Şimdi Ara

Kripto Para Dolandırıcısı 3 Bin 500 Kişiyi Dolandırdığını İtiraf Etti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
56
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ABD’de bir İsveç vatandaşı kripto para birimlerini kullanarak 3 bin 575 mağduru 16 milyon dolardan fazla dolandırdığını itiraf etti.


    ABD’de bir İsveç vatandaşı kripto para birimlerini kullanarak 3 bin 500 kişiyi dolandırdığını itiraf etti. Kurbanlarını 16 milyon dolardan fazla zarara uğratan dolandırıcı, menkul kıymet dolandırıcılığı ve kara para aklama suçlarından suçlu bulundu.


    ABD Adalet Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre, 45 yaşındaki Roger Nils-Jones Karlsson, kurbanlarını çeşitli hayali projelere para yatırmaya teşvik etti. Kurbanlarını kripto para birimlerine yatırım yapmaları için yönlendiren Karlsson, Kasım 2012 ile Haziran 2019 arasında en az 3 bin 575 mağduru 16 milyon dolardan fazla dolandırdığını itiraf etti.


    Hisse başına 98 dolarlık bir emeklilik planının reklamını yapmak için şirketinin internet sitesini kullanan Karlsson, yatırımcılarına hisse başına 1,15 kg altın ödemesi alacağı vaadinde bulundu.


    Haziran 2019'da Tayland'da tutuklanmasının ardından ABD'ye iade edilen Karlsson, dolandırıcılık ve kara para aklama suçları nedeniyle 40 yıl hapis ve 500 bin dolar para cezasına çarptırılabilir.



    Kaynak: https://www.bfmedia.io/haberler/kripto-para-dolandiricisi-3-bin-500-kisiyi-dolandirdigini-itiraf-etti-56010.html








  • +

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.