Şimdi Ara

Kripto para madencilerine 700 bin ekran kartı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kripto para madencilerine 700 bin ekran kartı



    Kripto para madenciliği artık bir meslek haline geldi ve ekran kartlarının adeta yağmalanması üreticilerin de işine geliyor. Nvidia belirli çapta tedbirler almaya çalışsa da madencilerin ürettiği hacim muazzam. 



    İlk çeyrekte rekor rakam



    Jon Peddie Research tarafından yapılan ilk çeyrek pazar analizine göre kripto para madencileri toplam satışın yüzde 25’ine hâkim durumda. İlk çeyrekte 3 milyon civarında ekran kartı satıldığı tahmin edildiği için bu oran 700 bin civarına denk geliyor. 



    Ayrıca Bkz.Çin Merkez Bankası Başkan Yardımcısı, Bitcoin (BTC) ve kripto paralar hakkında konuştu



    Yani piyasada üretilen her 4 ekran kartından 1 tanesi madencilere gitmiş oluyor. Diğer anlamda ekran kartı almak için bekleyen her 4 oyuncudan 1 tanesinin eli boş kalıyor. Bu da haliyle çip krizinin olduğu dönemde stok sıkıntısını arttırıyor. 



    Üreticiler tarafından bakacak olursak elbette işler yolunda. Araştırmada sadece madenciler tarafından yaklaşık 500 milyon dolar civarında bir cironun üretildiği tahmin ediliyor. Nvidia ve AMD toplamda 4 milyar dolar civarında oyuncu ekran kartı satmıştı. Bu da sekizde biri oranına denk geliyor. 



    Araştırmada daha çok kripto madencilik çiftliklerine odaklı çalışma yapılmış. Bireysel olarak kart satın alarak madencilik yapan kişiler ile ilgili net bilgiler yok. Yani bu rakam daha da yukarı çıkabilir. Kripto para piyasasının büyüdüğü bu dönemlerde madenciliğin azalacağını düşünmek pek mümkün değil. Yani bu rakamlar daha da artabilir. 

     




    Kaynak:https://www.tomshardware.com/news/700000-gpus-shipped-to-miners-first-three-months-2021



  • Madenci etkisi şuan bitmiş durumda. Bu çeyrekte fazla bir şey olmaz. Temmuz'da ki ETH olayına bağlı tabi.

  • sniper23 kullanıcısına yanıt
    Madencilik bitmez artık. Ekran kartı bitse bile Harddisk ile kazım var. Gelirler zaten düşmüş durumda temmuzda ki güncelleme çok da etkilemeyecek şuan ki duruma göre. ETH 2.0dan sonra da başka şeyler kazılacağı için ekran kartı sorunu devam edecek gibi görünüyor.

  • intelin işlemci + gpu + RAM sistemleri
    konuya yeni bir yaklaşım oluşturacak gibi !

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ezimuse

    Madencilik bitmez artık. Ekran kartı bitse bile Harddisk ile kazım var. Gelirler zaten düşmüş durumda temmuzda ki güncelleme çok da etkilemeyecek şuan ki duruma göre. ETH 2.0dan sonra da başka şeyler kazılacağı için ekran kartı sorunu devam edecek gibi görünüyor.

    Benim kendimce teorilerim var tabi. Ama madenciliği bu üretici firmaların tetiklediğine artık eminim.


    Başka kazılacak koinler var ama şuanki madencilik gücü bu koinleri etkisiz hale getirecektir. Çünkü hiç birinin toplamının ETH kadar hacmi yok. Bu kadar gücü kaldırmayabilir.


    Tabi kripto para fiyatları düşerse gene madencilik durur.

  • umarım çakılırlar bf 2042 çıkacak adam gibi bir sistemin fiyatı minimum 20.000 tl ekran kartları tek başına 20-25 bin tl filan bi bitmediniz be

  • Şuan piyasa çok düşük sıfırdan alıp madenciliğe girmenin maliyeti çok yüksek, sistemin parasını çıkarması da çok uzun sürüyor. Eski madenciler alıp ekleme yapabilir de, sıfırdan giren olmaz bu devirde. Şuan harddisk madenciliği (Chia) Coine yatırım yapanlar ağlıyorlar. Chia 1500 dolardan 250 dolara kadar düştü. Daha da düşer gibi. Sırf Chia için yeni sistem terabaytlarca harddisk alanlar var. Hepsi ağlıyor şuanda, harddiskleri ellerinden çıkarmaya çalışıyorlar.

  • Yurt dışında fiyatlar 500/1000 vb. birimken bizde 10.000 den başlıyor. O yüzden bunda da geri kaldık

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.