi nasıl olsa bunlar her önlerine atılanı izliyo diye saçma sapan filmler yapmaya başlarlar.

    Benim bildiğim Mevlut Dinç'in projesinde mali soun yok. Çalışmalar iyi gidiyo deniyordu bir sitede. Ben de merak ediyorum nasıl olacak. Ama önce bir elle tutulabilsin bir şey çıksın ortaya. Ondan sonra bizden destek beklesinler.

    Açıkçası sırf türk oyun piyasasına destek olacağım diye kötü yapılmış bir oyunu almam veya reklamını yapmam.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Draugnar -- 14 Şubat 2005, 1:51:42 >
  • Ya bikere bazi oyunlarin hastasi vardir,simdi bu adamlara gelipde su oyunu da oyna diyemesin ki.
    Ben mesala daha hala Diablo 2 oynarim,ve vazgecmemde,aynisi Warcraft icin gecerli.Bu iki oyuna hastayim.
    Ve kimse vazgecdiremez bana.

    Ama türk oyunlari ciksin,oynarim o baska,mesala istanbul diye mmorpg cikacakmis,onu oynarim.
  • Dostum eger daha once yapilmis bircok oyun olsa "oyun ciktiktan sonra "elestiri yapmak tabiki dogru. Ama bizim elimizde bir bebek var, ve o bebek kussa da, pardon ama altina da yapsa bizim bebegimiz o.. Ortaligi dagitiyor, saga sola zarar veriyor diye camii avlusuna mi birakalim cocugu??? Destek oyundan sonra degil once gerekli. Oyun yapan arkadaslarin bizden umudu yok dolayisiyla herhangi bir kaygilari yok, bu nedenle de "ne de olsa alan yok, oynayan yok, ilgilenen yok" diyerek garip bir oyun yapabilirler.. Oysa biz onlara üstlerinde büyük bir sorumluluk olduğunu, çok iyi birşey yapmaları gerektiğini hissettirmeliyiz bu yüzden onları yüceltmeliyiz.. Çok basit mantık.. En tepeye çıkar ve aşağı at bu kadar!! Bu risk ama onun yerde sürünmesini görmekte çok daha asil bir davranış.. Eğer başarısız olurlarsa bu kez arkalarında destek olmadığını bileceklerinden böyle bir riske girmeden iyi şeyler üretilecektir..
  • Aslında herşey birbiriyle bağlantılı. Ülkede bana adam gibi bir sektör göster tamam dicem. 1 tane bile adam gibi sektör yok! Oyun gibi emek, sabır, teknoloji, altyapı, iyi eğitimli insan isteyen bir sektöre yatırım yapmak şu an ülkemiz için oldukça lüks. Ha sakın yanlış anlama. en öncelikle yazılım sektörünün ele alınmasından yanayım. Sonuçta ilk olarak oyunlar değil sistem yazılımları yazıldı. Yanlışım veya eksiğim varsa düzeltin...
  • Siz merak etmeyin,baksana herkes Türk-Modlari kurup oynur.Her bildigim oyunda bu.Yani bu oyunlar bi ciksin,ve ortalikta dagilsin herkes oynar.
  • yaw türkiyede oyun sektörü yok deyip oturmamak lazım bir kaç gönüllü arkadaş tutmuşlar işin ucunu Allah razı olsun destek olmak lazım hiç bişey yapamıyosanız bi email atıp tebrik edin yaw hakzılık ediyosunuz emeğe saygısızlık etmeyin kaliteyide yakın zamanda beklemeyin ilk çıkan prince of persia 3d rezalet bi oyundu ne oldu sonra adamlar uğraştı çıkardılar 3 sene içinde 2 tane prens yeryerinden oynadı bizim sektörde gelişecek yavaş yavaş sabredin
  • ya baba dolmuusnda ben gunlerdir ayni forumlara bakiyom
    forum basliklari
    1-en baba oyun hangisi
    2-en guzel oyun hangisi
    3-bu yilin en guzel oyunu hangisi
    4-en iyi oyun hangisi
    5- nfs hiz rekorlari
    6-nfs arabalariniz
    7-su oyunda nasil hile yaparim
    8- save dosyalari warmi
    bunlarin yani turk oyuncularinin %90 sinin orjinal oyun almadigini hic bir piyasa destek wermediklerini seninde buna dahil oldugunu benimde sikildigimi solemek isterim we bu forumda oyun bolumune dogru duzgun birsey yazan oldugunuda sanmiyorum ama hayat bole hicbirimiz bisi yapmiyoruz aslinda
  • Evet cok dogru sizden oturup kod yazmanizi isteyen yok ki arkadaslar. Diablo'nun dedigi gibi sayfalarina bi girin inceleyin gerekirse mail atip durumun ne oldugunu sorun, onlari biraz yureklendirin. Hersey maddiyat degildir bunu unutmayin. Canakkale savasinda biz cok az kisiydik ama gecemediler. Yalniz olmadiklarini bilsinler, oyunu gercekten bekledigimizi bilsinler ki onlar da iki elle sarilsinlar.

    Flava arkadasimiz da 1 tane adam gibi sektor yok diyor, alt yapi yok diyor vb.. Cek cumhuriyetinin alt yapisi, teknolojisi bizden iyi miydi ki adamlar Serius Sam gibi tum dunyada belli bir yer edinmis oyun yapabildiler. Biraz yurek, biraz cesaret... Arkadaslar cok buyuk bir pasta bu, hepimiz nasiplenelim... Biz sagda solda turkce patch aramadan oyun oynayalim.. Birakalim almanlar bizim urettigimiz oyuna almanca patch yapmakla ugrassinlar:):)
  • Kabuto,

    Şimdi "sadece türkler böyle yapıyor" diyerek işin içinden çıkamazsın lakin sahtecilik ve kopyacilik isinin piri biz degiliz ruslar ve fransizlar. Torrent sayfalarina bakarsan her filmin, her software'in, her oyunun muhakkak fransizca versiyonlari cogunluktadir.. Daha once baska bir yerde de yazdim yine yaziyorum. Onemli olan lisanslli kullanim degildir.. Bu ayni spor kuluplerininin seyirci gelirine benzer. Artik cagimizda onemli olan reklamdir. Mesela Eminem'in mp3 ünü indirmen sence eminem'in kazancını olumsuz mu etkiliyor... Kesinlikle hayir, sen onun reklamini yapmis oluyorsun..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: OstotheK

    Evet cok dogru sizden oturup kod yazmanizi isteyen yok ki arkadaslar. Diablo'nun dedigi gibi sayfalarina bi girin inceleyin gerekirse mail atip durumun ne oldugunu sorun, onlari biraz yureklendirin. Hersey maddiyat degildir bunu unutmayin. Canakkale savasinda biz cok az kisiydik ama gecemediler. Yalniz olmadiklarini bilsinler, oyunu gercekten bekledigimizi bilsinler ki onlar da iki elle sarilsinlar.

    Flava arkadasimiz da 1 tane adam gibi sektor yok diyor, alt yapi yok diyor vb.. Cek cumhuriyetinin alt yapisi, teknolojisi bizden iyi miydi ki adamlar Serius Sam gibi tum dunyada belli bir yer edinmis oyun yapabildiler. Biraz yurek, biraz cesaret... Arkadaslar cok buyuk bir pasta bu, hepimiz nasiplenelim... Biz sagda solda turkce patch aramadan oyun oynayalim.. Birakalim almanlar bizim urettigimiz oyuna almanca patch yapmakla ugrassinlar:):)


    Çek cumhiriyeti örneğin anlamsız. Eğer istisnalar devamlı olsaydı onlara istisna demezdik. Bilmem anlatabildim mi? Söylediklerine katılmıyor değilim. Hepsi doğru ve de haklısın. Fakat ben birazda bulunduğumuz durumdan bahsettim. En azından topic rutinlikten kurtulsun diye...
  • Bu forumdaki yeni türlerin üremesiyle alakalı bir durum, sticky lere hiç bakmadan yada forumu gezmeden girişiyorlar "Yeni Konu" tuşuna, kaç defa uyarıldılar , kaç defa topicler silindi yok! inatla açıyorlar boyuna aynı topicleri ardı ardına, herkesde bu post aşkı varken bunu önlemenin yoluda yok zaten...
    Çeklerin olayı farklı, adamlarda ya belli bir potansiyer vardıda yurtdışına çıkmıyordu, yada milletcene seferber oldular, çünkü yanlış bilmiyorsam Sam in dışında Mafia , Operation Flashpoint ve şimdi de STALKER , çek yapımı oyunlar.
    2.ülke örneğide Hindistandır heralde, bilenler bilir zaten, adamlar yemeyip içmeyip kod yazıyorlar heralde.
    Biz Türkiye olarak , çoğu şey gibi PC sektöründe de geç kaldık ama bizim burada bağırışlarımı nereyi ne kadar etkiler diye düşünmeden de edemiyorum, türkiyenin geneli PC kullanıcılarını öcü yada çocuk olarak görmeye devam ediyor, internet kafelerde oyun oynanması yasaklanıyor ve daha birsürü ıvırzıvır ayrıntı...
    Yurdum insanı daha bilgisayarı bilmiyorki oyuna destek versin, kısaca işimiz çok zor.
  • Kolayı herkes yapar ama dostum, önemli olan zoru başarabilmek. Herkes kolay olmadığını biliyor. Forumlar tartışma ortamlarıdır, bir konu üzerine tartışılır ve sonuca ulaşmaya çalışılır. Forumun felsefesi budur zaten. Oysa burada ki durum tamamen bir gösteriş tutkusu haline gelmiş.. En hızlı ben gittimö, en büyük orduyu ben yaptım, şunun cracki, bunun seriali gibi... Yani oyun üzerine tatışılan bir forum değil, daha çok oyun oynamakla ilgili bir forum burası... Katılan çoğu insan da bu ruhla katıldığı için çok fazla ilerlememiz mümkün olmuyor ve çokm derin bilgi arzeden konular genelde "NFS2 de hız rekoru" konusundan daha da aşağılara düşüyor..

    Bu yazdıklarımı bazı arkadaşlar yanlış anlayabilirler, kimse oyun oynamasın demiyoruz tabiki ama biraz daha elle tutulur çabalar içerisinde olsak. Yoksa hepimiz oyunseveriz...
  • Arkadaşım benim hayatımın en büyük parçarlarından biri PC ve oyunculuk için herzaman yardım etmeye elimden geldiğince razıyım, madem bu forumda birşeyleri başlatmaya çalışıyoruz ;
  • Çok teşekkür ederim Soth... Imzalarda gördüğüm sistem bilgilerinden çok daha etkileyici bir imza oldu. En azından bir amaca hizmet ettiğini düşünüyorum. Ben bir medya kuruluşunda çalışıyorum ve şu an Oyun yapmaya çalışan türklerle ilgili bilgiler topluyorum ve eger imkanlarım el verirse Türk Oyun sektörü ile ilgili paket bir haber yapacagim ve yayınlanması için de çalışacağım.. Muhakkak hepimizin yapabileceği şeyler vardır. Pasif dahi olsa...
  • Len burdayim,imzama bakin,artik bende katiliyorum.
    Türk yapimi oyunlar icin
  • En baştan söyleyeyim, Kabus22'ye asla destek olamam... Oyun tamamen bir resident evil kopyası... Sizce bu oyunu yapmak hazıra konmak değil mi biraz? Oyunun evelden demosunu oynamıştım ve ne yazik ki beğenmedim... Sanki sadece texture'lar değiştirilmiş gibiydi...

    Ama Mevlüt Dinç'in yaptığı herşeyin arkasındayım... Cidden birşeyler yapmak isteyen biri, hem de sıfırdan...

    Bir de Kriz vardı... Asıl beklediğim oyun oydu... Bi ara yapım aşaması durdu ama duyduğuma göre yine başlamışlar... Helal olsun adamlara...
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.