Şimdi Ara

KULAKLIK (işitme cihazı )( işitme testi ) hakkında !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
5.130
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba ,

    69 yaşında dedem için işitme cihazı almamız gerekiyor sanırım.

    Söylediklerimizi hep yanlış anlıyor. Sürekli tekrarlamak zorunda kalıyoruz. Kulaklık almak için ne yapmamız lazım. İnternette bir sürü firma çıktı fakat hiç fiyat bilgisi çıkmadı.
    Devlet ne kadar ödeme yapıyor ? Yardımcı olursanız sevinirim...

    ------------------------
    ------------------------

    Cihazlar ve testler hakkında ... Düzenleme

    Arkadaşlar buraya 2 yıl evvel yardım almak için yazmıştım . Yardımcı olanlara teşekkürler.



    Fakat sonrasında sanırım pek forma giremedim . Şu an gördüğümde çok kızdım kendime . Çünkü benim yakınım, 4 kişi var işitme cihaz kullanan . Ve ülkede binlerce insan var. Umarım burada yararlı bilgiler verir, faydalı oluruz.



    İlk başta testi yapacak teknisyen, çok önemli bunu öğrendim . Şanslıydık, Gazi Mustafa Kemal Devlet hastanesine gittik . Randevusuz muayenemiz yapıldı ve işitme testlerimiz halloldu, raporumuz çıktı. ( şu an belki randevulu olabilir ) . Genç bir Kbb doktoru var dı , çok iyiydi. İşitme testimizi yapan güler yüzlü bey de , sorduğum her soruya cevap verdi. Daha sonra teyzemi de götürdüm , Ve yine cihaz raporu aldık.



    Test sonrası bize SGK nın işitme cihazı firmaları listesini verdi. Açıklamalarda bulundu ve Gezip deneyin . Denemek ücretsiz dedi. Bizde listeden sanırım 8-9 firmaya gittik . Ve şu an en iyisini en ucuza aldığımızı biliyorum .



    Bundan öncede bir sürü hastaneye gitmiştik , hiç kimse sgk listesinden bahsetmedi , yada bize bu listeyi vermedi.

    Önemli olan Sgk listesini edinmek ve dolaşmak arkadaşlar. Ve gittiğiniz yerlere bir kaç yere uğrayıp deneyeceğinizi , söylemek . Böylelikle rekabet oluşuyor. Ve en kaliteli cihazı , en ucuza alıyorsunuz... Paramızda cebimizde kalıyor...

    Dedem şu an çok memnun ve hala Allah razı olsun, uzun doktordan ( testi yapan kişiye doktor diyor) diye dua eder durur...

    Umarım verdiğim bilgiler yararlı olur... Sorularınız olursa cevaplamaya çabalarım ...



    Not: bir konuda işitme testleri ile ilgili bir yazı görünce , bir kaç yıl önce benimde bu formda cevaplar aradığım kafama dank etti.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasanerenn -- 30 Aralık 2021; 17:51:11 >







  • Geçmiş olsun, devlet bir kısmına ödeme yapıyor. Kulaklık raporu için KBB uzmanına götüreceksiniz dedenizi kaybın derecesi tipi belirlenecek ona göre rapor yazılacak. Cihaz alırken ise satıcıların sözlerine kanıp kulak içi cihaz almayın dedenizin estetik kaygısı yok, yaşlı olması dolayısıyla da kaybetme riski yüksek kulak içini, kulak arkası bir cihaz alın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: espial

    Geçmiş olsun, devlet bir kısmına ödeme yapıyor. Kulaklık raporu için KBB uzmanına götüreceksiniz dedenizi kaybın derecesi tipi belirlenecek ona göre rapor yazılacak. Cihaz alırken ise satıcıların sözlerine kanıp kulak içi cihaz almayın dedenizin estetik kaygısı yok, yaşlı olması dolayısıyla da kaybetme riski yüksek kulak içini, kulak arkası bir cihaz alın.
    Teşekkürler arkadaş.

    Hangi marka daha iyidir ? Fiyatlar hakkında bilginiz var mı ?
  • Bir yakınım için bakıyoruz.

    Tanesi 2000- 4000 tl arası değişiyor. Bu kadar küçük bir cihazın bu fiyatlara olması çok değil mi ?

    Altı üstü mikrofon +hoparlör+ bir kaç devre . Bence uçuk fiyatlar. Araştırmaya devam ediyoruz. Bilgi paylaşacak olan olursa sevinirim...
  • Sevgili Hasan eren öncelikle geçmiş olsun,Ben işitme teknikeri odym.Fatih ARIÖZ.
    Biz kulaklarımız ile sesi duyar toparlar süzer belirli fizik kuralları içerisinde yükseltir işitilip anlamlandırılması için beynimize göndeririz sonuç olarak beynimiz ile işitiriz konuştuklarımızı anlamlandırırız.
    Bahsettiğin şikayet ( Söylediklerimizi hep yanlış anlıyor. Sürekli tekrarlamak zorunda kalıyoruz )
    belli ki kulağın sesi beyne taşıyan sinir hücrelerinde bir kayıp başlamış işitme kaybının en problem yaratan tipi de bu olmakta tıpta bu tip işitme kaybı sensörinöral diye geçmekte. sensör ( iç kulak ; sesi beynin yorumlayacağı elektriksel sinyallere çeviren organ ) ( nöral elektiriksel sinyallere çevirilmiş sesi beyne taşıyan işitme sinirleri)

    İşitme cihazlandırma sürecinde ilk önce tanının doğru koyulup kulağın hangi bölgesinde ne kadar kayıp oluşmuş testler detaylı ve doğru yapılmış ise onu görmek onun ardından işitme cihazı önermek gerekiyor.

    Devlet emekli hastalar için 1.000 TL Bir indirim hakkı sunmakta piyasada ki kaliteli markalar 3 bin tl den başlamakta.Testlerinizi bana gönderirseniz size ne yapmanız gerektiğini en ivedi şekilde anlatabilirim.

    Eğer işitme sinirlerinde ciddi bir problem var ise işitme cihazıda işe yaramaz onun için kelimeyi ayırt etme testinin yüzde kaç çıktığı çok önemli bu oran ne kadar düşük ise o derecede cihaz fiyatı düşebilir gibi düşünebilirsin...

    Bundan öncesinde işitme cihazları basit mikrofon hoparlör ve devre sistemlerinden oluşmaktaydı fakat günümüzde işitme cihazı mini bir bilgisayar işlemcisine sahip.
    Günümüzde ki işitme cihazları bir kafe ortamında cihazın topladığı sesleri yorumlayarak gürültü ve konuşma sesini ayrıştırabilmekte gibi bir çok teknolojiye sahip olduğundan fiyatları da bu miktarda yüksek.Bir işitme teknikeri olarak bu kadar liste fiyatı olarak şişirilmeyi hakediyor mu dersen hayır derim ama piyasa böyle gelmiş böyle gidiyor :) cihazdan öte zaten cihaz ayarını yapacak kişi önemli sen bir testleri bana at ben sana yol göstereyim




  • Eğer iyi bir işitme uzmanının eline düşerseniz 2.000 TL lik cihaz bütün problemlerinizi çözebilir fakat işin ehli olmayan birinin eline düşüp en pahalı cihazı da alsanız bir işe yaramaz çünkü cihaz parametrelerini hastaya göre bilgisayara bağlayıp uzman yapıyor.
  • Hocam anneme işitme cihazı alacağım test sonuçlarına bakabilirsiniz tavsiye edebileceğiniz bir cihaz veya anadolu yakasında tanıdığınız iyi bir uzman
  • Matbaa idari amirliği yaparken; (o an yaş 50, şu an 52)

    İşyerine gelen doktorun yaptığı muayenede %30 işitme kaybı teşhisi kondu. Daha sonra dışarda bir devlet hastanesinde test yaptırdım "Yüzde 30 diyemesek te işitime kaybı söz konusu, gürültülü ortamlarda bulunma, yüksek sesli müzik dinleme" gibi tavsiyelerde bulundu. Yakın çevrem "Bizi bazen duymuyorsun, bir işitme cihazımı alsan" diye bir kaç kez sordular. Bu sorular sıklaşmaya başladı. Özellikle @G3N5 Fatih Arıöz kardeşim tavsiyelerin nelerdir size sormak isterim.

  • Merhabalar medikal anlamda belkide ürün satın alım aşamasında en zorlanılan konu işitme cihazıdır diye tahmin ediyorum... Ben odyometrist (İşitme cihazı uyguluyan teknisyen ) Fatih ARIÖZ , 5 yıldır bir çok marka üzerine işitme cihazı uygulamaları yapıyorum. İşitme cihazları anlamında bir çok araştırma ve proje geliştirmesinde yurtdışı ile odyolojik konularda çalışma ve geliştirmelerde bulunan bir uzman olarak...


    İşitme cihazı satın alma ve tercih sürecinde nelere dikkat etmeniz gerektiği konusunda bilgilendirici bir metin hazırladım bu metin sonucunda hata yapma şansınız kalmayacak keyifli okumalar dilerim...


    Doğru işitme cihazı seçimi hastaya yapılan doğru işitme testi ile başlar... Test konusunda mutlaka güvenilen bir hastenin odyoloji kliniğine veya işitme testi yapabilen bilindik bir işitme merkezine başvurun... İşitme testinizi yaptırdınız ve doktorunuz size işitme cihazı kullanmanız gerektiğini söyledi ve İşitme cihazı arayışınıza başladınız. Peki doğru tercihi nasıl yapacaksınız ? Hangi markayı alırsanız memnun kalırsınız ? Fiyatlar neden bu kadar pahalı ? Devlet ne kadar bir katkı sağlıyor satın alma sürecinde bu soruların yanıtlarına geçelim...


    1 ) İŞİTME MERKEZİ KONUMU İşitme cihazı tercihinde birinci tercihiniz mutlaka ama mutlaka size yakın bir işitme merkezi tercihi yapmak olmalı.İşitme cihazları sık sık kontrol ve bakım gerektiren ürünler arıza yapma olasılıkları da hiç azımsanmayacak düzeyde olduğu için bir problem yaşadığınızda işitme merkezine gitmek için üşenmeyeceğiniz bir konumda yakınlıkta olmalı.



    2 ) Marka mı Önemli Uygulayıcı Uzman mı ? Günümüz teknolojisinde artık teknoloji üreten firmalar birbirine çok yakın düzeydeler...Öyle ise işitme cihazı markası aramayı bırakıp tecrübeli daha önce bir çok hasta işitme cihazlandırmış işini seven meraklı size fayda sağlayabileceğinize inandığınız bir uzman seçmek... Şöyle düşünün siz bir diz protezi ameliyatı olmak zorunda kaldınız dünyanın her yerinde takılan diz protezi standarttır ama diz protezinin dizinize sağlayacağı fayda uzmanın yaptığı uygulamaya tercihlere neşteri tutuşundan sinirlere zarar vermeden deriyi kesip protezi yerleştirmesinde bitiyor...işitme cihazıda tam olarak böyle işitme cihazı zaten default olarak üretilip uzmanın yaptığı ayarlarla ruh bulan bir ürün yani uzman sizin işitme kaybınızı ve sizin ses tercihlerinizi iyi analiz ettikten sonra ancak doğru bir işitme cihazı uygulaması yapmalıdır.Ses subjektif bir durumdur kimi bir saat tıkırtısından rahatsız olurken kimininde hoşuna gider bu ses böyle bir durumda sizin ses tercihleri ve işitme kaybı durumlarınızın iyi analiz edilmesi gerekiyor... Bu durumları doğru analiz eden uzman x , y , z markaları farketmeksizin sizi memnun edecektir...Almanyada vb bir çok ülkede işitme cihazı uygulamalarını doktorlar gerçekleştirmektedir bu bilgiyi vermemin amacı gerçekten iyi bir tahsil ve beceri isteyen bir konudur ülkemizde ise 2 yıllık bir eğitim sonucu işitme cihazı uygulamasına hak kazanabilirsiniz, o yüzden uzmanınızı doğru seçmek zorundasınız.



    3) MARKA KONUSUNDA BİLGİLER Önemli olan uzman dedik ama marka bilgileri de vermeden geçemeyeceğim. Widex , Phonak , Oticon , Signia ( Siemens ) olarak demirbaş ürünler bulunmakta. Kendi tecrübelerime dayanarak iyi bir uzman bulduğunuzda mutlaka widex işitme cihazlarını denemenizi tavsiye ederim...


    4 ) 3500 TL bandında başlayıp 25.000 TL bandında bulunan cihazların pahalısı ile ucuzu arasında ne fark var ? Çok basit teknolojik farklılıklar.Bir bilgisayar alır gibi düşünün ucuz olanın işlemcisi sesi 3 saniyede işlemleyebiliyorsa pahalı cihaz 0.5 milisaniyede çözümlüyor gibisinden düşünebilirsiniz.Burda ki temel konu sizin ihtiyaçlarınıza hangi cihaz uygun ? 75 Yaşında evde sadece televizyon izleyen bir hastaya teknolojik 25 bin tl olan cihazı verirseniz memnun kalmaz teknolojisinde boğulur 40 yaşında bir mühendise teknolojisi zayıf 3500 tl bir cihaz verirseniz oda memnun kalmaz.


    5) Yaptığınız satın alımdan bağımsız devlet 1000 TL bir yardımda bulunur size.İster 3 bin tl ister 25 bin tl cihaz farketmeksizin bin tl hakkınız bulunmaktadır sgk kapsamında 5 yılda bir olmak üzere.


    SONUÇ OLARAK , İŞİTME CİHAZI UYGULAMASINDA TECRÜBELİ BİR UZMAN BULURSANIZ BU MADDELERİN HİÇ BİRİNİ DÜŞÜNMENİZE GEREK KALMAZ GEREKLİ TECRÜBESİYLE SİZİN ADINIZA DOĞRU KARARLARI VERECEKTİR. Odym.Fatih ARIÖZ

    Başakşehir İşitme Cihazları.

    İşitme testi ve işitme cihazı açısından değerlendirilmek için başvurularınızı :

    0541 286 90 00 ' dan yapabilirsiniz.





  • Merhaba annemde isitme kaybı var her iki kulakta, işitme testinde hafif derecede kayıp yazıyor, kbb doktoru cihaz kullansin her iki kulak için dedi, yaş 65. Aliexpress'te 200-300 tl bandinda satilan ürünler var, bunlardan kullanabilir mi? Ya da devletin verdiği rakamla her iki kulağa birden 1000 tl bandinda bir ürün alamaz miyiz. Sonuçta ufacık elektronik cihaz, düşecek, kirilacak, üzerine basılacak, kaybolacak, devresi yanacak v.s. Bu yüzden çok yüksek paralar vermek istemiyorum, zaten böyle bir bütçem yok. Tavsiyeleriniz nelerdir?
  • Arkadaşlar buraya 2 yıl evvel yardım almak için yazmıştım . Yardımcı olanlara teşekkürler.


    Fakat sonrasında sanırım pek forma giremedim . Şu an gördüğümde çok kızdım kendime . Aslında herkesi buradan bilgilendirmem gerekirdi. Çünkü benim yakınım, 4 kişi var işitme cihaz kullanan . Ve ülkede binlerce insan var. Umarım burada yararlı bilgiler verir, faydalı oluruz.


    İlk başta testi yapacak teknisyen, çok önemli bunu öğrendim . Bizler şanslıydık Gazi Mustafa Kemal Devlet hastanesine gittik . Randevusuz muayenemiz yapıldı ve işitme testlerimiz halloldu, raporumuz çıktı. ( şu an belki randevulu olabilir ) . İşitme testimizi yapan güler yüzlü bir bey var. Özel hastane de bile, bu kadar iyi bir çalışanı görmedim . Sorduğum her soruya cevap verdi. Daha sonra teyzemi de götürdüm , Ve yine cihaz raporu aldık.

    Test sonrası bize SGK nın işitme cihazı firmaları listesini verdi. Açıklamalarda bulundu ve Gezip deneyin . Denemek ücretsiz dedi. Bizde listeden sanırım 8-9 firmaya gittik . Ve şu an en iyisini en ucuza aldığımızı biliyorum .

    Bundan öncede bir sürü hastaneye gitmiştik , hiç kimse sgk listesinden bahsetmedi , yada bize bu listeyi vermedi.

    Önemli olan Sgk listesini edinmek ve dolaşmak arkadaşlar. Ve gittiğiniz yerlere bir kaç yere uğrayıp deneyeceğinizi , söylemek . Böylelikle rekabet oluşuyor. Ve en kaliteli cihazı , en ucuza alıyorsunuz... Paramızda cebimizde kalıyor...

    Dedem şu an çok memnun ve hala Allah razı olsun, uzun doktordan ( testi yapan kişiye doktor diyor) diye dua eder durur...

    Umarım verdiğim bilgiler yararlı olur... Sorularınız olursa cevaplamaya çabalarım ...


    Not: bir konuda işitme testleri ile ilgili bir yazı görünce , bir kaç yıl önce benimde bu formda cevaplar aradığım kafama dank etti.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasanerenn -- 26 Aralık 2021; 16:18:32 >




  • Ankara da en hızlı test yapan devlet hastaneleri ...


    Pursaklar Devlet hastanesi. ( randevusuz bakıyor)

    SSK Dışkapı hastanesi ( genelde randevusuz çalışıyor, belli olmuyor )

    Mevki Hastanesi ( eskiden randevu vermiyordu )

    Gazi Mustafa Kemal Devlet Hastanesi ( randevusuz bakıyor, yada 1-2 gün randevu )


    Bunlardan birini tercih edebilirsiniz. Diğer hastaneler 2-3 ay randevu veriyor.

    Şehir Hastanesi de 2 ay randevu vermişti. Üniversitler de randevulu çalışıyor...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasanerenn -- 26 Aralık 2021; 19:13:42 >
  • hasanerenn kullanıcısına yanıt

    Çok teşekkürler . Geçen hafta bir cihaz firmanın önerisi ile , rapor ve testlerin en hızlı olduğu yer olarak Gazi Mustafa Kemal hastanesi tavsiye edilmiş. Kardeşim götürmüş annemi. Kbb Dr Emin bey muayane edip testlerini istemiş. İşitme testini yapan Barboros bey, gayet ilgilenmiş. Sonrasında sizin de dediğiniz gibi Sgk listesini verip anlatmış. Kardeşim hangi markayı önerirsiniz diye sormuş. Dolaşır denersek kulağınız en iyi markayı tesbit edecekdir. Böylelikle rekabet oluşur en iyi cihazı , en ucuz fiyata temin edebilirsiniz demiş. Aslında bütün sağlık sistemi bu şekilde olsa. Rekabet olur ve bu sistem kesinlikle bizlere yarar. Sağlık camiasında da yeterince güzel insanların olduğunu bu tecrübeyle anlamış oldum . Hep ön yargılı yaklaşırdım . Şimdi listeden dolaşacağız. Sonrasında buradan sizleri bilgilendiririm . Tekrar çok teşekkür ederim . Yardımlarınız için ...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdalyel -- 27 Aralık 2021; 16:47:25 >
  • hasanerenn kullanıcısına yanıt

    Merhaba hocam bu SGK listesini paylaşabilir misiniz

  • alitaro A kullanıcısına yanıt

    merhaba, liste şu an elimizde yok hocam. Üzerinden bayağı zaman geçti , bulabilirsem paylaşırım burada. Yada hastaneye uğrarsanız oradan da temin edebilirsiniz...

  • Arkadaşlar işitme cihazımızı aldık. Şimdilik çok memnunuz.


    Bizim deneyimlerim . Kesinlikle denemek için 5-10 firmayı dolaşmak lazım.

    Hastanede Testi yapan arkadaşa, bir hemşire arkadaşımız vasıtasıyla ulaştım.

    Dikkat etmem gereken şeyler le ilgili bir kaç ipucu verdi . Bunları paylaşmak isterim


    • Kesinlikle cihaz denemesi yapılırken, hastayla sizde konuşun . Sizde test edin cihazla nasıl duyuyor diye .
    • Normal hayatta gürültüde vardır. O yüzden cihazı denerken, pencereyi açıp da deneyin , dedi. Yada dışarı çıkıp sokakta da deneyin, dedi.
    • İçinde kuş var deseler inanmayın ( kanaldır, frekansdır, çift hoparlörlü, tek hoparlörlü ... önemli değil. ) En güzel duyduğu cihaz en iyisidir , dedi.
    • cihaz 2 yıl garantilidir. Ayar için bakım için ücret almayan yeri tercih edin , dedi.
    • Doğru yapılan işitme testi ile herkes iyi duyar , dedi. Fakat herkesin işitme kaybı bir olmadığı için , diğer cihazı kullananlarla kıyaslama yapılması olmazmış...


    En iyi duyduğu iki cihaz arasında fiyatı uygun olanı aldık. İşini doğru yapan insanlara helal oslsun...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdalyel -- 10 Şubat 2022; 8:19:54 >




  • Tecrübelerimize göre. İşitme Testi ile ilgili kısa bilgi vereyim arkadaşlar.


    Ses geçirmeyen bir odaya hasta alınıyor. Kulaklıklarla sesler veriliyor. Hastanın duyduğu seslerde , butona basması, söyleniyor. En az duyduğu ses seviyeleri tespit edilir. Anlattığım kadar kolay bir şey değil fakat genel bilgi olarak paylaşmak istedim.

  • hangi markayı tavsiye ediyorsunuz

  • suaybdeniz kullanıcısına yanıt

    Bende başta markanın çok önemli olduğunu düşünerek . Israrla , marka adı sormuştum . Hastanede testi yapan tekniker , markanın önemli olmadığını bastıra bastıra anlattı. Önemli olan 5-6 yere uğrayıp denemekmiş. Deneyince daha kaliteli markaları , daha ucuza alabiliyorsunuz. Hastanelerden işitme firması listesini tedarik edin , o listeden 5-6 yere gidip deneme yaptırın ...


    Markaya takılmayın hocam ...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdalyel -- 18 Ocak 2023; 14:50:5 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.