Şimdi Ara

Lambalı Amfi İçin Trafo Saracak Usta

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
434
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Lambalı amfi için güç ve çıkış trafoları sarma konusunda bilgili bir yer tavsiye edebilir misiniz? Ankara'da olursa daha iyi olur. Ama kalite birinci öncelik tabii ki.




  • sanayi bölgelerinde bobinajcılar bulunabilir.

  • Merhaba,

    Güç trafosunu bobinajcılar sarabilir ama her bobinajcı sararamaz makara kalıplarının olması gerekir.

    Çıkış trafolarının sarımı daha farklı push pull veya single ended sarımları boyutları triod mu ultra lineermi olacak Kısacası çıkış trafoların dizaynı çok farklı.Ses almasına alırsın ancak ne kadar sağlıklı olur o meçhul daptör trafosunu da bağlasan ses verirde ...

    Size önerim güç trafosunu yerli temin et çıkış trafosunu dışarıdan iste veya eski lambalı cihazlardan bulabilirsin.

    Kolay gelsin

  • Güç trafosu, tüm sistemin elektriğini karşılıyor galiba,
    peki çıkış trafosu ne işe yarıyor ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amfi Single-Ended tasarım olacak. EKA trafodaki arkadaşlarla görüştüm, bu konunun uzmanını buldum gibi. Aslında trafo sarımlarını da kendim yapmayı planlıyordum ama o kadar çılgınlık yapamayacağımı anladım. Trafoların ağırlıkları itibariyle yurtdışından getirme maliyetleri aşırı yüksek oluyor. Amfi güç trafosu, iki adet çıkış trafosu (sağ/sol hop. çıkışlarını doğru omaj değerinde besleyen trafolar) ve bir adet choke bobinine ihtiyaç duyuyor. Şimdilik bunları Türkiye'den temin etmeyi planlıyorum. Hedefim önce trafo sarımları, sonra devre elemanlarının temini ve bunları güzel tasarımlı bir kutunun içerisinde toparlamak. Devre kartı kullanmayacağım, point to point lehimleme yapacağım. Bunların hepsi 2-3 aya biter diye umuyorum, hayırlısı bakalım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi y-emre -- 20 Eylül 2021; 11:21:53 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: limbesh

    Güç trafosu, tüm sistemin elektriğini karşılıyor galiba,
    peki çıkış trafosu ne işe yarıyor ?

    Lambalar (termoiyonik valve) prensip olarak voltaj kazanımı üzerine dir Yüksek voltajlada çalıştıgı için yüksek empedansa sahiptir tüp çıkışını hoparlörü süremezsiniz bunun için tüp çıkışını empadansını ve voltajını düşürmek için trafolar kullanılır. Lambalı afilerde çıkış trafosu en önemli parçadır. Besleme trafosunu sanayide sardırabilirsiniz ama çıkış trafosunuuzmanı sarmalı

  • quote:

    Orijinalden alıntı: y-emre

    Amfi Single-Ended tasarım olacak. EKA trafodaki arkadaşlarla görüştüm, bu konunun uzmanını buldum gibi. Aslında trafo sarımlarını da kendim yapmayı planlıyordum ama o kadar çılgınlık yapamayacağımı anladım. Trafoların ağırlıkları itibariyle yurtdışından getirme maliyetleri aşırı yüksek oluyor. Amfi güç trafosu, iki adet çıkış trafosu (sağ/sol hop. çıkışlarını doğru omaj değerinde besleyen trafolar) ve bir adet choke bobinine ihtiyaç duyuyor. Şimdilik bunları Türkiye'den temin etmeyi planlıyorum. Hedefim önce trafo sarımları, sonra devre elemanlarının temini ve bunları güzel tasarımlı bir kutunun içerisinde toparlamak. Devre kartı kullanmayacağım, point to point lehimleme yapacağım. Bunların hepsi 2-3 aya biter diye umuyorum, hayırlısı bakalım.

    Çıkış tarfolarını bulabilirseniz ikinci el alın. choke bobin kullanmayabilirsiniz PSU da CLC veya CRC pi filtre kullanabilirsiniz ben kulanıyorum hoparlöre kulağınızı dayasanız gürültü duyamazssınız.





  • rezaki kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler,

    standart transistörlü anfilere göre, fazladan bir parçası ( çıkış trafosu ) daha olmasına rağmen, daha güzel ses veriyor, ilginç.

    Çıkış trafosuna gerek kalmayacak şekilde lambalı anfi tasarlanabilseydi, acaba daha da mı güzel ses verirdi...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi limbesh -- 22 Eylül 2021; 20:55:11 >
  • Sn. y-emre Çıkır trafolarını sardırdınız mı?

    Bende 2 çift besleme ve çıkış trafoları var birtanesi Grundig amfiyı ve preamfiyı kendim yaptım aylardır kullanıyorum çok de memnunumm resimlerini atabilirim. Çıkşl trafosu 5w Triod, pentod ve ultra lineer modda çalışır.

    Diğeri boşta İmperial marka çıkış trafosu 5w Triod ve pentod modda çalışır.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.