Şimdi Ara

Kullanıcı İçin Haber Girme Kuralları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
970
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • -Haber başlığı girerken az kelime kullanarak anlamlı bir başlık girmeliyiz. Başlığımız yanıltıcı olmamalı, clickbait olmamalı.


    -Özet kısmına haberde bahsettiğimiz konuyu özetleyen birkaç cümle giriyoruz. Özeti okuyan kişiler içerikte hangi konuların bahsedildiği hakkında fikir sahibi olabilmeli.


    -Haber detayı alanına haber metnimizi giriyoruz. İçeriğin sizin tarafından oluşturulmuş olması ve kopya içerik içermemesi mecburidir. Yayın yasağı veya yayın ambargosu olan konular hakkında içerik oluşturamazsınız. Hakaret, tehdit veya ifşa içermemelidir. Karalama kampanyası yapamazsınız. Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nu ihlal edecek özel bilgiler paylaşamazsınız. Dedikodulardan uzak durarak nesnel verilerle içerik hazırlamalıyız.



    İçeriğin daha kolay okunması için paragraflara ayırarak anlatım yapmalıyız. Paragraflar çok kısa ve çok uzun olmamalı. İçerikteki bazı kelimeleri kalın yazarak vurgulama yapabiliriz.


    Metnin herhangi bir bölümünü seçtiğiniz zaman kalın, italik, altı çizili gibi, maddeleme işareti, ortaya hizalama gibi stil değişikliği yapabileceğiniz araç kutusu açılacak. Bu araçları kullanarak içeriğimizin daha şık ve daha anlaşılır gözükmesini sağlayabiliriz.


    Haber detayı alanına yüksek çözünürlüklü en az 1 adet resim eklemeliyiz. Eklediğimiz resim, kapak fotoğrafına eklediğimizden farklı olmalı. Birden fazla resim eklemek isterseniz paragraf sonlarına ekleyebilirsiniz. Ekleyeceğiniz resimlerin telif hakkını ihlaline yol açmaması gerekiyor. Başka sitelerin logoları gözükmemeli ve uygunsuz görüntüler içermemelidir. 


    Galeri Görselleri alanına en az 5 adet resim yükleyerek galeri oluşturabilirsiniz. Haberle ilgili çok sayıda resmimiz varsa galeri oluşturmamız gerekiyor. Örneğin haberde bahsedilen ürünün fotoğrafları, benchmark sonuçları, oyun içi fotoğraflar, fotoğraf yarışması adayları gibi içerikleri galeri oluşturabiliriz.


    Haberde bahsettiğimiz içerikle alakalı Twitter, Instagram, YouTube içeriklerini haber metni içerisine gömebiliyoruz. Bunun için haber metni içerisine bağlantıyı yapıştırmanız yeterli. 


    -Haber Simgesi kısmından haberde bahsettiğiniz konu veya marka hakkında bir simge seçmelisiniz. Apple, Samsung, Facebook, akıllı saat, oyun, eğitim, sağlık vb. gibi simgelerimiz mevcut.


    -Kategoriler kısmından en az bir tane kategori seçmelisiniz.


    -Haber içeriği hakkında birkaç etiket girmeliyiz. Etiketleri, kategori seçeneklerinde olmayan mini kategori isimleri gibi düşünebilirsiniz. Samsung Galaxy S21, elektrikli otomobil, gaming mouse, covid-19 gibi etiketler yazılabilir. Galaxy S21 tasarım özellikleri, tesla model 3 hızlanması gibi detaylı etiketler kullanmayalım. Mini kategori olabilecek etiketleri tercih edelim.


    -Kapak fotoğrafına eklediğimiz resim, haber metni içerisindeki resimden farklı olmalıdır. Resmin telif hakkını ihlaline yol açmaması gerekiyor. Başka sitelerin logoları gözükmemeli ve uygunsuz görüntüler içermemelidir.


    -Hazırlanan içerik hakkındaki tüm yasal sorumluluk haberi hazırlayan kişiye aittir.


    -Haber hazırlayan ve Haber Girme Kuralları’nı kabul eden herkes haberin yasal sorumluluğunu üstlendiğini beyan etmiş sayılır.

    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >







  • Kabul ediyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kabul Ediyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kabul Ediyorum


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kabul Ediyorum




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trustrank -- 25 Temmuz 2022; 0:11:40 >
  • Kabul ediyorum.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.