Şimdi Ara

Kuga 2,0 TDCİ Alınır mı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
15.995
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Aradım taradım forumda maalesef yakıt performansı ile ilgili birşey bulamadım. Almayı düşünüyorum ama KM'de 50 Krş yakıyor gibi söylentiler var. Kullanıcıların görüşlerini almak isterim.

    Araç sürekli 4 çeker mi. Tatmin edici bir cevap bulamadım. Kendi ayarlıyor falan diye duydum ama ne kadar verimli olabilir ki.

    2009-2011 arası modellerde almayı düşünüyorum sizin fikriniz nedir.



  • yaklaşık 4 aydır kullanıyorum. ortalama yakıt 100 km de 8,5 lt gösteriyor ekranda. (ağırlık şehir içi kullanım-triptonik vites 2011). sürekli 4 çeker olduğu söylenmekte ve güç ön tekerlerde %80 arka tekerlerde %20 oranında sanırım. ve patinaj durumunda bu oran %50-%50 eşitleniyor diye biliyorum. hızlanması oldukça iyi sayılır . motor güçlü ve sollamalarda sizi üzmez. ancak triptonikte ilk kalkışta bazen vites geçişi sert olabiliyor. içi oldukça sade, ferah, fakat kimine göre sert bir sürüş verebilir. ebatları itibariyle şehir içinde ideal diyebilirim. üzecek bir araç değil. vergisi dışında..
  • I_tech I kullanıcısına yanıt
    Vergi sebebiyle alırsam bahsettiğim modellerde almak istiyorum. Vergi Dilimi biraz daha düşük veya düşecek:)

    Yakıt performansı benim için önemli, Şimdi kullandığım araçla 100 Km'de 5,25 Lt yakıyorum tamamı şehir içi. en çok tedirgin eden bu mevzu. Otomatik olması yakıt sarfiyatını artırıyor olabilir, ve ayrıca zırt pırt 4x4'e geçiş yapıyorsa fazlasıyla etkileyecektir.

    Hocam içi oldukça sade demişsiniz tam olarak anlayamadım. Sadeden kastınız donanım olarak değil demi. Ben daha önce focus titanium x kullanmıştım, donanım olarak tatmin ediciydi. kuga'da da x paket var mı bilginiz var mı. adaptif farlar çok hoşuma giderdi.

    Düz vites olanlardan yakıt bilgisi verebilecek arkadaşlar varsa sevinirim.

    işin açığı alternatif olabilecek araçlarada bakıyorum yanına yaklaşacak suv göremedim. (fiyatla karşılaştırarak tabi)
  • titanium ve selective olarak iki model mevcut selective üst model diye geçiyor. adaptif far bildiğim kadarıyla modellerde yok. opsiyonel mi onu da bilmiyorum. o kadar detaycıysanız aradığınızı bulamayabilirsiniz. sadelikten kastım donanım değil kabin ve konsolun görüntüsü idi. sürekli 4 çekerde gitmesi için sürekli patinaj yaptırmanız gerekecek ki bu mümkün değil..
  • Formu pek arayıp taramamışsınız anlaşılan Ford Kuga Powershift sayfasında aklınıza takılan bütün sorulara cevap bulabilirsiniz.

    http://forum.donanimhaber.com/m_40547293/f_//tm.htm#40547293

    Kısaca sorularınızı cevaplamak gerekirse 2011 öncesi Kuga'lar manuel şanzıman ve powershift otomatik şanzımana göre hem performansı düşük hem de yakıtı yüksek.

    Yakıt performansına gelirsek; uzun yolda 100 km de kullanım şekline göre, 6.5 -7.5 lt yakıyor. Şehir içinde ise 7,5-9 Lt arası yakıt değerleri tutturuluyor. Benim kullanım değerlerim ise şehirler arası 7.5 LT (sakin kullanımla 7 LT'ye düşebilir) şehir içi 8 lt.

    4x4 Özelliğinden bahsetmek gerekirse (2011 ve 2012 modeller için) normal seyir halinde sadece önden çekiş. Ön tekerler ile arka tekerler arasında dönüşte sistem uyumsuzluk tespit ettiğinde (patinaj)arka tekerleklere güç veriyor. (Bakınız: Haldex diferansiyel)

    Devamlı tekrarlıyoruz ama hem 4x4 olsun, hem yerden yüksek olsun, hem 2.0 140 Beygir olsun, hem otobanda 200 km yapsın, hem de 4,5 -5 lt yaksın, böyle bir araç daha icat edilmedi.

    İhtiyaçlarınızı öne çıkararak bir karar verin bence.
  • simsek07 S kullanıcısına yanıt
    Hocam 35 sayfa var orda nasıl okuyayım o kadar yazıyı. Arama yaptımda maalesef düzgün bilgi alınabilecek başlık, ana konu yok. Sizin gönderdiğiniz sayfadaki gibi şahsi mevzular sorentosunu alırlar mı almazlar mı

    Verdiğiniz model bilgileri faydalı oldu. Düşüncelerimi epey şekillendirdi teşekkürler.

    Yakıtla ilgili kısımda sizin dalga geçtiğiniz gibi bir mevzuda bahsim veya isteğim olmadı. Tek söylediğim yakıtın benim için önemli olduğuydu. Bi kaç kişiden "aman uzak dur çok yakıyor, 50 Krş (100 Km'de 12,5 Lt)" laflarını duydum. Pek itibar etmen bu tür söylemlere ama yinede kulak arkasıda edemem. Sizin verdiğiniz rakamlar gayet iyi, 100 Km'de 8-9 lt şehir içi kabul edilebilir ama daha üzerini kabul edemem.
  • Söylediğim sözlerle dalga geçiyor gibi göründüysem kusura bakmayın. Ama bunlar ülkemiz insanının garip tüketim talepleri.

    Station wagon araçların hiç tercih edilmediği ülkemizde sedan araba alırken öncelikle bagaj hacmine bakarız,

    Suv tabir edilen yerden yüksekliği 170 cm olan araçların son hız değerlerinin neden 230 km olmadığını irdeleriz,

    1.8 ton 4*4 araçlarda yakıt tüketiminin 4-5 lt olmasını bekleriz,

    2.0 motorlu araçların ötv'si artınca zil takıp oynar, sonra almak istediğimiz 1.6 aracın 2.0 motorlu araca yaklaşan fiyatını görünce isyan ederiz.

    Bunlar bizim, komşumuzun, arkadaşımızın, kardeşimizin alışkanlıkları, bu biziz yahu..
  • simsek07 S kullanıcısına yanıt
    Sn.Şimşek konuyu çok güzel özetlemişsiniz, tebrik ederim.
    Benim 85.000 Km. de Titanium 2012 Kugam var, süper memnunum.
    Güç, konfor, sağlamlık,kilosuna göre ekonomik yakıt sarfiyatı, hepsi var.
    Tek sıkıntım, açılır tavanı yok.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.