Şimdi Ara

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin tanınmaması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
215
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Neden kardeş(!) dediğimiz Azerbaycan KKTC’yi tanımıyor. Neden tanıtamadık dünyaya.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >



  • türk olduğumuz için tanımadılar.

  • Çünkü orası 1960ta kurulan devletin toprağı. Kıbrıs cumhuriyetine 3 ülke garantördü Türkiye müdahale etti. Müdahaleye ses etmediler. Ancak burayı böl devlet kur demediler. Zaten devlet oraya ayrı bir devlet kurmak için müdahale etmedi olaylar farklı ilerledi. Kurulan devleti BM tanımadı. Azerbaycan falan da tanımaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Niye tanısınlar ki, sen oraya Türkleri Rum çetecilerin katliamlarından korumak gayesiyle gitmişsin ama sonra halihazırda tüm dünyanın tanıyıp kabul ettiği mevcut devletin üzerine kendi kafana göre ayrı bağımsız bir devlet kurmuşsun, maksadını aşmışsın, haklı iken haksız duruma düşmüşsün.

  • Azerbaycan 1991 yılında bağımsız oldu.Akabinde kendisini Ermenilerle savaş içinde buldu ve Karabağ bölgesi ile civarını kaybetti.Ermeniler Karabağ'da ki işgallerini meşrulaştırmak amacıyla 'Dağlık Karabağ Cumhuriyeti'' ni kurdular ve bu devleti tanıdılar.Lakin Ermenistan dışında Dünya'da hiçbir devlet Karabağ'ın bağımsızlığını tanımadı ve Karabağ'ın Azerbaycana ait olduğunu ancak Ermeni işgalinde olduğunu kabul ettiler.


    Azerbaycanın KKTC'yi tanıması gündeme geldiğinde başta Rusya ve Avrupa olmak üzere Azerbaycan'a parmak sallıyor ve eğer KKTC'yi tanırsa onlarında Dağlık Karabağ Cumhuriyetini tanıyacaklarını söylüyorlardı.Yani Azerbaycan'a şantaj yapılıyordu.


    Şimdi ise bu şantaj ortadan kalkmış durumda ve Karabağ'ın büyük bir kısmı Azerbaycan'ın kontrolü altında.Artık KKTC'yi tanımamaları için ortada bir nedenleri yok.Muhtemelen birkaç yıl içinde KKTC'yi resmen tanıyacaklardır.Son zamanlarda bunun yolunu yapmaya başladılar zaten...





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.