Şimdi Ara

kur an ı aklında güncelleyemeyenler geçmişte yaşarlar.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
737
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • allah kur an ın son kitap ve son uyarı olduğunu bildirir insan modernleşme sürecine girmiştir ve aklı artık doğruyu yanlışı ayırabilmelidir. bundan dolayı tek ışığınız o kitaptır.


    müslümanım diyen bir çok insan geçmişteki insanlar gibi yaşamakta onlar gibi davranmakta geçmişteki gibi giyinmekte yolunu geçmişe göre çizmektedir müslümanlık giyside değildir. bu yanlıştır kur an o devirdeki insanların anlayabilmesi için onların diliyle anlatsa da akılda güncellemek kolaydır tabii ilk kurala uyduysanız


    oku........yani cahilliğini gider....gelişmelere uy.....böylece kur an da yazanları anlayabilir ve kafanda güncelleyebilirsin.bunu yapmayanlar bu gün ki islamofobi nin ön yargıların ana kaynağıdır onlar bunu size karşı kullanır ön yargı insanın önündeki en büyük sınavlardan biridir.kimseyi dış görünüşüne göre yargılamayın ve müslümanlar siz de buna izin vermeyin

    bu sebeple türkiye müslümanlığı en güzel yaşayan ülkelerden biridir hatta baştadır.


    eğer orada mallarınızı develerinizi diye bir tabir varsa bu o zamanın insanlarına öğüt verildiği için böyledir çünkü tüm insanlar bu öğüt verilen insanlardan türemiş ve dünyaya yayılmıştır


    onların anlayacağı şekilde ayetler inmeseydi bu öğütleri anlayamaz ve sonraki nesillere çocuklarına anlatamazlardı.


    burada mallarınızı arabalarınızı denseydi hepsi birden soracaktı araba ne demek,


    yani buradaki öğüt zaten mirasınızı çocuklarınıza eşit paylaştırın dır


    varsa iki arabanız bir çocuğunuza birini diğer çocuğunuza diğerini verirsiniz.1 taneyse satar degerini bölüştürürsünüz.yoksa o halde elinizi öpüp allah razı olsun diyecek evletlar yetiştirirsiniz.


    kur an da öyle yazıyordu ben araba yerine size deve bırakıyorum demek sanırım mantıklı olmazdı


    kur an ı aklında güncelleyemeyen onu diğerlerine de doğru aktaramaz


    işte bazılarının şeriat deyipte kur an a dayandırdığı o sözler insanın kendi menfaatince yaptığı yanlış yorumlardan ibarettir.onun sonuçları bunun ispatıdır kur an ancak temiz bir kalple okununca doğru yolu aydınlatır.


    ve o müslümanları sevmeyenlerin derdi kur an daki uyarılardır çünkü bazı insanlar kibirlenmiş ve kur an daki uyarılara uymamıştır bunun sebebi önceki gönderilen kendi ellerince eklemeler yaptıkları kitapların allah sözünü doğru içerdiğini anlatarak büyük kazançlara ulaşıyorlardı halbuki insanlara kendi menfaatlerine uyan sözleri söylüyorlardı onlar da temiz kalple okusalardı görecekleri de kendi yararlarına olacaktı.



    allah son kez uyardı bu gün müslümanları sevmediğini söyleyenler de o uyarıların gerçek olduğunu çok iyi bilmekte ancak menfaatlerine uyduramamaktadırlar.


    tabii ki sonları da bu yüzden olacaktır.



    allah boşuna uyarmaz.


    müslümanlık akıldadır elbiseyle müslüman olunmaz


    içinize girip eski müslümanlar gibi giyinip sizi onlarla savaşmaya itenler aslında onların kendi adamlarıdır



    kur an ı aklında güncelleyemeyenler geçmişte yaşarlar.





    aslında o kadar basittir ki sizden istenen


    iyi insan olun


    bitti hiç te zor değil.


    bugün eski insanlar gibi giyinip en iyi müslüman benim diyenler de sizin gözünüzü boyarlar asıl dertleri kendi menfaatleridir


    müslümanlık hiç bir zaman sarıkta değildir olmamıştır.



    çocuklar önce kur an dan doğruyu yanlışı haram ı günahı okuyup öğrenmelidir


    bunları okumadan bilmeden dünyadaki bütün kitapları okuyup ezberleseler hiç bir işe yaramaz


    önce iyi bir insan olmayı öğrenin daha sonra allahın size verdiği ilmi öğrenmek çok daha kolay olacaktır


    doğrudan insanların eliyle yazılmış kitaplara dalarsanız doğruyu yanlışı o kitaplarda bulamazsınız


    insanın bildiği bildiğini sandıklarından ibarettir gelecek size bunu gösterecektir.



    hiç bir insana ya da sözüne uyup doğru bile konuşsa peşinden gitmeyin insan sizi eninde sonunda kendi menfaatine götürür.


    o size hangi insana güveneceğinizi gösterdi allah ile aranıza başka hiç bir insanı koymayın allah buna razı olmaz.


    size ibadetinizde gerçekten yardımcı olanlar ise ibadetinizden sonra size selam verip yine evlerine çekilmeyi bilenlerdir.


    bunun dışında allah ile aranıza kimseyi sokmayın.



    bu tevratı okumuş allahın yolundaki gerçek museviler ve incil i okumuş gerçek hristiyanlar için de böyledir.



    diğerleri insanın kendi sözleridir.insan menfaatçidir.


    doğru olan yol bellidir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ATROMITOS -- 19 Ağustos 2021; 4:50:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • şeriat sadece islamda yoktur kimse açıkça söylemesede hala musevilerin ve hristiyanların açık ara daha katı şeriat kuralları bir çok ülkenin askeri çıkış kaynağını oluşturmaktadır şeriat kutsal kitaplardan çok hadislere dayanır işte allah ın sözü varken insanların sözüyle hareket etmenin böyle korkunç sonuçları olur

    islamofobi yi bu kurallara dayandıranlar aslında kendi sözde dini kurallarının çok daha katı olduğunu görmezden gelirler

    hristiyanların engizisyon mehkemeleri milyonlarca insanı ağır işkencelerle öldürmüştür


    kur an ı aklında güncelleyemeyenler geçmişte yaşarlar.

    musevilerde ise talmud vardır islami şeriat denilen bu dini kuralların asıl çıkış kaynağıdır kur an da ağır günahların cezası vardır ancak insanlar yorumlarıyla bu indiği çağa göre adil olan cezaların bir vahşete dönüşmesine neden olmuştur hiç bir insanı allah ile aranıza sokmayın insan acizdir insan henüz olgunlaşmamıştır.
    kutsal kitaplarda insanlara anlatılan her şey kötü niyetli yöneticiler tarafından anlatımda tahrif edilip insanlara korku salmak için kullanılmıştır bunlar yoldan çıkanlar ve onlara uyanlardır onlar kur an ı temiz bir kalple okusalardı yaptıklarının ve kendilerine yapılanların sadece eziyet olduğunu görürlerdi.allah tan başka dost yoktur.


    kur an ı aklında güncelleyemeyenler geçmişte yaşarlar.


    kısaca şeriat hangi dinden olursa olsun o dinin mensubu gibi görünen giyinen sözleri dinlenen insanların sözde kutsal kitaplara göre yazdıklarını söyledikleri ama çoğunlukla insan menfaatini dürtükleyen konularla yazılmış yazıların olduğu şeytan aklıyla yazılmış kurallar ve kitaplar bütünüdür aslında kuralları basittir

    kendin gibi düşünmeyen ve senin gibi olmayan herkesi öldür.

    kutsal kitaplardaki her güzel şey insan eliyle bir facia ya döner insan bir kez daha allahın kitaplarından başka hiç bir şeyden hayır gelmeyeceğini görmelidir ve insanlar bunu görmedikçe aciz insanların peşine düştükçe allahın ışığından da çok uzakta olur insan aklıyla yolu bulmadıkça da allah onlara ışığı göstermez çünkü zaten göstermiştir.


    kur an ı aklında güncelleyemeyenler geçmişte yaşarlar.



    kur an ı aklında güncelleyemeyenler geçmişte yaşarlar.


    tevratta yazan kural belirgindir kesindir öldürmeyeceksin

    ancak insanların yazdığı kitaplarında neredeyse herkes için kanaat hepsi için ölümdür işte fark bu kadar barizdir.


    kur an ı aklında güncelleyemeyenler geçmişte yaşarlar.


    size kur an daki bir söz ün nasıl çarpıtılıp bir şeriat kuralına çevrildiğine bir örnek


    kovulmuş şeytan ın şerrinden allah a sığınırım.

    eğer bunu anlatan bir sözde din adamı kuralları koyuyorsa bakın böyle yazıyor bizde hac da seytan taslıyoruz demek ki kötü bir iş yapanı taşlamalıyız arkadaşlar deyiverir din adamı ya hep doğru mu söyler hayır o bir insandır.doğru değilse temiz bir kalp bunu anlar

    euzü billahi şeytanirracim bismillahirrahmanirrahim

    buradaki racim sözü şeriattaki recm taşlayarak öldürme nin çıkışı olarak gösterilir

    halbuki ne alakası vardır işte kutsal kitaplardaki bir çok söz böyle insanlarca suistimal edilip bir çok insanın ölümüne sebep olunmaktadır.


    hiç bir kutsal kitapta bir insana böyle cezalandırma hakkı verilmez helak sadece allahın yani yaradanın hakkıdır o bile insan tamamen yoldan çıkmadan buna başvurmaz bu o isterse takdirle olur kutsal kitapları kalbinizle okuyun allahın sözleri işte o zaman ışık gibi parlar yolunuzu aydınlatır insanları ise takip etmeyin çünkü onların kendilerine bile hayrı yoktur.

    din adamı gibi görünen ama şeytan ı dinleyen bir insan en tehlikeli insandır.bu gün bazı papazların ve kliselerin karıştığı olaylar ortadayken özellikle vatikan ve kanada gibi... sadece şeriat ı müslümanlara aitmiş gibi göstermek ve islamofobiyi körüklemek doğru değildir kutsal kitapları okuduğu halde anlamayan o kadar çok insan vardır ki onlar biliyorum deseler de hiç bir şey bilmezler.onlar ancak menfaatçidirler.

    şeriat tüm insanların sorunudur sözde kendini inançlı sayanların ama öyle olmayanların adalet sistemi..kuralları koyan ibret almamışsa kalbi temiz değilse adaletli değilse insanların mutlu olma şansı da yoktur.


    insan geliştikçe zaman ilerledikçe şartlar değiştikçe kutsal kitaplardaki öğütler de akıllarda güncellenmelidir çünkü son peygamber le uyarıldınız bir daha uyarılmayacaksınız...allah ın beklentisi insanların birbirlerini anlayacak kadar olgunlaşmasıdır o sizi farklı dillerde birbirinizi anlamayacak şekilde dünyaya indirdi yaşadıkça aslında hepinizin aynı insan olduğunuzu kardeş olduğunuzu birlikte yaşayabileceğinizi anladığınızı görme ümidiyle...

    elbet o en sonunu da bilir en başını da bilir.

    halbuki ne kadar da açıktır ve saklamazlar

    şer in sözlük anlamı kötülük tür şeriat ta kötülüğe ait olan anlamına gelir açık ve net öyle deseler de bu kuralların doğrudan din le alakaları yoktur.


    kur an ı aklında güncelleyemeyenler geçmişte yaşarlar.


    kur an ı aklında güncelleyemeyenler geçmişte yaşarlar.


    kutsal kitaplarda yazanlar sizin aciz ellerinizle yazdıklarınızdan çok daha adaletlidir çünkü onlar allah ın sözleridir.aciz insanların sözleri değildir.onun gücü her ceza ya da her ödüle de yeter.

    ancak insan hep kendi bildiğini okur

    bu arada suriye ve lübnan ın boşuna çökertilmediği ortada


    kur an ı aklında güncelleyemeyenler geçmişte yaşarlar.

    uyanık olalım su uyur onlar uyumaz.


    kur an ı aklında güncelleyemeyenler geçmişte yaşarlar.

    tabii gelecekte su bulurlarsa suyu idareli kullanın tohumları iyi saklayın organik olsun.

    çok lazım olacak...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ATROMITOS -- 22 Ağustos 2021; 23:22:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.