Şimdi Ara

Kurt Evcilleştirilebilirmi ? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
131
Cevap
2
Favori
63.971
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: irfanitolito

    quote:

    Orijinalden alıntı: Karadeniz Otoyolu

    Kesinlikle evcilleşmez.

    Orada yukarda birkaç kişi atıp tutmuş mümkündür diye, birşey bilmeden yazmayın!

    Türkiye Dağcılık Federasyonu eski başkanı rahmetli Prof.Dr.Abdül Mecit DOĞRU yaban hayatı aşığı bir ihtiyardı. Evinde ayı dahi besleyen bu insan kurt da getirdi. Yavru kurdu ehlileştirmek için her şeyi yaptı. Elbetteki sakin zamanlarıda vardı ama aylar aylar sonraki sonuçta, bu hayvanların genlerindeki vahşiliklerinden dolayı asla evcilleştirilemeyeceğini kitabına bile yazdı.

    Zaten bilimsel bir gerçektir bu. DNA ve genleriyle alakalı olarak hayvanın doğasında ürkeklik ve yabanlık vardır. Köpekbalıkları gibi evcilleşmezler!!!

    adam haklı kurtlar asla evcilleştirilemez

    asla diyemeyiz binlerce yıl sonra belki kurtları insanlar bahçelerinde besliyecek ha diyince olacak şey değilki. Ama günümüzde bile kurt besleyen insanlar var buda birnevi evcilleştirmeye girebilir tasma takıp gezdirmeselerde insana zarar vermemeyi öğretebiliyorlar birçok belgeselde mevcut günümüzdeki köpekler binlerce yıl önce kurttular evcilleştiler onlarda ilk insanlarla bağ kurmaya başladıklarında davranışlarını hemen bırakıp evcil olmamışdır emin ol zamanla şimdiki hallerini aldılar. Günümüzde birçok hayvan aslan-kaplan-kartal vb. insanı gördüğü yerde parçalar dediğimiz hayvanlar evcilleştirilmeye başlandı tabi bundan kastım insana zarar vermeme dostça davranışlar göstermedir öyle köpek maması önüne koyup bahçede beslemek henüz mümkün olmasa ileride tamamen evcilleştirilecekdirler.




  • up
  • Köpekler kurttan evrimlestigi icin aslinda imkansiz degildir ancak ortaya cikan ture kurt diyemeyiz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kurtlar esareti kabul etmez!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kürt diye okudum cevabım hyr
  • Evcillestirmek hayvana zulum etmektir.ha illa soruyosan bilen birisi her kopegi evcillestirebilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • evcilleşmeyen nadir hayvanlardan biridir
  • Valla kesinlikle evcilleşmez diyen atıp tutan kişilere sesleniyorum çocukken dedemde vardı dağda yavruluktan aldı ona sürekli yanında annesi gibi davrandı ne tavuk yedi ne bişey yaptı 13 sene diye hatırlıyorum baktı sonra öldü 7 yaşındaydım boyum kadardı yanına gidip sarılıyordum birebir şahit oldum budamı yalan ozaman göZümle gördüm yaşadım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ulan gece gece nereden aklima geldiyse merak ettim:))

    Neyse bu kurtlar yanlız yaşamaya uygun evrim geçirmemiş birbirleriyle aynı yunuslar gibi mükemmel iletişim geliştirmişler dolayısıyla hele evde falan beslemek hayvancağıza büyük eziyet, zaten çokta fazla yaşayamaz ölür.

    Gerçi elime geçse lynx beslerdim yokmu bunları bulmanın yolu yordamı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: NOAGANOSİE

    her milletin bi sembolü vardır... kurtlar asla esareti kabul etmeyen , özgürlüğüne düşkün yaratıklardır... bu yönüyle Türklerin sembolü olan Kurtların ergenekon efsanesinde çıkış yolunu göstermesinin dışındada anlam kazandığını görüyoruz... yardılışları gereği evcilleştirilemezler...

    artık o türklerden eser kalmadı herkes kurdun yediği koyun :)
  • Mümkğn olduğu söyleniyor o da bir ihtimal.Annesini 1 kere bile görmemesi lazımmış.Yani gözleri açılmadan alman lazım.Ben yine de güvenemem :)
  • dikkat et o seni evcilleştirmesin :)
  • Jaguar, Panter, Puma gibi hayvanlar hep ilgimi çekmiştir. Asillik var bu hayvanlarda.
  • kurtların uyanışı diye bir film var. yeni bir film mogolların yaşamını anlatıyor. sanırım son 2-3 sene içinde çıktı. Belki daha öncede vardır ama yeni görselli hali güzel olmuş. köpekleri kurtları seviyorsan ve ilgileniyorsan mutlaka izle.
    sorunun cevabını da orada bulacaksın..
  •  Kurt Evcilleştirilebilirmi ?



    A wolf and a donkey share a cage in the northwestern town of Patok in Albania, about 40 km (25 miles) from capital the Tirana, May 9, 2007. The donkey was brought into the enclosure to be fed to the wolf, which was caught in the northern Albanian mountains four months ago. The animals have since become attached to each other, cohabitating in the cage for the last 10 days, and attracting curious villagers and local media.REUTERS/Arben Celi



    9 Mayıs 2007’de Arnavutluk’un kuzeybatı şehirlerinden olan patok’ta insanlar bir kurt yakaladılar ve onu bir bölmeye kapadılar. Onu beslemek için de canlı yem vermek istediler, yani senelerdir sahipleri tarafından sömürülen ve artık bir işe yaramayan bir eşeği kurt yesin diye kurtla aynı bölmeye koydular. Ancak hiç kimse bundan sonra olan şeyi beklemiyordu.



    Her ikisi de sahip olma hırsı ve bencillikle dolu bir kötülüğün esiri olan hayvanlar hiç beklenmeyen birşey yaptılar…kurt eşeğin gözlerine baktı, yaşlı eşek de aynı şeyi yaptı, ve ikisi de arkadaş oldular.



    Fitrat ilgili yorumlar için eklemek istedim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi usernameraskar -- 18 Aralık 2016; 13:52:11 >




  • Dubai'de evde aslan, leopar vs besliyorlar. Ama saldirgan tavir sergilememeleri evcil olduklari anlamina gelmiyor. En ufak bir dürtüde vahsilesiyorlar.
  • yetistirilemez oldugunu gosteren video:

    https://www.youtube.com/watch?v=dOk0VTqCmN8
  • Ulku ocaklarinda bir suru kurt evcillestiriliyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kurtu geç, aslan, ayı evcilleştireni gördüm. Zor değil cevabı, youtube a yaz cıkıyor. Bunlar ama en küçük halinden beri seni tanıması ve senden yardım alması gerekiyor. Böylece büyüdüğünde seni annesi gibi görüp birşey yapmıyor, ayrıca vahşi yaşamda büyümedikleri için ev kedisi gibi uysak ve tembel oluyorlar haliyle vahşilikleri pek kalmıyor

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.