Şimdi Ara

Kripto para kodlamak istiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
260
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • şu anda android mobil uygulama kodlayan ve java programlama dilinde kendini geliştiren birisi olarak bir soru sormak istiyorum gelecekteki hedeflerimden birisi kripto para yaratmak ama nereden başlayacağımı ve hangi yazılım dilini öğrenmem gerektiğini bilmiyorum 2 gündür araştırma yapıyorum ama elle tutulur bir bilgi bulamadım ingilizcem olmadığı için yabancı kaynaklarada bakamadım bilien birisi varsa yardımcı olabilirmi




  • Biz de her gün kripto para yapmaktan bıktık.

  • kripto para üretmekte bişey yok, projenin whitepaper'ı çok önemli.

  • İngilizce bilmiyorsan işin çok zor.

    Kabaca bilgi vermek gerekirse eğer ağı kendin yazmak istiyorsan C++ ya da Rust gibi dillere yönelmen lazım. Eğer yeni bir ağ yazacaksan bunun diğer ağlardan bir farkı olması lazım. Bir sorunu çözmesi lazım. Mevcut ağlardan daha az kaynak tüketirken daha çok işlem yapabiliyor olması lazım. BU da sağlam mühendislik gerektiren bir alan.


    Ama ağ içinde akıllı kontrat yazmaya yönelmek istiyorsan o zaman en yaygın dil Solidity. Özellikle Ethereum ve klonu ağlar üzerinde bu dil kullanılıyor. Diğer ağların da benzer dilleri var. Bu yönde ya sağlam bir iş planın olup bir sorunu çözücen ya da genel olarak öğrenip junior işlere başvurcan.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.