Şimdi Ara

Küçük hesaplar büyük paralar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
3.094
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • [size=4] BÖLÜM 1 - GEM TİCARETİ

    Arkadaşlar bu bölümde sizlere gemler ve ticareti hakkında elimden geldiğince bilgi vermeye çalışıcam.Her gün gem piyasasını takip etmeye çalışıyorum.yazdıklarım level 60 olup para kazanmak isteyenler için de,çok parası olup yatırım yapmak isteyenler için de geçerlidir.Inferno seviyesi ağırlıklıdır.Ayrıca size vakit kaybı olarak ya da gereksiz gibi gelebilir ben belki ihtiyacı olan vardır diye yine de sunmak istedim..Şimdi malumunuz 4 adet gem var.Amethyst,Emerald,Ruby ve Topaz.Emerald aralarında en pahalı olanı, amethystler ise en ucuz olanı.

    Gemlerden kar elde etmenin en iyi yöntemlerinden biri Flawless Square toplayıp veya satın alıp bunları üst kademeye craftlayıp sonra satmaktır..Eğer başlangıçta hiç paranız yoksa topladığınız Flawless Square gemleri direk AH de satabilirsiniz.

    Kaç Altın Harcanır? Kaç Tome kullanılır?

    Perfect Square için 30 000 gold + 3 tome
    Radiant Square için 140 000 gold + 15 tome
    Star için 500 000 gold + 54 tome gerekmektedir.

    bir Radiant Star gem yapmak için 729 Flawless Square gem + 1631 tome + 15 400 000 gold gerekir.

    gemleri ve tome ları oynadığınız oyunlarda yerden toplamak size her zaman avantaj sağlar..Amethyst hariç kendi geminizi her zaman daha ucuza mal edersiniz.

     Küçük hesaplar büyük paralar


    burada flawless square gemlerin fiyatlarını çektim.(foruma konuyu yazmadan önce bugün itibariyle caps leri aldım ve ilerde değişiklik olabilir).7290 rakamına dikkat edin.Eğer gem alacaksanız ya da kendi geminizi yapmak istiyorsanız 3 ve 3 ün katları şeklinde almanızı tavsiye ederim.729,243,81,27 gibi..7290 10 adet radiant star craft etmek için gerekli gem sayısıdır bu sayıyı kendinize göre düzenleyebilirsiniz.resme baktığınızda emerald daki uçurumu fark edebilirsiniz..oyuna yeni başlayan ve level 60 olan herkese en azından emerald toplayıp satmasını tavsiye ederim bu sayede ilerisi için iyi bir sermayeniz olur.

     Küçük hesaplar büyük paralar


    burada da radiant star gemlerin fiyatları yer alıyor..Amethyst 14-15m civarını bulmuş durumda(şahsi düşüncem daha da artacağıdır).Emerald 25m,ruby19m,topaz ise 18m.. İşte bizi asıl ilgilendiren resim burası.Aslında ikisi de ilgilendiriyor ama buradaki oynama çok işimize yarıyor.Bizim amacımız flawless square i en azdan alıp radiant star ı en yüksekten satmak..Son 1 aydır izlediğim kadarıyla gemlerde haftasonları bizim gözümüze çarpmayan fazla ilgilendirmeyen ama başkalarını belki de milyar gold sahibi yapan değişiklikler oluyor.Bugün salı olduğu için resim alamıyorum ama özellikle Pazar günleri gem fiyatlarında çok gariplikler oluyor.takip etmek isteyenler için 02:00 dan sonrasını tavsiye ederim.Benim bu pazar günü gördüğüm değişiklik şu şekildeydi:

    Flawless Square Topaz --> 150k
    Radiant Star Topaz --> 22m
    Tome of Secrets --> 400k

    Pazar günkü hesaba göre bir radiant star topazın maliyeti 16.161.750 gold AH de satarsanız elinize geçen para: 19.013.823 yani bir gem yapımından neredeyse 3 milyon kar demek..Eğer Ah de değil de elden satarsanız 5-6m de kar edebilirsiniz.Bu rakam bazılarınıza küçük gelebilir fakat bu gemlerin 10 larca ve 100 lerce piyasaya sürüldüğünü düşünün... Bu ve bunun gibi gariplikler ya da ani yükselmeler 2 hafta önce de ruby için olmuştu.Ruby yaklaşık 25 milyona çıkmıştı ve last 10 trades kısmında da satıldığı rakam 25m di.

    Gemleri ucuza almak için:
    1-Pazar gününü bekleyin... Çok gariptir pazar günleri itemler daha pahalıya satılmasına rağmen gem lerde durum tam tersi..
    2-Ah den değil de elden alın..Ben tome of secrets yada gem alırken general chat odasına girerim..Looking for .....*1000 yazarım ve mutlaka birileri geri döner.Bu sayede AH fiyatının çok altına istediğimi alabilirim.
    3-Grup oyunlarında toplamayan arkadaşlardan toplamasını rica edin.Böyle böyle çok birikiyo gerçekten :)

    Gemleri satmak için:
    1-zorunda değilseniz yada çok yükselme yoksa(az önce örneğini verdiğim 25m olayı gibi)Ah yi kullanmayın.
    2-elden satmaya çalışın ve forumları takip edin..battlenet,d2jps gibi forumlarda bu tarz çok ilan var.mesela bir ilan çıkıyor N(Need) Radiant Star Ruby diyor ve fiyat yazıyor kullanıcı. hemen irtibata geçip satabilirsiniz.Bu şekilde toplu alışlar da oluyor yani bazı insanlar 10 emerald 5 topaz gibi isteklerde bulunabiliyor.

    İşin en can sıkıcı kısmı craft tuşuna basmak oluyor arkadaşlar..729 flawless square i 1 radiant star yapmak için 18 dakika gerekiyor ve bu da çok sıkıcı.Bunun botl koruması olduğunu düşünüyorum.Umarım bunu ilerde patchlerle düzeltirler.gerekli materyallerle tek tıkla istediğimiz gemi yapabilir hale geliriz.Şimdilik bu kadar okuyan herkese teşekkür ederim her türlü eleştiri ve öneriye açığım.







  • çok güzel bir konu olmuş, eline ağzına ve fikrine sağlık.
  • Cok iyi olmus

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • craft kısmında sıkılanlar; oyunu window moda alın, optionstan sound kapatın, oyun penceresini küçültüp web browser'ınızla split screen yapın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Master_Evil -- 19 Aralık 2012; 0:40:33 >
  • Güzel bir konu,teşekkürler. İtiraf ediyim ben de bu yöntemle köşeyi döndüm

    ama eklemem gereken şeyler var :

    1- Yerden gem toplayarak bir yere varılmıyor (benim gördüğüm kadarıyla). Şöyle ki, yüzlerce flawless square'de toplasanız onları toplamaya harcadığınız vakte değmez.
    2- Radiant star yapmak için en mantıklı yol flawless square alıp 18 dakika'da craftlayıp satmak fakat bu gerçekten 5-10 craft'dan sonra çok sıkıcı bir hal alıyor. Ben macro programı kullanrak craftlıyordum fakat o bile insanı bunaltıyor.
    3- Tavsiye edebileceğim en iyi yöntem hergün flawless square emerald fiyatlarına göz atıp, fiyat düştüğünde binlerce alıp birkaç gün bekleyip yüksek fiyattan elden veya AH'den satmak. Hem zamandan tasarruf hem de hesap kitap yapmaya gerek kalmıyor
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >




  • mesela ne kadar dustugunde cekmelıyız ?
  • eklemeler için sağol cem benim bu aralar takip ettiğim gem amethyst.. flawless square i 150 liradan satılıyor ve amethyst sürekli artıyor.11m 12m derken bugün 16m e kadar çıktı.. flawless almak için uygun ortam..( sakın flawless alıp radiant star yapmayın şu an zarar edersiniz).. craftı da geçtim 150 liradan alsanız ilerde 1500 olursa 10 kat para kazandırıyor.. amethystin artacagını düşünme sebebim ise insanların yavaşta olsa yüksek seviyelere gelmesi.. Paragon level 100 olan kişinin kafasında düşüneceği tek gem amethyst tir.. çünkü artık ne gold find ne magic find ne de exp e ihtiyacı vardır kafada.. İkinci ve biraz uzun vadeli olan sebebi ise Pvp de artacağını düşünmem..şu an elimden geldiğince flawless square alıyorum belki de 30m lik bi yatırım yapıcam..dediklerim çıkmazsa da çok sorun edeceğim bi para değil :) ama ben radiant star amethyst in şu anki emerald seviyesine geleceğini düşünüyorum.




  • Flawless square emerald i oyun esnasinda asla yerde birakmam. bugune kadar tahminim 100k adet civarinda emerald satmisligim vardir. Her defasinda fiyat degistiginden meblagi tam bilmiyorum ama yabana atilmayacak para kazanmisimdir. Rare cop itemleri toplamaktan daha karli sonucta.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam gerçekten çok yararlı bir çalışma olmuş başından sonuna kadar forumu okudum teşekkür ederiz çalışma için. Kafama takılan şuki başta büyütün radiant star yapın gibi başlayıp sonraki msjda tavsiye etmiyorum diye biten bir anlam yakaladım. Bunu aydınlatırsanız sevinirim.

    Birde yanlıs hatırlamıyorsam ahdeki fiyatları %15 kesip sonra eklemeliydiniz kafa karıştırmaması açısından. Zira bu durumda karlı görünüyor %15 lik kesimden sonra zarara iniyor

    Saygılar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TouchOfSleep -- 19 Aralık 2012; 10:47:25 >
  • Çok güzel konu eline sağlık. Bende bir ilave yapayım alttaki siteden güncel gem fiyatlarını girip hesaplatma yaptırabilirsiniz.

    Örn.
    Starting Gem Quality yazan yerden satın alacağımız gemi seçiyoruz flawless square gibi, altına o anki fiyatını yazıyoruz, Desired Gem Quality olan yeredende yapmak istediğimiz gem'i seçiyoruz ve calculate diyoruz. Aşağıda ne kadar ne lazım olduğunun listesini ve yapım maliyetini döküyor.

    http://diablo-3-gem-calculator.com/index.php
  • suan 7k fiyati toplarsaniz kafa kafaya geliyor fiyatlar..Ucuzken almak lazim pazar gunu bakcam ne kadar dustugune.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TouchOfSleep

    Hocam gerçekten çok yararlı bir çalışma olmuş başından sonuna kadar forumu okudum teşekkür ederiz çalışma için. Kafama takılan şuki başta büyütün radiant star yapın gibi başlayıp sonraki msjda tavsiye etmiyorum diye biten bir anlam yakaladım. Bunu aydınlatırsanız sevinirim.

    Birde yanlıs hatırlamıyorsam ahdeki fiyatları %15 kesip sonra eklemeliydiniz kafa karıştırmaması açısından. Zira bu durumda karlı görünüyor %15 lik kesimden sonra zarara iniyor

    Saygılar

    sağol hocam teşekkür ederim yorumların için.. birinci sorun tavsiye etmiyorum kısmı amethyst için.. yani 729 tome +15 m harcayım amethysti de aynı fiyata satarsanız zarar edersiniz doğal olarak.. diğerleri 18 19 m olduğu için kurtarıyor amethyst şimdilik kurtarmıyor bunu demek istedim..Ah deki fiyatları da %15 kesip öyle ekledim.. resimdeki fiyatlar kesilmemiş halleri fakat örnek verdiğim fiyatlar kesilmiş halleri.




  • ah daki fiyatlarla blizzard oynuyor galiba. radiant emerald 5-6m ye düşmüştü nerdeyse bir ay önce. şimdi 25e sabitlediler gibi. nezaman 20ye yaklaşsa bakıyorum fiyat tam 25.000.000 oluyor. bu da blizzardın piyasaya gold sürmesi anlamına geliyor. piyasaya sürülen gold da € olarak değerini gittikçe kaybediyor. ekonomi iflas bayrağını çekmek üzere
  • Tüyoyu alınca 40 bine yakın amethyst aldım fiyatlar 240 seviyesine çıktı
  • bir ay önceki düşme sebebi dupe olayıydı.duyduğuma göre bi açık varmış unsocket gem yapınca gem yerinden çıkmadığı gibi yeni gem oluşuyomuş inventory de :) diğer olay hakkında bilgim yok belki de blizz sürüyo olabilir dediğin gibi.
  • Su AH ekonomi dersi diye okutulur. ben boyle oynak piyasa görmedim. hele ki patch lerden sonra...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fahrettin75

    bir ay önceki düşme sebebi dupe olayıydı.duyduğuma göre bi açık varmış unsocket gem yapınca gem yerinden çıkmadığı gibi yeni gem oluşuyomuş inventory de :) diğer olay hakkında bilgim yok belki de blizz sürüyo olabilir dediğin gibi.

    Nasıl yapıldığını biliyormusunuz peki? gemi çıkarırken illaki bişey yapılıyoduki hem çıkıyodu hemde yerinde kalıyodu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TouchOfSleep

    quote:

    Orijinalden alıntı: fahrettin75

    bir ay önceki düşme sebebi dupe olayıydı.duyduğuma göre bi açık varmış unsocket gem yapınca gem yerinden çıkmadığı gibi yeni gem oluşuyomuş inventory de :) diğer olay hakkında bilgim yok belki de blizz sürüyo olabilir dediğin gibi.

    Nasıl yapıldığını biliyormusunuz peki? gemi çıkarırken illaki bişey yapılıyoduki hem çıkıyodu hemde yerinde kalıyodu.

    yok bilmiyorum ama bilsem de ban yememek için yapmazdım sanırım :)
  • 22 Aralık Cuma saat 02:30 emerald fiyatı arkadaşlar.last 10 trades e iyi bakın.

     Küçük hesaplar büyük paralar
  • Gerçekten çok iyi olmuş. Yakın zamanda banada recipesi dusmustu emeraldin bu siralar malum giremem finallerden dolayi ama dondugumde fikirlerinzi hem oyun icinden hemde burdan almak isterim tesekkurler yeniden

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.