Şimdi Ara

kur 1TL düşmesine rağmen Temmuz fiyatlarında zam var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.070
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ülke gerçekten tam bir dingonun ahırı oldu.


    10 gündür döviz kurları 1 lira düştü, euro 18.40 lardan 17.30lara geriledi. 1 aydır audi,mercedes,vw,honda, opel tüm fiyat listelerini takip ediyorum


    bugün çoğu firmanın listelerine göz gezdirdim tekrar. hepsi 50-60k bandında zam yapmış.


    A3 1.5 tfsi 950k dı, bugün 1,005 milyon olmuş


    golf 1.5tsi r-line 914K olmuş, 870 bandındaydı

    civic 1.5L executive+ 1 ay içinde 100K zamlandı

    insignia 1.5D 958.000 liraydı haziran başı, haziran ortası 1.058.000TL oldu oldu, şimdi de 1.150.000TL olmuş.


    marka-modellere takılmayın, demek istediğim bu ülke nasıl bir dingonun ahırı haline geldi?


    sıfır KM liste fiyatının 250k üzerine sarı sitede satılan araçları saymıyorum bile.


    almayın almayın diyoruz, almıyoruz- alamıyoruz, ama hala zam geliyor, bu iş nasıl oluyor ben anlamıyorum.








  • Şu ana serbest piyasa ekonomisinden çıkılmış durumda. Hükümet seçimlere kadar kuru ne pahasına olursa olsun düşürmenin derdinde. Yapılan değişiklikler piyasa gerçeklerine ve serbest piyasa dinamiklerine tamamen aykırı. BDDK'nın aldığı kararları internette araştırın. Bunlar resmen yangına benzin dökmek demek. Şimdi değil ama yakında acısı çıkacak. AKP'nin acısı da şimdi çıkıyor. Bakın mültecilerin girişinin yasaklandığı mahalleler var. Yumurta kapıya dayanınca karar almaya başladılar. İş işten geçti. Bu akp nasıl kriz ile geldi ise kendi var ettiği kriz ile gidecek.
  • Akakçe'de bir sürü ürünüm var takip listemde. 1 tanesi bile 1 kuruş inmedi daha. Kimse piyasayı kurlara göre fiyatlamıyor artık. Nasıl olsa yükselir diye ki haksız da sayılmazlar ama indirim yapan yok. Kaça aldıysa üstüne kar koyuyor.

  • Kimse boşuna indirim beklemesin. Bu ülke zamlanan birşeyin fiyatı düşmez. Ramazan bayramında müslümanız diye geçinip zam üstüne zam yapıp bir birini kazıklayan müslüman örneği dünyanın hiçbir yerinde yok bayramlarda hemen zam yağmuru şeker tatlı otoyol vs.

  • Adamlar biliyor ki kalıcı değil. Bir gün dolar düştü diye fiyat düşmez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • haklsınız ama artarken saniyesinde artıyor her şey, akaryakıt da dahil.


    gerçi desenize yönetenler ne ki halk ne olsun. ne bir soran, ne bir denetleyen, ne bir hayırdır kardeşim diyen yok. dünyanın gelmiş geçmiş en rezil en kepaze otomobil piyasası var ülkede hem sıfır km hem ikinci elde.

  • Şu ana serbest piyasa ekonomisinden çıkılmış durumda. Hükümet seçimlere kadar kuru ne pahasına olursa olsun düşürmenin derdinde. Yapılan değişiklikler piyasa gerçeklerine ve serbest piyasa dinamiklerine tamamen aykırı. BDDK'nın aldığı kararları internette araştırın. Bunlar resmen yangına benzin dökmek demek. Şimdi değil ama yakında acısı çıkacak. AKP'nin acısı da şimdi çıkıyor. Bakın mültecilerin girişinin yasaklandığı mahalleler var. Yumurta kapıya dayanınca karar almaya başladılar. İş işten geçti. Bu akp nasıl kriz ile geldi ise kendi var ettiği kriz ile gidecek.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kendi enflasyonumuz vardı şu an dünyada da enflasyon var. bu tür saçma ekonomik kararlara göre normal hareketler.



    Doç.Dr.Aysel Gündoğdutwitter
    “📌Enflasyonist Atalet (Inertia) Nedir? ➡️Enflasyonu düşürmek için uygulanan para ve maliye politikasına rağmen, iktisadi karar alıcıların enflasyon beklentilerini geçmiş döneme dayalı oluşturması sebebiyle fiyatların aşağı yönde direnç göstermesidir. #finansalokuryazarlık”
    https://twitter.com/dragundogdu/status/1150982186436321280
  • aslında sac da 1300 usd lerden 950 usd ye düştü. otomobil üretici firmaların biraz indirim yapması lazım euro cinsinden.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Meticulous -- 1 Temmuz 2022; 15:51:31 >
  • geçen birisi avrupada da araç sıkıntısından dolayı aylar sonrasına gün verme ve araç fiyatlarına zam olayları oluyor şu an diyordu. ülkemize özel bir durum değil. arz talep meselesi.


    zaten önümüzdeki sene üretilecek araba için millet sırada bekliyor, indirim yapmak için geçerli sebepleri yok gibi.

  • Hammadde sıkıntısı sebebiyle üretim maliyetleri ve taşımacılık ücretleri artıyor araba fiyatlarını belirleyen bir çok faktör var her şey dolar euro kurundan ibaret değil.

  • Reis bu kur ile seçime gitmeyeceğine göre alım fırsatı bekliyorum tl de gereken anlaşmaları sağlar 1 ayda sürecek olsa o kuru gerekirse sabitler ama düşürür beklentim 9-12 ytd

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Şahlanıyoruz derken kastettikleri işte buydu. Şahlanan fiyatlar    Başkanlık sistemi iflas etmiştir. Atilla Yeşiladanın dünkü videosunu izleyin, izlettirin.

  • TavukMemesi kullanıcısına yanıt

    Bunun gibi mesaj adedi az AkTroll'lerin ortada boy göstererek yandaş ve yalaka yorumlara başlaması seçimin yaklaştığının habercileri.


    Konu açıldığı tarih 1 Temmuz. Daha 5 gün geçmiş, o indiği denilen dolar eski yerine gelmiş. Bunun olacağını değil küresel otomotiv üreticileri, köşedeki dönerci ustası bile sorsan söylerdi.


    Ülkede adalet ve hukuk yok. Liyakat yok. Hiç bir iş yapmadan ülke vatandaşının sırtından geçinen en az 10 milyon yabancı var. Dikkat edin mülteci demiyorum. Çünkü mülteci statüsünde değiller artık. Memleket dahilinde iktidara sahip olanlar ......


    Yalnız bu AkTroll'lere bir uyarıda bulunayım. Gün olup devran döndüğünde hepiniz teker teker tespit edilip o tüyü bitmemiş yetim hakkı olan hazineden almış olduğunuz haramların kuruş kuruş hesabı sorulabilir. Benden size bir ağabey tavsiyesi. Her tatlı tatlı yemenin, acı acı bir çıkarımı olmuştur. Ama bu dünyada, ama öteki dünyada.





  • Enflasyon Enag'a göre %174, İTO'ya göre %95, TUİK'e göre %80, döviz 1 TL düştü, araba fiyatları niye düşmedi diye soruluyor. Arabanın maliyet hesabı bir tek döviz kuruyla yapılmıyor. Personel giderleri, elektirik, su, bina kirası, vergiler, gümrükleme işlemleri, nakliye vb. her şey hem enflasyona hem de dövize endeksli. Döviz düşse enflasyon artıyor. Zaten döviz de 5 günde düştüğü yere geri geldi.


    Böyle bir ortamda fiyat indirimi beklemek de hayalciliğin dibi olsa gerek.

  • seat zam yapmamış.

  • İnsanların anlamadığı bir şey var. Anlamamakta da ısrar ediyorlar.


    Otomobilde fiyatlama anlık olmaz. Fiyatlama gelecek dönem beklentileri ne ise ona göre yapılır. Kur 1 TL düşmüş olsa da gelecek aylar içinde TL'nin değer kaybedeceğini öngörüyorsan fiyatlamanı da ona göre yaparsın.

  • xweser X kullanıcısına yanıt

    Kuru gerçekten düşürülmek istense şu anki faiz politikası uygulanmaz


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kur ne zaman düşmüş? Saat kaçta?  

  • kur 1 tl düşmüş olabilir.

    çalışan asgari ücretlilerin tamamına %30 zam geldi. bu tüm personellere de bu orana yakın bir şekilde yansıdı.

    kur bir maliyet. doğrudur. ama tüm maliyet değil. Kiralar, Depolama maliyetleri, nakliye maliyetleri, çalışan maliyetleri vs. vs.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kaygerya -- 7 Temmuz 2022; 10:1:20 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.