Şimdi Ara

Kulaklık ve Mikrofon Ayırıcı Yapımı [YARDIM]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.568
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Telefon kulaklığını (tek jack) çift girişli ses sisteminde hem mikrofonunu hemde hoparlörünü kullanmak için elimdeki malzemelerle ayırıcı yapmaya çalışıyorum fakat sorun var. Sesleri her iki kulaklıktan alabiliyor olsamda stereo olarak vermiyor her iki kulaklıkta mono gibi çalışıyor bunları ayırmaya çalışıyorum. Yabancı kaynaklı bir blog'da kaynak var fakat takıldım kaldım -_- Yardımınızı bekliyorum.

    Yabancı kaynak:https://www.splitbrain.org/blog/2010-12/16-using_your_mobile_headset_on_a_pc

    Biliyorum aparat aslında ucuz bir aparat fakat kendim yapmak istiyorum. Bu işlerden anlayan varsa ve yardımcı olursa teşekkür ederim.

    Kulaklık ve Mikrofon Ayırıcı Yapımı [YARDIM]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1231243 -- 19 Mart 2020; 17:7:19 >



  • En uç - sol kanal
    Orta kısım - sağ kanal
    Kök kısmı - ground ( ortak eksi)


    Kulaklık ;

    En uç - sol kanal
    Ondan sonraki - sağ kanal
    Ondan sonraki - ground ( ortak eksi )
    Kök kısmı - Mikrofon (+)

    Yeterli mi hocam ?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • dfk24 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam. Deneme yaptıktan sonra tekrar geri dönüş yapacağım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • soldaki jakın sağ ve sol uçları kısa devre gibi görünüyor mono ses çıkıyor demeniz o yüzden olabilir sarı ve siyah kablolu olan.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: savsat2000

    soldaki jakın sağ ve sol uçları kısa devre gibi görünüyor mono ses çıkıyor demeniz o yüzden olabilir sarı ve siyah kablolu olan.
    Hocam en üstteki 2 kısmı birbirine sonradan lehimledim, lehimlemeden önce de öyleydi. Örnek konuda mic'in ikisini lehimlediğini gördüğüm için öyle yaptım fakat sanırım en alt ile ortayı lehimlemem gerekli. Aslında mic'i devreye sokmadan sadece kulaklık jakını lehimlediğimde de bir şekilde mono ses alıyorum sorun bu.
  • Kullandığınız dişi jak stereomu yani 3 uçlumu yoksa 4 uçlumu belli değil eğer stereo yani 3 uçlu ise o yüzden olur tabi 3 uçlu ise ama dört uçlu ise bağlantı hatası olur
  • birde kullandığınız kulaklık ne marka android ve ios telefonlarda mikrofon canlı ucu ve gnd değişiyor çünki onada dikkat etmek lazım tabi
  • yabancı kaynaktaki kişi iphone kullanıyormuş öğle anladım azbuçuk ingilizcemel bilmem yanılıyormuyum
  • savsat2000 S kullanıcısına yanıt
    Hocam şimdi siz diyince yazıyı tekrar dikkatlice okudumda evet İPhone kullanıyormuş. Dikkat etmemiştim açıkçası 😔 Sabah tekrar kontrol edip gerekli fotoğrafları eklerim. Bu arada resimdeki input J2 telefonun input'u stereo yani.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kulaklık pinlerinden tam emin değilsek, kulaklığı kulağınıza takıp avometre kısadevre ölçüm ile,
    sol, sağ ve gnd'yi bulup microfon girişini anlarız.
    Daha sonra aynı işlemi dişi jak takılı haldeyken tekrarlarız ve problemi bulmuş oluruz.
    (Her 4 pinli kulaklık aynı değildir)
  • limbesh kullanıcısına yanıt
    Maalesef ki dediğiniz aletlerle sahip değilim. Evde can sıkıntısından uğraş ararken buna kalkıştım. Virüs kontrol edilebilir seviye geldiğinde ve elektronikciler açıldığında o zamana kadar yapamamış olursam dediğiniz gibi canlı yardım alıp hallederim en kötü.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1231243 kullanıcısına yanıt
    Avometre yoksa led'de kullanılabilir.
  • limbesh kullanıcısına yanıt
    Led mevcut, led ile nasıl yapılacağına bakıp dediğiniz yolu deneyeceğim. Konuda tüm yazılanları denedikten sonra toplu dönüş yapacağım. Teşekkürler herkese.
  • Sonunda yapabildim :) Sorun jaklardaymış mic ile kulaklık için kullandığım jakları birbirleriye değiştirdiğimde sorun çözüldü. Lehimlenecek noktaları tespit etmek zaten kolay yinede nettende birkaç tane yardımcı olabilecek resim aldım onları ekleyeceğim. Yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkürler :)

    Kulaklık ve Mikrofon Ayırıcı Yapımı [YARDIM]Kulaklık ve Mikrofon Ayırıcı Yapımı [YARDIM]Kulaklık ve Mikrofon Ayırıcı Yapımı [YARDIM]
  • ben diyecektim ki çözmüşsünüz, başlıklara lehim noktalarına farklı renkli izole bant ile ayırın ki tekrar aynı hataya düşmeyesiniz, olmadı kağıda yazın veya simge şeklinde yapın üzerne para bandıyla yapıştırın.
  • mavi-kaplan M kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam çözdüm sorunsuz şekilde kullanıyorum. Şimdi tek yapmam gereken biraz ince işçilik yaparak güzel şekilde lehimlemek ve kablo uzunluklarını ayarlayıp silikon çekmek olacak :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.