Şimdi Ara

Kurutmalı çamaşır makinesi tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.550
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,


    Öneriler için teşekkürler.


    Enerji verimliliği, çamaşırları yıpratması vb... sebeplerden ayrı kullanmaya karar verdim.


    Fiyatların düşmesini bekliyorum. Mayıs-Temmuz aralığında alacağım inşaAllah. 



    bu konuda genel bir başlık bulamadığımdan yeni konu açtım. Umuyorum ki rahatsızlık vermiyorumdur.


    Genel olarak 9-10 Kg civarı yıkama yapacak, enerji tasarrufu ön planda olan, kurutması iyi olan, çalıştığı ortama nem yapmayan bir cihaz bakıyoruz.



    Detaylara gelirsek:


    Tasarruflu olacak ancak öyle 10.000 TL'lere falan çıkacaksa ne anladım tasarruftan. Fiyat / performans ürünü olsun. Kurutma makineleri genelde çok yakıyor biliyorum ancak parasını cihaz ömrü süresince çıkartamayacak bir ürüne sırf tasarruflu gözüktüğü için fazladan para vermeyelim.


    LG makinemiz zaman zaman büyük yüklerde dengeleme sorunları yaşıyor, saatlerce uğraşıyor ancak sürekli son 12 dakika kaldı gösteriyor sıkamıyordu. Bu yeni nesil makinelerin genel sorunu, yük dengesiz ise işe devam etmemesi biliyorum. Ama bu sorunların da az yaşanacağı bir şey olabilirse süper olur. Bu arada eski makinemiz inverter motorlu, yük denge problemi motordan değil. Islanan battaniye, yastık vs... doğal olarak yana çekiyor. Ancak makine birazcık sallanmayı göze alarak işine devam etse veya yük dengeleme için ileri geri falan yapıp doğru düzgün oturtabilen bir şey olsa fena olmaz.


    Koyduğumuz yer kiler gibi olduğundan kurutma esnasında nem yapmayacak bir ürün olması önemli. Ortam neminin artması yiyeceklere zarar verebilir.


    Genel olarak talepler bunlar. Ürün rengine falan takılmıyorum, gri, beyaz, siyah hangisi ucuzsa o olabilir.



    -EK yapıyorum arkadaşlar. Foruma bakarken kurutma makineleri hakında 2 şey gördüm:

    1- Bakım gerektirdiği

    2- Bacalı, ısı pompalı, yoğuşmalı vs...gibi şeyler söylenmiş. Benim yukarıda bahsettiğim nem olayı ile çok bağlantılı olabilir sanıyorum ancak farkı bilemiyorum. Nemi en az olacak olanı tavsiye edebilirsiniz. Baca falan gerekirse koyacağım yerde delik açabilirim sıkıntı olmaz.

    3- Bir yorumda çamaşır makinesi ve kurutma makinesi bir arada olmasın. Isı pompası yerine rezistans kullandığı için fazla su tüketimi, kıyafete zarar vermesi gibi sorunlar gördüm. Durum bu mudur? Bir yolunu bulup varolan makinenin üzerine falan koymak üzere kurutma makinesi mi baksak? Bu durumda tavsiyeleriniz ne olur?


    Arkadaşlar sizi etiketliyorum kusura bakmayın. Diğer bazı tartışmalarda değerli yorumlarınızı gördüm, bu konuda tecrübeniz varsa yardımınızı rica ederim.


    @-YucukluSucurtam- @Captain Kirk @Fenman @denizata06 @Bayberty




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ebul-Liva -- 15 Ocak 2021; 16:0:54 >







  • hooverlara bak derim


    2 arkadaşım kullanıyor biri 6-7 sene oldu biri 2 ay oldu


    oldukça mmenunlar


    tam fiyat performans ürünü


    elimdeki arçelik gümlerse alacağım makinadır açıkçası

  • Kurutma makinesi hakkında pek bilgim yok ancak şu ürün ısı pompalı fiyat performans ürünü olarak ön plana çıkıyor.


    https://www.hepsiburada.com/regal-km-8201-kurutma-makinesi-p-HBV00000V0H1G

  • imkanınız varsa ikisini bir almayın. ayrı ayrı alın. benim evimde de arçelik 8145yk var. evim çok ufak balkon yok yer yok mecburen aldık. kurutma vs bunlarda sorun yok. ama yıka kurut makineler elektrik ve suyu fazla harcalar. mesela benim makine su buharı ile kuruyor. Arçeliğin tüm çamaşır makineleri +++ iken yıka kurutlar Sadece A dır. diğer markalarda da bu durum böyle

  • Merhabalar ben de imkanınız ve yeriniz varsa verim performans elektrik tüketimi tasarruf açısından kesinlikle ayrı ayrı almanızı öneririm.

    Electrolux dan bu seti yapabilirsiniz
    https://www.hepsiburada.com/electrolux-ew6f3146eb-a-10-kg-1400-devir-camasir-makinesi-p-HBV00000CH43D?magaza=Hepsiburada

    https://www.hepsiburada.com/electrolux-ew7h4824eb-perfectcare-700-8-kg-isi-pompali-kurutma-makinesi-p-HBV00000EQYNH?magaza=Egeizo

    İkisi toplamda 7680₺ yapıyor bu fiyata bence en iyi seçenek yıkama kurutma budur. Electrolux un servis ağı yaygın değildir ancak ürünleri kaliteli donanım performans kalite olarak epey iyidir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yorumlar için teşekkürler.


    Yorumlar ve sonradan da forumda okuduklarım ışığında, makineyi ayrı almaya karar verdim.


    Evde zaten 9KG LG çamaşır makinemiz olduğundan ötürü sadece kurutma makinesi alacağım. Bu noktada kurutma makinesi de 9KG mi olmalı yoksa 7-8 gibi alt kapasiteler de uygun mu sizce? Neye göre karar vermeliyim?


    Bu noktada aklıma takılan bir yandan şu oldu, kuruturken havlu vb... ürünleri diğerleri ile atmayın çünkü havlunun nemi diğer ürünlere göre yüksek olduğundan ona göre işlem yapabilir falan gibi şeyler söylendiğinden ötürü kurutma esnasında aslında yıkama esnasında olduğu kadar dolu olmayabilir makine (ayrıca sentetik vs... ürünler de ayrılıyor anladığım kadarıyla). Bu sebeple 9KG yıkadığımızda 9KG bu makineye girmeyecektir sanıyorum, ne dersiniz?




    @JackDaniels hocam tavsiye için teşekkürler. Biraz bakayım dedim ancak şu üründe makinenin dışında buhar oluştuğuna dair bir kaç yoruma denk geldim. Hatta fotoğraflı yorumlara göre filtrelerseniz en üstte göreceksiniz. Bu biraz gözümü korkuttu. Özellikle kullanacağım yerin kiler olarak kullanılacak olması ve makine üstü kurulum (pas vs...) olacak olması sıkıntı. Hoover HL H9A2DE-S 9 Kg A++ Isı Pompalı Kurutma Makinesi Fiyatı (hepsiburada.com)



    @-YucukluSucurtam- hocam Electrolux düşünebilirim. Yıllardır kullandığım AEG (aynı grubun ürünleri diye biliyorum) bulaşık makinem var çok memnunum maşallah. Ancak verdiğiniz ürünlerin fiyatı biraz yüksek kaçtı ortalamaya göre. Tabi 10KG olmasından ötürü de olabilir. Yukarıda ilk paragrafta bahettiğim şekilde 7-8 KG gibi daha düşük kapasite bir ürün alırsam ne önerirsiniz?


    Şu aşamada aklıma fiyat olarak yatan modeller aşağıdaki gibi oldu ancak araştırmam devam edecek.


    Grundig GDH 82

    Regal KM 8201

    Vestel KM 7611 (Vestel yerine Regal'e gidebilirim, daha uygun fiyata daha üst modeller var).


    Bu arada, Vestel'deki isimlendirme standardına da takıldım biraz. 7611 7711 7811 gibi (isimler sadece örnek) gittiğini düşünürsek, ilk rakam kaç Kg olduğunu belirtiyor. Peki ikinci rakam ne bilen var mı?





  • ben kurutma değil kurutmalı çamaşır makinesi için söylemiştim


    ayrı alacaksanız yine lg alabilirsiniz


    üstünem ontajı rahat oluyor


    benim arçelik lg üretimi diye lg kurutma almıştım üstüne montajın olmuyordu o zamanlar


    ayrı kullandım sonrada kardeşime verdim


    10 yıla yakındır kullanılıyor


    bi şikayet yok ama kurutma perf nasıl bilmiyorum hiç konusu açılmadı

  • Bunu önerebilirim


  • Öneriler için teşekkürler arkadaşlar.

    Enerji verimliliği, çamaşırları yıpratması vb... sebeplerden ayrı kullanmaya karar verdim.

    Fiyatların düşmesini bekliyorum. Mayıs-Temmuz aralığında alacağım inşaAllah.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.