Şimdi Ara

küçük oda yüksek btu klima

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
7.848
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 15 metrekare odaya 18000btu klima takarsak bunun avantaj veya dezavantajı ne olabilir



  • Oda çok çabuk soğur. Tahminimce daha az eletkrik yakacaktır ama sonuçta alırken fazlasıyla ödemiş olursun o faturadaki farkı.
  • Bence 12 btu yeter sana fazla bile ama saglam kaliteli marka almak şartiyla elektrik konusunda daha düşük daha avantajli olursun
  • Buna benzer durumu evimde 2. Klimamda yaşıyorum. Ortam sıcak oluyor 26 derecede kullanıyoruz üşüyoruz 27 derecede kullanıyoruz, 26 derecede kullandığım zaman odanın sıcaklığı 24 dereceye kadar iniyor. Sonuç ne derseniz dengesiz ısı sıcaklık ortamı ve klimanın kumandası ile yaşanan ilişki . İnverter klima olmasa gerçekten Ayvayı yemiştim çünkü 12.000 btu klima 2,000 btu kapasiteye kadar düşüyor.

    Böyle bir hata asla yapmayın 9.000 btu rahatlıkla yetecektir.
  • Merhabalar. Ortamda gereğinden fazla hava akımı oluşturacağı için ses ve hava sirkülasyonu bakımından rahatsız edecektir. Ayrıca klima kendini kıssa bile en sonunda dur kalk yapma gereği duyacaktır ki,bu da sarfiyatı arttıracaktır. Bu sebeple uygun kapasite seçilmelidir. Büyük kapasite,daha iyi soğutma/ısıtmadan ziyade daha az konfor ve daha fazla sarfiyat demektir.

    Saygılarımla...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: klima5505

    Merhabalar. Ortamda gereğinden fazla hava akımı oluşturacağı için ses ve hava sirkülasyonu bakımından rahatsız edecektir. Ayrıca klima kendini kıssa bile en sonunda dur kalk yapma gereği duyacaktır ki,bu da sarfiyatı arttıracaktır. Bu sebeple uygun kapasite seçilmelidir. Büyük kapasite,daha iyi soğutma/ısıtmadan ziyade daha az konfor ve daha fazla sarfiyat demektir.

    Saygılarımla...
    Hocam merhaba yeni İnverter klimalar ile ben ilk kalkış akımının minimum kapasitesi ne kadar ise kalkış akımının o kadar olduğunu biliyorum. Örneğin 200 Watt ile klima çalışmaya başlasa 200/220= 0.9 Amper eder hızlanma aşamasını saymıyorum ilk kalkış akımı ürünün ilk çalışmaya başladığı an değil midir?

    Durk kalk yapması ilk kalkış akımı yeni nesil İnverter sistemlerde ne kadar sarfiyatı artırabilir ki Çünkü on off klima değiller. Aslında bu konu çok karışık ama yanlış mi biliyorum?

    Ama tabii klima durup tekrar kendini nominal kapasitelere çıkarırsa burada tasarrufun anlamak kalmaz zaten.

    Bir de en düşük kapasitede durup tekrar düşük kapasitede çalışan klima ne kadar sarfiyatı artırır bu kafamı kurcalıyor.




  • -YucukluSucurtam- kullanıcısına yanıt
    Merhabalar Hocam. Evet,inverter klimalarda soft start özelliği mevcuttur. Sürücü kartı kompresör ve dış ünite fanini yavaş yavaş hizlandirirarak kaldırır. Lakin burada dur kalk yapması hem klimanın inverter özelliğinin kullanılmamasına,hem de dengesiz ve konforsuz sıcaklıklar oluşmasına sebep olacaktır. Bu da tüketicinin kimi zaman sürekli sıcaklık ayarlarıyla oynamasına ve dolaylı yoldan tüketimin artmasına sebebiyet verecektir.

    Saygılarımla...
  • Konu eski ama hep merak ettiğim önemli bir konu diye düşünüyorum. Hep inverterse kapasite yüksek olsada sorun olmaz hatta daha iyi olur diye mantık yürütüyordum.

    Öyle ya yüksek kapasite hızlıca soğutacak sonra inverter zaten gücü minimal yapacak. Yüksek gücü ile zaten hava ısısını çocuk oyuncağı gibi dengede tutacak.

    Ancak ustalarımızın yorumundan farklıda olabileceğini düşünüyorum artık.

    Yüksek hava akımları oluşacak, tabiki güçlü klima daha uzun mesafelere üflemek istecektir. Bu küçük alanda fırtına gibi olabilir sanırım.

    İnverter devrede bile olsa minimal güçte yüksektir. Yani örnek 24000btu veya 18000btu 15m2 de ne kadar minimale düşebilecek. Haliyle star stop a dönüşecek.

    Uznan değilim sadece yeni bilgiler ışığında sesli düşünüyorum.

    Bu bilgiler iyi oldu yüksek btu alma eğilimindeydim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yasesa -- 16 Eylül 2020; 0:14:54 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.