Şimdi Ara

Kronik hastalığı ve engeli olan 25 bin kişiyi Japonya kısırlaştırmış

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
704
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • şimdi tazminat ödeyecekmiş. Doğru mu sizce?






  • Suçlu kişilere kısırlaştırma yapılsa, genetiği aktarılmayacağı için ileride suç oranı düşer gibi, teknoseyirin Teknoloji bilim gündemindeki tilki evcilleştirilmesi gibi. Sizce böyle bir şey yapılmalı mı?

  • Gerek yok tazminata falan halk üreyip ürememesi gerektiğini bilmez idrak edemez içgüdüleriyle duygularıyla hareket eder devlet eliyle kontrol altına alınması doğru karar

  • Adam bildiğin Master Race muhabbeti yapmış ama bunun muhabbetini yapan olmaması yok ilginç. Almanya sürekli bundan dolayı bombalanıyordu.

  • ödenecek tazminatlar da çok komik. bence her birine en az 1 milyon dolar ödenmeliydi. japonya fakir bir ülke değil. kişi başı 9000 dolar yapıyor tazminat, sadaka gibi. japon vatandaşları bu kadar değersiz miymiş?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haber doğru mu değil mi fake mi bilmiyorum.
    Özür dileyip tazminat da verdikerse japonlardan da bu bkum olmaz daha. Doğru bir olaydan popülizm uğruna vazgeçmeye başlarsan sonun bk çukuru olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ömer Hayyam12 kullanıcısına yanıt

    Belli başlı suçlara kısırlaştırma yapılabilir ancak bunu tartışan bir toplumda zaten suç oranı minimaldir

    Burada asıl sorun genetik hastalıkların elemine edilmesi. Bunun için kısırlaştırma değil tüp bebek yöntemi kullanılabilir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öjeni korkunç bir ideoloji ve fiil. Dahası çok lüzumsuz da. Rastgele mutasyonlar her zaman için engelli ve kronik hastalıklı bireyler üretebilir. Genetikte "saflaştırma" düşüncesi genlerdeki muazzam varyasyondan, birçok genin gereksiz enerji harcayan faaliyetlerinden veya işlevsizliklerinden dolayı bir safsatadır. Hiçbir genom ya da gen havuzu mükemmel değil, tam aksine hepsi "kusurlu". Görece sorunsuz gibi duran ama sorunlara kapı aralayacak potansiyel genetik özellikler ya da daha örtülü genetik sorunlar taşıyan sağlıklı insanlarınki de dahil. Bu kaçınılamayacak bir tabi fenomen. Kalıtımdan / genlerden kaynaklı hastalıklarla başka yollardan mücadele edilmeli, mesela tıp ve bilimle. Öjeni hem cahilce hem de bir insanın bedenine aslında zorla tecavüz eden gaddarca bir faaliyet.

    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • insanlardaki üreme sevdası nedir aga ya

  • Siz haberi okdunuz mu ?


    Olay zaten 1948 ler ve 1990 larda geçiyor. Yani 2. dünya savaşı sonrası. Ve nükller bomba yemiş ülkesi arap olmuş ve nükleer silah yüzünden bazı nesilleri sorunlu olmuş japonların bu tarz bir önmel anması etik dışı mı emin olamadım ben açıkçası.


    Ve o yıllarda 70-80 milyon günümüzde 120-130 milyon nufusa sahip japonya'nın 25 bin hasta ve engelli insanı sırf sonraki nesil sağlıklı olsun diye kısırlaştırması suç olmasa gerek ! Engelli bir insanın çocuk yapması hak mı değil mi bir felsefi tartışma konusu olur.


    Ve bunca yılda sadece 20 kişi bu durumdan şikayetçi olmuş.

  • En iyisini yapmislar. Trde de var boyle kisirlastirilmasi gerekenler hemde cok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nat Alianovna kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler yorumunuz için.

  • 0zkanK. kullanıcısına yanıt

    E ben ne dedim




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-43CAFBB96 -- 26 Ocak 2023; 7:38:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Japonlar'a boşuna "Asya'nın Nazileri" demiyorlar. Ancak kafalarına iki atom bombası yiyip ABD sömürgesi olunca biraz duruldular, şu anda bile çok ırkçılar.

  • hitokiri_johndoesai H kullanıcısına yanıt

    Ada devletlerinin ırkçı olmaları doğal zira yüzyıllarca birbirlerinden başka kavim görmüyorlar...

  • Nat Alianovna kullanıcısına yanıt
    Uzun süreli deneyi mi var hocam sanki, insanların çok daha öncesinde akrabaları ile çiftleşmesi sonucunda genetik hastalıklarda artış olmadığının bir kanıtı mı var?
    Böbreği 30 yaşına kadar iflas edenin babası da böbrek yetmezliğinden ölüyorsa burda yapılanı yanlış bulmuyorum.
    Öjeni felsefesini doruklarına kadar yaşatmayı tabii ki desteklemiyorum lakin hiçbir faydası olmayacağını söylemenin mümkün olmadığını sanıyorum.
    Ekleme yapayım, insan bedenini kusursuzlaştırma olarak bakmak yerine. Sakat çocuk doğurma ihtimali çok yüksek bireylerin doğacak çocuğun lehine olacağından kısırlaştırmanın doğru olduğunu düşünüyorum. Kısırlaştırma değil de yasaklansa bu sefer Çin gibi kayıt dışı çocuklar olur, tek yol burdan geçiyor bilinçlendirme vs. de fayda sağlamaz çünkü herkes aynı kapasitede değil.
    Bilinçli olan insan zaten kadın veya erkek fark etmez kendine bunu yaptırır, yaptırmak istemeyen de her şeye rağmen gider yapacağını yapar.
    Sakat doğup mutlu olan insanları örnek verme safsatasında bulunmasın kimse.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vjdrsjejv -- 26 Ocak 2023; 19:8:20 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • vjdrsjejv kullanıcısına yanıt

    Ne derseniz deyin, özellikle de günümüzde bir insanı mahkeme kararıyla zorla kısırlaştırmak, sakatlamak vb insanlık ve hukuk dışı fiillerdir. Bedensel haklara tamamen aykırıdır. Buyrun, belki defektli genler ya da özellikler taşıyorsunuzdur diye - ki genetik bir bakış açısına göre herkes taşımakta - sizi yargılayıp kısırlaştıralım; öjeni furyasının tarihi böylesi çirkin ve insafsız, 20.yüzyılda insanlara (ciddi bir kısmı da bilinen bir hastalık sahibi olmadığı halde) antik ve ortaçağlardan haremde hadım uşak olacak köle muamelesi çeken tiksinç olaylarla doludur. İstediğiniz kadar meşrulaştırmaya çalışın, öjeni kesinlikle kabul edilebilir bir yaklaşım değil.

    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • engellı olarak yasamaktansa engellı olarak dogmamak daha mantıklı gelıyor bana. Yanı otenazı hakkını kullananlar fln oluyor . Eskı caglarda ınsanların ort yasam omru 30 ıken su anda 60-70 lere vardı. Gunumuz teknolojılerıne yasam sartlarına göre bakıma muhtac ınsanlar kendı kendıne bakamıyorlar dolayısıyla doganın kanunu hayat bıter. Ha dogustan engelı olanlar ıcın bu dedıklerım gecerlı sonradan engellı konumuna zaten hepımız dusuyoruz ama dogru bakılabılıyormu bunalra bılemıyorum ezıyet edılenlerde oluyor tv lerde goruyoruz , en basıtı dolandırılıyor ınsanların cogu dıstan bakıldıgında normal ama aslında engellı durumuna gelmıs ulkemızde. Dolayısıyla ıste sonuc olarak ..... Ha japonya boyle bısey yaptıysa nesılden nesıle gecmesın dıye yapmış olabılır bunun ne maksatla yapıldıgı arastırılması lazım ıyı amaclada yapılmış olabılır belkı. Kımse cocugunun engellı dogmasını ıstemez sonucta

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.