Şimdi Ara

Kyoto Animation Bizim İçin Ne İfade Ediyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
1.723
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kyoto Animation Bizim İçin Ne İfade Ediyor?

    Öncelikle konu alıntıdır ve benim çeviri de pek sağlam diyemem. Şimdiden kötü çeviri için kusura bakmayın. Yazı tarihi 2 Ağustos 2019


    Kaynak

    https://myanimelist.net/featured/2288/What_Kyoto_Animation_Means_to_Us


    Yazıdaki spoiler yerleri ayrıca spoiler içine aldım. Ama genel olarak hafif spoiler içerdiğini söylemeliyim. Animeyi bilmeyenin bir şey anlamayacağı bilen için çok anlam ifade eden şeyler...


    18 Temmuz 2019 Perşembe sabahı Kyoto Animation'ın 1 Nolu Stüdyo binasında inanılmaz yetenekli 35 kişinin hayatını alan anlamsız bir kundaklama saldırısı gerçekleşti. Bu olayın hem sektör hem de takipçileri üzerindeki duygusal etkisini açıklayacak kadar güçlü bir kelime yok: Kyoto Animation, anime topluluğundaki en çok sevilen stüdyolardan biridir. En az bir Kyoto Animation animesi görmemiş bir anime hayranı bulmakta zorlanacaksınız. Burada MyAnimeList'te, kendimizi başka hiçbir yerde olmadığı gibi bir anime topluluğu olarak ifade edebiliyoruz - puanlar, incelemeler, favoriler, forum konuları ve daha fazlası aracılığıyla konuşuyoruz. Öyleyse, Kyoto Animation'ın MAL'de bizi nasıl önemli ölçüde etkilediğini ve topluluğumuzun tarihi boyunca çalışmalarına nasıl yanıt verdiğimizi anlamak için bir dakikanızı ayıralım.



    Değer Verdiğimiz Animeler



    İnsanların bir animeyi ne kadar sevdiğini bize söyleyebilecek tek şey verilen puanlar değildir. Standart bir MAL kullanıcısı olarak, profilinizde en sevdiğiniz 10 animeyi görüntülemenize izin verilir, sınırlı alanda seçim yapmak çok zor olabilir. Yüzlerce hatta binlerce tamamlanmış animeye ulaştığınızda bu 10 nokta her zamankinden daha değerli hale geliyor. Bir anime, onu izleyenlerin sayısına kıyasla çok sayıda favori aldığında, bunun ne kadar özel olduğunu anlarsınız. Bu ilkeye göre, beş Kyoto Animation animesine bakalım.


    Kyoto Animation Bizim İçin Ne İfade Ediyor?



    Clannad: After Story



    Bir zamanlar, Fullmetal Alchemist: Brotherhood'dan önce Clannad: After Story, bir süredir MAL'de en yüksek puan alan TV animesiydi. Yaklaşık on yıl geçtikten sonra bile, 8,99 puanla hala 14. sırada saygın bir konumda yer alıyor. Zaman değişiyor ve tarzlar değişiyor, ancak Clannad: After Story, birçoğunun bugüne kadar "hayat değiştiren" olarak tanımladığı, izlenmesi gereken duygusal bir dram. Clannad: After Story'nin devam eden etkisinin çoğu, bizi kendi ailelerimiz ve olgunluğumuz üzerine düşünmemiz üzerinedir. Dışarıda bolca gözyaşı döktüren anime var ancak yılların etksine dayananlar, Clannad: After Story'nin yaptığı gibi kendimiz ve etrafımızdaki şeyler hakkında hissetme veya düşünme şeklimizi değiştirenlerdir.




    Kyoto Animation Bizim İçin Ne İfade Ediyor?


    Koe no Katachi



    2016, Kimi no Na wa., Kizumonogatari serisi, Kono Sekai no Katasumi ni ve tabii ki Koe no Katachi'nin çıkışlarıyla anime filmlerinin altın yılı oldu. Koe no Katachi, pek çok sert temayla ilgilenir: fiziksel engellilik, zorbalık, zihinsel sağlık ve intihar. Hem kurban hem de zorbalık üzerindeki uzun vadeli etki, Shouko'ya benzer durumdaki insanlar için olduğu gibi, şüphesiz pek çok izleyiciye hitap eden Ishida ve Shouko aracılığıyla keşfediliyor. Fiziksel kalitesinin yanı sıra, Koe no Katachi'nin yönetmenliği ve senaryo yazımı, Kyoto Animation'ın saygın ününün bir özelliği olan erkek egemen bir sektördeki kadınlar tarafından yönetiliyordu.



    Kyoto Animation Bizim İçin Ne İfade Ediyor?


    Nichijou



    Nichijou, başka hiçbir şeye benzemeyen absürt bir anime: Slapstick'ten kelime oyunlarına kadar aklınıza gelebilecek her türden komediye sahip, hepsi de tuhaf bir şekilde ilgi çekici bir karakter topluluğuyla ilgi çekici bir yaşam dilimine entegre edilmiş.

    [Slapstick komedi, sanatçıların abartılı ve genellikle dikkatsizce veya mantıksızca hareketler yaptığı bir tür komedi.Slapstick komedide muz kabuğuna basıp düşmek, omuzda taşınan merdivenle insanlara yanlışlıkla vurmak, birine yumruk atmak isterken yanlışlıkla bir başkasına vurmak gibi fiziksel komedi unsurlarına sıklıkla başvurulur. Vikipedi]

    Japonya'da Kyoto Animation'ın diğer eserleri kadar popüler olmasa da, Batı anime topluluğunda, özellikle MAL'de tutkulu bir takipçi buldu. Pek çok hayran, farklı bir stüdyo tarafından yapılmış olsaydı, Nichijou'yu sevecek olsa da, Kyoto Animation'ın görsel kalite mührü olmasaydı, muhtemelen bu kötü şöhret seviyesine asla ulaşamayacaktı. Hızlı tempolu yapısına, absürtlüğü sadece gösteriş yapıyormuş gibi hissettiren bir noktaya kadar yükselten inanılmaz derecede akıcı bir animasyon eşlik ediyor. Ancak bu absürtlüğün animenin başlığı olan "Günlük Yaşam" ı örnekleyen bir basitliği var. Okula gitmek ve trene binmek gibi normal olayların etrafında dönen, birçok kullanıcının açıkça değer verdiği hayata eğlenceli bir bakış açısını gösteren eğlenceli bir zamandır.



    Kyoto Animation Bizim İçin Ne İfade Ediyor?


    Lucky☆Star


    Lucky ☆ Star, Kyoto Animation'ın düşük puan alan çalışmalarından biridir, ancak favori söz konusu olduğunda stüdyonun ve izleyicilerin en sevdiklerinden biridir. Nichijou'nun hiperaktif saçmalıklarına veya Clannad: After Story'nin hassas anlatısına sahip değil, ancak çekici karakterlerle dolu basit eğlencesi var. Komedi, eğlencenin en öznel kısımlarından biridir ve bu diziyi çevreleyen kutuplaştırıcı görüşlerde (en iyi incelemelerinde görülebilir) açıkça görülmektedir. Net bir olay örgüsü veya net bir komedi akışı yok, ancak Lucky ☆ Star'ın basit keyfi, sevimli görselleri ve popüler kültür referansları, onu favoriler arasında üst sıralara yerleştiren güçlü bir niş kitle buldu. Elbette, Lucky ☆ Star'a hoş ve yumuşak kimliğini veren unutulmaz karakterler kadrosu. Aslında, Konata Izumi, Kyoto Animation'ın MAL'da üyelerin favorileri tarafından en popüler karakteridir. (Birçok animeye, mangaya ve oyuna gönderme yapmasıyla gönüllere yerleşti)



    Kyoto Animation Bizim İçin Ne İfade Ediyor?


    Violet Evergarden



    Kyoto Animation'ın ödüllü Violet Evergarden roman serisinden uyarlamasının bir yıldan uzun bir süre önce prömiyer yaptığına inanmak zor. Daha yayınlanmadan çok önce sıcak bir konuydu ve son bölümüne kadar devam etti. Şu anda bile, çok sayıda kullanıcı Violet Evergarden'in yakında çıkacak olan Gaiden uyarlamasını ve devam filmi için sabırsızlanıyor.


    Violet Evergarden ve onun başrol karakteri, basit ama yankılanan bir mesaj sunar: kelimelerde güç vardır. Kyoto Animation, duygusal açıdan zorlu şovlarıyla tanınır, Violet, büyük bir izleyici kitlesine ulaşan, tamamen gerçek aşk ve çaresizlik duygularınıi işleyen ve duygu kavramının kendisine meydan okuyan bir şaheserdir.


    Violet Evergarden, tartışmasız Kyoto Animation'ın sanatsal açıdan en görkemli çalışmasıdır ve saygı duyulan stüdyonun hala yeni zirvelere ulaşabileceğini ve umarız bunu yapmaya devam edeceğini göstermektedir.



    Hatırladığımız Anlar


    Her anime, biz onları tamamladıktan çok sonra bile bizimle kalan göze çarpan bir an veya bölüme sahiptir, ancak Kyoto Animation'ın pek çok çalışması bizi asla terk etmeyecek izlenimler bıraktı. Kyoto Animation'ın şimdiye kadar ürettiği hemen hemen her TV animesi için bunlar, bölüm tartışma başlıklarında ve anılarımızda en yüksek puanı alan bölümler ve anlardır; resimler bin kelime konuşuyor.


    (Yazının devamında 15 tane spoiler resim vardı, nedense resimler spoiler içine alınmıyor. Merak edenler kaynağa gidebilir. En duygusal sahneleri ss almışlar)



    Kurulan Arkadaşlıklar



    MAL'deki ilk 100 karakter arasında bir Kyoto Animation çalışmasından kaynaklanan 7 karakter vardır. Aynı limit olan 10 favoriyle, bu karakterler veri tabanımızda bulunan on binlerce karakterin üzerine çıkarak Kyoto Animation'ın soluduğu hayat sayesinde en değerli ve beğenilen karakterlerden biri haline geldi.


    Kyoto Animation Bizim İçin Ne İfade Ediyor?


    Konata Izumi (Lucky☆Star)



    Otaku olan ve çok tatlı bir karakter olan Konata sevilmez mi? Diğer popüler kültür ilgi alanlarının yanı sıra ero oyunlarından hoşlanıyor, sınavlara son gün çalışıyor ve her "Pok $ #! N" adını verebileceğini iddia ediyor. (ne diyor bilmiyorum :D) Kendinden emin bir aura ve esprili tavrıyla Konata Izumi, takılmak isteyeceğiniz türden bir kız.

    "[Moe] kesinlikle bir şeyden hoşlandığın bir duygu ifadesidir... Eğer terimi doğal olarak olduğu gibi kabul edersen, sen bir otakusun.

    "Bir süredir göğüs eksikliğim için üzülüyorum ama sonra bu oyun" Düz bir sandık bir statü sembolüdür! Nadir bir durum! "Noktası noktasına hem de. Ve bunu düşündüğünüzde, bir talep var, değil mi? Bu da benim değerli olduğum anlamına geliyor!"

    "Yaz tatilinde uzatma alamazsın, ama ödev için bir uzatma alırsın."




    Kyoto Animation Bizim İçin Ne İfade Ediyor?


    Haruhi Suzumiya (Suzumiya Haruhi no Yuuutsu)


    Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    Spoiler mesajınızı gönderdiğinizde gizlenecektir:

    Haruhi Suzumiya'nın etrafında asla sıkıcı bir an olmaz. Bulaşıcı enerjisi ve şantaj alışkanlığı, yoldaşlarını can sıkıntısını yenmek için çılgın planlara sürükler. İlk başta kibirli bir tiran gibi görünebilir, ancak özlemlerini takip etme dürtüsü takdire şayan ve ilham verici hale gelir."Dünyada gerçekten bu kadar çok insan varsa, o zaman sıradan olmayan biri olmalıydı. İlginç bir hayat yaşayan biri olmalıydı. Sadece olmalıydı. Neden ben o kişi değildim?""... Sonuçta, her yıl hedefimiz kendimiz için belirlediğimiz hedeflerin SAYISINI artırmak olmalı!"


    Kyoto Animation Bizim İçin Ne İfade Ediyor?


    Rikka Takanashi (Chuunibyou demo Koi ga Shitai!)


    Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    Spoiler mesajınızı gönderdiğinizde gizlenecektir:

    Tıpkı gözleri gibi Rikka Takanashi'nin de iki yüzü var. Kötülüğün güçlerine karşı savaşan dramatik ama beceriksiz büyücü kadın var ve sonra o dış görünüşün arkasında güvensizliği olan kız var. Bu zorlukları dokunaklı bir şekilde aştığını görüyoruz, ancak ilginç tıknaz tarafı hala eğlencemiz için kalıyor."Böylece nihayet yollarımız kesişti.""Ben kötü efendinin gözüyüm, üye numarası sıfır, Rikka Takanashi!""Gerçekliği patlat, Parçalara ayır, Yok ol ... bu dünya !!" (ingilizcesi gayet iyi duruyordu aslında :))


    Kyoto Animation Bizim İçin Ne İfade Ediyor?


    Houtarou Oreki (Hyouka)



    Bu listede kendisinden önce gelen yüksek enerjili karakterlerin aksine, Houtarou enerjisini korumaya ve mümkün olduğunca az şey yapmaya çalışıyor. Fazla konuşmuyor, ancak içgörülü çıkarımları takdir edilecek. Gözlerden uzak doğasına rağmen, dizi boyunca arkadaşlarına net bir şekilde özen gösteriyor.

    "Tembel değilim, sadece enerji tasarrufu yapıyorum."

    "Kimsenin beni sevmesi umrumda değil. Bu dünyada herkesi eğlendirmek için yaratılmadım."

    "Hayat felsefem şu: yapılması gerekmeyen şeyleri yapma. Yapılması gereken bir şeyse en hızlı şekilde yap.."


    Kyoto Animation Bizim İçin Ne İfade Ediyor?


    Tomoya Okazaki (Clannad)



    Tomoya, babasına ve yaşadığı şehre karşı hep suçluluj duygusu içinde yaşadı, ancak etrafındakilere yardım ederken ona karşı sempatik bir yanı var. Anime için ender görülen bir durumda, gençlikten yetişkine büyümesini, bu süreçte tüm olayları birlikte deneyimliyoruz. Merhamet ve samimi duygularla dolu olan Tomoya, tüm anime karakterlerinin en insani karakterlerinden biridir.


    "Hala yapabiliyorken ağlamalısın. Büyüdüğünde, bazen ağlamak istediğin bir şey olsa bile ağlayamazsın."


    "Neden bu kadar tereddütlüsün? Bu senin hayalin, değil mi? Tam önündeyken tereddüt ediyorsun? Pervasız olmalısın ve elinden geleni yapmalısın!"


    "Bulduğun sürece iyi değil mi? Bir sonraki eğlenceli ve mutlu anları tekrar bulduğun sürece sorun olmaz mı?"


    Kyoto Animation Bizim İçin Ne İfade Ediyor?


    Shouko Nishimiya (Koe no Katachi)


    Çok az sayıda sağır karakterden biri olan Shouko karakteri animeler arasında çok nadir bir karakterdir. Yaşadığı onca şeyden sonra ona eziyet edenler için bile arkadaş canlısı ve kolayca affedicidir. Ancak Shuko'nun öz-değeriyle mücadelesi ve onu gerçekten ilgi çekici bir karakter haline getiren daha sonraki yenilenmesidir. Çoğunlukla konuşamamakla birlikte, etrafındakilerin bilge alıntılarını örneklemektedir.


    Shouya Ishida:

    Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    Spoiler mesajınızı gönderdiğinizde gizlenecektir:

    "O zamanlar birbirimizin sesini duyabilseydik, her şey çok daha iyi olurdu."


    Tomohiro Nagatsuka: "Arkadaşlık hem kelimelere hem de mantığa meydan okuyan bir şeydir."



    Kyoto Animation Bizim İçin Ne İfade Ediyor?


    Mio Akiyama (K-On!)


    Houkago Tea Time'ın diğer üyeleriyle karşılaştırıldığında, Mio en olgun olanıdır. Bununla birlikte, hala bir şeyler yüzünden aşırı heyecanlanmak ve korkmak gibi bir alışkanlığı var. Bas gitar çalıyor çünkü ilgi odağı olmayı sevmiyor, ancak sahne korkusuyla güçlenmeyi başarıyor. Akıllı, kibar ve güzel Mio, K-On! 'Un değerli bir üyesidir.


    "Gerçekçi ol. Ben bildiğin bir bebek değilim. Sonsuza kadar her küçük şeyin beni korkutmasına izin veremem."


    "Yalnızca iki tür rock gitaristi vardır: Jeff Beck ve diğerleri."



    Hayat Tecrübeleri


    Kyoto Animation Bizim İçin Ne İfade Ediyor?


    Clannad, Clannad: After Story, Chuunibyou demo Koi ga Shitai !, Hyouka, Kyoukai no Kanata, Suzumiya Haruhi no Yuuutsu, K-On!, Violet Evergarden, Kobayashi-san Chi no Maid Dragon ve Nichijou.


    MAL'deki en popüler 25 Slice of Life animesinden çarpıcı 10 tanesi (% 40) yukarıda listelendiği gibi Kyoto Animation tarafından yapıldı. Bunu bir perspektiften koymak gerekirse, bir sonraki en yüksek 25'in sadece ikisi.


    Clannad'da, kalbi kırık birinin yeni arkadaşlar ve tanıdık olmayan aşk tarafından iyileştirilmesine tanık olduk.


    Clannad: After Story'de büyüyen bir ailenin değerine ve kırılmaz bağına şahit olduk.


    Chuunibyou demosu Koi ga Shitai! 'De kişinin "sanrılarının" kabul edildiğine ve onunla birlikte gelen duygusal anlayışa tanık olduk.


    Hyouka'da her yerde keşfedilen, kendi hayatımıza yayılan küçük gizemlere tanık olduk.


    Kyoukai no Kanata'da

    Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    iki "lanetli" bireyin yüklerinin birbiri üzerinden kaldırıldığına tanık olduk.



    Suzumiya Haruhi no Yuuutsu'da SOS Tugayı'nın sıradışı karakterlerinin can sıkıntısı tehdidine karşı verdiği mücadeleye tanık olduk.


    K-On! 'Da, destekleyici arkadaşların yardımıyla deneyimsiz bir hayalperestin tutkulu bir kişi haline geldiğine şahit olduk.


    Violet Evergarden'de herkesin kalbinde yer alan ve sadece ortaya çıkarılması gereken kıymetli sözlere şahit olduk.


    Kobayashi-san Chi no Maid Dragon'da, kişi yetişkin yaşamından yorulduğunda bile kendini sevmenin ve arkadaşların değerine tanık olduk.


    Nichijou'da "günlük yaşamların" bile ne kadar heyecan verici ve canlı olabileceğine şahit olduk.


    Doğaüstü varlıklar ve saçma olaylar arasında bile, Kyoto Animation bize bağlı hissedebileceğimiz pek çok ilgi çekici hikaye ve karakter sundu.


    Hiç Unutmayacağımız Duygular


    Kyoto Animation Bizim İçin Ne İfade Ediyor?


    Bu yılın başında MAL'de 150.000'den fazla yorum var. Ancak, aralarında 4132 oyla 1 Numaralı En İyi Oy Alan unvanına sahip tek bir inceleme var ve bu LemonLyme'ın Clannad: After Story hakkındaki dokunaklı yorumu.


    https://myanimelist.net/reviews.php?id=14837


    İncelemenin tamamını buradan okuyabilirsiniz, ancak size açılış sözlerini vereceğim:


    Güldüm...

    Ağladım...

    Hayatımı değiştiren bir şey yaşadım...


    Özetle, Clannad ~ After Story ~ hayatımın geri kalanında yaşama biçimimi etkiledi ve sadece diğer şovların yapacağı gibi yarım yamalak bir şekilde değil. Meşru olarak beni daha iyi ya da daha kötü kararlar almaya yöneltti. Bu anlamda, başka hiçbir anime benim açımdan eşdeğer bir etki vermediği için onun yerini hiçbiri tutamaz.


    Teşekkürler Kyoto Animation. Önümüzdeki yıllarda da kalbimize dokunmaya devam edeceğinizi umuyoruz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maybe4you -- 22 Mart 2021; 12:46:10 >







  • Keşke psikopatın biri tarafından kundaklanmasaydı. Animenin sonraki 20 yılına şekil vericek nice animatörler öldü. Yaptığı işler yaptığı animeler o kadar güzel ki. En iyi stüdyolardan biridir.
  • Are You Hitting On Me kullanıcısına yanıt

    Kundaklayan kişinin stüdyo ile ne ilgisi varmış bilginiz var mı ? Bildiğim kadarıyla stüdyolarda oldukça ağır çalışma koşulları var. Hatta bazı animelerde bu konuya değinmişlerdi. Bununla mı ilgili mesele ?

  • Periah kullanıcısına yanıt

    https://www.animenewsnetwork.com/news/2020-05-27/kyoto-animation-fire-suspect-arrested-after-10-months/.159981


    Novelimi çalmışlar diye yakmış. Kanıt yok bir şey yok. Kaç tane can gitti. Özellikle konuda belirtilen animelerin çoğunun karakter tasarımını yapan adama çok üzüldüm. Bu animeler bu kadar ünlüyse karakterlerinden dolayıdır.

  • Bu arada sinemada izlediğim ilk anime Koe no Katachi'dir. Oldukca duygusal yapımları var.

  • Kyoto denince benim aklıma ilk olarak gelen şey aile üstüne kurulmuş olan müthiş sahneleri. İkinci olarak gelen müthiş müzikleri, son olarak da koca gözlü kawaii karakterleri. <3

    Kyoto olmasaydı büyük ihtimal bu kadar anime izlemezdim. Bana animeleri sevdirdiler sağolsunlar. Arigato.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 22 Mart 2021; 21:55:55 >
  • En iyi stüdyo.Herkes bir nichijou yapamaz

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Periah

    Bu arada sinemada izlediğim ilk anime Koe no Katachi'dir. Oldukca duygusal yapımları var.

    Büyük ihtimal biliyorsun ama yine de söylemek istiyorum. Bilmeyenler de faydalanır. Koe no Katachi one shot olarak çıkmıştı mangası. Yani tek bölümlük. Sonra öyle sevildi ki mangaka devam etti. Ve bildiğimiz üzere Kyoani de bunu mükemmel bir animeye uyarladı...


    Gerçekten de yazıda dediği gibi bir anime sever olup da en az 1 Kyoani animesine denk gelmemek çok çok zor. Hepsi çok güzel ama ben en çok Violet Evergarden izlerken duygulanmıştım. Komedi olarak Nichijou ve Lucky Star güzel olsa da (gerçi onlar neredeyse saf komedi) ben K-On'u çok sevdim. Müziklerini hâlâ dinlerim. Bu arada K-On ile Koe no Katachi'nin yönetmeni aynı. :) Kyoani animeleri arasında Hibike Euphonium underrated olarak kalsa da bence o da çok güzel. Müzik animesi olduğu için en azından K-On severler değerini biliyor. Hibike Euphonium karakterlerini çok iyi işlemişler. Çoğu animede karakter isimlerini unuturum ama Hibike'de Asuka karakterini unutabileceğimi sanmıyorum.. Ben hâlâ Hibike'nin 3. sezonunu bekliyorum. Mangası da yok ki okusak. Novel yapımı anime. Repliklerin kalitesi zaten oradan geliyor.


    Kyoani seni bekliyoruz, sen kaliteli eserler vermeye devam et, biz bekleriz...





  • maybe4you kullanıcısına yanıt

    Bilmiyordum açıkçası. Bu açılan konu olsun verilen bilgiler olsun gerçekten forum kalitesinin üstünde. Forumda keşke bu tarz konuların altını doldurabilecek daha fazla insan olsa...


    Bu konunun üzerine myaninelistten Kyoto Animation başlığından kaç anime izlediğime baktım. Sadece 4 seri izlemişim, iki tanesi pek duyulmamuş ortalama yapimlar.

    - Koe no Katachi

    -Suzumiya Harui

    -Amagi Brilliant Park

    -Musaigen no Phantom World


    Genelde uzaktan bakınca beni hiç ama hiç çekmeyen fakat izlediğimde hoş vakit geçirten animeler yapıyorlar. Geri kalan animelerinin çoğu da arşivimde yıllardır izlenmeyi bekliyorlar... (Kalbimi kıracak animeleri izlemekten kaçmaya çalışıyorum mümkün olduğunca bu aralar... )




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 25 Mart 2021; 11:41:31 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Periah

    Bilmiyordum açıkçası. Bu açılan konu olsun verilen bilgiler olsun gerçekten forum kalitesinin üstünde. Forumda keşke bu tarz konuların altını doldurabilecek daha fazla insan olsa...


    Bu konunun üzerine myaninelistten Kyoto Animation başlığından kaç anime izlediğime baktım. Sadece 4 seri izlemişim, iki tanesi pek duyulmamuş ortalama yapimlar.

    - Koe no Katachi

    -Suzumiya Harui

    -Amagi Brilliant Park

    -Musaigen no Phantom World


    Genelde uzaktan bakınca beni hiç ama hiç çekmeyen fakat izlediğimde hoş vakit geçirten animeler yapıyorlar. Geri kalan animelerinin çoğu da arşivimde yıllardır izlenmeyi bekliyorlar... (Kalbimi kıracak animeleri izlemekten kaçmaya çalışıyorum mümkün olduğunca bu aralar... )

    Hort oldu ama güzel konuymuş +1 diyorum.





  • Madımak oteli ile aynı anlamı ifade ediyor...

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.